Skocz do zawartości
IGNORED

Kable NORDOST

zurek

Rekomendowane odpowiedzi

Wtedy nie ma tematu, chyba, ze z odsprzedaza)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość rydz

(Konto usunięte)

Z tym Nordostem sprawa jest bardziej prosta, wszystko widać, dokładne porównanie z oryginałem może wszystko wyjaśnić, inaczej wygląda sprawa z kablami w tak zwanym wężu ogrodowym, co tam siedzi nie wiadomo, może drut za 2 pln?

A bzdury wygadujecie.Aż zal się robi czytając takie posty.Żadna fabryka na świecie niema takiej technologi aby podrobić ,nawet wizualnie kabel nordosta .

Jedyne co możne nie być oryginalne w taśmach to wtyczki .Kable z racji łatwości uszkodzeń mechanicznych są skracane .I dlatego często koszulki nie są oryginalne.

Lecz jak się wszystko odpowiednio polutuje ,to konia z rzędem temu kto usłyszy różnicę brzmienia.

A bzdury wygadujecie.Aż zal się robi czytając takie posty.Żadna fabryka na świecie niema takiej technologi aby podrobić ,nawet wizualnie kabel nordosta .

Jedyne co możne nie być oryginalne w taśmach to wtyczki .Kable z racji łatwości uszkodzeń mechanicznych są skracane .I dlatego często koszulki nie są oryginalne.

Lecz jak się wszystko odpowiednio polutuje ,to konia z rzędem temu kto usłyszy różnicę brzmienia.

A widziałem, że kolega sprzedaje te Nordosty Blue Heaven w niespotyknej długości 2.25 m, u którego dystrybutora zostały zakupione takie ciekawe odcinki. Nigdy nie słyszałem, żeby taki odcinki sprzedawano w Audioklanie też nic na ten temat nie wiedzą, to może kolega coś nam powie o swoich kablekach

Informacja będzie jak znalazł dla potencjalnego nabywcy.

Niespotykana i owszem .Gdyż sobie taką zażyczyłem w Audioklanie .A że w owym czasie firma miała na pieńku z zena studio w krakowie ,której wpłaciłem gotówkę i się nie wywiązała z umowy .dystrybutor zrobił dla mnie wyjątek .I podkreślił to podczas naszej rozmowy telefonicznej .

Poza tym współczuję Ci bardzo ze oto zapytałeś :)Mogę polecić dobrego lekarza?

Niespotykana i owszem .Gdyż sobie taką zażyczyłem w Audioklanie .A że w owym czasie firma miała na pieńku z zena studio w krakowie ,której wpłaciłem gotówkę i się nie wywiązała z umowy .dystrybutor zrobił dla mnie wyjątek .I podkreślił to podczas naszej rozmowy telefonicznej .

Poza tym współczuję Ci bardzo ze oto zapytałeś :)Mogę polecić dobrego lekarza?

Ha,ha,ha, zaraz umre ze śmiechu za to zgodnie z umową dystrybucyjną zabrali by im prawo sprzedaży a o karach finasowych nie wspomne. Za współczucia dziękuje, ja za to współczuje potencjalnym nabywcom zakupu takiego kabla, któy stracił cechy kabla oryginalnego a jedynym zapewnieniem o tym jest twoja zdawkowa informacja. MOżwe napisz to na aukcji allegro to nie będzie wątpliwości co to za kabel i trochę uczciwie tak dla odmiany.żeby nabywca wiedział, że kabel jest po zmianie konfekcji przez Dystrybutora i dobrze by powiedzieć, który Oddział Audioklanu.

żeby nie było wątpliwości jak wygląda rozmiarówka blu Hevena. Czyli drodzy nabywcy jak co to walcie prosto Nordosta w USA, że \zdaniem sprzedawcy Polski Dystrybutor zmiania konfrekccje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Taka jest różnica między nami, że ja się na tym znam a ty chyba niebardzo. A z Twojej relacji wynika, że Ty potrebujesz lekarza bardziej odemnie.A napisałeś, że konfekcja oryginalna czyli co wzioł kabel pod pochę i poleciał do USA żeby Ci kabel zakonfekcjonować oryginalnie fabrycznie. Dobrze,że macie w Krakowie dobry Oddział w Kobierzynie.

