Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Jazwa,.... nie ma co Tobie podskakiwać, bo jesteś guru, ale jak chcesz możesz mnie zablokować, ale dużo Tobie brakuje,... brak wyrozumiałości, nie liczę na terminologię prawniczą z twojej strony, tz, pragnę słyszeć, to co chcę usłyszeć. Palton jest odpowiedni, przeczytaj,.... dbałość i zadowolenie z jego strony, jeszcze raz poważam, gościa nie znam!, ale jest miły i adekwatny w swoich wpisach, pisze z rozumieniem, oglądam zdjęcia i wypatruję Piotra, ale nie wiem,....

a przekręcanie nick'ów z Twojej strony, to brak szacunku dla user'a czy zwykła ignorancja??

Już poprawiłem, tylko literka,a tak ważna.

Mam nadzieje ze miło spędziliście czas. Zajrzałem na moment do Waszego pokoju i rzeczywiście nie brakowało w nim pasjonatów, konstruktorów jak i zwykłych miłośników audio. Miło wspominam że grało z przytupem...Ktos (pozdrawiam szczerze) zdecydował puszczać się trochę normalnej muzyki i to było super.

Za to samplery i plumskania tudzież inne pobrzękiwania towarzyszyły nierzadko w innych pokojach.

Nie wiem czy to standard ale 10 lat niektórzy wałkują te same płyty.. (niestety ładnie nagrane i na tym koniec)to już chyba trochę zarosło długą brodą i trąci niekiedy krasnoludem.

Dziękuję raz jeszcze za gościnę i pogaduchy o "kocie"..... Szkoda ze Panowie diy-owcy niekiedy tacy skryci i nie ma takich spotkań częściej. Moze gdyby nie natłok AS dało by sie wycisnąć jeszcze więcej miąższu z żuka.

P.s w przyszłym roku będzie jeszcze lepiej... (tak sobie myślę) 3 majcie się chłopaki i nie drażnijcie mysioperza, skoro z Wami wytrzymuje to musi mieć anielski... bagaż tolerancji.... (dla mniejszości czczącej puszki, kable druty... nie zawsze nawet sklecone do kupy :) )

• Redaktorzy

nie ma co Tobie podskakiwać, bo jesteś guru, ale jak chcesz możesz mnie zablokować, ale dużo Tobie brakuje,... brak wyrozumiałości, nie liczę na terminologię prawniczą z twojej strony, tz, pragnę słyszeć, to co chcę usłyszeć.

Niestety nie rozumiem.

Jazwa,.... nie ma co Tobie podskakiwać, bo jesteś guru, ale jak chcesz możesz mnie zablokować, ale dużo Tobie brakuje,... brak wyrozumiałości, nie liczę na terminologię prawniczą z twojej strony, tz, pragnę słyszeć, to co chcę usłyszeć. Palton jest odpowiedni, przeczytaj,.... dbałość i zadowolenie z jego strony, jeszcze raz poważam, gościa nie znam!, ale jest miły i adekwatny w swoich wpisach, pisze z rozumieniem, oglądam zdjęcia i wypatruję Piotra, ale nie wiem,....

Już poprawiłem, tylko literka,a tak ważna.

A, tak wiem o co Tobie chodzi, to była grupa wspierająca, zresztą nic nie mam do ukrycia, to co miałem wylać wylałem,... myślałem o założeniu wątku, o więcej niż jeden, ale myślę, aby przetrwać na tym forum, niech korzystają, bo nie wieżę że 80 % userów nie korzysta z tej opcji, ja bynajmniej przy pomocy niby zaufanego, wydał, ale ja się nie przejmuje....jestem swobodny i wolny

Miałem edytować, ale może się przyczynię do zmian!

• Redaktorzy

Na marginesie, bo widzę jakieś wątpliwości: gramofon, który przyniosłem znalazł się tam tylko i wyłącznie dlatego, że poproszono nas o zorganizowanie jakiegoś drapaka, żeby można na nim było przeprowadzić demonstracje ustawiania wkładki, którą prowadził Divaldi. Miło mi było pomóc. Nie wiedziałem, że powoduję tym jakiś problem. Kolega Asus niech następnym razem po prostu pofatyguje się na AS, sam sobie wszystko obejrzy i nie będzie musiał zgadywać. Dziwne zwyczaje, wymyślanie jakichś konfliktów nieistniejących.

