Skocz do zawartości
IGNORED

Yaqin MS-20L - nastepca modelu MS-34D

Violet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , posiadam 20 na lampach 6CA7-Z Shuguang Treasure Black + sterujące RTC , kolumny podstawkowe Castle Knight 2.

Chciałbym zmienić coś w moim zestawię aby zagrał lepiej , i tu pytanie czy zmienić kolumny na podłogowe czy robić moda i próbować wycisnąć więcej z tych kolumn? Pomieszczenie odsłuchowe ok 30m2.

Witam , posiadam 20 na lampach 6CA7-Z Shuguang Treasure Black + sterujące RTC , kolumny podstawkowe Castle Knight 2.

Chciałbym zmienić coś w moim zestawię aby zagrał lepiej , i tu pytanie czy zmienić kolumny na podłogowe czy robić moda i próbować wycisnąć więcej z tych kolumn? Pomieszczenie odsłuchowe ok 30m2.

Mam ten wzmacniacz i zdecydowanie polecam kolumny podłogowe, moje pomieszczenie 25m kw. Nie wyobrażam sobie mając 30m kw. grać na podstawkowych. Kiedyś dawniej podłączyłem kilka par kolumn podstawkowych i zawsze byłem rozczarowany. Dobrze będzie już z kolumną podłogową 2 lub 2,5 drożną, przy około 90db. Jeśli masz oryginalnego Janka MS-20L, warto w nim zrobić małe modyfikacje, np. wymiana potencjometru na Alps i przynajmniej 6 szt. kondensatorów w torze audio. Jednak najpierw polecam podłączyć duże kolumny i posłuchać.

Castle Knight 2.

żartowniś :) w 30 metrach z hakiem to u mnie stara seria ref. kefa nie jest za duża z yaqinem 10l, a ty z knigghtem :)

brawo za cierpliwość , ale jak przedmówca radzi - zmień kolumny .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.