Mnie dziwi fakt że ludzie tak łatwo i tanio oddają kable za które "niby" zapłacili ciężkie pieniądze. A do tego zawsze są prawie nowe mało używane. To po co je kupowali? Że niby w ciemno, a teraz nie pasują do systemu. No jak zapytasz o paragon, to własnie się zapodział. To daje do myślenia.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Kable Nordost można kupić z metra(Red Dawn też) np. tutaj:http://www.cheshireaudio.co.uk/acatalog/Nordost_unterminated_cable.html

W USA ceny starszych modeli lub używek to ułamek ceny w Polsce,jest trochę podróbek z HK ale mozna je łatwo rozpoznać bo są siermiężne.

Dlatego Nordost na stronie interntowej jak ktoś chce to znajdzie. to przestrzega przed zakupem kabli u nieautoryzowanego Dystrybutora. I informuję, że za pośrednictwem dytrybutora zawsze otzrymujemy fabryczną konfekcjeto jest jedyne zabezpieczenie dla kupującego, że wszystko jest OK. Tymbardziej, że jak Nordost już komuś daje dystrybucje to znaczy że ma do niego zaufanie i ma pewnie jakąś gwarncje może nawet finansową,że niebędzie pod jego szyldem tłukł niewiadomo co w Polsce został tylko Audioklan autoryzowanym Dystrybutorem, nie będzie knfekcjonował kabli ponieważ u autoryzowanego dystrybutora mamy zagwarantowaną fabryczną konkfecje. Wszelkie nieprawidłowości należy zgłaszać do Nordosta w USA.

Z nowymi Nordostami to jeszcze wiekszy problem jak ktos konfekcjonuje w domu bo maja mono filamet.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

A że na tej stronie możesz sobie zamówić dowolną długość kabla z fabryczną konfekcją to nic nowego, za pośrednitwem Audioklanu też możesz sobi zamówić długość inną o standrdowej i jest na to przewidziane pole na pudełku "jnna" długoś i taam fabryka ci wpisze jaką. Ale żeby operacja maiła wymiar ekonomiczny to sądze, że chodzi tu o odcinki dłuższe niż maks. odcinek fabryczny. I w tedy oni zamawiają taki kabelek z fabryczną konfekcją. A z kablem nordosta niewiadomego pochodzienia spotkałem się niejednokrotnie szcególnie RED Down ale zawsze to były kable głośnikowe.Bardzo dużo na alledrogo tego chodzi.

Z nowymi Nordostami to jeszcze wiekszy problem jak ktos konfekcjonuje w domu bo maja mono filamet.

przepraszam wojte77 ale nierozumiem co to znaczy mono filmet

Jak juz jestes na stronie Nordosta to poczytaj.

"The speaker cables were slightly longer than the specified 2.5 meters, or eight feet. Nordost has worked out specific optimal lengths that fall near the various standard lengths and therefore will err on the longer side to meet the optimal-length requirement. This is one reason why Nordost will not honor any warranty on a cable that has been cut down after its initial sale."

Tak na koniec.

dobrze schodzą :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

123... test

No TO sprawa fabrycznej konfekcj jest juz oczywistą oczywistością. Także patrzmy co kupujemy bo może być różnie.

No to zurek też od niego kupował ,jak masz zurek takiego jak z linka wyż tylko trochę łdniej zrobionego to współczuje . A tu jeden gość tu pisal, że taka kosmiczna technolagia, że z wyglądu się nie da podrobić, a tu prosze Chiny wszystko potrafią. Zurek najlepiej zanieś ten kabel d Audioklanu goście Ci powiedzą co to jest prześlą zdjecie do Nordosta. Jak będziesz pewien na 100% to podejmiesz jakieś działania.

Te od zurka wyglądają na oryginały, jeszcze na żywo bym je musiał widzieć, ale raczej są ok.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - te to syf :)

Sprzedawca co by nie mówić na maksa podejrzany !

Ukryta Zawartość

Te od zurka wyglądają na oryginały, jeszcze na żywo bym je musiał widzieć, ale raczej są ok.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - te to syf :)

Sprzedawca co by nie mówić na maksa podejrzany !

najlepsze jest w tekscie

Przedmiotem aukcji są kable Nordost Red Dawn o długości 2x2,4m.

Konfekcja banany.

Stan b.dobry.

..........

Aukcja prywatna a więc brak gwarancji i możliwości zwrotu.

