Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Okazuje się, że nasz pokój i kosmiczna lampa były jednak na tyle ciekawe, że pokazali to rownież na TVP Info.

Fajnie się to prezentuje na tle dyfuzorów :)

wreszcie w pokoju DIY grało naprawdę dobrze

W części to zasługa ustroi akustycznych które były w pokoju.

te ustroje cocacola bardzo profesjonalne, no żółte gąbki Szymona również, ale nie takie efektowne jak te drewniane:)

Tym niemniej wspólny wysiłek sie opłacil, bo wyszło baardzo fajnie, no i grało!!:)

• Użytkownicy+

Ustroje są zdecydowanie potrzebne i nie wyobrażam sobie, że mogłoby ich nie być. Sporo osób interesowało się ustrojami, więc zachęcaliśmy do kontaktu z konstruktorem przez forum.

imgp0796t.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

imgp0726c.jpg

Ukryta Zawartość

To miało być w pokoju DIY, ale pewien użytkownik mi to uniemożliwił, logistycznie maiłem dopracowane,... z Platonem, i wizerunkowo, jak wiadomo, miałem na czas wystawy zablokowane konto, do moderacji nic nie mam,...wypełniają swoją pracę, ale dlaczego znajdują się prowokatorzy?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co poniektórzy maja chyba taki sposób na życie....ale najważniejsze jest to, że w pokoju byli też ludzie, którym się chciało i którym zależało na dobrym dźwięku w tym wrednym pomieszczeniu, a nie na realizacji własnych ambicji.

Mam taki postulat do Administracji:

załatwcie na następny rok większy pokój, chociaż odrobinę plizzzzz:):)

co poniektórzy maja chyba taki sposób na życie....ale najważniejsze jest to, że w pokoju byli też ludzie, którym się chciało i którym zależało na dobrym dźwięku w tym wrednym pomieszczeniu, a nie na realizacji własnych ambicji.

Tak!.... i mi się wydaje, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło....

O wiele większy, bo teraz nie odpuszczę,... i nie pozwolę, aby pisano o puszkach związanymi drutami.

Opublikowano · Ukryte przez palton, 9 Grudnia 2012 - wpis nie na temat
Ukryte przez palton, 9 Grudnia 2012 - wpis nie na temat

..

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Administratorzy

Zobaczymy co da się zrobić. :)

Okazuje się, że nasz pokój i kosmiczna lampa były jednak na tyle ciekawe, że pokazali to rownież na TVP Info.

Serdecznie gratulujemy chwili sławy! Wielkie podziękowania dla wszystkich konstruktorów, rady pokoju i oczywiście dla Paltona, który pokazał, że jednak można. Na pewno opanowanie takiej ilości ludzi i sprzętu nie należało do rzeczy łatwych, tym bardziej należy docenić jego poświęcenie i zaangażowanie!

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

To może, kiedy już emocje opadają, ktoś mi wreszcie odpowie na pytanie.

Po co to wszystko było?

Więcej pisania przed wystawą było, a po,... nie ma o czym pisać?....

Zobaczymy co da się zrobić. :)

Serdecznie gratulujemy chwili sławy! Wielkie podziękowania dla wszystkich konstruktorów, rady pokoju i oczywiście dla Paltona, który pokazał, że jednak można. Na pewno opanowanie takiej ilości ludzi i sprzętu nie należało do rzeczy łatwych, tym bardziej należy docenić jego poświęcenie i zaangażowanie!

Ale Jazwa Maryn, ma inne zdanie.

myślę, że nie będę odosobniony, jeśli poproszę o identyfikację person z zamieszczonej fotki?? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

myślę, że nie będę odosobniony, jeśli poproszę o identyfikację person z zamieszczonej fotki?? :)

Ukryta Zawartość

Interesuje mnie tylko Pani z pięknym uśmiechem, teraz jeszcze bardziej żałuje;0)

Ukryta Zawartość

Witam Kolegów.

