Skocz do zawartości
IGNORED

Teorie spiskowe.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Świadomy umysł widzi procesy myślowe poszczególnych grup ludzi. Zepsuci, zaślepieni ludzie władzy "trochę" inaczej myślą- postrzegają innych ludzi władzy nawet małej jako zagrożenie, władza daje żądze jeszcze większej władzy a udupianie innych to po prostu frajda i widzimisię np. Putina. W USA kryzys najbardziej uderzył w klasę średnią ale to tylko jeden trybik zwiększania kontroli i zmniejszania zamożności- u nas pod płaszczykiem konkurencyjności wpuszczają wielkie firmy które z czasem dobiją rodzime firmy no i będziemy mieć 2 Irlandię gdzie skończył się proces inwestowania a zaczął dojenia.

Stern zauważył że skoro chcą nas doić to nie powinni udupiać klasy średniej- "dobrze urodzeni" nie lubią konkurencji.

A poza tym to wielowątkowa mieszanka interesów i celów która wam nakreślam.

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

tzn.,że nie lubisz myśleć?:)

Kiedyś lubiłem:) Teraz staram się w ogóle nie myśleć, to cholernie trudne, żeby nie powiedzieć awykonalne...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Kuba, zauważyłem coś zupełnie odwrotnego, to mianowicie że klasa średnia przeszkadza w zwiększaniu kontroli czy też dojenia i jej udupianie może być celowym procesesm

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Całą polityka idzie ku temu, ja to widzę i nie tylko to. Mam trochę wiedzy z medycyny niekonwencjonalnej i widzę że to co propagują np. wodę mineralną, jogurty, piramidkę żywieniową to zaplanowanie osłabienie mas. Umacnianie racjonalnego rozczłonkowanego myślenia w szkołach też zaplanowane. Walka z wiarą, oddzielanie od natury, ogłupianie przez TV, samobójcza polityka UE, kryzysy itd.

I co teraz?

No pomyśl, znalazłeś problem, teraz znajdź rozwiązanie. Podpowiem tylko że w każdym problemie jest ukryte rozwiązanie.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

"I co teraz?" - teraz dostałeś zadyszki,

błąd który popełniasz ustawicznie to wylewanie całej frustracji na raz, łącząc wszystkie zagadnienia do kupy

że kupa w koło jest to każdy widzi, czynniki trzeba wskazywać z osobna

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gdybym miał kasę wybudowałbym samowystarczalny (lub zdywersyfikowany energetycznie) dobrze ocieplony domek, preferowane >50 m n.p.m.

A na razie tylko odchodzę od tego co wciskają ci korporacje, banksterzy i inni- omijam banki, giełdy, wspieram medycynę naturalną, obnażam kłamstwa i manipulacje w TV, wracam do natury i takie tam.

Jakubie! Dlaczego nie odnosisz się bezpośrednio do krytyki twojej postawy? Dopuszczasz choć możliwość, że możesz się mylić w swoich sądach?

Powodzenia!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Telewizje oglądałem żeby wiedzieć co się dzieje na świecie dopóki nie zobaczyłem manipulacji a właściwie kreowaniu kłamstwa. Krytykować trzeba i owszem-powodzenia!

Wczoraj obejrzałem film "2 gniewnych ludzi" i podobał mi się. Zmniejszam ilość oglądania bo nie kręcą mnie ogłupiające banały. Do czego zmierzasz?

Do tego, że przewija się w Twoich wpisach potępienie telewizji i że telewizja ogłupia co pewnie jest prawdą. Jednocześnie posiadasz i oglądasz telewizję pozostając głuchym na własne wołanie. Wygląda to więc tak jakbyś mówił: nie oglądajcie telewizji bo was ogłupia ale ja sam jednak będę oglądał.

