Skocz do zawartości
IGNORED

Densen De Magic - once again :))))

zyzio

Rekomendowane odpowiedzi

Skrzypek - nie piszę, bo ja wogóle nie jestem audiofilem - kolumny robię sam i trzymam na nich kwiatki a cudowne nagranie szło z komputera ;) Ale to przecież nie ma znaczenia, skoro sygnał ma działać zbawiennie na cały tor.

Efektu żadnego - tyle że mi w uszach dzwoniło bo nie zdażyłem wyjść z pokoju :) Dawno juz wiadomo że komputer jest najlepszym źródłem i całkowicie niewrażliwym na różne zakłocenia ;) Więc w sumie nie dziwne, że nic się nie poprawiło, bo wcześniej nic nie było pogorszone.

pozdr.

A nie - było cos jeszcze - znacznie pogorszył się odbiór z tunera i to na wszystkich zakresach :)))

z komputera.. ;)

bez komentarza

przesadzasz z tymi zabiegami przy pobieraniu itp, przecież z komputerem jesteś za pan brat, skoro nawet służy Ci za najlepsze źródło ;) wystarczyło jedynie użyć EAC, powyżej jak poczytasz ten wątek znajdziesz, pisałem o tym

• 1 miesiąc później...

witajcie, odgrzewam (albo demagnetyzuje tym razem) kolejny watek:-)

czy mozna skads jeszcze sciagnac ten plik densena demegic? albo moze ktos z kolegow bylby tak mily i mi go przeslal na maila? bardzo prosze:-)

paulinka

poprzedni moj wpis traktujcie prosze jako nibyly. w innym watku znalazlam link o dziwo dzialajacy. to zapuszczam plytke i uciekam na 3minuty od zgrzyto-jazgotu:-) mam nadzieje ze magiczny demagnetyzer da efekty

pozdrawiam

paulinka

• 2 miesiące później...

Witam.

Po przeczytaniu calego wątku który zapoczątkował Pan Zyzio zainteresowałem się tą płytą i przyznam sie , że zciągnolem ją (hmm).

Powiem szczerze , że byłem w szoku po pierwszych taktach Rogera Watersa " Amused To Death'' Nie myślałem , że az tak potafi sie odmienić brzmienie mojego zestawu. Zasadniczą zmianą jaka zaszla to przestrzeń i stereofonia , na plus i to wielki zmienila się mikrodynamika która teraz dopiero się ujawniła (przynajmniej ja to tak odbieram) wcześniej byla jednak brakowało jaj subtelności.

Jeżeli są to odczucia wydumane to ja przepraszam.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Witam jest do pobrania:

Demagic-Densen-Demagic-EAC.APE-CD.audio

Zapraszam na strone:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ten temat wraca jak bumerang, czyżby jednak więcej było głosów na tak za demagnetyzacją ?

Magic RULEZ !!!

A tak na poważnie: kto nie słyszy różnicy między dźwiękiem przed i po demagnetyzacji ten trąba ;-) i na pewno nie usłyszy różnicy pomiędzy kabelkiem A za 500 zł, a B za 1500 zł ;-)))

• 4 tygodnie później...

Densen DVD Magic :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - products - dvd Magic

coś nowego od densena :) - ciekawe może być

Ukryta Zawartość

Witam! prośba... Czy ma ktoś te czarodziejskie pliki demagnetyzujące? Albo może podać adres skąd ściągnąć? Byłbym wdzięczny. A może ktoś prześle na priva? [email protected]

Dzięki wielkie! Pozdrawiam.

Densen DVD Magic :) - w tym wypadku moim zdaniem nie warto, bo myślę że zwykły De Magic jest kompatybilny z systemem wielokanałowym także :-), płytka XLO to nawet na pewno :)

A spróbować warto !

Witajcie! czy ma ktoś skan opisówki do płytko XLO? Byłbym zobowiązany i wdzięczny! Pozdrawiam. MAciek

PS. No i dosyc istotne chyba...:) Mój mail: [email protected]

• 4 tygodnie później...

A ja "przepuscilem" płytkę przez Micromegę i zaczęło mi "charczeć" w CD. Musiałem rozkręcić, odłączyć tasiemki, powkładać z powrotem tasiemki i dopiero "charczenie" zniknęło.

Dźwięk generalnie stał się odrobinę ostrzejszy w zakresie wysokich.

• 6 miesięcy później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - po dłuuuugiej przerwie De Magic na Allegro :)

Ukryta Zawartość

>>>maciek1

zawartosc XLO rec.

Technical Tracks

1. Channel Identification (Left/Right)

2. Voice In-Phase

3. Voice Out-of-Phase

4. Clap Track

5. 315 Hz Test Tone

6. "Prof." Johnson Does Something Spatial

7. Demagnetizing Sweep

8. Demagnetizing Fade

9. System Burn-In

Music Tracks

10. Mon, In-Phase

11. Mon, Out-Of-Phase

12. Stereo, Out of Absolute Phase

13. Stormy Weather - Eileen Farrell (vocal) / Loonis McGlohon combo

14. Shiny Stockings - Bob Lark / DePaul Universtiy Jazz Ensemble I

15. Morton Gould: Derivations, "Rag" movement

- John Bruce Yeh, clarinet / DePaul Universtiy Jazz Ensemble I

16. Janácek: Sinfonietta, "The Queen's Monastery"

- José Serebrier / Czech State Philharmonic

17. Franx Biebl: "Ave Maria" - Timothy Seelig / The Turtle Creek Chorale

18. Weinberger: "Polka and Fugue"

- Frederick Fennell / Dallas Wind Symphony / Paul Riedo, organ

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.