Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  384 członków

Atoll Klub
IGNORED

Klub ATOLL

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Stjarna75 napisał:

Pytanie też jaki dźwięk lubisz 

Dźwięk spójny niezbyt analityczny, neutralny, lepiej po ciemnej stronie niż po jasnej, z dobrą podstawą basową i nienatarczywą górą 

12 minut temu, Artistplant napisał:

Ja przeszedłem na klasę a, bas jest zawsze jak za starych dobrych czasów, jak chcesz Atolla to idź w moc bo to zapewnia że jakiś bas będzie choć szczerze klasa a w kwestii wypełnienia i basu nie ma konkurencji

Jeszcze mam trochę czasu do namysłu, w ciemno nic nie kupię . Będę chciał wypożyczyć na odsłuch w domu najpierw. Pożyjemy zobaczymy.

38 minut temu, darrrken napisał:

Racja, Emotiva fajnie gra, ale zawsze chce się lepiej. Dlatego pomyślałem, że jak zmontuje komplet złożony z Atolli to może coś się jeszcze porawi. W sumie jestem prawie pawien że AM200 powinno lepiej zagrać, ale teraz zaczynam się skłaniać do zakupu AM100. Zwłaszcza, że nawet na stronie Atolla przy AM100 jest napisane żeby połączyć go z PR200, który aktualnie posiadam.

No tak, a co mają napisać? Jak połączysz ją z PR 300 to będzie jeszcze lepiej, choć  byłby to już mały mezalians. Polityka firmy, zachęcają do kupowania droższych modeli. Oczywiście trudno im zarzucić że ta propozycja jest zła. Ja jestem zwolennikiem dużych skoków w górę ,przy wymianie sprzętu. Ciągłe wymiany i odsprzedawanie ze stratą dużo kosztują. Przy wymianie chcę poczuć znaczącą zmianę. Rozumiem że każdy ma swoją matematykę i postrzeganie dźwięku. Zrób jak czujesz . Życzę Ci ,aby to czego pragniesz ,było tym czego potrzebujesz 😉

10 minut temu, Artistplant napisał:

Ale serię 400 warto spróbować

Jeżeli podobają się niższe modele i koncepcja dźwięku   to zawsze warto spróbować . A czy już warto kupić ,to będziesz już wtedy wiedział😉 

35 minut temu, darrrken napisał:

Dźwięk spójny niezbyt analityczny, neutralny, lepiej po ciemnej stronie niż po jasnej, z dobrą podstawą basową i nienatarczywą górą 

Jeszcze mam trochę czasu do namysłu, w ciemno nic nie kupię . Będę chciał wypożyczyć na odsłuch w domu najpierw. Pożyjemy zobaczymy.

Dźwięk nie jest analityczny choć szczegółu nie brakuje. Trzeba się jednak liczyć z delikatnym ociepleniem. Bas kontrolowany ,no i bardzo dobra dynamika . 

Daj znać jak będzie nowy klocek w domu.

14 minut temu, Stjarna75 napisał:

Daj znać jak będzie nowy klocek w domu.

Ok. Chociaż to raczej będzie dopiero po wakacjach. Jeśli w ogóle wymiana sprzętu dojdzie do skutku to dam znać. Pozdrawiam 

37 minut temu, Stjarna75 napisał:

Ciągłe wymiany i odsprzedawanie ze stratą dużo kosztują

No niestety. Przy każdym zakupie mówię sobie, że to ostatni, ale jakoś nie wychodzi.

12 godzin temu, darrrken napisał:

Dzięki za odpowiedź. Na krzyż czyli PR200/AM300 też pasuje:) Ale w sumie nie potrzebuje tyle mocy. Czy ktoś potrafi określić różnicę brzmienia AM100 vs AM200. W sumie AM100 mocowo też mi wystarczy, skoro ma być lepiej niż z AM200 to po co przepłacać.

Temat różnicy między AM100 i AM200 wiele razy się tu przewijał. Nie chodzi o moc. Te 2 końcówki to 2 różne światy jak chodzi o granie!

Edytowane przez gimza
9 minut temu, gimza napisał:

Temat różnicy między AM100 i AM200 wiele razy się tu przewijał. Nie chodzi o moc. Te 2 końcówki to 2 różne światy jak chodzi o granie!