!!!!!!!!

jednak ktos sie dal nabrac :))))))

Ukryta Zawartość

Kilka osób napisało Top HiFi, jako dobrym miejscu do zakupu kabli Nordosta. Otóż też tak pomyślałem swego czasu. Pomaszerowałem więc do krakowskiego salonu Top HiFi, powiedziałem, że jestem zainteresowany zakupem IC Blue Heaven lub Red Dawn i że chciałbym zostawić kaucję, bo nie wiem jeszcze który kupię i chciałbym najpierw porównać. Nie targowałem się, chciałem zostawić kaucję za dwa kable i najdalej za dwa dni wrócić oddając jeden z kabli i odbierając część kaucji. Zapewniłem sprzedawcę, że słuchałem u siebie w systemie starszego SolarWinda i na 100% jeden z wypożyczonych kabli kupię. BH był zupełnie nowy, natomiast RD miał widoczne ślady użytkowania i był jedynym egzemplarzem jaki sklep posiadał. Według wyjaśnień sprzedawcy Polski dystrybutor nie miał w tym okresie ani jednej sztuki zupełnie nowego RD w interesującej mnie długości. OK pomyślałem po chwili zastanowienia, nie będe drobiazgowy, kabel ma wyraźne ślady użytkowania (był z pewnością używany do prezentacji), ale przecież to nie koniec świata, jeżeli zagra, to go sobie zostawię, tym bardziej jeżeli (gw zapewnień sprzedawcy) Polski dystrybutor nie ma już ani jednej sztuki. Wyciągam kartę, żeby zostawić kaucję, a sprzedawca mi mówi, że tylko gotówka! Zdziwiony zapytałem dlaczego i co za różnica, odpowiedział, że takie mają zasady i zapłaty kartą nie przyjmie. Mówię ok, ale jest już dosyć późno (było przed zamknięciem sklepu) i nie wiem czy zdążę podskoczyć do bankomatu i wrócić. Sprzedawca na to, że też nie wie czy zdążę. Zapytałem czy może zaczekać te max 5 minut. Padła odpowiedź, że zamykają o czasie i nie będą czekać. Ja też już więcej czasu nie traciłem, podziękowałem za poświęcony czas i wyszedłem. Po powrocie do domu, wyszukałem najtańszą ofertę sklepu internetowego ze Stanów i zakupiłem RD. Kabelek dotarł do mnie po dwóch miesiącach. Po doliczeniu przesyłki i cła, po ówczesnym kursie dolara zapłaciłem niecałe 1200pln. Mam pudełko, paragon i dokument przesyłki. Po co to piszę? Jeżeli ktoś twierdzi, że Top Hi Fi jest dobrym miejscem do dokonania zakupu, to ja odpowiadam, że salon w Krakowie z pewnościa nie jest, przynajmniej w mojej opinii i na podstawie własnych doświadczeń szczerze odradzam, no chyba że ktoś tęskni za czarem obsługi rodem z PRL. Przepraszam za lekką dygresję w stosunku do głównego tematu wątku.

ToP HiFI w Warszawie na Andersa nigdy problemów nie robili super chłopaki, coprawda na wypożyczenie musisz mieć gotówke bo tak to oni płacą 3% (bankowi) za tranzakcje kartową a nie wiadomo czy weźmiesz i który kabel weźmiesz i za ile, pozatym wpłata z karty musi się zgadzać ksiegowo z kasą fiskalną później to się zaczytuje do programu księgowego, także wypożyczenie zawsze była gotówka i to wszędzie nie wiem jakie tam zwyczaje macie w Krakowie. Ale w Warszawie wypożyzcenie sprzetu gotówka przecież nik nie będzie do tego dokldał tymbardziej jak człowiek tam pracuje a nie jest właścielem. Jeśli chodzi o dostępność to jest rzeczywiście różnie i np. kiedy Nordost obnizył świątecznie ceny o 30% tak wymiotło wszystkie kable. Także trzeba było mieć szczęście żeby kupić co się chce. Ale trzeba było wypożyczyć sobie za kałcją i w sklepie internetowym ww.TOP-HIFi.pl kupić do do domciu Ci przywiozą albo poprosić o odbiór w sklepie realizacja dostawy do 48h i obsówy nigdy nie było. A ten pożyczony po zakupie oddasz. A tak daleś 1200 zł i byłeś w ryzyku przeslani cła it. a cena Nordosta w sklepie w TOP HIfi ReDown 1m 1015 zł a 875zł/0,6m. (informacja ze strony TOP HI-Fi). No to przepłaciłeś.