Obszedłem większość pokoi na tegorocznym AS. do jednych tylko zajrzałem na krótką chwilkę, w innych byłem dłużej gdzie moja płytka lądowała w odtwarzaczu bym mógł zweryfikować czy dobrze słyszę . A w 608 byłem parę godzin , Trochę posłuchałem, troszkę porozmawiałem z kolegami. Moja składanka wylądowała także i tu w odtwarzaczu i było naprawdę dobrze .Nawet na Ciechowskim grało ok, :o) W większości pokoi albo plumkało albo puszczali muzykę efekciarską by pokazać co potrafi dany system wygenerować za uderzenia dynamiczne . A muzyki do posłuchania takiej codziennej bez fajerwerków nie wiele. Nie napiszę w których pokojach grało lepiej niż w 608 , ani w których gorzej. Lecz na pewno pokoi w których grało lepiej było w Sobieskim może 5, A może ja odwiedzałem te pokoje nie w czas i dlatego nie znalazłem więcej fajnego dźwięku?. Pozdrawiam wszystkich którzy odwiedzili tegoroczny AS. i kolegów z pokoju 608 którzy umożliwili nam posłuchanie swoich sprzętów . Ja się bawiłem Bardzo dobrze, Za co Dziękuje.

Nie ma absolutnie żadnej logiki wpisów, wszystko jest pisane na pałę, bez przemyśleń,.... słuchamy muzyki,? czy sprzętu!, jeśli ktoś myśli inaczej, niech sobie włączy, i niech mu syczy, bo widzę słuchaczy bez słuchania,....!

Co ty, mysioperza nigdy nie widziałeś?

Mua? W jakim sensie?

Pytasz się mnie, czy Mua...

Jazwa, coś zamieszałeś, zobacz wyżej.

nie pozwolę, aby pisano o puszkach związanymi drutami

mimo wszystko byłbym za tym by stolarz, nawet artysta, nie ingerował w poczynania elektroników

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Redaktorzy

Już raz pisałem, że jest NNFR (Naszym Najładniejszym Forumowym Rodzynkiem :))

Niewątpliwie odróżnia się od stereotypowego wystawowego freaka :-)

Jazwa maryn, nigdy nie był, i nie jest zwolennikiem DIY, zresztą można poczytać jego wpisy degradujące przedsiębiorczość w innych wątkach,

Niesamowicie kreatywna jest myśl techniczna w Polsce, z niesamowitą tradycją. Ja nie rozumie wpisów tego człowieka (udzielił mi się król Julian;0), ale nie taka powinna być rola Moderatora, raczej kochać audio i wspierać konstrukcje, a nie degradować i wzburzać spory.

mimo wszystko byłbym za tym by stolarz, nawet artysta, nie ingerował w poczynania elektroników

Ale ja,... nic złego nie mam na myśli, porostu puszki kojarzą mi się z konserwami, a drut do przepychania g...i nie chcę aby tak skrutowo to było zdefiniowane, ktoś nad tym pracował i .....a-ch....

Jazwa maryn, nigdy nie był, i nie jest zwolennikiem DIY, zresztą można poczytać jego wpisy degradujące przedsiębiorczość w innych wątkach,

Niesamowicie kreatywna jest myśl techniczna w Polsce, z niesamowitą tradycją. Ja nie rozumie wpisów tego człowieka (udzielił mi się król Julian;0), ale nie taka powinna być rola Moderatora, raczej kochać audio i wspierać konstrukcje, a nie degradować i wzburzać spory.

sorry azus ale nie rozumiem twojej postawy...Józwa przytargał na AS swój gramofon AA, który jak by nie patrzeć jest DIY, a poza tym z tego co mi wiadomo ma w swoim systemie jeszcze jakieś klocki od naszych forumowiczów, wiec jak na moje oko to raczej wspiera DIY. Jeśli piszesz takie rzeczy to chyba tylko po to żeby trochę namieszać, bo zupełnie nie rozumiem twojego ataku na Józwę...

Uważam, że wszystkie osoby zaangażowane w to jak zabrzmiał pokój 608 dały z siebie wszystko i nalezy im sie wielki szacun, więc takie osobiste wycieczki, tym bardziej tak zupełnie nieuzasadnione, są cokolwiek nie na miejscu....

sorry azus ale nie rozumiem twojej postawy...Józwa przytargał na AS swój gramofon AA, który jak by nie patrzeć jest DIY, a poza tym z tego co mi wiadomo ma w swoim systemie jeszcze jakieś klocki od naszych forumowiczów, wiec jak na moje oko to raczej wspiera DIY. Jeśli piszesz takie rzeczy to chyba tylko po to żeby trochę namieszać, bo zupełnie nie rozumiem twojego ataku na Józwę...

