Skocz do zawartości
IGNORED

QUEEN Greatest Hits [Remastered]

vidocq

Rekomendowane odpowiedzi

Tak nabyłem, na moim sprzęcie zauważam, że nowe remastery są nagrane głośniej z bardziej uwidocznionym basem Johna. Polska wersja od zagranicznej różni się tylko poligrafią (płytka ta sama). Ciekawe jak Japan SHMy?

Tak nabyłem, na moim sprzęcie zauważam, że nowe remastery są nagrane głośniej z bardziej uwidocznionym basem. Polska wersja od zagranicznej różni się tylko poligrafią (płytka ta sama). Ciekawe jak japońskie SHMy?

Ja przed chwilą nabyłem polską wersję tych płyt. Dopytywałem się oczywiście o wersje zagraniczną ale Pan w markecie na S nie był w stanie powiedzieć czy i kiedy te wersje będą w sprzedaży...Twierdzi on, że jeśli chodzi o tłoczenie to jest to samo tylko ta polska wersja przychodzi w pudełku cake i jest konfekcjonowana w Polsce...Jeśli tak jest a ważna jest muzyka to po co przepłacać?? - jeśli oczywiście prawdą są słowa sprzedawcy :)

Ja również oglądałem te płyty w sklepie na M i Pan sprzedawca powiedział że zdania są różne i nie chce się wypowiadać.

widać koleś ze sklepu M był był uczciwy i nie zachwalał produktu jak sprzedawca w sklepie S, a ciekawostkę powiem, że to ta sama firma M.... S..... Holding.

Troche nie na temat, ale te polskie wydania tez moga byc wiele tansze niz za te 3dychy, Carrefour czasami ma takie ceny, ze nie sposob przejsc obojetnie. Jako przyklad podam, ze kupilem Fall Out Boy - Greatest Hits za 5 PLN, Stereophonics - Keep Calm And Carry On za 2 PLN. To przeciez nawet dla samych pudelek warto kupic ;)

Jak pisałem wcześniej nabyłem polska wersję GH I i II. Wypowiem się na temat I bo II nie mam poprzedniego wydania. Nowe wydanie gra dynamiczniej i bardziej przestrzennie - dla mnie lepiej.

Jak pisałem wcześniej nabyłem polska wersję GH I i II. Wypowiem się na temat I bo II nie mam poprzedniego wydania. Nowe wydanie gra dynamiczniej i bardziej przestrzennie - dla mnie lepiej.

II (nowa) jest chyba tylko Polska. Kupiłem II z "Wysp" i przyszedł tłok TAKTu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Słuchałem dzisiaj tej płyty u kolegi /starsze zestaw Rotela/ i muszę przyznać ,ze zagrało to bardziej

przejrzyście i z większa dynamiką od mojego zestawu płyt "wydanych z Gazetą" ,których właśnie teraz słucham.

Nie wiecie czy jest planowanie takie wydanie "poprawione" płyt katalogowych lub w "gęstym pliku" ?

• 6 miesięcy później...

Niech mi ktoś pomoże zrozumieć o co chodzi z tymi zremasterowanymi Queen-ami ?

Pojawiły się wydania katalogowe remasterowane : polska cena ,zagraniczne ,wersje de lux ,płyty pojedyncze ,podwójne a do tego taka rozbieżność cen .. ...

- Polska cena

wydania 1 CD - najtańsze

wydanie 2 CD(materiały bonusowe dla maniaków) - wyższa cena

- Nie Polska cena ;) lepsza poligrafia i pudełka.

wydania 1 CD - tańsze ale droższe od obu polskich wersji

wydanie 2 CD(materiały bonusowe dla maniaków) - najwyższa cena

Remastery identyczne. Płyty brzmią moim zdaniem lepiej ale czy na tyle by wymieniać juz posiadane oryginały, tego nie podpowiem.

Sam kupiłem II i Made in Heaven bo ich nie miałem na CD tylko kiedyś na vinylu.

Dołączone materiały bonusowe oczywiście dla bezkrytycznych fanów Queen.

Moim zdaniem nie warto dopłacac do wersji dwupłytowych.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

1.http://www.kdc.pl/the-works-remastered-polska-cena-2-cd_p11281839.html

2.http://www.kdc.pl/the-works-remastered_p11281813.html

3.http://www.kdc.pl/the-works-remastered-deluxe-edition-2-cd_p11281821.html

Czy chodzi o to ?

Jak się mają same krążki ,czy to ten sam Wydawca i tłoczenie ?

Tak, o te płyty chodzi.

Wydawca ten sam - tłoczenie podobno te same ale tu głowy nie dam..

Podałeś linki do:

polskiej wersji 2 CD oraz pojedynczej i podwójnej wersji "światowej" ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• 1 miesiąc później...

Nie wiem jak reszta płyt, ale INNUENDO to T R A G E D I A!!!!

Załamałem się. Suwaki wyciągnięte na maxa, krew z uszu. Pytam się dlaczego i po co było to wydawać? Dla forsy? Jeśli ktoś z zespołu ten koszmar "klepnął" to tracę szacunek. W załączniku utwór tytułowy.

Ukryta Zawartość

post-11670-0-92942400-1323453799_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kupiłem Innuendo na próbę (wydanie jednopłytowe, ogólnoświatowe z dopiskiem 2011 Digital Remaster). Niestety słychać, że jest podciągnięta. Ale i tak kupię jeszcze kilka płyt - żona lubi Queen:)

W Japoni w formacie SHM SACD 12 grudnia ukaze sie pierwsza czesc dyskografii Queen :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam wydanie SHM CD Japan, wcześniej miałem wydanie EU z przed kilku lat, różnica na korzyść SHM CD moim zdaniem ogromna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam wydanie SHM CD Japan, wcześniej miałem wydanie EU z przed kilku lat, różnica na korzyść SHM CD moim zdaniem ogromna.

Falek77, czy jest możliwość abyś zrobił "zrzut" Innuendo? Tak jak zrobiłem to wyżej.

Falek77, czy jest możliwość abyś zrobił "zrzut" Innuendo? Tak jak zrobiłem to wyżej.

może i tak ale nigdy sie nie bawiłem w takie zrzuty i nawet nie wiem jakim programem to zrobić :)

O to chodziło?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wielkie dzięki. Widać, że ktoś się postarał.

Teraz można porównać do gniota zwanego "remastered 2011".

to też remaster 2011 tyle ze Japan i dlatego powoli wymieniam cała moją kolekcje płyt na wydania Japońskie lub USA

Dziś przyszedł do mnie "transport" płyt z brytyjskiego amazona. Tak jak wcześniej wspominałem zamówiłem jeszcze kilka płyt Queen z edycji 2011 Digital Remaster. Wykresy wyglądają podobnie do Innuendo, ale tak jak ona, na moim sprzęcie dają się słuchać bez jakiegoś strasznego bólu zębów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.