Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P-350

Rekomendowane odpowiedzi

Jak najbardziej mogą być takie częstotliwości lokalnych oscylacji .

np . kaskody lubią tak oscylować i jest to trudne to uchwycenia .

Wielokrotnie spotkałem się z tym nawet w markowych wzmacniaczach ( w tym Sony Hawksfordowe kaskody chodzą tam gołe ) gdzie projektanci często z uporem maniaka nie wkładają żadnych rezystorów antyparazytowych.

Wiec jak są obecne jakieś w.cz. na wyjściu zawsze trzeba spr. czy jest to zewnętrzny syf łapany przez setup pomiarowy czy źródłem jest sam układ .

Ok, masz kaskodę, ma szerokie pasmo, da radę, ale następny po niej wtórnik (wtórniki) już takiego pasma miały raczej nie będą, że o ostatnim, prądowym stopniu nie wspomnę. Jak widzę w klonach naście tranzystorów połączonych równolegle topologią "rozproszoną", to naprawdę ciężko mi uwierzyć, że toto potrafi taką górkę przenieść. Tak więc jak piszesz - tylko małe "lokalne" :)

Miłego.

Irek.N.

Ok, masz kaskodę, ma szerokie pasmo, da radę, ale następny po niej wtórnik (wtórniki) już takiego pasma miały raczej nie będą, że o ostatnim, prądowym stopniu nie wspomnę. Jak widzę w klonach naście tranzystorów połączonych równolegle topologią "rozproszoną", to naprawdę ciężko mi uwierzyć, że toto potrafi taką górkę przenieść. Tak więc jak piszesz - tylko małe "lokalne" :)

Miłego.

Irek.N.

Troszkę nie w temacie jesteś

E-450 ma tylko dwie pary na kanał :)

Pomiary to jest kicz, nic nie znaczący czasami coś tam przydatny . Ostatnio cały dzień spędziłem na szlifowaniu i realnych testach wpływ elementów i rożnych rozwiązań układowych, wprowadzane zmiany i realny odsłuch. Testy u mojego dobrego znajomego .

Na tych kolumnach grał każdy element sceptykom zapewne szczęka by się powiesiła . :)

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolumny unikatowe tak samo głośniki w nich , źródło komputer - DSD . Szczegółów nie mogę zdradzić nawet to nie wchodzi w grę .

Co wzmacniaczy lampowych nie tali liga, konstrukcja jest już tak dopracowana że miażdży każdy wzmacniacz lampowy .

Na ok 80-90 procent ten zestaw pojawi się tegorocznym audio show, o ile się coś nie wydarzy, zapewniam będzie gorąco i przypałowo :) .

Ukryta Zawartość

Czym Ty się przejmujesz, wskoczy na 108 i będzie nadawał muzę słuchając jej jednocześnie w głośnikach :)

Co wzmacniaczy lampowych nie tali liga, konstrukcja jest już tak dopracowana że miażdży każdy wzmacniacz lampowy .

Czyli lampi poległ przy Twojej konstrukcji ?

Testowaliście tylko z lampizatorem czy tez mieliście inne konstrukcje lampowe ?

Dobrze , że "miażdży " może wreszcie kupię jakiś tranzystor który spełnia moje oczekiwania.

Mam nadzieję, że cena nie będzie "lampowa" ?

Pozdro

Edytowane przez daris666

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Czym Ty się przejmujesz, wskoczy na 108 i będzie nadawał muzę słuchając jej jednocześnie w głośnikach :)

Czyli lampi poległ przy Twojej konstrukcji ?

Wg. mnie porównanie tranzystora z lampą to jak porównanie kozy do krowy .... Nie ta liga i nie ta szkoła brzmienia ... słyszałem wiele i zostałem przy lampach :)

Wg. mnie porównanie tranzystora z lampą to jak porównanie kozy do krowy .... Nie ta liga i nie ta szkoła brzmienia ... słyszałem wiele i zostałem przy lampach :)

Yasioo oddajemy gmki na szkło i metal , nareszcie coś dla nas ! Poczekamy.

Wcale mnie to nie dziwi :)

Tylko pospieszcie się bo ceny metali idą w dół :)

Edytowane przez kolmen

hehehe :)

Tu chodzi wyłącznie o słowo "miażdży" . Życzę konstruktorowi sukcesów, ale trzeba mieć pokorę bo może z tego wyjść niezły kwas.

Oj nie kolego :) ... Nie ma co wywoływać gównoburzy :) ... może być i super że w każdym nagraniu będę słyszał bicie serca wokalisty ale nie....

