Skocz do zawartości
IGNORED

Winylowe wznowienia/reedycje/re-issues

Rekomendowane odpowiedzi

Jethro Tull - Bursting Out na trzech winylach, wznowienie już 16 sierpnia.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

37 minut temu, xniwax napisał:

Jethro Tull - Bursting Out na trzech winylach, wznowienie już 16 sierpnia.

Napisali dlaczego na trzech?

Coś więcej ma być? (dla mnie niekoniecznie) 

Na 45 rpm? 

Chyba zostanę przy tym z epoki, dobrze był nagrany i nadal nie trzeszczy.

Znalazlem tylko info, że ma wyjść w sierpniu, ilość nośników 3.
W jednym ze sklepów w Polsce jest już w zapowiedziach.

2 godziny temu, iro III napisał:

Na 45 rpm? 

Na pewno nie, wówczas byłyby co najmniej 4 płyty.

Tyle info.

Number of records 3

To be releasedAugust 16, 2024

EAN/UPC5021732247285

Cat. no.WETL3224728.1

Dimensions 675 g

Edytowane przez xniwax

• 2 tygodnie później...

Kolejne wznowienie zacnego albumu.
Storm Corrosion.
Data: 27 września 2024 r.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xniwax

W dniu 22.07.2024 o 17:31, piotrek7 napisał:

Polityka forum w zasadzie uniemożliwia wklejanie zdjęć więc przestanie być kolorowo i przejrzyście. Muszą wystarczyć słowa. Niedługo (o ile się nie mylę w piątek) ukaże się wznowienie jednej z najlepszych spośród najbardziej spier......olonych na etapie nagrania płyt. Mowa o Californication RHCP. Ciekawe czy coś poprawią czy z tym nagraniem jest jak z odgrzewaniem frytek z McDonald's. Noż kur...a chciałoby się , ale nie da się..... To nie wyjdzie 

Kupił ktoś? Gra, czy odgrzewany kotlet?

Do pary, Rhino wznawia również solowego Geddy Lee.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może kogoś zainteresuje:

Ukryta Zawartość

Było kiedyś wydane na vinylu ale z obrazkami.

Teraz limitowane wydanie do 500 kopii.

Ukryta Zawartość

zz-Top.jpg

Cytując za 

Ukryta Zawartość

"Rhino właśnie zrobił wszystko, co w jego mocy, z zaskakującym nowym wydaniem: inauguracyjnym zestawem Rhino High Fidelity Premium Vinyl Series, ZZ Top's From The Top: 1971-1976, który rzuca światło na hałaśliwe pierwsze pięć albumów boogie 'n blues rockers. (......) Płyty Rhino High Fidelity są niezaprzeczalnie jednymi z najlepszych dostępnych obecnie reedycji high-end, a ten ultra-fajny zestaw pudełkowy jest ściśle limitowany do 2000 indywidualnie numerowanych egzemplarzy. ZZ Top's From The Top: 1971-1976 jest dostępny wyłącznie w rhino.com i można go zamówić TUTAJ.

(......)   Lakiery do pięciu płyt LP zostały wycięte z oryginalnych analogowych stereofonicznych taśm-matek przez Kevina Graya z Cohearent Audio przy użyciu całkowicie analogowego procesu masteringu AAA. Ważące 180 gramów płyty LP zostały wytłoczone w Optimal w Niemczech, a każda etykieta LP jest ozdobiona charakterystycznym logo Rhino High Fidelity. 

Wreszcie coś dla dużych chłopców. 

Cena 200 UDS

ps.

Kliknąłem

OUT OF STOCK

Czyli dupa....

Ukryta Zawartość

W dniu 24.08.2024 o 22:29, piotrek7 napisał:

Ukryta Zawartość

Cytując za 

Ukryta Zawartość

"Rhino właśnie zrobił wszystko, co w jego mocy, z zaskakującym nowym wydaniem: inauguracyjnym zestawem Rhino High Fidelity Premium Vinyl Series, ZZ Top's From The Top: 1971-1976, który rzuca światło na hałaśliwe pierwsze pięć albumów boogie 'n blues rockers. (......) Płyty Rhino High Fidelity są niezaprzeczalnie jednymi z najlepszych dostępnych obecnie reedycji high-end, a ten ultra-fajny zestaw pudełkowy jest ściśle limitowany do 2000 indywidualnie numerowanych egzemplarzy. ZZ Top's From The Top: 1971-1976 jest dostępny wyłącznie w rhino.com i można go zamówić TUTAJ.

(......)   Lakiery do pięciu płyt LP zostały wycięte z oryginalnych analogowych stereofonicznych taśm-matek przez Kevina Graya z Cohearent Audio przy użyciu całkowicie analogowego procesu masteringu AAA. Ważące 180 gramów płyty LP zostały wytłoczone w Optimal w Niemczech, a każda etykieta LP jest ozdobiona charakterystycznym logo Rhino High Fidelity. 

Wreszcie coś dla dużych chłopców. 

Cena 200 UDS

ps.

Kliknąłem

OUT OF STOCK

Czyli dupa....

