Skocz do zawartości
IGNORED

Teorie spiskowe.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

>Łatwo natomiast mogę w rozmowie z kimś określić kto ogląda telewizję po tym, że nie jest w stanie podczas rozmowy trzymać się tematu tylko skacze co dwa zdania z tematu na temat zupełnie jak w telewizji:)

Dobre, podoba mi się ta krytyka. Zostawię cię chwilowo na laurach:)

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Na pewno nie mam prawa nikogo obrażać ale może to mój styl i próba rozbicia zaprogramowanego sposobu myślenia.

Skoro nie przeglądasz wiadomości z wielu źródeł to nie możesz wyciągnąć wniosków i komentować tego o czym piszę. Podam ci przykład: sprawa Fukushimy nagle wygasłą w mediach a UE zwiększyło dopuszczalne napromieniowanie jedzenia 25 krotnie. Rząd Niemiecki odchodzi od energii atomowej i tak dalej wszystko wskazuje na to samo- ukrywanie wielkiego skażenia w Fukushimie. To są ślady kłamstwa w mediach, ślady wymyślonej "rzeczywistości" mendialnej- matrixa. Jak się zagłębisz i spojrzysz całościowo (A NIE ZATRZYMASZ NA JEDNYM SZCZEGÓLE) zobaczysz dużo więcej.

Zaczniesz się zastanawiać czy to nie celowe działania...

No i jeszcze kwestia "racjonalnego" umysłu który z jednej strony pomaga nam odkrywać świat a z drugiej zatrzymuje nas w swoich schematach postrzegania i "bezpiecznych" wyobrażeniach ale zobaczyć pułapki racjonalnego umysłu to już wyższa szkoła jazdy.

Wojciech dzięki za komplement- nie mam racjonalnego mózga :)

Jak masz wolny "skaczący" umysł to może dostrzeżesz podobieństwa komuny do teraźniejszości a następnym krokiem jest zastanawianie się kto kieruje (jak siła?) utrzymywaniem takiego systemu. Za komuny rozpijanie, propaganda , inwigilacja, mordowanie inteligencji. Teraz demoralizacja, ogłupianie, nie dopuszczanie inteligentnych ludzi do władzy i mediów, propaganda- pokazywanie USA jako wzór, promowanie beztroski, niemyślenia, życia na kredyt, wrzucenie do jednego worka inaczej myślących "nawiedzeni". Za komuny przynajmniej było widać propagandę teraz nie...

Możesz wygrać pojedynek wyobrażeń na jakiś dowolny temat tylko pytanie jest co z tego wynika?

Politycy stopniowo odchodzą od meritum na rzecz głupot i media coraz bardziej skupiają się np. na wyglądzie zamiast na tym co konkretnie robią. Efekt finalny widzisz w USA- nieważne kto co mówi ważne jest znany z tego że jest znany. Show medialny wynosi bohaterów a za plecami trwa koncentracja władzy w wąskim gronie i o to IM chodzi. Stary układ od tysięcy lat wąskie grono które ma dostęp do większej wiedzy i wyrobnicy- ciemnota karmiona kłamstwem.

Cytat ze strony Korwina Mikke:

p.prof.Ryszardem Katzem wprowadził pojęcie: „partie kartelowe”. Cytuję: „Pojęcie kartelu oznacza tutaj przede wszystkim świadome ograniczenie wzajemnej konkurencji pomiędzy partiami, którego zasadniczym motywem jest dążenie do wspólnego przetrwania wszystkich partii zarówno rządzących, jak i opozycyjnych. Struktury partii i państwa są ściśle powiązanie, co przejawia się m.in. w finansowaniu partii z budżetu państwa. Dzięki temu partie są w stanie przetrwać, nawet nie sprawując władzy. Stać je również na wysokobudżetowe, scentralizowane kampanie wyborcze, w których prym wiodą spece od marketingu politycznego”.

Ciekawy filmik

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Już dawno zauważyłem że PIS i PO się dogadali pytanie czy jedni i drudzy cokolwiek robią dla dobra Polski? Weźmy maglowanie tematu gazu łupkowego- zamiast wykorzystać lokalną geotermie wszyscy maglują temat gazu który tak jak i tarcza być może nigdy nie powstanie. A na marginesie Iran jest nastawiony na obronę nie na atak i stratedzy dobrze o tym wiedzą, maglowanie tematu tarczy to kolejne kłamstwo no chyba że jest przeciwko Rosji. Tak czy siak Polska ma być zależna energetycznie i ma zakaz rozwoju technologicznego.

