Skocz do zawartości
IGNORED

Zabawmy się wzmak do max.6000zł.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Ano właśnie, słychano tutaj niedawno Amplifikatora, i przecież się podobał. Konstrukcja wydaje się zaawansowana, design z klasą. Warto spróbować. Co do lampowców, to jednak odradzałbym komuś, kto chce po prostu słuchać. Wymagają trochę opieki, co nie każdego pociąga.

Czy prawdą jest, że na rynku ma pojawić się nowy wzmak w atrakcynjej cenie 1 PLN aby pozyskać środowisko chorych na ucho? Ma na nazywać się FLIPER i będzie w hiendowych biało czerwonych kolorach. Aby go kupić trzeba będzie przedstawić zaświadczenie z komisji...wyborczej

Jeśli kolega chce mieć" jazdę"?strona

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam,

bardzo bezpieczny zakup i z pilotem, wzmacniaczem sluchawkowym, pre-phono to przeciez Struss Chopin.

Wystarczajoco mocny, stonowany design i ladnie gra. A wiem, z przeciekow, ze mozna wyciagnac pewien egzemplarz taniej u samego Hrynkiewicza niz w cenie "oficjalnej".

ira => Panowie nie tak śmiertelnie poważnie. Pytanie jak najbardziej prawdziwe. Mój znajomy mieszka na prowincji z odsłuchami cienko-to cała wyprawa. Pytanie miało na celu zawęzić krąg poszukiwań, chciałem ustalić jakie wzmaki cieszą się dobrą opinią i warto je odsłuchać, a przecież nie koniecznie musi się to pokrywać z tym co jest w naszej prasie audio.

Wypraszam sobie! ECI 1 to nie popierdółka! Ja osobiście nie słuchałem KAV-300, ale słyszałem opinie ,że oprócz basu i stereofonii ten wzmacniacz nic nie oferuje.( barwa)

Gutekbull

Dobra. Następnym razem będzie mniej poważnie.

-> ira. Masz rację ECI 1 to nie popierdółka, chyba, że ktoś gmerał w środku. A znam takiego, rozregulował (przepraszam-w/g niego poprawił) i potem sprzedał...Oby nie Tobie.

-> broy, ojojoj ;-)

jeśli twój wpis z wczorajszego wieczoru był na poważnie, to obawiam się, że to najgłupsza rzecz jaką tu palnąłeś ;-)

kogo jak kogo, ale Ciebie nie posądzałem o przynależność do jedynie słusznej ortodoksyjnej frakcji audiofilskiej - "only jazz & classics" ma się rozumieć

co do tematu - a może srebrna NADzina z drugiej ręki, hę ?

aTom

Spoko, oczywiście nie zgłupiałem do reszty (mam nadzieję), ale jak ktoś stawia tak pytanie: mam 6 koła, słucham sam-nie-wiem-czego-i-z-czym, to dlatego może warto kupić gotowca i za resztę się np. zabawić.

Gdzie jest powiedziane, że trzeba od razu w NADy, czy inne Coplandy? A jak ktoś słucha rocka, to też jest przecie OK, absolutnie nie uważam, że audiofil to tylko jazz i classics..

Trochę mi rzeczywiście ta wypowiedź nie wyszła i dostałem trochę wcześniej też po głowie, moja wina i biję się w piersi....

Pzdr!

Od początku zdawałem sobie sprawę , że temat jest kontrowersyjny.Myślałem ,że każdy się "pochwali swoim ulubionym wzmakiem ".Miął to być temat do luźnej świątecznej rozmowy, a przy okazji, może by były jakieś ciekawe propozycje. Panowie nie szukamy sprzętu dla nowicjusza (był Cambridge, Musical Fidelity A3, Primare A30.1). Jeśli chodzi o zainteresowania muzyczne to każdy z nas od czegoś zaczynał i każdy z nas się rozwija, ewoluuje. Także bądźmy wyrozumiali. Copland 28 ,zimny ,sterylny, chyba za zimny. A co myślicie o Naimie 5 ?

