Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukuję przejściówki usb-żeńskie gniazdo agp.

EQALISER

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Allegro i inne serwisy w sieci oferują tysiące różnego rodzaju przejściówek z czegoś tam na usb i odwrotnie. Ja poszukuję przejściówki, która umożliwi mi podłączenie pod gniazdo usb w laptopie karty dźwiękowej Creative Sound Blaster Live 5.1. Czy ktoś z Was widział kiedykolwiek coś podobnego? Może ktoś ma jakieś namiary na aukcję, sklep? Proszę o pomoc w miarę możliwości.

Pozdrawiam, EQ.

Takie coś nie istnieje. Musisz kupić kartę na USB i tyle. Istnieją jednak stacje dokujące, które posiadają gniazdo PCI.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) No ale to już inna bajka. Nie da się wszystkiego ze wszystkim połączyć...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam.

Allegro i inne serwisy w sieci oferują tysiące różnego rodzaju przejściówek z czegoś tam na usb i odwrotnie. Ja poszukuję przejściówki, która umożliwi mi podłączenie pod gniazdo usb w laptopie karty dźwiękowej Creative Sound Blaster Live 5.1. Czy ktoś z Was widział kiedykolwiek coś podobnego? Może ktoś ma jakieś namiary na aukcję, sklep? Proszę o pomoc w miarę możliwości.

Pozdrawiam, EQ.

Tyć Ty wiesz co to jest magistrala PCI (o AGP nie wspominam). Jeśli by istniała przejściówka z AGP/PCI do USB to kosztowała by więcej niż ten cały "Live" (który swoją drogą jest jak na dzisiejsze czasy ... kiepski?).

Kup sobie kartę dźwiękową na USB, a nie cuduj jak koń pod górę.

;)

ps. oczywiście jak kolega wyżej pisał SB Live! jest pod PCI a nie AGP ... powiem więcej ... nie ma na świecie ani jednej karty dźwiękowej na AGP :]

Panowie tu bym uważał wyszła grafa teraz nie pamiętam czy na AGP czy na PCIE i posiadała właśnie HDMI i można było wysyłać dźwięk i obraz. Idealne rozwiązanie pod media center itd.

A co do przejściówki to naprawdę nie wiem skąd taki pomysł. Jak byś miał jakąś kartę za 3K PLN to rozumiem ale do SB 5.1 ...

Pozdrawiam Arczi

Panowie tu bym uważał wyszła grafa teraz nie pamiętam czy na AGP czy na PCIE i posiadała właśnie HDMI i można było wysyłać dźwięk i obraz. Idealne rozwiązanie pod media center itd.

A co do przejściówki to naprawdę nie wiem skąd taki pomysł. Jak byś miał jakąś kartę za 3K PLN to rozumiem ale do SB 5.1 ...

Pozdrawiam Arczi

Chyba wszystkie karty maja teraz taka mozliwosc, ale znacznie starsze karty takze (te na AGP tez) mialy mozliwosc wyslania dzwieku i obrazu po HDMI, z tym ze trzeba bylo podlaczyc do nich kabelek z sygnalem SPDIF z oddzielnej karty dzwiekowej. Rozwiazanie bylo dosc... ciekawe.

Jedyne co znalazlem co mniej wiecej spelnia zalozenia to przejsciowki expresscard na pci:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Koszt tego drugiego kompleksowego rozwiazania to >1k$. Powodzenia. :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

server unreachable;--

Chodzi o to, że wbudowana karta dźwiękowa w moim laptopie to żadna rewelacja. Mam interfejs Alesis Multimix 6 USB, ale jako urządzenie plug&play nie posiada sterowników przez co nie wszystkie funkcje softów muzycznych pracują jak należy albo nie pracują wcale, a jak posiadałem tego nieszczęsnego SB w starym stacjonarnym komputerze wszystko było tak, jak tego sobie życzyłem... Kosztem zaś jakości. A czy to AGP czy PCI? Powiedziano mi, że AGP, to i tak napisałem. Mało ważna kwestia, jak dla mnie.

Pozdrawiam.

Chodzi np. o taki temat:

Ukryta Zawartość

Chodzi np. o taki temat:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.