Skocz do zawartości
IGNORED

Do 16m2 :podstawkowe czy podlogowe????

mlody369

Rekomendowane odpowiedzi

Malo jest na ten temat na forum-wiem ze jest to tez sprawa indywidualna i w gre wchodzi tez utawienie mebli w pokoju ale jest jakos to uregulowane tzn. czy firmy proponuja np. podlogowki do pomieszczen o powierzchni powyzej 18m2? Zastanawia mnie fakt czy takie np. 602 albo paradigm monitor (te najwieksze podstawkowe) dadza rade z basem w takim pokoju.Ogolnie rzecz biorac czy lepiej zainwestowac w lepsze podstawki czy tez lepiej kupic gorsze podlogowe...(wydaje mi sie ze wielu nieznajacych sie wybiera te najwieksze-bo wydaja sie im uosobieniem mocy i jakosci)

Ps.prosze nie pisac pod czym bedzie to gralo bo to jest pytanie czysto teoretyczne..

https://www.audiostereo.pl/topic/7601-do-16m2-podstawkowe-czy-podlogowe/

Do 16m2 zainwestuj zdecydowanie w dobre podstawkowce. Sam mam podobną konfigurację i spisuje się świetnie, o czym świadczą opadnięte szczęki moich znajomych (z pożądnymi podłogowcami(za ok. 3000) w dużym pokoju) po odsłuchach u mnie.

Wszystko zależy czego oczekujesz po dżwięku. Ja nie przykładałbym tak wielkiej uwagi do wielkości pomieszczenia jak wiele osób na forum to robi . Wielkość pomieszczenia nie może być wyznacznikiem wyboru głośników. Ja wstawiam głośniki do pokoju, testuje i albo mi się podoba jak gra albo nie. Jednemu będzie za dużo mocy i basu z podstawkowców a drugiemu w tym samym pomieszczeniu za mało z podłogówek. Ja nieraz czytałem opinie np. o b&w 602 że mają spory niski bas, a dla mnie niskiego basu to one nie mają wogóle. Dlatego to jest chyba kwestia oczekiwań. Poprostu ustaw głośniki i posłuchaj.

7 litrowe monitorki w 18m2 grają znakomicie. Gigantyczne głośniki Mahlera (patrz wątek 'Odsłuchy w Krakowie') w zaadoptowanym garażu 25m2 też grały znakomicie.

Czyli - co kto lubi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.