Skocz do zawartości
IGNORED

Coś w stylu Yello Touch ....

Ravel75

Rekomendowane odpowiedzi

To zalezy od gustu. Mam wszystkie plyty Yello a Touch bardzo mi sie podoba. Dużo klimatów Jazz-owych , ciekawie łączą gatunki.Bardzo fajne "smaczki" np trąbka, słychać duzo "prawdziwych" instrumentów.

Z to mniej "um-cyk" :) i muzyki typowej do samochodu.

Pozdro

Ravel75

Może (a nawet nie na pewno) to nie to samo, ale w jakis sposób podobnie mi się słucha - Nighthawks - tylko nie ta amerykańskia kapela, a niemiecki duet. Też okołojazzowe klimaty.

Nie wiem tylko, jakim cudem na ostatnią płytę Jopkowa się załapała. Pewnie na kolejnej płycie Yello też będzie, strach cokolwiek załączać do odsłuchu...

Nie wiem tylko, jakim cudem na ostatnią płytę Jopkowa się załapała. Pewnie na kolejnej płycie Yello też będzie, strach cokolwiek załączać do odsłuchu...

:))))))))))))))))))))))))))))

• 3 lata później...

Wlasnie przez ten kawalek kiedys kupilem ta plyte,pamietam wracalem z drugiej zmiany i w trojce uslyszalem...rano juz bylem po plytke w sklepiku;)

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Yello - zespół znakomity natomiast płyta Touch hm... Niezła ale na pewno nie najlepsza. Powiedzmy 3+ w skali szkolnej. A kto grał podobnie? Nikt. Meier i Blank od zawsze mieli własny styl. I... Zawsze znakomicie zrealizowane płyty.

• 10 miesięcy później...

Polecam - Electrified

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No cóż. Touch brzmi znakomicie. Znam Yello na pamięć ale do tej płyty potrzebowałem czasu. Dziś napiszę że bardzo ją polubiłem. Słychać jednak dojrzałość muzyczną obu panów. Odwołuję poprzednią opinię ;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Touch to jedna z najgorszych o ile nie najgorsza płyta Yello;-)

Odwołuję tę opinię ;-)

A tak przy okazji widzę u Ciebie sprzęt zupełnie innej jakości. Fajnie że dojrzałeś do tego. Pozdrawiam.

Odwołuję tę opinię ;-)

A tak przy okazji widzę u Ciebie sprzęt zupełnie innej jakości. Fajnie że dojrzałeś do tego. Pozdrawiam.

Nie przesadzaj. Yamahy nie były złe. Do dziś je dobrze wspominam, warte są swojej ceny.

Adamy A77X są lepsze, ale nie o tyle, o ile droższe. Natomiast DAC to rzeczywiście inna bajka.

A tak przy okazji - bardzo się wyciszyłeś. ;-)

Również pozdrawiam.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie przesadzaj. Yamahy nie były złe. Do dziś je dobrze wspominam, warte są swojej ceny.

Adamy A77X są lepsze, ale nie o tyle, o ile droższe. Natomiast DAC to rzeczywiście inna bajka.

A tak przy okazji - bardzo się wyciszyłeś. ;-)

Również pozdrawiam.

Wiesz, każdy z nas dojrzewa, ma nowe doświadczenia i zmieniamy się. Warto pomyśleć o tym jak znaleźć wspólny język z drugą stroną zamiast kłócić się o byle co.

No cóż. Touch brzmi znakomicie. Znam Yello na pamięć ale do tej płyty potrzebowałem czasu. Dziś napiszę że bardzo ją polubiłem. Słychać jednak dojrzałość muzyczną obu panów. Odwołuję poprzednią opinię ;-)

Płyta Yello jest doskonała tylko jeden warunek ? trzeba mieć dobrego grajka aby doskonale ja odtworzył................

Touch to jedna z najgorszych o ile nie najgorsza płyta Yello;-)

Z czasem gusta/upodobania się zmieniają..............
Coś dla miłośników Yello. Połówka Yello i Malia:

Tutaj trochę od kuchni,jak powstawał album:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

Gość

(Konto usunięte)

Słuchałem tej płyty Yello Touch na wzmaku klon Passa w klasie A do tego preamp wypasiony , cd Audio Research 8 kolumny AP Cardeas kable za grubo ponad 20 tyś i płyta kiepsko pogrywała ....................czyżby ten sprzęt był do.... 4 litery.

Nie zawsze realizacja zgrywa się tonalnie z zestawieniem klocków...

Nie zawsze realizacja zgrywa się tonalnie z zestawieniem klocków...

Wybacz ! jakoś u mnie każdy rodzaj muzyki prezentowany jest na wysokim poziomie ............ale to szczegół pozdrawiam

Rodzaj napewno...ale nie powiesz mi, że wszystkie realizacje...

używam nawet mp3 a są słabo zrealizowane płyty ? być może sprzet jest za słaby..........przetworniki , ale to moja ocena /opinia nie musisz się zgadzać

Rodzaj napewno...ale nie powiesz mi, że wszystkie realizacje...

może brak akustyki pomieszczenia ? to całe wielkie zło z tymi złymi realizacjami płyt ?

używam nawet mp3 a są słabo zrealizowane płyty ? być może sprzet jest za słaby..........przetworniki , ale to moja ocena /opinia nie musisz się zgadzać

może brak akustyki pomieszczenia ? to całe wielkie zło z tymi złymi realizacjami płyt ?

Czynników jest wiele , można zadrutować bezpieczniki drutem srebrnym dla poprawy wybrzmień instrumentów ? wyliczałbym tu do wieczora co może lepiej /gorzej wpłynąć na odsłuch u Ciebie czy u mnie ............
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.