Wychodzi na to że będę musiał posłuchać obu

54 minuty temu, darrrken napisał:

Wychodzi na to że będę musiał posłuchać obu

Cofnij się do 34 strony forum i przejrzyj sobie następne z 20-30 stron co pisał kolega Pantaleon. On miał am100/am200/spięte w monobloki am200/słuchał z PR/in100/200 bo bypassie etc. do tego ma dar do pisania. W skrócie AM100 zapierd… do przodu wulkan energii, AM200 zrównoważenie kultura jest ogólnie lepszy. Miałem AM100 i AM200 podpisuję się pod tym co pisał dwoma ręcami.

• 2 tygodnie później...

Przygotowaliśmy film o Atollu, głównie o wzmacniaczach i CD 😉 Każdy, kto jest w klubie raczej dobrze ją zna, więc po prostu zaproszę do oglądania 🙂

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...
  • 4 tygodnie później...
W dniu 30.09.2023 o 08:10, bebzun napisał:

Witam w klubie. Melduję się z IN300. Jakiś taki wyjątkowy mój egzemplarz, nie bruni i korków nie wywala.

Jak gra 300 , miałeś może porównanie z In 200 sig ?

A propos in300 wrzucam link świeżego testu od British audiophile.

Ciekaw jestem jak duża różnica w dźwięku w stosunku do 200tki.

Wg British audiophile hegel 190 jednak lepszy. 

Jakie macie doświadczenia?

Na mnie na początku IN300 zrobił duże wrażenie, takie WOW.

Niestety, a właściwie stety, jak zacząłem znosić inne wzmaki, a na końcu znów powróciłem na chwile do IN300, to już takie WOW nie było.

No i wyleczyłem się z Atolla.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

22 minuty temu, sir.jax napisał:

Na mnie na początku IN300 zrobił duże wrażenie, takie WOW.

Niestety, a właściwie stety, jak zacząłem znosić inne wzmaki, a na końcu znów powróciłem na chwile do IN300, to już takie WOW nie było.

No i wyleczyłem się z Atolla.

A jaki obecnie wzmacniacz posiadasz ?

Moon ? Dobrze kojarzę? 😎

Mnie korci żeby coś potestować na moich amphionach. Jakąś wydajną integrę.

14 minut temu, Kawas napisał:

A jaki obecnie wzmacniacz posiadasz ?

Moon ? Dobrze kojarzę? 😎

Eeeee...

Sam wzmacniacz nie gra, gra cały system od gniazdka w ścianie po kolumny, a właściwie po samą odpowiedź akustyczną pomieszczenia.

Ja nie narzekam.😉

Dlatego nie myślę już o zmianach. 

23 minuty temu, sir.jax napisał:

Eeeee...

Sam wzmacniacz nie gra, gra cały system od gniazdka w ścianie po kolumny, a właściwie po samą odpowiedź akustyczną pomieszczenia.

Ja nie narzekam.😉

Dlatego nie myślę już o zmianach. 

Racja. Pytałem w kontekście przesiadki z Atolla.

Gdyby ktoś był zainteresowany zakupem Atolla IN 200 Signature to mam do sprzedania swój egzemplarz. Wzmacniacz ma 2.5 roku w idealnym stanie, ma zamontowanego od nowości DACa. Do wzmacniacza dołączam  Streamer na Malinie z nakładką digi 2 Pro.

https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-atoll-in200signature-raspberry-pi3b-hifiberrydigi-2-pro-CID99-IDXbH9A.html?bs=olx_pro_listing

• 2 tygodnie później...

Witam. Szukam przedwzmacniacza z opcją bypass. Zainteresował mnie pr300 ale nie ma na jego temat opinii.

Chciałem go połączyć z arcamem pa240. 

I podłączyć eversolo dmp A6 i pod by pass kino. Dobra opcja? Testowal ktoś ?

Ten cały Eversolo ma regulowane wyjście, ma funkcje PRE?

Jak tak, to sprawdź jak się sprawdzi.

PR300 bdb opcja, ale nie wiem jak z Arcamem, też warto to spróbować. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.