Hmmmmm, raczej nie przepłaciłem. Cena RD (0,6m) wynosiła wtedy 1450 PLN!!!! A do tego miał bardzo wyraźne ślady używania (włącznie z przetarciami napisów na koszulkach, chociaż nie był pozałamywany). Bardziej zabolało mnie to, że czekałem na przesyłkę około dwóch miesięcy. Przypomnę, że sprzedawca poinformował mnie, że nie ma w polsce w oficjalnej dystrybucji ani jednej sztuki, oprócz tej, którą mają oni w Krakowie i jeszcze jednej w jakimś ich salonie, ale z tego co mówił, to również rozpakowanej i używanej w salonie. Generalnie w tamtym czasie chcąc mieć nowy kabel z pewnego źródła, byłem skazany na zagraniczne sklepy internetowe.

Ijeszcze jedno co do problemów formalno fiskalnych. Nie widzę przeszkody, aby przyjąć płatność, a za dwa dni przyjąć zwrot jednego z kabli robiąc zwrot na kartę. Prowizja też nie powinna być problemem, zadeklarowałem zakup jednego z kabli, więc niczego nie ryzykowali. Koniec końców, chciałem podejść do bankomatu, ale ........

sprzedawca powiedział, że nie zaczeka...... i głównie o to mi chodzi, o podejście do klienta (a nie petenta).

Witam.

Widzę, że mimowolnie stałem się obiektem na celowniku wielu znawców tematu kabli. Obiektem oszustem. Bardzo przykro słyszeć inwektywy w swoim kierunku tym bardziej, że niesłuszne.

Jak każdy inny z tego forum czasem coś zmieniam w systemach jakie posiadam. Mam zaznajomiony sklepik/komis audio w Niemczech gdzie czasem znajduję jakieś rarytasy za rozsądną cenę.

Czasem kupuję tylko po to aby przetestować, zapoznać się z tematem i ewentualnie sprzedać, starając się aby odbyło się bez strat finansowych. Nie jestem handlarzem.

Po pierwsze - proszę pokazać mi chociaż jeden link do podrób kabli Nordosta. Jeśli ktoś mi udowodni, że takie w ogóle istnieją to zacznę się zastanawiać.

Jeśli ktoś ma wątpliwość do oryginalności kabli z tego linku:

Ukryta Zawartość

to musi być chyba niespełna rozumu. Kolory złota na konfekcji inne??? I poznaliście to po zdjęciach??? Więcej czerwonego na krawędzi kabla? Żałosne, naprawdę.

Co do kabli z drugiego mojego systemu:

Ukryta Zawartość

to kupiłem je z metra (a jednak można, a zależało mi na takiej a nie innej długości) i zakonfekcjonowano je dla mnie bananami dobrej jakości "na miejscu".

Pragnę poinformować, że przy sprzedaży na obu kompletach straciłem trochę pieniążków ale taki urok naszego hobby.

Co do moich negatywów z allegro - pierwsze 4 są odzewem na moje 4 negatywy jakie wystawiłem po zakupach w pewnym sklepie foto, gdzie dostałem nowy a uszkodzony obiektyw, sprzedawca się na mnie wypiął, sprzęt leżał 5 tyg. w serwisie i ledwo zdążył wrócić na pierwszą wigilię mojego dziecka.

Ostatni negatyw jest również zwrotny za mojego negatywa, gdzie człowiek zalicytował ode mnie IC Tary Labs, po czym kontakt się urwał, nie płacił ponad 2 tygodnie więc dostał negatywa. Człowiek ma zawieszone konto za machlojki i kłamstwa.

Co do zapisu "brak gwarancji i możliwości zwrotu" to jest on praktycznie w każdej aukcji na e-bayu, zarówno niemieckim jak i angielskim. Każdy licytujący moje przedmioty widzi zapis i jego wolna wola czy jest nimi zainteresowany czy nie. Umieściłem go po niemiłych przygodach z jednym z kupujących.

Jeśli ktoś ma mi coś jeszcze do zarzucenia to zapraszam, chętnie odpowiem.

Jeszcze jedno sprostowanie...

Sprzedałem jeden komplet za 1850PLN (ten z fabryczną konfekcją, bi-wire, rev.II) jak się okazało koledze z forum oraz drugi za 900PLN (z metra, konfekcja na zamówienie).

Skąd szanowni przedmówcy wymyślili kwotę 1550??? Za co?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Że nie chciał chwilki zaczekać, to już nieuprzejmość Człowieka tymbardziej jak klient widać, że zaiteresowany. to się nie dziwie,że kolega go sobie odpuścił

Witam.

