Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P-350

Rekomendowane odpowiedzi

napewno napędzi, tylko po co pędzić kolumny 18 cm kilkunastoma parami tranzystorów na kanał - ja w tym sensie stawiam zagadnienie ,

chodzi mi o to żeby nie strzelać z armaty do muchy, ale wolno wszystko :-)

DO Zbigniew 55410 - co to za kolumny ? od dawna waham sie czy nie wypróbować u siebie podobnej konstrukcji

Edytowane przez Bogdan
Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

napewno napędzi, tylko po co pędzić kolumny 18 cm kilkunastoma parami tranzystorów na kanał - ja w tym sensie stawiam zagadnienie ,

chodzi mi o to żeby nie strzelać z armaty do muchy, ale wolno wszystko :-)

DO Zbigniew 55410 - co to za kolumny ? od dawna waham sie czy nie wypróbować u siebie podobnej konstrukcji

Cześć !!---proszę na mojego ,,maila" , bo nie chcę zakucać tego ,,Klubu" , a tu się kroją mocne ,,zabawki"[200]

jakie kolumny do tego podpiąć , bo chyba nie dwudrożne z 18 cm basem :-)

Wznosząc się na wyżyny audiofilizmu należałoby podpiąć jedynie słuchawki ;)

Witam na razie mam pcb , przy okazji zamówiłem do E-550 w wersji full Gold z soldermaska , ilość bardzo niszowa , dla zainteresowanych Pw .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na razie muszę do tych projekcików zam pcb i złożyć prototyp i go przetestować pomierzyć itp , wtedy będę mógł się coś więcej wypowiedzieć .

Ukryta Zawartość

Na razie muszę do tych projekcików zam pcb i złożyć prototyp i go przetestować pomierzyć itp , wtedy będę mógł się coś więcej wypowiedzieć

Jak będzie wyglądał blok wzmacniaczy instrumentacyjnych do A-200, czy będzie na elementach dyskretnych?

Ciekawa ta A-200...poczekamy na prototyp.

Na razie pozostaje nam cieszyć się 7100, a jest chyba dobrze,tym bardziej w mostku reprezentuje inny wymiar dźwięku.

Dynamika i moc powala,chciałoby się kręcić "gałą" bez końca:) tylko które głośniki to wytrzymają?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-27084-0-30669000-1417337021_thumb.jpg

Docelowo grają w innym systemie z przedwzmacniaczem Nerwowyxa (c2810) .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Ciekawa ta A-200...poczekamy na prototyp.

Na razie pozostaje nam cieszyć się 7100, a jest chyba dobrze,tym bardziej w mostku reprezentuje inny wymiar dźwięku.

Dynamika i moc powala,chciałoby się kręcić "gałą" bez końca:) tylko które głośniki to wytrzymają?

post-27084-0-45520700-1417336995_thumb.jpg post-27084-0-30669000-1417337021_thumb.jpg

Docelowo grają w innym systemie z przedwzmacniaczem Nerwowyxa (c2810) .

Moje

DIY na 2x TIW250XS na kolumne napewno ;p

Teraz trzeba się wsiąść za obudowy , projekty jeszcze raz projekty :)

Produkcja obudów to obecnie żaden problem, jest ostatni kawałek który został do zrobienia .

Chodzi mi o konkretne obudowy z pełna obróbką .

Myślę ze niebawem zaprezentujemy projekty :) .

Końcówki mocy - not problem

Sterowniki, zabezpieczenia - prawie gotowe finalne wersje

Obudowy - na razie nie za bardzo - ale tylko na razie .

Witam jestem tu nowy ale mam pełną dokumentacje do a-200 jak coś służę pomocą .Pozdrawiam Przemek .Bo projekt pana Jaskiniowca trochę odbiega od oryginału .Jak moderator oceni moje wpisy udostępnię fotki a-200

Witam was chłopaki trochę mnie nie było ale chciał bym odkupić swoje winy .mianowicie mam coś takiego jak a-200 .Trochę bardziej oryginalny niż kolegi jaskiniowca .

Płytki pcb to oryginały a przerysowane do altiuma są w 100% zgodne z oryginałem nie ma żadnych kompromisów .

Ukryta Zawartość

post-22716-0-34502400-1417557043_thumb.jpg

post-22716-0-24672300-1417557058_thumb.jpg

post-22716-0-44383000-1417557324_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tomek0104
Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Witam was chłopaki trochę mnie nie było ale chciał bym odkupić swoje winy .mianowicie mam coś takiego jak a-200 .Trochę bardziej oryginalny niż kolegi jaskiniowca .

Płytki pcb to oryginały a przerysowane do altiuma są w 100% zgodne z oryginałem nie ma żadnych kompromisów .

