Skocz do zawartości
IGNORED

blu-ray yamaha bd-s1067 czy denon 1611

KARAWAN290

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dariusz964 - skąd wiesz że Yamaha ma zdecydowanie lepszy start ?

Posiadasz ten odtwarzacz ? Porównywałeś z Denonem ?

Z tego co wiem to Denon 1611 jest technicznym klonem Marantza UD5005, który był w jednym z wątków opisywany że w przypadku płyt BluRay ma lepszy start od chwalonego Oppo.

Yamaha bd-s1067 natomiast czyta płytki HDAudio czego nie potrafi Denon 1611.

sprzet juz w drodze w poniedzialek lub wtorek ma byc do dobioru wszystko na dobrej drodze pytanie jeszcze co do mkv wiem ze malo ludzi posiada ta yamahe ale czy mkv na usb w systemie ntfs powyzej 4 gb widzi ten player?

Witam a czyta flac idyski FAT ?

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Wiec tak podlaczalaem pendrive16gb sformatowany pod win7 ntfs wgralem na niego 2 6 gigowe filmy mkv z dts 1506kbs i ac3 640 i lataja bezproblemu także widzi usb pod NTFS ale uwaga instrukcja moze zmylic napisane wyraznie że widzi usb tylko w systemie fat16 i 32 także ewidentny blad bd-s1067 widzi ntfs dalszy ciag zabaw dzisiaj po pracy i w weekend co mogę dodac JEST BARDZO SZYBKI niczym nie ustepuje dvd s2700

Ponowię pytanie - czy czyta pliki w formacie flac ?

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

• 2 tygodnie później...

Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem Yamaha BD-S1067!

Pierwsze wrażenia - obraz przepiękny! Dźwięk - cudo, niesamowita przestrzeń i dynamika!

Do tej pory moim źródłem BD była Playstation3 - i myślałem, że to już jest to. Jednak, to co pokazała a do tego jeszcze dała usłyszeć Yamaha przeszło moje oczekiwania. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się, że różnica może być aż taka. Szczególnie dźwięk - to jakby na nowo go odkryć! Do tego dochodzi SACD i DTS Audio CD - PS3 tego nie umie.

Co do innych formatów:

- łapie wszystko: mkv, divx itd + napisy PL zarówno .srt jak i .txt

- foto - bardzo szybko wyświetla (jak PS3)

- muzyka - wszystko, niestety bez .flac czego akurat nie rozumiem ale nie stanowi to dla mnie problemu - .flac odtwarza mi ampli - też Yamahy, model RX-V2067

- dyski: FAT i NTFS - zero problemów

- sieć - bardzo szybkie DLNA

- możliwości modyfikowania wyświetlania plików - dużo większe niż PS3 (w sumie dziwne, ale tak jest).

Narazie tyle... bawię się dalej.

.... no i ten dźwięk... po prostu rewelacja!

piszesz ze flac odtwarza ci ampli - rozumiem ze przez sticka?

jak stawiacie ta yamahe w porównaniu z DUNE MAX i nowymi procesroami Sigma 8646 , ktore chyba jeszcze nie weszly ? zastanawiam sie miedzy tymi dwoma playerami

Witam wszystkich posiadaczy Yamaha BD-S1067.

W instrukcji jest napisane że wyświetla okładki albumów mp3.

Proszę o potwierdzenie że rzeczywiście nie ma z tą funkcją problemów.

Pozdrawiam

Jestem zainteresowany kupnem Yamahy BD-S1067.

Mam 2 pytania do posiadaczy w/w odtwarzacza.

1.jak jest jakość obrazu przy skalowaniu płyt DVD do 1080p ? , czy ma funkcję redukcji zakłóceń podobnie jak Philips BD9600.

2.Czy jest dobra jakość dźwięku z wyjścia stereo.? Chodzi mi o wielokanałowy MIX .

• 1 miesiąc później...

A czy ktokolwiek z was testował DLNA? Chodzi mi konkretnie jak 1067 zachowuje się z serwerem mediów który robi streaming filmów xvid/mkv z napisami w formacie txt. Używam do tego PS3 Media Server i na PS3 wszystko chodzi idealnie, filmy mają napisy, działa przewijanie. To samo testowałem z BD Panasonica model DMP-BD75 i owszem, odnajduje ten serwer, odtwarza filmy... ale już bez jakichkolwiek napisów. Jeśli ktoś ma możliwość sprawdzenia tego to byłoby super :)

• 3 miesiące później...

Odświeżę trochę temat.

Jestem na etapie szukania dobrego odtwarzacza blu-ray. Chciałabym, żeby czytał mkv i divx i miał analogowe wyjścia 5.1 albo 7.1. Zaczęłam się zastanawiać nad Yamahą BD-S1067 a także nad Philipsem BDP9600. Co byście bardziej polecili?

Do użytkowników Yamahy - czy ten odtwarzacz ma opcję wyłączenia głośnika centralnego? Tak, żeby funkcję centralnego przejęły głośniki przednie? Podobno w niektórych odtwarzaczach jest to możliwe.

Do użytkowników Yamahy - czy ten odtwarzacz ma opcję wyłączenia głośnika centralnego? Tak, żeby funkcję centralnego przejęły głośniki przednie? Podobno w niektórych odtwarzaczach jest to możliwe.

Przepraszam, że się właczę. Nie mam Yamahy 1067. mam Cambridge Audio Azur 650BD. Granie bez głośnika C możesz zrealizować na dwa sposoby:

* albo w amplitunerze deklarujesz, że nie ma C

* albo w odtwarzaczu deklarujesz brak C (przyczym to robi tylko na wyjściu multichannel analog).

Wydaje mi się, że każdy wieloformatowy odtwarzacz BD z wyjściem 5.1 (7.1) analog ma tak samo.

• 2 tygodnie później...

Przepraszam, że się właczę. Nie mam Yamahy 1067. mam Cambridge Audio Azur 650BD. Granie bez głośnika C możesz zrealizować na dwa sposoby:

* albo w amplitunerze deklarujesz, że nie ma C

Dzięki, chyba właśnie skorzystam z tej 1. opcji. Na początku myślałam o stworzeniu kina domowego bez amplitunera i stąd było moje pytanie o głośnik centralny wyłączany z poziomu odtwarzacza, ale trochę poczytałam i zmieniłam zdanie. Kupię amplituner z niższej półki (w sensie za ok 1500 zł), ale z wyjściami pre-out i będę miała to co chcę - dobre stereo i średniej klasy kino domowe.

• 6 miesięcy później...

Czy BD-S1067 odtwarza DTS-HD MA oraz TrueHD z plików .mkv?

nie probowalem z mkv ale co do flac to moge wszystkich zapewnic za NIE OBSLUGUJE FORMATU PLIKUW FLAC

niestety . przykra sprawa bo bardzo bym chcial ale nie da sie :( ale za to innymi aspekatami nadrabia na szczescie

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.