:)

Nie kazdy może oglądać TV i nie ulegać jej wpływom. Też widziałem film 12 gniewnych ludzi a z tego co pamiętam to gniewny był jeden i poszukujący prawdy jeden, może stąd ta "2-jka"?

wracając do meritum, płachta dla byków z bocznicy- DUŻA WKLEJKA :)

Wybór jest iluzją!!! (Matrix)

0 Responses

Obywatele Polski, mało... - tego świata - wyboru nie mają. Wybór jest iluzją - aby człowiek mógł czuć się wolny. Może więc wybierać, czy oglądać Vivę, czy Discovery, czy będzie się truł Helmansem, czy Nestle, czy woli SONY Bravia, czy Panasonica, czy pojedzie do Hiszpanii, czy Egiptu.

W Matrixie Architekt mówił: Choice is an illusion. Wszelkie osobiste wybory są determinowane przez ludzi u władzy. Ludzie masowo wyjeżdżają do Anglii i Irlandii. Wracają. Migrują ze wsi do miast. Ziemia stoi odłogiem, bo młodzi chcą się kształcić. Brak pracy - również dla tych wykształconych. Słaby pieniądz. Wszystko to są wyniki działań zaplanowanych przez rząd. W wyniku tych działań zagrożona jest rodzina. Mało osób bowiem wytrzymuje rozłąkę.Jak prześledzić ten proces, to dochodzimy do DEAD END. Jest coraz gorzej, chociaż może nam się wydawać, że jest lepiej.

Podstawowe wartości stoją w zagrożeniu. Mówi się nam o wyborze - że kobieta ma prawo decydować, czy chce usunąć ciążę, czy nie. KOLEJNA ILZUJA. Cel tych działań jest taki, aby zagrozić istnieniu rodziny, aby zagrozić naturalnemu poczęciu, aby traktować życie w ciele matki jako niechciany problem.

Z jednej pułapki przechodzimy do następnej. Możemy wybrać in-vitro. Prawda taka, że wystarczą metody naturalne - wyjazd na wieś - wyciszenie. Spożywanie czystej - nieskażonej żywności i wody. In-vitro to niebezpieczne narzędzie, które w rękach szalonego naukowca może być pomocne przy stworzeniu rasy ludzi odpowiadającej koncepcji faszystowskiej na przykład.

Po pierwsze kobieta nie mogąca mieć dzieci przekazuje swoje DNA dalej. Po drugie kobieta poddająca się in-vitro nie może być pewna, czy dziecko jest jej i męża. Łatwo wówczas zamanipulować DNA. Tego typu narzędzie nie może być w ręku człowieka, bo zawsze znajdzie się taki, kto będzie chciał eksperymentować, który będzie miał nieczyste intencje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kuba juz raz Ci pisalem ... ochlon troche to bo jak bełkot wyglada.

A co do oglupiania TV to wystarczy obejrzec dzisiejsze MTV. Proponuje kazdemu zdroworosadkowemu facetowi (Jaro do Ciebie ;) ) obejrzec Dismissed, My Sweet Sixteen Birthday i wtedy naprawde widac jak korporacje chca ustawic amerykanow.

Za moich gowniarskich czasow MTV bylo swietna stacja z bardzo dobra muzyka, a kreskowka Beavis & Butthead (do dzis ich uwielbiam) to byl szczyt krzywego zwierciadla na jakie mogli sobie pozwolic.

Dzisiejsze programy na MTV typu reality-show maja autentycznych i realnych odpowiednikow Beavisa i Buttheada...

To z czego sie smiali 20 lat temu obecnie promuja z pelna swiadomoscia.

Jaki jest cel...napewno nie chca zbudowac oswieconego, pokojowego spoleczenstwa o wartosciach demoktratycznych.

Raczej bande polglowkow dla ktorych wtrzykiwanie botoksu 7 letniej dziewczynce bedzie czyms normalnym a szczytem marzen beda diamenty w kazdym mozliwym miejscu w domu...