Słuchałem go dziś przez chwilę ze największymi monitorami Spendora(potężne skrzynie-zapomniałem spytać o cenę) i CD Arcama chyba 73 było nieźle-duża kultura i subtelność. Ale ogólnie nie znam Naima

W ogłoszeniach jest bardzo kiedyś zacny piecyk DPA Renaissance. Konstrukcja sprzed ok. 10 lat, odsluchiwałem go prawie tyle lat temu w Top Hi Fi w stolycy w zestawie Triangle Zephyr plus cd DPA. Porównywałem z MF bodaj Electra jakaś tam i napewno Densen Beat ileś tam. Z całej trójki zabrzmiał żywo i analitycznie. Skonfigurowany z bardziej ciepłymi kolumnami i mniej analitycznym cedekiem mógłby, sądzę, sprawić się bardzo dobrze. Kosztował wtedy ok. 5000,- Chyba bardzo dokładna recenzja na www.hifi.pl

Chodzi ci o DPA 200S ? Bo ten wzmacniacz akurat miałem.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Swego czasu odsłuchiwałem pierwszą wersję Radmora-Amplifikatora i Baltlaba ,to było jakieś 3-4 lata temu ,wtedy wygrał zdecydowanie Amplifikator. Jestem ciekaw jaki postęp nastąpił ??

niestety nie moge porownywac tego, co slyszalem ostatnio do grania sprzed kilku lat, natomiast wiem, ze w stosunku do wzmaka sprzed tych kilku lat dzisiejszy amplifikator jest zdecydowanie bardziej dopracowany, wtedy mozna bylo mowic o prototypie, z tego co mi konstruktor mowil to od tamtego czasu cos tam sie pozmienialo, teraz to dopracowany produkt. nie wiem czy czytales watek o spotkaniu w gdyni, ale wzmak gral obok srebrnego nad-a za ok. 10000 i wcale nie gorzej mu to wychodzilo :)

jelsi chodzi o baltlaba to jeszcze mnie informacji posiadam jesli chodzi o jego przeszlosc - ale dzis to rowniez skonczony produkt w zasadzie, dodadza pilota i tyle, wzmak ze zwiekszona moca planuja chyba sprzedawac rownolegle, jako inny juz model. no ale to takie plany o ktorych tylko slyszalem.

Elberoth

Chodzi ci o DPA 200S ? Bo ten wzmacniacz akurat miałem.

Nie, chodzi o moj dpa renaissance (integre). Kiedys dluuugo polowalem na 200S ale bez skutku. Integra ma prawie taki sam dzwiek jak dzielony

A nie wygodniej będzie Mu zacząć od kolumn i "mieniać" wzmakami - mniej noszenia (nie zawsze wagowo, ale przy integrze to przynajmniej ilościowo). No i czy ma już źródełko? Ze wzmacniaczy to przychyliłbym się do ECI-1, ale też z tańszych (

Może ktoś wyjaśni mi jak sprawa wygląda u nas z wzmacniaczami Elektrocompanieta. Nie znam tej marki, a słyszałem dużo dobrego. Jakie modele można spotkać na rynku wtórnym ile kosztowały nowe w sklepach ( abym mógł porównać) i które były najciekawsze i może jeszcze moc ?

Mars: no popatrz, a ja swojego 200S nie mogłem przez pół roku sprzedać :-) W końcu poszedł za chyba niecałe 3000zł. Co do integry to miałem to przez kilka dni w domu, ale grało to znacznie słabiej niż 200S. Ogólnie jednak odradzam wzmaki DPA ze względu na problemy z serwisem - jak coś padnie to kaplica. Z przetwornikami jest lepiej, jako że te z natury sie mniej psują, ale i im sie zdarza. Mój znajomy ma na półce takie zapsute DPA jako ozdobę - nikt nie był w stanie naprawić i nigdzie nie ma do tego serwisówek.

Zegarmistrz: Sphinx Project 10 - miałem, też odradzam, tym razem ze względu na dźwiek.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.