Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Wejdź na naszego fejsa. Marcin wrzucił obrobione zbliżenia. Jak seria lampowa mnie nie przekonuje swoim dizajnem, tak teraz panowie się postarali i niby wyświechtane powielanie Mac-kowych wskaźników wygląda fantastycznie.

pozdr.

No to masz w domu MEGA TOP REFERENZ KLANG;-)

I muszę powiedzieć, że nie spodziewałem się wyrafinowania po takiej baterii głośników. Ale człowiek całe życie się uczy. Są nader delikatne czym je zepniemy w całość.;-)

pozdr.

Witam,

czy w ramach Klubu odbywają się czasem w Warszawie jakieś spotkania w celu posłuchania czegoś czego nie posiadamy ? może jest np "tradycja" spotykania się u forumowiczów plus Ktoś przyniesie jakiś klocek dla porównania ?

oczywiście przyjemnością wybrałbym się czasem na takie spotkanie jeśli można.

pozdrawiam

Edytowane przez maciek36

Regularne spotkania klubowiczów odbywają się w piątki wieczorem (od 19 do 23). Jak mamy coś wyjątkowo ciekawego, organizujemy tzw. dzień otwarty (zazwyczaj sobotę), ogłaszamy to i zapraszamy wszystkich chętnych. Ale oczywiście nie mamy nic przeciwko temu, żeby goście odwiedzali nas także w piątki. Weź ze sobą urządzenie, które chcesz porównać i wpadaj - zapraszamy. :)

Dziękuję Pięknie. Szczerze to najchętniej posluchalbym moich kolumn z innym wzmacniaczem:)

z przyjemnością skorzystam z zaproszenia, moze z czasem jesli jest możliwość dołączę do Klubu? To co moge zabrac jest w o mnie.

Pozdrawiam

Jak Ci się towarzystwo "zakręconych" spodoba, to oczywiście, możesz dołączyć. ;-) Zabieraj, co chcesz - zarówno Twoich kolumn, jak i wzmacniacza chętnie posłuchamy. Nawet pomożemy Ci to wtargać na I piętro. ;-)

W KAiM-ie mamy 24 metry kw. (na szczęście strop wysoko), na dodatek w proporcjach wagonu kolejowego. Twoje maleństwa mogłyby nas zabić. ;-)

Edytowane przez twonk

Ewentualnie sluze monoblokami, moga byc 2 parki do bi ampingu. To jedyne 400kg :)

Takie monobloki to tylko do Cybanta...............wtedy strop na bank nie wytrzyma.

Mozna podlaczyc 2 deski w biampingu az seki zaczna piszczec :)

Ale tylko z lampizatorem na podwójny felc-wtedy podobno wygar lepsiejszy-wystarczy zapytać Marslo)

Szczerze to najchętniej posluchalbym moich kolumn z innym wzmacniaczem:)

Tylko nie daj zaciągnąć się do swojej hacjendy Staremu Audiofilowi, bo tak Cię porazi jakością, że będziesz musiał kupić GM-ki, a ostatnio podrożały. ;-)

pozdr.

Tylko nie daj zaciągnąć się do swojej hacjendy Staremu Audiofilowi, bo tak Cię porazi jakością, że będziesz musiał kupić GM-ki, a ostatnio podrożały. ;-)

pozdr.

A jak myślałeś,że będą tańsze-za jakość trza płakać i płacić i już.

Talony na odsłuchy rozdysponowałem już do końca roku.......także terminów brak.

Zobaczymy czym przyjedzie kolega Maciek 36 na odsłuch-jak autobusem lub rowerem to cena stara,natomiast klasa auta będzie wyznacznikiem

ceny

Zobaczymy czym przyjedzie kolega Maciek 36 na odsłuch-jak autobusem lub rowerem to cena stara,natomiast klasa auta będzie wyznacznikiem

ceny

Ty sie nie śmiej, bo to jest częstym kryterium rozpoczynającym jakąkolwiek rozmowę w wielu dziedzinach handlu. ;-)

Haha. To poproszę rabat bo auta nie posiadam:)

Tak w ogóle to jakby moje głośniki wywolywaly jakieś duże emocje to wolalbym zaprosić Kolegów do siebie. Wzmaka pod pache zabiorę:).

pozdr.

Aaaa, a co to są GM-ki ?????

Wybaczcie, ale jednak nie przebywam tu za często. Ostatnie kilka lat mnie nie było, dopiero po postanowieniu wymiany sprzętu znów zacząłem zaglądać, no i mimo nicku z liczbą 36, nie jest to mój wiek :D

Edytowane przez maciek36

Stary Audiofil ostatnio walcuje nimi konkurencję. ;-)

pozdr.

Ani ze mnie Pan Zagra ani jakiś dziwak...........po prostu lubię dobre granie,a nie jęzorem walcowanie i rozjeżdżanie.

Zbliża się moment ten na który czekasz.......tzn będzie to na co czekasz.............tylko cicho bądż na razie)

Będę mógł się z chętnymi teraz walcować bez żadnych obaw!..........chyba wiesz co będzie u mnie-tylko cicho sza

Mam tez już trafa do 833...............będę w najbliższym czasie dużym walcem i w dodatku dość ciężkim.

pozdr.

• 2 tygodnie później...

Stary audiofil.

Podzielam Twoje zdanie o jakości wkładek. Właśnie zaczynam cieszyć moje uszy nową wkładką ZYX Blum. Niby to sam początek wyrobów ZYX-a , jednak i tak mam wielką radość ze słuchania płyt. Po kilku godzinach słuchania zauważam, że znakomicie sobie radzi z trzaskami spowodowanymi ryskami na płycie. Nie wszystkie płyty mam nowe, więc to zaleta. Lepiej też jest , kiedy gra nie poprzez pre a poprzez Step up trafo i wejście MC we wzmacniaczu. W/g producenta impedancja winna być między 100 a 200 ohm a moje trafa mają 150 omów.

Pozdrowienia

Jan

• 2 tygodnie później...

W ten piątek prawdopodobnie będziemy mieli gościa z Polski. Dawno, dawno temu gościł już w klubie.

pozdr.

Co to za branżysta zaszczyci nas swoimi odwiedzinami?..........zgadłem?

Może małe co nieco analogowe zrobimy?.........chyba gość ma na to chęć)

pozdr

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.