Ukryta Zawartość

Na pewno nie mam prawa nikogo obrażać ale może to mój styl i próba rozbicia zaprogramowanego sposobu myślenia.

Nie lepiej byłoby gdybyś sobie rozbił zaprogramowany sposób myślenia polegający na tym że wiesz więcej o innych niż oni sami o sobie?

Rząd Niemiecki odchodzi od energii atomowej i tak dalej wszystko wskazuje na to samo- ukrywanie wielkiego skażenia w Fukushimie.

Niekoniecznie, możliwe że wielkiego skażenia tam nie ma, możliwe też że jest zupełnie minimalne i że Ci którzy lansują wersję że jest tam duże skażenie są dezinformatorami. Przyszło Ci to do głowy?

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Skoro nie przeglądasz wiadomości z wielu źródeł to nie możesz wyciągnąć wniosków i komentować tego o czym piszę.

Napisałem że nie korzystam z radia i telewizji a nie że nie przeglądam info z wielu źródeł, czy w związku z tym nie mogę wyciągać wniosków i komentować tego o czym piszesz? Czy gdybym z tego korzystał nie zarzuciłbyś mi przypadkiem że nie mogę wyciągać wniosków i komentować tego co piszesz? Czy to nie Ty pisałeś że media ogłupiają? Czy ogłupione osoby mogą komentować twoje wpisy? Czy nie są wzajemnie sprzeczne rzeczy które piszesz?

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

jakub102

Ponawiam pytanie co z tą wojną?Miała być w sierpniu a tu nic!Wybudowałem schron,zgromadziłem zapasy żywności zgodnie z twoimi przepowiedniami i co?To wszystko na marne?

No panowie ogłupiali ignoranci jak obstawiacie kiedy skończy się okres taniej ropy i taniej żywności? Może już się skończył?

Turcja przerabia swoje F-16 żeby... mogły strzelać do pejsowych F-16, a w maju było tak obiecująco USrael ćwiczył nocne naloty i przygotowywał się do ataku na Iran. A tu turban się sprzeciwił.

Może rzeczywiście nie będę się interesował tylko dołączę do tłumu, włączę matrixa i będę szczęśliwie-ogłupiałym ignorantem. Będę oceniał inaczej myślących jako dziwnych i nawiedzonych oraz patrzał z pozycji "wiem". Mój uśpiony mózg będzie miał wszystkie bezpieczne wyobrażenia i nie będę musiał myśleć. Przewodnicy duchowi powiedzą mi zrób to i tamto a będziesz ok. Nawet politycy mówią to co chcę usłyszeć. Czasami trafię na książkę która "wstrząśnie moim światem" tzn. chwilowo pobudzi uśpiony mózg albo zmieni jakieś wyobrażenie. Porozmawiam o tym na forum i znajdzie się tam pewnie jakiś idiota który stwierdzi że racjonalny świat to tylko 8 % rzeczywistości, zbluzgam go bo nieświadomie boję się czegoś nowego i nie chce zmieniać mojego świata myśli. Inni przytakują, jest show i oklaski :)

Ukryta Zawartość

Następnym moim krokiem będzie "leczenie" inaczej myślących i wyeliminowanie nawiedzonych którzy mówią: Nadchodzi pokolenie lepszych ludzi a rządzący zrobią wszystko żeby utrzymać obecny układ stołków i dzięki wam- wypranym mózgom ogłupiałych ignorantów zrobią to.

:(

Ukryta Zawartość

a rządzący zrobią wszystko żeby utrzymać obecny układ stołków i dzięki wam- wypranym mózgom ogłupiałych ignorantów zrobią to.

wiele już nie zrobią, brak opcji, możliwości czasu i perspektyw

i Twoja świadoma, niezłomna i ofiarna postawa nie ma tu żadnego znaczenia

szanuj zdrowie, może się jeszcze przydać

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Pozwolę sobie wkleić link do krótkiego artykułu o nowych nabytkach policji. Chociaż tekst jest o rzeczach niewesołych to za to jest napisany w całkiem wesoły sposób. Miłej lektury:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

faktycznie, dobrze ujęte

"Nie ma pieniędzy na zaspokojenie potrzeb społeczeństwa. Pieniądze na walkę z nim znajdują się zawsze."

