Skocz do zawartości
IGNORED

Latarki z ambicjami pro.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

kubanczyk=.

To nie tak ,po prostu nikt nie podał lepszej oferty,spełniającej moje warunki, pobuszowałem po forach o których i tutaj była mowa i to jedna z najlepszych jakie są polecane,a cena jeszcze znośna, przeczytałem opnie tych co kupili i ponoć świeci bardzo długo.

Opis;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam dwie latarki z wyzszej polki ktore czesto uzywam: NiteCore D10 i Surefire Lumamax LX2, pierwsza ze wzgledu na maly rozmiar i dosc duza moc, druga dlatego ze najlepsza w swojej klasie. Surefire ma zwykle zalozony Beam Diffuser

U mnie w pracy dają coś takiego- w zewnętrznych oględzinach wygląda identycznie, nie wiem tylko, czy posiada funkcję sygnalizacji, bo jeszcze jej nie pobrałem. Świeci rewelacyjnie, zoom działa skutecznie, punkt świetlny równy o bardzo równomiernym "nasyceniu".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ile lumensow maja te wasze latarki?

1-. Latarka przerobiona na xp-g plus sterownik 1,4A 4 trybowy.

Producent podaje 139-148lm@350mA, u mnie w diodę idzie 1,4A (po włączeniu) co daje ~500 lm na starcie.

2-.http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.39737 producent podaje 800 lumens maximum brightness, na moje oko świeci podobnie do pierwszej.

Latarka bardzo fajnie leży w dłoni.

3-.http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.28546 producent podaje 230lm co można między bajki włożyć.

Świeci mocniej niż SUPER zoomy z allegro ale myślę że 130 lm to góra na AA na 14500 Ii-on trochę mocniej.

Latarki na rower, na szczęście żadna nie ma takiego koloru światła jak ta z linków gutekbull czy porlick.

LED LENSER P7 wykonana jest perfekcyjnie w każdym calu jak Rolls Royce,

jest ładna. Zoom chodzi płynnie ,daje bardzo szeroki ,równy ,jasny snop światła, MAGLITE 2C(2xR20) zabiła śmiechem !Świeci jak latarnia.

Wieczorem sprawdzę zasięg.

Jeden mały problem - szkoda jej do pracy ;-( Chyba pozostawię do użytku w domku na wycieczki na ryby itp. a do pracy poszukam coś tańszego, także temat aktywny ;-)

LED LENSER P7 wykonana jest perfekcyjnie w każdym calu jak Rolls Royce,

Nie wiem jak wygląda LED LENSER P7 ale latarki które posiadam a które wykonały żółte chinskie ręce naprawdę nic nie mogę zarzucić. I nie mówię to o cena/jakość ale o ogólnym wykonaniu/obróbce typu gwinty/anodyzacja/malowanie.

Co do diody i ilości lumenów w moich chinskich nabytkach to zdecydowanie bajki, ale z drugiej strony jak zobaczyłem fiolet z led lensera to jednak wolę te żółte:-)

Bardzo przydatna porównywarka

Ukryta Zawartość

I jeszcze jedna

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak na "ryby" to osram i wszystko jasne.

Ostatnio trafiłem w leroju za 35 złotych Osram Crosser Smal Led. Pierwsza led którą mozna nazwac latarką. Prosta tania obudowa z ABS dioda 1.4 W, niestety ta wersja na 3xAAA - ta akurat jest na ciemnośc nie na ryby.

Ale sa wieksze za około 50-70 złotych kosztują wyglądające podobnie ale wieksze z tej serii Osram Crosser Medium Led i Large Led zna 3xLR14 i LR20

Ukryta Zawartość

Seria Syrius to wersje na LR14 i LR20 w aluminiowych uszczelnianych obudowach. Ceny około 130-160 zł.

Ukryta Zawartość

ja mam cateye singleshot plus na rowerku. Nie wiem czy coś przegapiłem, ale latarka daje radę. Dałem 100euro, kiedy u nas w Polsce była po 600. Jedyna wada dla mnie jak do tej pory, to to że nie ma komfortu że będzie trzymała przez wiele godzin. A także niewystarczająco mocne mocowanie do kierownicy. A tak w generalności to daje na poziomie świateł w automobilu :)

• 7 miesięcy później...

Kupiłem przedwczoraj latarkę czołową Led Lanser H7.

Cechy:

Duży zasięg: 180m (170 lumenów).

Regulowany płynnie fokus (bardzo mocna funkcjonalność).

Regulowana płynnie w szerokich granicach jasność.

Dobrze wyważona (pojemnik z bateriami z tyłu głowy).

Mała.

Lekka.

Pochylana 0-90 stopni.

W zasadzie każdy z tych parametrów jest lepszy od innych latarek jakie miałem/mam (a trochę ich było/jest) na LED`ach.

Wykonanie dosyć dobre.

Cena: ok. 190zł

;)

Kabelek jest niezły.

Właśnie kombinuję żeby podłączyć jakiś akumulator o większej pojemności i trzymać go w kieszeni.

Mam jakąś starą czołówkę Petzl`a. Ciekawa, bo nie ma opaski tylko silną "nić" wysuwana z obudowy, dobra na rower (czoło, ramię,...).

• 3 tygodnie później...

Dziś w Biedronce kupiłem aluminiową latarkę LED na 2xR20. Led 3W (wygląda jak Cree), bardzo duża jasność, silne skupienie, regularny punkt. Najśmieszniejsza jest cena, bo (po przecenie) 20 zł.

• 2 tygodnie później...

jak ktoś poszukuje latarek PRO ... to proponuje przejrzeć forum

www.swiatelka.pl

ja w pracy potrzebuję dobrego światła i zamówiłem sobie u kolegi midi-ego z tamtejszego forum coś w ten deseń (to samo tylko bez sterowania pierścieniem, sterowanie jest w przełączniku)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ok 1000lm w max trybie :D

jak ktoś pobawi się światłem tej "mocy" to już raczej nie będzie chciał mieć "słabszej" latarki

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...
Gość Gość

(Konto usunięte)

Panowie zmieniło się coś w temacie.

Ja kupiłem sobie jakąś chińską latarkę:

http://allegro.pl/latarka-zoom-cree-q5-t6-led-akumulator-2000-lumen-i2865325101.html

i świeciła dwa dni. Jutro wraca do sprzedawcy. Co jest solidnego obecnie na rynku w cenie około 200zł?

Ktoś tu wieszał psy na Mactronicu- totalna bzdura! Latarka z mojego wpisu (nr36, latarka Nu flare pro)- używana przez wielu w trudnych warunkach w pracy (wysokie temperatury, wilgoć, syf najróżniejszy- jak to w papierni), NIKOMU się jeszcze żadna nie zepsuła.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.