Skocz do zawartości
IGNORED

Winylowe wznowienia/reedycje/re-issues

Rekomendowane odpowiedzi

hmm to może warto zakupić jako inwestycję :)

Nie będę Ci opiniował tej inwestycji, bo już raz namówiłem Cię na Porcupine "Voyage 34" na białym winylu i chyba za wiele na tym nie zarobiłeś ;-) Ja zamówiłem bo to fajna płyta i DR winyla jest o niebo lepsze niż wersji na cd a nawet jakichś plików, które i tak są darmo do winyla dorzucone :-) 1500 sztuk na cały świat to nie jest dużo chyba i pewnie zejdzie na pniu. Żałuję jak szlag że nie kupiłem ich koncertówki 3xLP która jak wyszła leżała na allegrze chyba za 79 pln czy coś w tych okolicach a dziś jak znajdziesz to za chore pieniąchy, podobnie z Pat Metheny Trio "A Day Trip" 3xLP trifold cover chodziła poniżej 100 pln na allegrasie a teraz... eeeh :-)

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

A ja kupiłem!

Zresztą - na koncercie, gdzie cała wielka sala śpiewała Brendanowi 'sto lat'.

Ino po francusku...:), stąd cały urok szlag trafił.

Ale - fajnie było; a i chwile takie, że wszyscy płakali...

Ja też.

Trudno przy Song To The Siren w wykonaniu DCD - się nie rozszlochać...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Reedycje Dead Can Dance się szykują. Poprzednie podobno nie były najlepsze. Ktoś coś wie o tych?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

28603.jpg

ogarnij sie dostepne dopiero od lipca wtedy będziemy mieć jasność :)

Ukryta Zawartość

ogarnij sie dostepne dopiero od lipca wtedy będziemy mieć jasność :)

Ale że co ogarnij? :-) W internetach już można sporo wyczytać o tych wydaniach. Wiadomo że po wyjściu towaru do ludzi będzie dopiero realna weryfikacja tego co napisane z tym co na nośniku ale tak zarzucam temat bo naftalina i mole w tym naszym Analogu ;-)

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

bo już raz namówiłem Cię na Porcupine "Voyage 34" na białym winylu i chyba za wiele na tym nie zarobiłeś ;-)

Owszem zarobku to z tego nie było :)

Co do Anastasis, mam na CD, szczerze mówiąc muzycznie mnie nie porywa. Kupię za to na próbę wznowienie Metalliki z 2016, czytałem pozytywne opinie na ich temat - jak jest w rzeczywistości to chętnie się przekonam a ,że mam z czym porównywać to czemu nie

aha, bo bym zapomniał Must have na najbliższy czas to nowy Radiohead - muzycznie, jestem zachwycony

Edytowane przez Waluch

audiokarma.org

aha, bo bym zapomniał Must have na najbliższy czas to nowy Radiohead - muzycznie, jestem zachwycony

Ja zaszalałem i kupiłem wersję 'Special Edition'. No ale wysyłka dopiero we wrześniu, a do tego czasu muszą wystarczyć pliki.

Ja zaszalałem i kupiłem wersję 'Special Edition'. No ale wysyłka dopiero we wrześniu, a do tego czasu muszą wystarczyć pliki.

Dla mnie trochę za drogo, natomiast jest jeszcze jedna wersja limitowana, o której nie piszą na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a która jest już praktycznie wyprzedana. Dostępna tylko w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . W angielskich online już nie ma, ale w tym ostatnim z listy udało mi się jeszcze złożyć preorder :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Dodam, że dzisiaj wersja na białym winylu zaczęła pojawiać się w polskich sklepach i to taniej niż w JPC. Dzięki Michał :)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Ale że co ogarnij? :-) W internetach już można sporo wyczytać o tych wydaniach. Wiadomo że po wyjściu towaru do ludzi będzie dopiero realna weryfikacja tego co napisane z tym co na nośniku ale tak zarzucam temat bo naftalina i mole w tym naszym Analogu ;-)

no to że nikt narazie nie wie jak to będzie grało :) ja obstawiam ze bedzie git , tzn mam taka nadzieje , pozdro

Dodam, że dzisiaj wersja na białym winylu zaczęła pojawiać się w polskich sklepach i to taniej niż w JPC. Dzięki Michał :)

w jakich sklepach np?

Mam dokładnie to wydanie Back to Black z 2001 (?)

Ukryta Zawartość

Gra na prawdę dobrze, solidna podstawa basowa, dobre przyłożenie w bębny nasycone gitary, a to wszystko okraszone prawidłowo osadzony wokalem Kurta. Wg mnie warto kupić

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

Mam dokładnie to wydanie Back to Black z 2001 (?)

