Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P-350

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze przy takich zamówieniach firma Toroidy tworzyla konto pocztowe i kasa szła do nich , wysyłka bezpośrednio do zamawiającego.

Szczerze,bałbym się zbierać taką kasę.

Sprawa druga,co z zabezpieczeniem? Czy potrzebne będzie dodatkowe uzwojenie?

Damy radę z zabezpieczeniami.

Filmik z działania prostego sterownika zegarów na lm358n.

Troszku latają, ale do opanowania.

Podłączone do daca, ale można od razu do końcówki mocy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Bawiłem sie tym BA6138 i jest tragiczny.

Wychyla się, ale puzniej skacze na bardzo małej przedziałce.

Najlepiej by było zrobić softstart, zabezpieczenia i wskaźniki na jednej pcb montowanej nad trafem.

Jest wtedy dużo miejsca, nie są płytki porozrzucane po całym środku, a i estetycznie to wyglada.

Jaskiniowiec najprawdopodobnie tak zrobi, ale najpierw sprawa zamówienia aktualnego.

Panowie a jak zrobić taki vu meter opierający się na 4 cyfrowym polu LED czy kotoś spodkał się z takim układem który by realizował taką funkcje ? Bo raczej będzie problem znaleść bardzo duże analogowe wskazówki a małe poprostu nie wyglądają.

chodzi mi oc oś takiego

ne046a-amperomierz-cyfr_528.jpg

Gdyby zrobić coś takiego na mikrokontrolerze to można zrobić nie tylko VU, a miernik mocy, mnożąc prąd i napięcie. Tak jak jest w A-65, co już skopiowali Chińczycy:

Ukryta Zawartość

Tak naprawdę to nie znudzi się Wam po jednym dniu patrzenie na to ? :)

Ukryta Zawartość

A jak byś zrobił zegary?

Różne firmy tuningowe robią tarcze, wyciągniesz mechanike np z miernika panelowego i wymienisz wskazowke na cieńszą a dłuższą.

Obudowe taką zrobiłeś a wskaźników nieopanujesz?

No wiadomo jest to mniej ciekawe rozwiązanie ale jest problem z analogowymi wskazowkami dużych rozmiarów chyba zeby dało się przerobić amperomierz lub woltomierz aby działał logarytmicznie ?

Adik jeszcze nie próbowałem takiej zamiany wiec nie wiem jak by to wyszło

Edytowane przez DJGienek

może takie coś :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

No wiadomo jest to mniej ciekawe rozwiązanie ale jest problem z analogowymi wskazowkami dużych rozmiarów chyba zeby dało się przerobić amperomierz lub woltomierz aby działał logarytmicznie ?

Adik jeszcze nie próbowałem takiej zamiany wiec nie wiem jak by to wyszło

Nie ma takich wskaźników co by działały logarytmicznie,układ sterowania wskaźnikami ma również ''logarytmizować''sygnał sterujący wskaźnikami.Dlatego nie może to być byle co.

Mam głupie pytanie:

Jakie wymiary mają PCB do P-4100 i P-5000?

Kurcze słabo szukam i nijak znaleźć nie mogę.

Potrzebuję do określenia wysokości obudowy.

Znalazłem tylko, że PCB do P-7100 ma 280x120mm ale nie wiem czy to prawda.

Proszę o odpowiedź

Jaskiniowiec mi napisał że P5000 : 120 cm / 260 cm.

chyba 12x26cm ..... coś strasznie duża ta obudowa by wyszła :)

Edytowane przez areksz

Width 465 mm (18-5/16")

Height 190 mm (7-1/2")

Depth 427 mm (16-13/16")

wg katalogu.

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Dr.M,

Czy każdy przy zakupie dostanie fakturę z toroidow? W końcówce kolegi, która mam w domu, trafo for audio z toroidow buczy i wole mieć fakturę by je w razie czego reklamować.

Wysyłka będzie z toroidow do każdego z nas?

CZeść Kopczas.

Ja pytałem o wymiar PCB P-4100 a nie wymiar końcówki kompletnej (te są dostepne w każdym sklepie, który sprzedaje te wzmacniacze włącznie z USER MANUAL).

Mam pytanie z inne beczki.

Pytanie do tych którzy poskładali accu.

Czy słuchacie samych końcówek czy razem z pre (mam na myśli to od 408)?

Czy też macie takie wrażenie, że pre łagodzi dźwięk?

I że pre zabiera naturalność dźwięku?

W sumie z pre gra bardzo ładnie, żadnego zarzuty nie można postawić. Dźwięki są łagodne ładnie wybrzmiewają, nic nie męczy ucho. Ale nie ma tej surowości w dźwięku. Czy też tak macie?

W sumie to mam takie wrażenie, że pre robi z Accu Sansuja.

Przydały by się jakieś namiary na kondensatorki siver mica , molestowałem gościa z allegro, Ampt tone , - ma za małe ilości , na stanie , chociaż cenę ubiłem nieco .

Kiedyś szukalem kondensatorow silver mica i znalazłem takie jak chciałem w sklepie rs-online.com mam też namiary do firmy która sprowadza wszystkie częsci z katalogu RS mają siedzibe w Krakowie

a ci wysylaja ?

boje sie o paczke

Dawno już u nich nie zamawiałem, ale wcześniej bardzo dużo. Nigdy nie było problemu z wysyłką.

Czy też macie takie wrażenie, że pre łagodzi dźwięk?

I że pre zabiera naturalność dźwięku?

W sumie z pre gra bardzo ładnie, żadnego zarzuty nie można postawić. Dźwięki są łagodne ładnie wybrzmiewają, nic nie męczy ucho. Ale nie ma tej surowości w dźwięku. Czy też tak macie?

W sumie to mam takie wrażenie, że pre robi z Accu Sansuja.

Stronę wcześniej opisałem moje wrażenia z odsłuchów z pre 408 i bez pre bezpośrednio z potka ( potek to TKD, więc raczej górna półka ). Dla mnie z pre gra lepiej.

407, bo o niej mowa, moim zdaniem musi mieć pre. Sam potek nawet nie jest w stanie ją do końca wysterować. Niby 240W/4ohm, ale gałką musiałem pokręcić do połowy, żeby było jako tako głośno w 25m2.

Odnośnie dźwięku. U mnie pre dodaje przestrzeni, wybrzmień i takiej gęstości w muzyce. Nie mówiąc już o drive'ie i wysterowaniu basu.

W pre bardzo ważne są kondensatory wejściowe i wyjściowe. Głównie one wpływają na charakter brzmienia.

Ja poszedłem po bandzie i ich nie mam:-) Tak gra mi najlepiej. Różnice są potężne.

Jednak bardzo przestrzegam przed takim ruchem. Konieczny jest wtedy kondensator na wejściu końcówki i urządzeniu poprzedzającym pre (CD, DAC itp). Inaczej wszystko pójdzie z dymem.

Jeszcze jedno. Na samym potku gra bardziej szczegółowo. Dla niektórych jest to bardzo ważne. Ale traci się pozostałe, w/w aspekty. Co kto woli:-)

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

• Pokaż nowe odpowiedzi