Na marginesie, bo widzę jakieś wątpliwości: gramofon, który przyniosłem znalazł się tam tylko i wyłącznie dlatego, że poproszono nas o zorganizowanie jakiegoś drapaka, żeby można na nim było przeprowadzić demonstracje ustawiania wkładki, którą prowadził Divaldi. Miło mi było pomóc. Nie wiedziałem, że powoduję tym jakiś problem. Kolega Asus niech następnym razem po prostu pofatyguje się na AS, sam sobie wszystko obejrzy i nie będzie musiał zgadywać. Dziwne zwyczaje, wymyślanie jakichś konfliktów nieistniejących.

Już w domu! Dziękuję wszystkim za miłą atmosferę, podziękowania także za panele akustyczne. Panele bardzo mocno pomogły, pokój w tym roku mieliśmy tragiczny. Miałem możliwość podłączyć swój kompletny system wcześniej w piątek, zanim dojechały ustroje i byłem przerażony. Ogólnie straciłem wszelkie odniesienie i to na swojej muzyce, kawałkach które wałkowałem od roku. Duże podbicie na basie ogólnie, wielki dodatkowy peak na basie, pogłos, to wszystko przyćmiewające średnicę i resztę pasma. Dudnienie. Wiele osób, sprzętu, także gustów muzycznych, a mimo to nie wchodziliśmy na siebie. W tym roku wszędzie gdzie chodziłem po wystawie było bardzo sympatycznie, prawie wszędzie mogłem posłuchać swoich nagrań i dowiedzieć się czegoś od wystawców. Wszędzie nie byłem, odpowiadało mi granie w Studiu 16Hz/elektropunkt, u Utopii - Clockwork, po umysłowym odjęciu wad pomieszczenia rzetelnie mi też zagrało w TAD, dość ciekawie też głośniki Martin Logan.

A owszem, TAD był niezły, tylko te ceny, rany Boskie.

Nie ma czym się podniecać, TAD jest starą ale świetną konstrukcją, płacisz za firmę, czy w dobie komputerów i laserów nie można dokładniej nawinąć cewek, kiedyś wystarczył wzrok, i to już jest wada, Alternatywa do TAD to JBL 2420 z berylem np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lub Truextent i 2" Radian

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Nie alnico, ale bardziej rozdzielczy i nowoczesny.

A owszem, TAD był niezły, tylko te ceny, rany Boskie.

Szacun, ale,... dlaczego?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szacun, za liniowość, rzetelność, konsekwencję i brak własnego charakteru. Przy dobrej szybkości i niskich zniekształceniach. Po odjęciu fal stojących z tego pomieszczenia dałoby się dodatkowo odczuć wyższą rozdzielczość i ekspresję średnicy. Także spokój przy dużym natężeniu dźwięku.

Szacun, za liniowość, rzetelność, konsekwencję i brak własnego charakteru. Przy dobrej szybkości i niskich zniekształceniach. Po odjęciu fal stojących z tego pomieszczenia dałoby się dodatkowo odczuć wyższą rozdzielczość i ekspresję średnicy. Także spokój przy dużym natężeniu dźwięku.

Piotr odpocznij, jesteś zmęczony,.... a słuchałeś JBL Ewerest.

Piotr odpocznij, jesteś zmęczony,.... a słuchałeś JBL Ewerest.

Nie słuchałem. Mówię tylko o pewnego rodzaju rzetelności. Nie dotrwałem do swojej 17 ścieżki na płycie z powodu znudzenia. Pod względem słuchalności były lepsze pokoje, gdzie dotrwałem :)

Nie słuchałem. Mówię tylko o pewnego rodzaju rzetelności. Nie dotrwałem do swojej 17 ścieżki na płycie z powodu znudzenia. Pod względem słuchalności były lepsze pokoje, gdzie dotrwałem :)

Czyli od JBL były lepsze pokoje?,... bardzo żetylny twój wpis jest, Pozdrawiam Piotr Ciebie. Idę spać

Nie będąc na AS starałem się być poprzez bycia z wami Pozdrawiam.

Bardzo proszę by o dźwięku w innych pokojach pisać w wątku

Ukryta Zawartość

No chyba że to peany na temat wyższości DIY nad tymi innymi - to można tutaj :-)

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

a ja się ustosunkujesz do tego wpisu?

Wydaje mi się, że kolega nie rozumie wypowiedzi Józwy, i stąd całe nieporozumienie.

W pełni się zgadzam: w pokoju 608 było mało co, co by się nadawało do sprzedaży w tradycyjnym audio-sklepie z pralkami (tzn. RTV-AGD).