To całkiem paradoksalne że pieniądze pochodzące od społeczeństwa w formie podatków są użyte na sprzęt do walki z tym społeczeństwem. Jeszcze bardziej paradoksalne jest że duża część społeczeństwa uważa za przestępców tych co mają gdzieś płacenie podatków i pracują spokojnie nigdzie nie zarejestrowani.

stern

Społeczeństwo ma rację uważając,ze ktoś kto żyje w państwie i korzysta z tego państwa ( bezpieczeństwo,ochrona zdrowia,infrastruktura,edukacja,kultura,ekologia itp.) a nie płaci podatków jest przestępcą.

Jeżeli nie chcesz płacić podatków to przenieś się na Antarktydę.

Jeżeli ktoś uważa inaczej to znaczy,że ma świadomość na poziomie wspólnoty pierwotnej.

coraz trudniej o logiczne myślenie w narodzie

za komuny nikt nie łykał propagandy, dziś zrobili z niej poprawność polityczną

"świadomość na poziomie wspólnoty pierwotnej" - moje koty przynoszą mi myszki pod drzwi za jedzenie którym je karmię

ale dopierdzielanie 100% narzutów do energii by wypieprzać w powietrze tą kasę w Afganistanie to nie jest realizacja zadań państwa w stosunku do obywateli - to jest kure*two!

Coraz trudniej o samodzielne myślenie. Dziś wymiętolone hasełko o dyktacie "poprawności politycznej" ma starczyć za wszystko i usprawiedliwić każdą bzdurę.

Jestem Europejczykiem.

mamel

Wypisujesz bzdury i tyle!Czasami warto trochę pomyśleć zanim coś się napisze.Przypuszczam,ze edukację odebrałeś za darmo,masz zapewnione bezpieczeńswto zewnętrzne i wewnętrzne,korzystasz z infrastruktury państwa,jak zachorujesz poważnie to trafisz do szpitala bez opłat,gdybyś chciał skorzystać z kultury to są dotacje.Jak Ci się wydaje,kto za to płaci?No może pytanie jest za trudne?

przypominam tylko,że spór nie dotyczy wysokości podatków a w ogóle zasadności pobierania podatków.stern uważa,że nie nalezy w ogóle płacićź podatków.

pieprze infrastrukturę państwa (mam szambo i drogę bez nawierzchni), edukacji jak widzisz mi brak, kolejki w waszej chorej służbie zdrowia pieprzę i po za chirurgią kostną (z której nie korzystałem) zasługujecie moim zdaniem na miano trujących szkodników społecznych a bezpieczeństwo zapewnia mi to co mam za powałą

nie za trudne?

nie rzecz kto i ile płaci lecz na co idą pieniądze - nie łapiesz czy udajesz?

brakuje mi jeszcze dwóch, trzech loginów w powyższym duchu i będzie pełna lista że tak powiem "w pełni świadomych"

mamel

Nie to Ty nie łapiesz.Szkoda,że zmarnowano publiczne pieniądze na Twoją edukację ale trudno.Jak dostaniesz zawału czy zapalenia wyrostka to Cię do szpiatala przyjmą bez opłat( ale pewnie jesteś młodziak to Ci sie wydaje,że nigdy nie zachorujesz i że jesteś nieśmiertelny).Oczywiście korzystasz z dróg publicznych,transportu zbiorowego,kultury( tu chyba przesadziłem!) dotowanego przez państwo oraz ochrania Cię policja i wojsko ( niezależnie od tej siekiery którą masz za powałą!).

mamel

Nie to Ty nie łapiesz.Szkoda,że zmarnowano publiczne pieniądze na Twoją edukację ale trudno.Jak dostaniesz zawału czy zapalenia wyrostka to Cię do szpiatala przyjmą bez opłat( ale pewnie jesteś młodziak to Ci sie wydaje,że nigdy nie zachorujesz i że jesteś nieśmiertelny).Oczywiście korzystasz z dróg publicznych,transportu zbiorowego,kultury( tu chyba przesadziłem!) dotowanego przez państwo oraz ochrania Cię policja i wojsko ( niezależnie od tej siekiery którą masz za powałą!).

no takich pierduł, po pierestrojce, chyba już nigdzie nie produkują, "dobrą linię ma wsza władza towarzyszu"

żal i was, ludzi którzy sami sobie założyli kaganiec i stojąc na krótkim łańcuchu przy byle jakiej misce, nie mają nawet marzeń by za płot spojrzeć

degrengolada myśli i człowieczeństwa

żal i was, ludzi którzy sami sobie założyli kaganiec i stojąc na krótkim łańcuchu przy byle jakiej misce, nie mają nawet marzeń by za płot spojrzeć

degrengolada myśli i człowieczeństwa

Nie znasz wojciecha wieśniaku z szambem więc dlaczego wypisujesz takie chamskie kawałki???