Królika gonił nie będę a na pewno nie klonami accu :)

Obecnie buduje transport na podstawie Logitecha i na tym kończę ... potem kolumny:)

Mój GM jeszcze nie pokazał tego co potrafi :) ... trzeba trosze jeszcze troszkę w niego zainwestować ... nie dużo ale mu nie zaszkodzi :)

Edytowane przez Yasioo

Obecnie buduje transport na podstawie Logitecha i na tym kończę ... potem kolumny:

Na czym odsłuchiwałeś te wzmacniacze nie posiadając dobrych kolumn ? :)

Na czym odsłuchiwałeś te wzmacniacze nie posiadając dobrych kolumn ? :)

A bo to jeden tak robi ;)

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Ok niw wdam sie w dyskusję z Tobą bo widze że to nie ma sensu jesteś Bogiem dźwięku i ustalasz wszystkie preferencje.

Widzę że wiesz wszystko, może powiedz mi wybawco jaką maszynką się gole?...

Kolumny by Pio ... Nowe to Tuby By Pio ... tuby? bo żona chciała zmienić kolumny to czemu nie

Zegnam.

Edytowane przez Yasioo

Wiem co piszę, Trzeba do tego podchodzić technicznie ale bez osób które maja sprzęt żeby sprawdzić efekty nie ma szans oraz dobrych rad . Kiedyś do sprawy podchodziłem bardziej technicznie w stylu - przecież to nie ma sensu jak to może wpływać na dźwięk . Obecnie moje nastawienie uległo radykalnym zmianom .

Jakieś tam pomiary thd itp kompletna bzdura , wychodzi super a gra to beznadziejnie .

Przyszłość to są układy wprowadzające zniekształcenia fazowe oraz dodatkowe harmoniczne do sygnału obecnie mnie interesuje skonstruowanie takiego układu w formie przestrajanej .

Ok niw wdam sie w dyskusję z Tobą bo widze że to nie ma sensu jesteś Bogiem dźwięku i ustalasz wszystkie preferencje.

Widzę że wiesz wszystko, może powiedz mi wybawco jaką maszynką się gole?...

Kolumny by Pio ... Nowe to Tuby By Pio ... tuby? bo żona chciała zmienić kolumny to czemu nie

Zegnam.

Eee nie obrażaj się po prostu na diyaudio był taki co opisywał wzmacniacz jak gra itp a później się okazało że głośniki to jakiś szrot od wieży

Na diy audio dopiero jakiś czas temu skumali się, że można na pcb wlutować elementy lepszej jakości niż standardowe z zurtu. Więc nic mnie nie zdziwi :)

A bo to jeden tak robi ;)

Problem nie tkwi w odsłuchiwaniu na słabych kolumnach :)

Tylko na wydawaniu opinii w oparciu o takie odsłuchy , które są guzik warte

Na diy audio dopiero jakiś czas temu skumali się, że można na pcb wlutować elementy lepszej jakości niż standardowe z zurtu. Więc nic mnie nie zdziwi :)

Tam elementy nie grają, tylko wyglądają :)

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

Dochodzą małymi kroczkami, lecz są duże postępy :)

Użytkownik gucio. dnia 17.08.2016 - 09:58 napisał

Dochodzą małymi kroczkami, lecz są duże postępy :)

może i tak, ale niektórych tematów radze tam nie poruszać .... kable np :)

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

A ja wpis antyaudiofila, że wszystkie źródła grają tak samo :)

Skąd przyszedł Ci pomysł do głowy aby zabraniać głuchemu słuchania muzyki ?

Edytowane przez kolmen

Dlatego dajmy też złotouchym prawo do malowania słupów na złoto :)

HAHAHAHA - W takim razie polecam :)

Ukryta Zawartość

P.s Nie będe pisał na czym słuchałem poszególnych wzmaczniaczy., zdanie mam już wyrobione :)

Ukryta Zawartość

Nie rzucam słowami na wiatr, krytyka mi aż tak nie przeszkadza,

Kiedyś nie było możliwości testowania tych układów, nie ukrywam ze mój domowy system audio to klapa chociaż kiedyś wydawało się ze jest w miarę oki . Tak samo Yasio tylko ci się wydaje ze masz super granie twoja ułuda .

Dopiero jak zacząłem poznawać ludzi to otworzyły się nowe możliwości na które finansowo w życiu by mnie nie było stać . Testy na prawdziwych systemach i kolumnach dopiero wszystko zaczęło wychodzić jak to ma grać i braki .

Ja mam podejście bardziej techniczne ale jak bym zabrał np takiego ravena który zawsze wali teoria na taki teścik to zapewne przez tydzień by nie zasnął . Kombinował by jak to jest możliwe .

Obecnie ten układ przepiękna górę, miód średnice , ma piękną przestrzeń jest muzykalny i wręcz niemożliwą dynamikę na dolę która wręcz wciska . Kiedyś ten układ mocno kulał w wersji jako klon .

Jeżeli się nic nie wydarzy to taki system będzie można posłuchać na audio show , zapewniam ze wzbudzi mocne kontrowersje . Potem możecie rzucać bluzgami :) :) jak posłuchacie .

• Pokaż nowe odpowiedzi