>>>Połowa urządzeń to sterta puszek połączonych drutem.

Niniejszym pragnę oświadczyć, iż w moim Predatorze, czy jak mu tam, znajdują się dwie puszki po tuńczyku.

W sosie własnym. (nie te w oleju, bo się odchudzam). Dwie - bo ta integra jest stereo.

Robią za ekrany stopnia przedwzmacniacza. Wcześniej była Kukurydza firmy Dawtona, .... ale skubana nie chciała się do obudowy zmieścić.

To może, kiedy już emocje opadają, ktoś mi wreszcie odpowie na pytanie.

Po co to wszystko było?

Po to by za rok spotkać się w jeszcze większym gronie - i mam nadzieję, w większym pomieszczeniu (a i tak coś czuję że jedno to może być mało...)

Spotkanie w Harendzie jak zwykle świetne - wreszcie można było po ludzku porozmawiać o tym i owym.

Tylko za rok - bardzo proszę o rezerwację w części dla niepalących - po powrocie do domu cuchnąłem jak Zachodni przed remontem :-/

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Ja ze swojej strony mogę powiedzieć tyle że w tak małym pokoju jakim jest 608 mogliśmy posłuchać naprawdę wielkiego dźwięku. I to takiego że wygląd miał tu marginalne znaczenie. Duże brawa dla konstruktorów i podziękowania dla organizatorów. Tak trzymać.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

>>>A zreszta, raz facet zapytał mnie, gdzie można kupić jedne z kolumn, ale autora i tak akurat nie było, więc do niczego nie doszło :-)>>>>

>>>A zreszta, raz facet zapytał mnie, gdzie można kupić jedne z kolumn, ale autora i tak akurat nie było, więc do niczego nie doszło :-)>>>>

Ten wpis mnie z irytował, czyli wszystko jest bee

Znowu chyba raczej wyrwane z kontekstu i niezrozumienie pełne. Ja tę wypowiedź rozumiem, że .... w tym pokoju "nic nie sprzedajemy". W sensie: jeśli chcesz coś kupić - to jesteś w niewłaściwym miejscu. Nikt z pośród tych, których miałem przyjemność poznać, nie sprawiał wrażenia, że chce coś sprzedać. Wręcz przeciwnie. Niektórzy wręcz dyplomatycznie mówili takim "klientom" bajkę o wężu (Sssssss........ !). Ja to rozumiem. Zbyt wiele krwi się przelewa przy budowie takich cudaków (przynajmniej mojego), aby można to było po prostu "wycenić".

Za resztę zapłacisz kartą MasterCard.

• Redaktorzy

Niniejszym pragnę oświadczyć, iż w moim Predatorze, czy jak mu tam, znajdują się dwie puszki po tuńczyku.

W sosie własnym. (nie te w oleju, bo się odchudzam). Dwie - bo ta integra jest stereo.

Wiedziałem!

Chciałbym ze swojej strony podziękować wszystkim forumowym kolegom, którzy byli lub odwiedzili pok 608 za możliwość przeprowadzenia interesujących rozmów w kuluarach. Dźwięk w pokoju na tle całej wystawy był zdecydowanie wyróżniający się. Fajnie, że z roku na rok w DIY jest co raz lepiej i ciekawiej. Na pewno duże znaczenie miało zaangażowanie sporej liczby osób. Niestety tego samego nie mogę powiedzieć o reszcie wystawy, która z moich obserwacji niestety wpadła w trend zdecydowanie spadkowy. To na pewno bardzo dobrze, że pojawia się co raz więcej firm na naszym rodzimym rynku. Mam wrażenie jednak, że dystrybutorzy nie przykładają się wystarczająco do prezentacji lub wręcz wcale się nie przykładają ( niestety ).

Czyli od JBL były lepsze pokoje?,

podkreślasz na każdym kroku wyłącznie własne preferencje, też cenię dźwięk jbl ale z hi-end nie ma on nic wspólnego

a co f-ma jbl pisze gdzieniegdzie, między wierszami o własnej serii everest z litości przytaczał nie będę

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Nie wiem dokładnie jaki grał zestaw wczoraj ok 19:30 ( na pewno analog AA i kolumny na visatonach) ale było to jedno z ciekawszych brzmień jakie można było usłyszeć na as. Ciekawiej było tylko w Harendzie :)

wzmacniacz- Tektos dualmono

napisz coś o nim bliżej, przecież razem z otl-em robiliście za hit pokoju

moim zdaniem prezentacja pokazała, że każdy konstruktor diy robi dźwięk jaki mu pasuje, i nie będę tego rozwijał

dla mnie najbliżej neutralności grały sprzęty Ricka

a że w Sobieskim nigdy nic nie grało i nie zagra, żeby akustycy na głowie stawali, to było jak zwykle, dobrze że choć średnio

na pociechę - w Brystolu w tym roku na promocji Thiela 2,7 także dali ciała

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

No to i ja w końcu dotarłem do komputera:)