Ja sobie własną oczyszczalnię i studnię wybudowałem, przynajmniej środowiska nie zanieczyszczam i nie płaczę że ktoś mi czegoś nie dał albo że mnie oszukał. Czego i tobie życzę. I przy okazji powrotu zdrowego rozsądku. Może to szambo cię podtruwa?

Jestem Europejczykiem.

Pracować trzeba a jakiś ład musi być szkoda tylko że ten stary ład zaczynają przerabiać, najpierw posłowie znieśli prawo wliczania nieruchomości do oficjalnego majątku a teraz:

“Prawo do informacji publicznej podlega ograniczeniu [...] w zakresie:

1) stanowisk, opinii, instrukcji lub analiz sporządzonych przez lub na zlecenie Rzeczypospolitej Polskiej, Skarbu Państwa lub jednostki samorządu terytorialnego, na potrzeby:

a) dokonania rozstrzygnięcia lub złożenia oświadczenia woli w procesie gospodarowania mieniem Skarbu Państwa lub jednostek samorządu terytorialnego, w tym komercjalizacji i prywatyzacji tego mienia,

b) postępowań przed sądami, trybunałami i innymi organami orzekającymi, z udziałem Rzeczypospolitej Polskiej, Skarbu Państwa lub jednostek samorządu terytorialnego,

2) instrukcji negocjacyjnych oraz uzgodnionych projektów umów międzynarodowych [...]

3) instrukcji negocjacyjnych dla przedstawicieli organów administracji rządowej uczestniczących w pracach Rady Europejskiej oraz Rady Unii Europejskiej i jej organów przygotowawczych – podlega ograniczeniu do czasu odpowiednio dokonania ostatecznego rozstrzygnięcia [...] ze względu na ochronę porządku publicznego, bezpieczeństwa lub ważnego interesu gospodarczego państwa.”

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

dobra, ale Wojciech z darmowymi : edukacją, zdrowiem i różnymi rzeczami za darmo bardzo trochę się zagalopował

za darmo nic nie ma, a podatki w różnych formach płacą wszyscy Vat Akcyza, bilety mpk i różne inne klimatyczne..... i nie da się funkcjonować by ich nie płacić

natomiast idzie się w kierunku by nazywać antyspołecznymi złodziejami tych którzy nie dają się wycyckać rządowi do cna

to trochę jakby mieć pretensje bo ktoś nie daje się dymać w 4litery a nas wszystkich rypią

apetyty rządów na naszą kasę są nieograniczone , a ich umiejętność rzetelnego gospodarowania żadna natomiast wszystkie rządy doskonale się zabezpieczają przed możliwością sprawdzania ich wyczynów i choćby bezpośredniego wybrania kto ma być w sejmie (nadal głosujemy na listy w sejmie)

dodatkowo żeby cokolwiek oddolnie przegłosować jest kupę rabanu, a wystarczyłoby do każdych wyborów dodać dodatkową kartę z tytyłem REFERENDUM i tam nawet 20 pytań z możliwymi odpowiedziemi tak/nie ale to mogłoby jeszcze spowodować ze ludzie zaczęliby rozliczać rządzących lub urzędników....

przed nami kolejne wybory gdzie będziemy głosować przeciw , a nie za

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

przed nami kolejne wybory gdzie będziemy głosować przeciw , a nie za

Baa...tak ma byc.

Od dawna zaplanowano ze opozycja i koalicja maja sie zmieniac i tak tasowac by durny narod

myslal ze ma jakikolwiek wplyw na na syt polityczna.

Zaczelo sie od "wyboru" Tyminski - Walesa ustawionego idealnie

Nie znasz wojciecha wieśniaku z szambem więc dlaczego wypisujesz takie chamskie kawałki???

Ja sobie własną oczyszczalnię i studnię wybudowałem, przynajmniej środowiska nie zanieczyszczam i nie płaczę że ktoś mi czegoś nie dał albo że mnie oszukał. Czego i tobie życzę. I przy okazji powrotu zdrowego rozsądku. Może to szambo cię podtruwa?

tu za to bucha entelygencjom, rozumieniem czytanego i kulturką zdobytą za pochodzenie

wieśniak (14 km od Pałacu Kultury - taką mamy infrastrukturę!)

ps. gdy założysz sobie na ujęciu Grandera pogadamy o wodzie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.