Uważam, że wszystkie osoby zaangażowane w to jak zabrzmiał pokój 608 dały z siebie wszystko i nalezy im sie wielki szacun, więc takie osobiste wycieczki, tym bardziej tak zupełnie nieuzasadnione, są cokolwiek nie na miejscu....

A, to sorry, widocznie mu nie wyszło,mysioperz, widzisz?... jakie są manipulacje, tego się nie spodziewałem, gramofon jest OK, jazwa jest DIY?, a dla innych DIY nie ma szacunku.

Jak znajdę wątek o niesamowitym...., jakim przeciwnikiem jest DIY Jazwa M, dlaczego on to robi?....

co mu nie wyszło??nie qmam o czym ty piszesz. Daj spokój, niech Ci wszyscy którzy byli na AS w 608 dojada spokojnie do domu( a niektórzy maja bardzo daleko), odpoczną i podziela się wrażeniami, bez konieczności czytania takich wpisów. Jak masz coś do Józwy to mu napisz na pw albo załóż oddzielny wątek, bo mnie nie chce się czytać w tym miejscu takich rzeczy.

>>>Napisano wczoraj, 10:20Bez przesady, akurat do sprzedaży to tam mało co się nadawało, to w końcu DIY. Połowa urządzeń to sterta puszek połączonych drutem.>>>

mysioperz? a ja się ustosunkujesz do tego wpisu?

i dalej

>>>A zreszta, raz facet zapytał mnie, gdzie można kupić jedne z kolumn, ale autora i tak akurat nie było, więc do niczego nie doszło :-)>>>>

Ten wpis mnie z irytował, czyli wszystko jest bee, prócz jego,.... tak nie powinno być.wstyd, forum ma wspierać,a nie dzielić, to chodzi o muzykę, trzeba o tym pamiętać, jeśli ten aspekt będzie pomijany, a tak ważny, inaczej nie będzie zgody, i temu nie będzie końca!

A, to sorry, widocznie mu nie wyszło,mysioperz, widzisz?... jakie są manipulacje, tego się nie spodziewałem, gramofon jest OK, jazwa jest DIY?, a dla innych DIY nie ma szacunku.

Jak znajdę wątek o niesamowitym...., jakim przeciwnikiem jest DIY Jazwa M, dlaczego on to robi?....

a przekręcanie nick'ów z Twojej strony, to brak szacunku dla user'a czy zwykła ignorancja??

Tak się akurat składa, że te urządzenie nie były na sprzedaż, zapytaj konstruktorów. Ja tam byłam i słyszałam to na własne uszy jak Palton wyraźnie mówił, że to co stoi na sprzedaż nie jest, jeśli kogoś cokolwiek zainteresowało to należy rozmawiać z konstruktorem indywidualnie, bo jak pewnie zauważyłeś Azusie na żadnym urządzeniu nie było ceny-to był pokaz.

A co do puszek połączonych drutem, to właśnie tak wyglądało źródło Stasiopa, ale mimo to grało świetnie:) i idę o zakład, że tej plątaniny kabli nikt nie chciałby w tej formie kupić, bo jedyna osoba, ktora jest w stanie się połapać jak to działa jest sam StasioP:)

Potwierdzam niniejszym wpis Józwy, bo tak właśnie było. Twoje nerwy są zupełnie zbędne,we wpisie Józwy nie było żadnych złośliwości, a tylko stwierdzenie faktów.

Ciiii....

Było super, dziękuję!

P.S. Więcej coś napiszę, jak odzyskam siły. :)

Dzięki Muzg, wasz dac był super, bardzo zgrane z was trio, to " ich troje":)

Pozdrawiam i miłego wypoczynku:)

To może, kiedy już emocje opadają, ktoś mi wreszcie odpowie na pytanie.

Po co to wszystko było?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.