Skocz do zawartości
IGNORED

Kawa z Philips'a Senseo

D4ncer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem wielbicielem kaw z tej maszynki, i widze ze w Polsce na allegro oprocz oryginalnych Senseo sa wklady "Castello", duzo tansze a rowniez przeznaczone do tych expresow. Ma ktos jakies doswiadczenia w tym temacie?

https://www.audiostereo.pl/topic/75255-kawa-z-philipsa-senseo/

Mnie Senseo zupelnie nie smakowalo. Probowalem, bo zastanawialem sie czy nie kupic, ale teraz trzymam sie od tej kawy z daleka. nie wiem, moze to jednorazowy uraz, ale ... Jesli ktos lubi kawe to polecam duzo taniej kupic sobie zwykla tradycyjna maszynke do mokki - kawa inaczej smakuje.

Powrót po dłuższej przerwie...

Mnie Senseo zupelnie nie smakowalo. Probowalem, bo zastanawialem sie czy nie kupic, ale teraz trzymam sie od tej kawy z daleka. nie wiem, moze to jednorazowy uraz, ale ... Jesli ktos lubi kawe to polecam duzo taniej kupic sobie zwykla tradycyjna maszynke do mokki - kawa inaczej smakuje.

Próbowałem 'Regular' z Douwe Egberts. Niestety, ani zapach ani smak mi nie podszedł. Dalej ni emiałem już ochoty próbować.

Natomiast przyznam się, że Nespresso mi smakowało i to kilka rodzajów. Poza tym mają 'boskie' reklamy z Clooney'em i Malkovich'em. Problem w tym, że człowiek ogranicza sobie w takich podpaskowych ekspresach możliwość próbowania nowych rodzajów kawy, przywiezionych np. gdzieś z podróży, wakacji.

To mnie zniechęca. Choć zastanawiam się nad nespresso dla żony, by miała capuccino, etc. Sam i tak piję z prostej kafetierki włoskiej - kawa jest pyszna, po prostu esencjonalna.

O kawie był zresztą super wątek - można się tam wiele dowiedzieć.

Powrót po dłuższej przerwie...

Kup coś co się nazywa MOKA, młynek żarnowy nawet prosty

- wydasz ok 300 zł -

do tego np. Pellini Top w ziarnach

i masz fantastyczną kawę

zawsze świerzą i o mocy takiej jaką zapragniesz...

niektóre moki nawet dają radę zrobić espresso...

polecam Youtube - duże tego znajdziesz pod hasłem MOKA

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Panowie, pytalem jedynie czy ktorys z Was mial stycznosc z konkretnymi wkladami do Senseo?

Kawa z tego automatu mi bardzo smakuje, owszem, wole "normalna" kawe, ale przy moim nadcisnieniu balansuje na granicy Swiatow... ;-)

też kiedyś używałem tego wynalazku - z lenistwa. wkładasz saszetkę, pstryk i po chwili leci kawka. przetestowałem kilka gatunków, niestety nie pamiętam jakie. najlepszy efekt osiągnąłem po zakupie specjalnego koszyczka do którego można było wsypywać dowolna kawę. ale i tak po pewnym czasie maszyna poszła do piwnicy. jak dla mnie, nie ma jak fajny (włoski) ekspresik. kawka bombowa. pozdrawiam miłośników dobrej kofeinki !

(włoski) ekspresik. kawka bombowa. pozdrawiam miłośników dobrej kofeinki !

to jest NIEBEZPIECZNY nałóg... i

ja w tamtym tygodniu zużyłem kilogram Pellini Top... - im lepsza kawa tym się więcej pije :)

a teraz rozpakowałem Mexico GMP - zanim opanowałem młynek do właściwego espresso zeszło 10 filiżanek

ale się opłacało - doppio fantastyczne!!!

co do saszetkowych - mój kolega używa jakiegoś systemu, do którego nie ma naboi w Polsce

- sprowadza z Austrii, ale nie znam nazwy...

wychodzą z tego dość poprawne napoje kawowe...

espresso niestety nie, za zimne, brak "cremy", brak body...,

śniadaniowe "kapuczino" smaczne...

ogólnie po kilku chwilach zachwytu kawnypijak stwierdza - do dupy. i tyle ...

No ale my wiemy dlaczego nie napijemy się Kopi luwak :)

osoby niezainteresowane kawowym świrem piją erzace kawy i są zadowolone...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.