Z początku był chaos jak przy powstawaniu świata :D ale z czasem wszystko się krystalizowało i efektów mozna było posłuchać w sobotę i niedzielę.Moim zdaniem najważniejszą rzeczą jaką tegoroczne AS DiYowcą dało, to porządny kop do jeszcze lepszej pracy.:)

Oczywiście wielkie podziękowania dla wszystkich którzy w jakikolwiek sposób przyłożyli się do dzwięku i kształtu pokoju 608:)

a że w Sobieskim nigdy nic nie grało i nie zagra, żeby akustycy na głowie stawali, to było jak zwykle, dobrze że choć średnio

na pociechę

Ktoś mnie przy wejściu do 608 zapytał jak gra i czy dobrze. Odpowiedziałem dyplomatycznie "gra poprawnie" - i poczułem wzrok jakby to miały być ostatnie moje chwile... :D

Ale taka była moja ocena. W większości pomieszczeń w Sobieskim grało słabo i na tym tle 608 rzeczywiście pozytywnie się wybijał. A gdy Jozwa zakręcił talerzem swojego gramofonu - usiadłem i przez klika minut z przyjemnością słuchałem, bo dźwięk zaczął zbliżać się do faktycznie przyzwoitego poziomu. Dlatego uważam że gdybyśmy mieli większe pomieszczenie - oklaski od odwiedzających nie byłyby żadną przesadą.

Nie zapominajmy że pokój audiostereo to też forumowicze którzy mogli się poznać ,spotkać i pogadać a to też istotne. I choć by dla tego warto było przyjść.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Zgadza się. Osobiście nie oczekiwałem rewelacji dźwiękowych, bardziej liczyłem na ciekawe pogawędki - i tu Harenda zdała egzamin w 100%

Witam wszystkich :)

Obszedlem caly Sobieski dosc dokladnie sluchajac swojej plyty. I musze powiedziec ze dzwiek w naszym pokoju byl na zaskakujajco wysokim poziomie i to przez caly czas wystawy czyli sobota i niedziela. Nie mowie to tylko dla tego ze sam prezentowalem swoj DAC ale dla tego ze taka jest prawda i nie ma tu miejsca na falszywa skromnosc. To cieszy ze polscy konstruktorzy ida jak burza w swych konstrukcjach. Panowie lutownice w dlon dajmy łupnia zachodnim koncernom i sprzetom za kosmiczne pieniadze w blyskotliwych obudowach czesto z przecietnym dzwiekiem, nie miejmy jeszcze bardziej polskich kompleksow. POTRAFIMY!!! Moze jeszcze nie jestesmy najlepsi ale czuje ze za 2-4 lat przeskoczymy wielu oferujac 1/4 ceny.

Wielkim problemem byl duzo za maly pokoj jak na taka liczbe odwiedzajacych konstruktorow jak i ilosc sprzetu. To bylo bardzo meczace dla nas wszystkich, mam nadzieje ze w przyszlym roku bedzie to jakis znacznie wiekszy pokoj ;)

Wielkie dzieki dla calej "Rady Pokoju"- bo przeciez bezinteresownie spedzili cala noc przy doborze klockow i trzeba przyznac zrobili to dobrze (tzn dobrali dobrze sprzet) czyli demokracja jednak moze sie sprawdzic w polskich warunkach.

Podziekowania dla Paltona ktory swoja blyskotliwa osobowoscia reprezentowal nasz pokoj jak i za nocne zwiedzanie Wa-wy z panem Harpia i przytulanie calej Warszawy. Masz racje "Milosc zwyciezy!!! :)"

Ze swojej strony to bardzo zaluje ze nie udalo mi sie dowiezc w calosci swego wzmacniacza (kabelki sie pourywaly pod wplywem wstrzasow w aucie, chociaz jechal na poduszkach) bo mysle ze moglibysmy dac jeszcze wiekszego lupnia producentom.

No i na koncu, atmosfera moze z jednym malym wyjatkiem byla bardzo pozytywna i wielce przyjazna. tak trzymac !!!

Pozdrawiam StasioP

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.