Z tymi nakładami,to oni se jaja robią.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety. Bo pewnie sprzedałoby się dużo więcej. Nawet za tą samą kasę. Mam nadzieję, że te mastery pojawią się z czasem na rynku jako pojedyncze wydawnictwa. Inaczej chyba cała zabawa związana z przygotowaniem masteru i tłoczenia nie opłaciła by się. A przecież tu chodzi o zarobek 

12 minut temu, xniwax napisał:

Na otarcie łez 😉

Są pojedyncze nienumerowane wydania. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajnie. Ale ja cały czas czekam na wznowienia pierwszych płyt Kultu. Bo ceny 1 press można w najlepszym razie określić jako przesadzone

Płyta wspaniała. Ale mimo wszystko sugerowałbym kupno pierwszego tłoczenia. Tym bardziej, że egzemplarze w bardzo dobrym stanie są cały czas dostępne na rynku. Wszystkie jubileuszowe wydania polskich klasyków (które słuchałem) w porównaniu do dawnych edycji brzmią dziwnie. Niby wszystko OK ale coś tam nie gra. Tak, jakby udawały brzmienie bardziej analogowe od analogu. W porównaniu do starej, normalnej  płyty to tak jak jazda fajnym samochodem na zaciągniętym hamulcu ręcznym. Choć co do zasady. Lepiej, że takie płyty się ukazują, niż gdyby nie miało by być ich wcale . Może z czasem polskie wytwórnie osiągną przyzwoity poziom jakościowy  

W dniu 27.08.2024 o 00:03, matwiejm napisał:

Są pojedyncze nienumerowane wydania. 

Ukryta Zawartość

Narobiłem trochę paniki i zamieszania w kilku polskich znanych sklepach płytowych, które w swym katalogu mają wydawnictwa spoza polskiej dystrybucji. Jest szansa, że te wydania pojawią się w ich ofercie. Może nie przegną z ceną i z czystym sumieniem można będzie kupić 

Ukryta Zawartość

Jest szansa na Fan oraz www.cd-dvd-vinyl.pl. Plus jeszcze jedno źródło, które zachowam dla siebie w tajemnicy. A przy okazji wytłoczono kolejną partię Black Sabbath. Tym razem nienumerowane co akurat w niczym nie powinno przeszkadzać. 

12 minut temu, piotrek7 napisał:

Jest szansa na Fan oraz www.cd-dvd-vinyl.pl. Plus jeszcze jedno źródło, które zachowam dla siebie w tajemnicy. A przy okazji wytłoczono kolejną partię Black Sabbath. Tym razem nienumerowane co akurat w niczym nie powinno przeszkadzać. 

Black Sabbath mam obie: numerowaną i nie
A jedzie z tej serii Miles Davis i Yes

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

24 minuty temu, piotrek7 napisał:

Zamawiałeś bezpośrednio w Rhino? Ile wynoszą koszty przesyłki?

Jedną BS kupiłem w Polsce na alle lokalnie 4732/5000, ta druga partia z BS, Yes I Miles  to dopisałem się do zamówienia kolegi już  z Rhino. Paczka jest u niego w domu. Za płyty jeszce taniej zapłaciłem bo miał w Rhino jakiś kupon rabatowy, a za przesyłkę czekam, jak mi napisze ile mam mu wysłać, jak wyśle do mnie. Dam ci znać ile to wyszło na dwóch

Edytowane przez daru0105

• 2 tygodnie później...

15.11.2024.

Townsend Music Online Record Store - Vinyl, CDs, Cassettes and Merch - Iron Maiden - Powerslave 40th Anniversary Zoetrope Vinyl + Somewhere In Time Tour Lenticular + Yellow Vinyl

3 godziny temu, KECCAJ napisał:

15.11.2024.

Townsend Music Online Record Store - Vinyl, CDs, Cassettes and Merch - Iron Maiden - Powerslave 40th Anniversary Zoetrope Vinyl + Somewhere In Time Tour Lenticular + Yellow Vinyl

Dzięki za info, trza zbierać monety i zamawiać. 

W dniu 31.08.2024 o 14:57, daru0105 napisał:

Jedną BS kupiłem w Polsce na alle lokalnie 4732/5000, ta druga partia z BS, Yes I Miles  to dopisałem się do zamówienia kolegi już  z Rhino. Paczka jest u niego w domu. Za płyty jeszce taniej zapłaciłem bo miał w Rhino jakiś kupon rabatowy, a za przesyłkę czekam, jak mi napisze ile mam mu wysłać, jak wyśle do mnie. Dam ci znać ile to wyszło na dwóch

na dwóch przesyłka z cłem to 189 zł

Godzinę temu, piotrek7 napisał:

Zwykłe płyty w EMPIK to koszt 120 - 140 zł więc 190 za takie wydania to naprawdę nie jest tak drogo. 

Ten Empik to koszt czego?

6 godzin temu, daru0105 napisał:

na dwóch przesyłka z cłem to 189 zł

Dzwoniłem do Krajowej Izby Skarbowej, gość oświadczył, że z USA cła od winyli nie ma, tylko vat23%.

Koszt tych wydań Rhino jednego winyla 40 dolców+ koszt wysyłki do Polski 15 dolców + koszt vat ok. 45 zeta i to daje całkowity koszt jednego winyla, ok 265 zł. Zależy jeszcze od kursu dolara, dziś liczyłem ok 4 zeta.

Sporo, ale wydania warte zachodu i wydanej kasy.

Co ciekawe Rhino podaje identyczny koszt przesyłki tj. 15 dolców, niezależnie, czy jeden winyl, dwa lub trzy.

• Pokaż nowe odpowiedzi