Cześć!!!----Tomek---mi nic nie wisisz,,,,,7100[ ten z trafo 1200] ma się dobrze.....Wciśnij mojego maila----mam 2 małe pytanka-------Z.K

Witam, na sprzedaż zestaw do Accuphase P4100. Składane i uruchamiane przez kolege jaskiniowca.

W zestawie:

-trafo 830va na rdzeniu 1kva

-2 płytki końcówek mocy

-wzm instrumentacyjny

-Nippony 47mF 80V

-pozostałe złączki, kable, obejmy,radiatory, wstepny stelaż obudowy etc..

Witam, na sprzedaż zestaw do Accuphase P4100. Składane i uruchamiane przez kolege jaskiniowca.

W zestawie:

-trafo 830va na rdzeniu 1kva

-2 płytki końcówek mocy

-wzm instrumentacyjny

-Nippony 47mF 80V

-pozostałe złączki, kable, obejmy,radiatory, wstepny stelaż obudowy etc..

ile?

Oryginalny , nieoryginalny , grunt że dobrze zaprojektowany chociaż nie wszystkie moje stare projekty są dobre - co najwyżej przeciętne. Gdybym je teraz zrobił to wyglądało by to całkiem inaczej . Zmiany są konieczne tak żeby nie robić plagiatu a zabawę w płytki do tych wzmaków już zakończyłem .

Układy te już dobrze przetestowałem i dokładnie wiem które rozwiązania są lepsze, gorsze i ich bolączki. Akurat tak się składa że mam znajomego z dostępem do sprzętów z górnej półki - testera . Po prostu jak dla mnie nie warto powielać sporej części rozwiązań tej firmy, niektórzy traktują Accuphase jak bóstwo i będą stali murem obronnym - zresztą ich sprawa .

Bardziej mnie teraz interesuje budowa gotowych wzmaków i skrupulatnie idę w tym kierunku i stworzenie pierwszych pełnowartościowych prototypów .

Uzyskanie jakości na poziomie org accu to nie problem to jest tylko kwestia czasu

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

PYTANIE !!---Do fachowców---Czy CD [n.p.67] potrzebuje ,,uziemienia"..Podpiąłem kruciakiem z pre. [małe gnazdka US] i jest o.k.----Większość cedeków nie ma uziem. , ale też nie mają DAC-a...Czy są jakieś przeciwwskazania ?????

tomek0104

oddaj kasę złodzieju.wisisz mi 2000zl.

Tomek, kiedy oddasz kasę i części?

Jeszcze pamiętamy, oddaj kasę.

Czy wy macie jakiś problemy z pójściem na policję? Czy dalej będziecie spamować forum jak jakieś dzieciaczki co im kolega lizaka zabrał?

Ruszcie dupy i zapieprzajcie, a nie płaczcie.

Edytowane przez .3lite

żebyście się nie zdziwili POlicją a tym bardziej POlskim sądem

kupiłem od włocha accuphase P700 - dogadalismy warunki, wyslałem kasę

makaron nie przysłał wzmacniacza, zawiadomiłem POlicję - od razu panienka jak pisała

protokół robiła wszystko zeby mnie zniechecić - gadki typu: chyba nie oczekuje Pan ,

że pojadę do włoch go ścigać ......

ale posżło do prokuratury = karykatury i prokuratorek zawnioskował

umożenie

napisałem zaskarżenie na umożenie do sądu ,ale

sąd również nie dopatrzył się przestępstwa - skurw.....ny i podtrzymał umorzenie

napisal w uzasadnienieu ,że prokurator skorzystał z prawa do swobodnego lecz nie dowolnego

interpretowania faktów , więc umożenie jest ok - tak to właśnie działa POlska

cwaniactwo i ingorancja w parze

w 2010 r.

zgnięło 96 osób w katastrofie samolotu, ale każdy kto ma wątpliwości jest oszołomem,

nie wolnonawet zapytać i choć nic się w tym karykaturalnym śledztwie nie zgadza,

to niezmiennie zgadza się jego wynik - pilot winny (a następnakarykatura obecnie marszałka

wiedziała to już 15 min PO katastrofie ) - musiałem sobie ulżyć - dno , tragedia

i karykatura demokratycznego państwa prawa

To forum audio i niech tak zostanie czy ktoś wierzy w smoleńsk czy nie to jego sprawa i innych forow.

zdecydowanie popieram.

Ja zagroziłem zgłoszeniem na policję. Na dzień przed deklarowanym pójściem na policję (nie było to tylko straszenie) pieniądze wpłynęły na konto.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

• Pokaż nowe odpowiedzi