Ukryta Zawartość

Gra na prawdę dobrze, solidna podstawa basowa, dobre przyłożenie w bębny nasycone gitary, a to wszystko okraszone prawidłowo osadzony wokalem Kurta. Wg mnie warto kupić

dzieki za trop

edit: wyglada, ze to juz ze dwa razy byly dotlaczane, chocby na 180g, podejrzewam, ze to nadal brzmi podobnie jak tamto.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Moon

Zamawiałem dokładnie to z linku w Fan.pl w sumie nie tak dawno ze 2 miesiące temu, więc sądzę ,że to będzie dokładnie to samo tłoczenie

Edytowane przez Waluch

audiokarma.org

Ja mam wydania ORG, niestety już niedostępne w normalnej sprzedaży

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Ja mam wydania ORG, niestety już niedostępne w normalnej sprzedaży

Ukryta Zawartość

chce lubej kupic, przezyje bez pierwszego tloka;) dlatego szukam czegos sensownie grajacego z reedycji.

Zamawiałem dokładnie to z linku w Fan.pl w sumie nie tak dawno ze 2 miesiące temu, więc sądzę ,że to będzie dokładnie to samo tłoczenie

oka, no to pewnie bedzie najlepsze rozwiazanie

Ukryta Zawartość

Wiem, wiem, znalazłem trochę danych o tym tłoczeniu, 1500 sztuk zielonych (okładka z wydania z 2012 r.) i podobno bez tych wad pierwszego bicia przezroczystego (trzaski i smażenie pomimo umycia). Kupiłem u Mystic i czekam na przesyłkę już :-) Ludziska też pozbywają się swoich pierwszych clear ;-) wysypało aukcjami nagle ;-)

Hmmm Możliwe , że moja też poleci

Hmmm Możliwe , że moja też poleci

Faktycznie jest problem ze smażeniem w numerze B2? Pomimo czyszczenia? Jak dotrze moja zielona postaram się wrzucić coś o jakości tłoczenia.

Nie wiem czy ktoś wspominał, 3 czerwca wznowienia pierwszych 4 LP Floydów. Ze strony Burning Shed:

Reissues of Pink Floyd's first four releases, The Piper At The Gates Of Dawn, A Saucerful Of Secrets, More and Ummagumma.

Packaged in replicas of the original packaging, the discs have been mastered by James Guthrie, Joel Plante and Bernie Grundman and pressed on 180g vinyl for optimum sound quality.

Można już składać pre-orders.

Nie wiem czy ktoś wspominał, 3 czerwca wznowienia pierwszych 4 LP Floydów. Ze strony Burning Shed:

Reissues of Pink Floyd's first four releases, The Piper At The Gates Of Dawn, A Saucerful Of Secrets, More and Ummagumma.

Packaged in replicas of the original packaging, the discs have been mastered by James Guthrie, Joel Plante and Bernie Grundman and pressed on 180g vinyl for optimum sound quality.

Można już składać pre-orders.

Jeszcze nie było ale też mi to mignęło przed oczami w internetach, pytanie tylko kiedy Animals do cholery wznowią? :-) Dlaczego ta płyta jest tak omijana w reedycjach?

Jeszcze nie było ale też mi to mignęło przed oczami w internetach, pytanie tylko kiedy Animals do cholery wznowią? :-) Dlaczego ta płyta jest tak omijana w reedycjach?

Mi udało kupić się angielskie wydanie z epoki na ebayu za nieduże pieniądze, gra bardzo zacnie. Chyba moja ulubiona płyta PF.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Mi udało kupić się angielskie wydanie z epoki na ebayu za nieduże pieniądze, gra bardzo zacnie. Chyba moja ulubiona płyta PF.

Ja też mam komplet,ale chciałbym tez zebrać wznowienia, jednak ceny z kosmosu (RockSerwis)!

nie wiem czy napewno ale słyszałem ze to wersja na płytach szelakowych

I Amores i mrb - mylicie się zasadniczo.

Ino wersja na pocztówkach dźwiękowych - da satysfakcję.

Już się czaję na te z tulipanami.

nie wiem czy napewno ale słyszałem ze to wersja na płytach szelakowych

Ukryta Zawartość

To tylko "Case bound album, inspired by the albums for 78rpm shellac records in the library of La Fabrique, France" czyli sama okładka wzorowana na szelakowych wydaniach, same płyty to 2x180g placki. Co Wy tu panie kolego straszycie szelakiem ;-) chyba nie ma tłoczni która by coś takiego zrobiła na tym padole ;-)

Animals moja ulubiona (solo Gilmoura w Dogs z vocoderem mogę słuchać i drzeć się w jego nutę udając gitarę godzinami) i niestety nie mam jej na winylu bo ceny chore jak gdzieś stan ex albo nmint się pojawi. Mógłbym ryzykować i brać te vg a nuż może trafię ale jest tam tyle cichych momentów że smażalnia nie wchodzi w grę. Generalnie odszedłem już dawno od winyli smażonych i opisywany przez niektórych "urok" płyty winylowej w postaci trzaskania ogniska mnie nie bierze :-)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi