Skocz do zawartości
IGNORED

czy wszystkie wzmacniacze pioniera sa tak kiepskie?

MaxMartini

Rekomendowane odpowiedzi

Zauwazylem ze wzmacniacze pioneera sa skandalicznie tanie, nawet te wypasione dual mono chodza na ebay po niecale 200 euro

naczytalem sie, ze praktycznie zaden wzmacniacz pioniera nie jest dobry, ze brak im stereofoni, szczegolow, ze bas muli

czy jedynym wartym rozwazenia jest oslawiony a400 ?

czy taki powiedzmy a-777 to krok w tyl?

jak sie ma np marantz pm8000 (ktorego mam) do takiego a777 pioneera ?

Zauwazylem ze wzmacniacze pioneera sa skandalicznie tanie, nawet te wypasione dual mono chodza na ebay po niecale 200 euro

naczytalem sie, ze praktycznie zaden wzmacniacz pioniera nie jest dobry, ze brak im stereofoni, szczegolow, ze bas muli

czy jedynym wartym rozwazenia jest oslawiony a400 ?

czy taki powiedzmy a-777 to krok w tyl?

jak sie ma np marantz pm8000 (ktorego mam) do takiego a777 pioneera ?

Ja posiadam Pionieer'a A-757 i nie jestem do końca z niego zadowolony. Nie wiem jak obecnie ale firma ta produkowała dużo lepsze modele np. Exklusive M-7

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).JPG&imgrefurl=http://audio-database.com/PIONEER-EXCLUSIVE/amp/m7-e.html&usg=__r4hxAzXik7wiOInAcpA1zpgAggw=&h=464&w=466&sz=42&hl=de&start=1&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=V0JhqzaXeTx4QM:&tbnh=127&tbnw=128&prev=/images%3Fq%3Dpioneer%2Bexklusive%2Bm-7%26um%3D1%26hl%3Dde%26sa%3DG%26tbs%3Disch:1&ei=vNA9TbubNtGDswajgdH1Bg oraz zapowiadała jego zmodernizowaną wersję (ale tylko na rynek amerykański) Eksklusive M-8.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no czyli wychodzi ze pionier a400 jest najlepszy

przeczytalem ze w owym czasie bil konstrukcje do 3tys dolarow, gdy sam kosztowal 800

nawet gdy pojawil sie a400x to a400 sprzedawal sie duzo lepiej

i ze to najlepszy budzetowy wzmacniacz w historii

takze chyba rzeczywiscie nie ma co zaptrzatac sobie glowy tymi wzmacniaczami dual mono, chyba ze ktos potrzebuje do remizy

na imprezy :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

przeczytalem ze w owym czasie bil konstrukcje do 3tys dolarow, gdy sam kosztowal 800

takze chyba rzeczywiscie nie ma co zaptrzatac sobie glowy tymi wzmacniaczami dual mono, chyba ze ktos potrzebuje do remizy

Tak, oczywiście masz rację bo w necie napisali;-) Zapomniałeś dodać: do 3.001 USD;-)

nie napisali tego w jedym miejscu, wszedzie czytam ze w owym czasie a400 bil wszystko za duzo wieksza kase

i sprzedawal sie sie najlepiej mimo nowych modeli u pioniera (a400x)

przez dlugie lata

hahaha

chwilowy brak działalności w audio.

Co do pytania.

Mnie przydarzyło się słuchać kompletu C 90 + 2 x M 90 zasilających spore "trumny" w bi-ampingu. Wzmocnienie oceniam na dostateczny z plusem...

Pozdr.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

A mógłby ktoś wypowiedzieć się poważnie?

Miałem nawet założyć temat o wzmacniaczach Pioneera. Naczytałem się różnych opinii, a teraz mam w domu do testów dwa wzmacniacze - A-616 i A-717. Jestem ciekawy opinii o nich - jak się mają do innych modeli tej firmy, z jakimi modelami innych firm można porównać, jaki Waszym zdaniem charakter brzmienia, plusy i minusy itd.

Sam na razie nic nie piszę, bo nadal testuję... i chcę poznać opinię innych.

disco, na mózg Ci się rzuciło? masz coś do powiedzenia to powiedz a nie zgrywaj tu nie wiadomo kogo...

Osobiście miałem do czynienia z amplitunerami kinowymi pioneera. Żenada - najtańsze wzmacniacze stereo konkurencji były dużo lepsze. Dźwiękowo dwója z minusem.

Może to wam pomoże:

Ukryta Zawartość

Posiadałem kiedyś A-503R, ale nie mogę nic o nim powiedzieć, ponieważ jedyną różnicą jaką zauważyłem po przesiadce z Altusa V-60, było mniej basu na New Mildtonach 200. Nie uważam więc żeby to było pomocne.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.