Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  86 członków

Copland Klub
IGNORED

Klub COPLAND

Rekomendowane odpowiedzi

Wogóle sie nie obawiałem,i doskonale wiem ze jest tam świetny napęd

Napęd jest świetny to się zgadza. Tylko z biegiem czasu uszkodzeniu ulega jedna zębatka która niestety jest nie do kupienia ani nie do dorobienia. Sam tego doświadczyłem... ilo letni jest to sprzęt??

Zebatki do kupienia są cały czas.Moj miał wymieniane w serwisie trzy lata temu tak ,ze słabo szukałeś;)Pozdro

1996r

miałem cda 277 w 2005roku. rozwaliła mi się właśnie ta zębatka. zadzwoniłem do wszystkich serwisów i dystrybutora i dostawałem właśnie taką informacje. sprzedałem cd za przy zwojową złotówkę.

Edytowane przez Samuraj

Ja mam fakture z serwisu za wymiane z 2013roku .

zgadza się co piszesz. teraz można to zrobić w serwisie. 11 lat temu niestety nie (chyba że nie poszukałem dobrze). z żalem rozstawałem się z 277 bo był wybitny. chętnie kupiłby go jeszcze raz....

Ja dałem 4.5 własnie dla tej pewności ze był w jednych rekach i serwisowany dwa razy w ciągu tych 20lat ,raz konserwacja i drugi raz konserwacja z wymianą zebatek zapobiegawczo.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Kapitalny cd mysle czy drugiego system na nim nie zbudowac bona all wisi 288 za smieszne 3 tys.

Jednak coś chyba na rzeczy,skoro po miesiącu jednak go sprzedajesz.... ? Co Ci w nim nie pasuje? Na hi fi chyba Twoje ogłoszenie,chyba,że się mylę...

Tak ,w celach orientacyjnych z CTA 402 wystawiłem by zobaczyć jakie jest zainteresowanie w razie W.Sprzedać mogłem w pierwszej godzinie wiec nie jest zle;))

Edytowane przez kamil79

• 2 tygodnie później...

a mam inną prośbę :

powiedzcie mi proszę ile mogę cenić swój pream CSA 303

jest w komplecie z pilotem, absolutnie idealny stan, z kartonem, dodatkowo poprawiony w sposób "słyszalny" przez dcAudio ?

nikt nie podpowie ?

czy oferowana cena 3000 zł to dobra oferta ?

Moim zdaniem musisz poprzeglądać historie transakcji dla tego modelu i na tej podstawie starać się oszacować cenę.

Resztę i tak weryfikuje rynek, a jak model był modyfikowany to argumentem za konkretną cenę powinien być odsłuch i odniesienie się do porównywalnych urządzeń dostępnych w sprzedaży.

Ja np. swojej 28 po liftingu bym na pewno nie wystawił za średnią cenę rynkową bo fabryczny Copland przy nim to jednak zaczyna być suchotnik. Nie liczył bym też na jego sprzedaż w cenie rynkowej powiększonej o koszt jaki poniosłem bo to tez tak nie działa.

Przyczyna leży gdzie indziej , nie w Coplandzie .

Proszę o rozwinięcie tej myśli.

Ja słuchałem mojego egzemplarza i egzemplarza kolegi, który nie przeszedł takiego zabiegu.

Edytowane przez Piterski

Mam na myśli kolumny , pytałem nawet Ciebie o AP + Copland , ale i żródło jest ważne .

No suchości w moim zestawieniu ani tyci tyci .

No tak jak porównać go do Roksana Candy K2 to jest to bardzo nasycone brzmienie. Copland jest jasno brzmiącym wzmacniaczem i nie uważam, że jest zły. Używam go ponad 10 lat, warto tylko pamiętać o wymianie lamp.

Chodzi mi o to co się dzieje z nasyceniem otwartością średnicy np porównując CSA8 czy CSA28. Jak kupowałem Coplanda to słuchałem CSA8 a potem z ciekawości posłuchałem CSA28 i już nie wróciłem do niższego modelu. Ale to normalne był progres, kolejne stricte lampowe konstrukcje stały jeszcze wyżej. U mnie do wymiany poszły kondensatory głównie na philipsy spotykane w sprzęcie z tym ze zmienili gdzieś jeden typ kondensatora i nastąpiło pewne uspokojenie góry, kolega powiedział, że jest mniej krzykliwa i nasyciła otwarła się bardziej średnica.

Trzeba też zwracać uwagę na połączenie ze sobą konkretnych klocków, np źródła. Wcześniej pasował mi do CSA28 Maranz 17Ki, teraz poszukał bym lżejszego w brzmieniu źródła. Co do Tempo to nie są natarczywe właściwie co dostaną tak grają. ja głównie korzystam z LP i Sensora ale słucham ostatnio Therii i z jednej strony widzę ograniczenia tego wzmacniacza z drugiej zaś system pokazuje różnice w charakterze tych preampów.

Moim zdaniem musisz poprzeglądać historie transakcji dla tego modelu i na tej podstawie starać się oszacować cenę.

Resztę i tak weryfikuje rynek, a jak model był modyfikowany to argumentem za konkretną cenę powinien być odsłuch i odniesienie się do porównywalnych urządzeń dostępnych w sprzedaży.

Ja np. swojej 28 po liftingu bym na pewno nie wystawił za średnią cenę rynkową bo fabryczny Copland przy nim to jednak zaczyna być suchotnik. Nie liczył bym też na jego sprzedaż w cenie rynkowej powiększonej o koszt jaki poniosłem bo to tez tak nie działa.

no tak, tylko u nas ostatnio sprzedany był w 2008r

poza tym, to naprawdę świetny preamp

Edytowane przez kacpero_1
  • 4 miesiące później...

Witam serdecznie właścicieli Coplandów!

Jako świeżo upieczony posiadacz CSA 8, chciałbym dołączyć do tego zacnego grona ;)

Po jednym dniu odsłuchów w domu, mogę powiedzieć tylko, że ten wzmacniacz zweryfikował już część mojej płytoteki..... ;)

Pozdrawiam!

Witam

zglasz sie swiezo upieczony posiadac 405A!!!

Masakra

Mógłbyś w skrócie opisać urzytkowanie tego wzmacniacza. Też sie przymierzalem na ten model.

Jak wygląda sprawa z tym wiatrakiem, czy podczas uzywania slychac rzeczywiscie pracę chlodzenia czy tylko delikatny szum?

Przy włączaniu na zimnym wzmacniaczu slychac bylo trzeszczenie w lewym kanale(tylko w jednym) na zimnych lampach. Sprzedawca tlumaczyl ze to normalne. Wiec chcialem poznac opinie urzytkownika jak wyglada to wszystko.

Pozdrawiam

Mógłbyś w skrócie opisać urzytkowanie tego wzmacniacza. Też sie przymierzalem na ten model.

Jak wygląda sprawa z tym wiatrakiem, czy podczas uzywania slychac rzeczywiscie pracę chlodzenia czy tylko delikatny szum?

Przy włączaniu na zimnym wzmacniaczu slychac bylo trzeszczenie w lewym kanale(tylko w jednym) na zimnych lampach. Sprzedawca tlumaczyl ze to normalne. Wiec chcialem poznac opinie urzytkownika jak wyglada to wszystko.

Pozdrawiam

Trzeszczenia żadnego nie mam ,czy na zimnych czy na ciepłych lampach,Co do wiatraka to gdy w nocy przy kompletnej ciszy w domu sie wsłuchamy to słychać delikatny dzwięk wiatraka za dnia nie zwracam na to uwagi zupelnie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.