Widzę, że mimowolnie stałem się obiektem na celowniku wielu znawców tematu kabli. Obiektem oszustem. Bardzo przykro słyszeć inwektywy w swoim kierunku tym bardziej, że niesłuszne.

Jak każdy inny z tego forum czasem coś zmieniam w systemach jakie posiadam. Mam zaznajomiony sklepik/komis audio w Niemczech gdzie czasem znajduję jakieś rarytasy za rozsądną cenę.

Czasem kupuję tylko po to aby przetestować, zapoznać się z tematem i ewentualnie sprzedać, starając się aby odbyło się bez strat finansowych. Nie jestem handlarzem.

Po pierwsze - proszę pokazać mi chociaż jeden link do podrób kabli Nordosta. Jeśli ktoś mi udowodni, że takie w ogóle istnieją to zacznę się zastanawiać.

Jeśli ktoś ma wątpliwość do oryginalności kabli z tego linku:

Ukryta Zawartość

to musi być chyba niespełna rozumu. Kolory złota na konfekcji inne??? I poznaliście to po zdjęciach??? Więcej czerwonego na krawędzi kabla? Żałosne, naprawdę.

Co do kabli z drugiego mojego systemu:

Ukryta Zawartość

to kupiłem je z metra (a jednak można, a zależało mi na takiej a nie innej długości) i zakonfekcjonowano je dla mnie bananami dobrej jakości "na miejscu".

Pragnę poinformować, że przy sprzedaży na obu kompletach straciłem trochę pieniążków ale taki urok naszego hobby.

Co do moich negatywów z allegro - pierwsze 4 są odzewem na moje 4 negatywy jakie wystawiłem po zakupach w pewnym sklepie foto, gdzie dostałem nowy a uszkodzony obiektyw, sprzedawca się na mnie wypiął, sprzęt leżał 5 tyg. w serwisie i ledwo zdążył wrócić na pierwszą wigilię mojego dziecka.

Ostatni negatyw jest również zwrotny za mojego negatywa, gdzie człowiek zalicytował ode mnie IC Tary Labs, po czym kontakt się urwał, nie płacił ponad 2 tygodnie więc dostał negatywa. Człowiek ma zawieszone konto za machlojki i kłamstwa.

Co do zapisu "brak gwarancji i możliwości zwrotu" to jest on praktycznie w każdej aukcji na e-bayu, zarówno niemieckim jak i angielskim. Każdy licytujący moje przedmioty widzi zapis i jego wolna wola czy jest nimi zainteresowany czy nie. Umieściłem go po niemiłych przygodach z jednym z kupujących.

Jeśli ktoś ma mi coś jeszcze do zarzucenia to zapraszam, chętnie odpowiem.

Jeszcze jedno sprostowanie...

Sprzedałem jeden komplet za 1850PLN (ten z fabryczną konfekcją, bi-wire, rev.II) jak się okazało koledze z forum oraz drugi za 900PLN (z metra, konfekcja na zamówienie).

Skąd szanowni przedmówcy wymyślili kwotę 1550??? Za co?

To zdradź nam tajemnice gdzie można kupić te z metra w konfecji na oko widać, że nie fabryczna. Skro Nordost publikuje informacje, że jego kable można kupić tylko w konfecji fabrycznej m.innymi ze względu na budowe kable (proces technologiczny)i potwierdza to dystrybutor.o speyficznej długości 2,4 mgdzie standart to 2,5. zamówiłeś u Dystrybutora skrócenie kabla o 10cm napisz który dystrybutor się tym zajmował.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To zdradź nam tajemnice gdzie można kupić te z metra w konfecji na oko widać, że nie fabryczna. Skro Nordost publikuje informacje, że jego kable można kupić tylko w konfecji fabrycznej m.innymi ze względu na budowe kable (proces technologiczny)i potwierdza to dystrybutor.o speyficznej długości 2,4 mgdzie standart to 2,5. zamówiłeś u Dystrybutora skrócenie kabla o 10cm napisz który dystrybutor się tym zajmował.

Dlaczego dopowiadacie sobie różne rzeczy. Czy pisałem,że kupiłem nowe u dystrybutora???