Ja to okreslam Blink blink generation

A Jakubie co do invitro to widzisz...ja mam dzieciaczka ale znam ludzi ktorzy naprawde nie moga (rozne przyczyny w tym cywilizacyjne) i in vitro moglo by im bardzo pomoc. To akurat jesli bedzie pod dobra kontrola powinno byc dostepne dla kazdej heteroseksualnej pary.

Ok, ale oglądanie TV i jednoczesne ostrzeganie innych że TV ogłupia jest tym samym co chodzenie na dziwki i jednoczesne ostrzeganie innych żeby nie chodzili bo się zdemoralizują.

Tak ale jak już wie to po co ogląda dalej albo jak już ogląda dalej to po co ostrzega? Staje się w ten sposób osobą która co innego mówi a co innego robi. Czemu więc ktoś miałby taką osobę traktować poważnie? Jeżeli kuba mówi że telewizja ogłupia, zarzuca społeczeństwu że pozwala się ogłupiać oglądając TV i sam ogląda jednocześnie, to czyż jego nie ogłupia?

Dobre:) Idę dalej jeden wywiad a dziesiątki ukrywanych faktów

Ukryta Zawartość

Karma i poezja dla mojego mózga.

Ukryta Zawartość

Kuba wyzywanie kogokolwiek z jakichkolwiek powodów wydaje Ci się słuszne?

Dobre:) Idę dalej jeden wywiad a dziesiątki ukrywanych faktów

Ukryta Zawartość

Karma i poezja dla mojego mózga.

dupa tam poezja, to jest rzeczowy wywiad z astrofizykiem

McCanney: ...reszta świata znacznie wyprzedza Stany Zjednoczone pod względem świadomości oraz w postępie rozwoju gatunku ludzkiego. Po drugie, chcę zaznaczyć, że jako kraj, jako jego naród, musimy wziąć sprawy w swoje ręce i zawrócić z obecnej drogi, ponieważ od tego zależy przyszłość reszty świata. Znaleźliśmy się właśnie na etapie, który jest analogiczny do tego, w jakim były hitlerowskie Niemcy w roku 1939 tuż przed wybuchem II wojny światowej. Niemcy nie zawrócili wtedy swojego kraju z obranej drogi… podobnie jest z nami, tyle że tym razem możemy mieć znacznie większy problem od tego, jaki stanowiła II wojna światowa, jeśli tego nie zmienimy.

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

A co do oglupiania TV to wystarczy obejrzec dzisiejsze MTV. Proponuje kazdemu zdroworosadkowemu facetowi (Jaro do Ciebie ;) ) obejrzec Dismissed, My Sweet Sixteen Birthday i wtedy naprawde widac jak korporacje chca ustawic amerykanow.

Żale na temat telewizji rozumiem ale nie do końca. Dobre MTV pamiętam, obecnie nie oglądam w ogóle więc nie wiem co to jest Dismissed i My Sweet Sixteen Birthday. Nie czuje przymusu oglądania reality show czy muzycznego kiczu. Przerzuciłem się na MTV Rock gdzie przynajmniej czasami można obejrzeć coś fajnego. Np. ostatnio zespoły punkowe kontra metalowe. Ostatnio w TVP Kultura (o ile dobrze pamiętam) obejrzałem świetny film dokumentalny o Glastonbury i Stalkera Tarkowskiego.

Nie mówie tego do Ciebie, ale śmieszy mnie neofickie biadolenie np. jakuba który po wczorajszym odkryciu że media mówią to co chcę uważa że jest pierwszy i jedyny w posiadaniu prawdy a inni jeszcze do tego nie doszli.

Doszli do tego tak dawno temu, że już nie uważają tego za odkrycie tylko traktują jak coś oczywistego i nauczyli się z tym żyć. Dlatego wszelkie wezwania typu "przejrzyjcie na oczy (a niby na co, na d...?)", nie dajcie się manipulować itp. wzbudzają we mnie jedynie politowanie.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.