Powtórzę więc - kupiłem je w Niemczech w sklepie/komisie audio. Potrzebowałem długości ok. 2,40m i takie mi zrobiono. Nie zależało mi na tym aby kable były nowe. Cenę zapłaciłem stosunkowo dobrą (tak mi się wydawało), choć i tak sprzedałem ze sporą stratą.

Sklep pozostanie moją słodką tajemnicą.

tanie glosnikowe mozna kupic ze szupuli, te o ktorych wkleilem cutat to bylo o tych z technologia micro mono filament, nie wiem jak to jest z RED Dawnem czy Blue Heaven, w koncu pomimo drugiej rewizji to stare przewody, zdaje sie, lekko ponad 10 lat na rynku. Nie chce nikogo wprowadzac w blad, nie chce tez by falszywie kogos posadzono o sprzedaweanie podrob bo pewnosci czy to podroba to chyba nikt nie ma. Czy ma?;)

ksajmon

Po co się tłumaczysz bezzensownie-bo kable bedą sprawdzone-bez względu na Twoją słodką tajemnicę-którą jak

dla mnie możesz sobie wziąć nawet do grobu.

Koledze Żurkowi też sie wydaje na razie,że kupił właściwe kable-a jak bedą podróby to zabierasz je z powrotem.

Sprawa jest bardzo prosta.Na przyszłość wystawiaj zdjęcia lepszej jakości,bo w mętnej wodzie ....to wiadomo.

Nie obawiaj się,jesli te kable będą rarytasami to w wątku masz moje przeprosiny-ok.

Kiedyś w Warszawie konfekcjonowano na Żelaznej w rózowej pomarańczy kable nordosta red dawn ze szpuli i się ta

konfekcja rózniła od oryginału niesymetrycznym zazwyczaj zamontowaniem końcówek.

>>>>ksajmon całkiem słaba ta bajka musisz popracować nad fabyłą. w Komisie w Niemczech handlują Nordostem Red Downem z metra jak w sklepie elektrycznym spredającyym kabel do betoniarki i konfecjują ją takim czzymś bo nie nazwe tego konfekcją nawet zbliżoną do oryginalnej Nordosta bo to jest śmieszne. Zapewniam Cię, że działalność taką by zkończyli szybciejniz ni się wydaje nie tylko w Niemczech bo w Polsce również. Cieszę się że temat chwycił na forum może już się nikt nie da więcej nabrać na super kabelki. Oczywiście czysta strata na spzredaży.

ksajmon

Po co się tłumaczysz bezzensownie-bo kable bedą sprawdzone-bez względu na Twoją słodką tajemnicę-którą jak

Koledze Żurkowi też sie wydaje na razie,że kupił właściwe kable-a jak bedą podróby to zabierasz je z powrotem.

Sprawa jest bardzo prosta.Na przyszłość wystawiaj zdjęcia lepszej jakości,bo w mętnej wodzie ....to wiadomo.

Nie obawiaj się,jesli te kable będą rarytasami to w wątku masz moje przeprosiny-ok.

Kiedyś w Warszawie konfekcjonowano na Żelaznej w rózowej pomarańczy kable nordosta red dawn ze szpuli i się ta

konfekcja rózniła od oryginału niesymetrycznym zazwyczaj zamontowaniem końcówek.

chciałem tyko dodać,że kabli Nordosta z tego sklepu naywał je tylko właściciel tego sklepu po cała Warszawa lała ze śmichu i dodam tylko, że sklepik skończył działalność na żelaznaj na zawsze.

ksajmon

Kiedyś w Warszawie konfekcjonowano na Żelaznej inie ró kable nordosta red dawn ze szpuli i się ta

chciałem tyko dodać,że kablami Nordosta z tego sklepu sklep zwał się elektryczna pomarańcza naywał je tylko właściciel tego sklepu bo cała Warszawa lała ze śmiechu i dodam tylko, że dzięki ludziom kótrzy zgłosili ten proceder do Nordost,sklepik skończył działalność na żelaznaj na zawsze. od tego czasu jest jeden dystrybutor Odpowiedzialny przed Nordostem i jak się dowiedziałe, że coś w Krakowie skracają jakieś takie baje. to sobie myslałem że Nordost zaraz wypowie dystrybucje TOP HIFI. Kabelków nie bedzie już w cale gdzie peewnych kupić. Nie poto Nordost gwarnctuje, że kabel jest tylko z oryginlną konfecją. ale sprawdziałem te historie ze skracaniem przez dystrybutora to jakieś bajki. Nordost Red down i blue Heaven to oryginalna konfecja tylko

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.