Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Flaszek nie widzę ... znaczy słabe spotkanie ;).

Jacku, SM-ów Ci zabrakło?

Wszystko jakieś niepijące przyjechało. Może dlatego, że samochodami? Grom go wie.;-)

pozdr.

Panowie, spoko. Sam w drogich klockach szukam słabych stron. Tak więc nie dziwię się ożywionej dyskusji. ;-)

Wszystko jakieś niepijące przyjechało. Może dlatego, że samochodami? Grom go wie.;-)

pozdr.

Panowie, spoko. Sam w drogich klockach szukam słabych stron. Tak więc nie dziwię się ożywionej dyskusji. ;-)

Jak ktoś urzęduje na wschodniej wsi, tak jak ja na zachodniej, to nie dziwota.

Ale to dobrze, że SM nie przyćmił emocji słuchania :).

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

pozdr.

To okazuje się, że nie trzeba szkockiej aby było ożywienie;-)

Jakby każdy miał tak po 10 mln wolnych środków to atmosfera od razu stałaby się bardziej zrelaksowana.

Wtedy wybiera się typową drogę audiofila z Hong Kongu czyli ma się w domu trzy systemy... jeden do jazzu, wokalu oraz kameralistyki, drugi do symfoniki, elektroniki oraz rocka a trzeci do całej reszty;-)

• 4 tygodnie później...

Trochę późno, ale lepiej niż wcale. Tym bardziej, że wyniki zaskakująco pozytywne juz przy zabawkach z początku oferty.

Marka Stillpoints wespół z finalnymi wersjami zabawek Jar1. I nie było znaczenia, że pozycją startową był twardy granit. Zmiany były ewidentne.

pozdr.

post-12283-0-38052500-1419285061_thumb.jpg

post-12283-0-58349200-1419285069_thumb.jpg

post-12283-0-71751700-1419285077_thumb.jpg

post-12283-0-74224200-1419285084_thumb.jpg

post-12283-0-97671100-1419285092_thumb.jpg

Przynieść jeszcze raz michę? ;-)

Zastosujesz na dachu konstrukcji.

Chyba, że z wiśniami w czekoladzie ;)

Micha działa na inne zasadzie i dlatego mnie nie "pobudza" ;)

Czyli miał być koniec, a tutaj zmiany, zmiany... ;-)

Doskonałość w realu nie istnieje. Tu zawsze może być lepiej.

Ale na Ugodzie już nie było tak "cacy' ;)

• 3 tygodnie później...

może zabrzmi

Daj znać jak zabrzmi :)

To jeden z dwóch,trzech zestawów,które mnie interesują.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Raczej całość i raczej słuchamy, a nie testujemy.

Napinanie się, nie ma większego sensu. Przynajmniej u nas w klubie. Jeszcze nigdy nie wypracowaliśmy pełnej zgody i tylko dlatego jeszcze się nie nudzimy. Zresztą chyba tylko ja nie konstruuję tutaj urządzeń audio, a chyba zdajesz sobie sprawę, że konstruktora nigdy nie przekonasz, że jest coś lepszego od jego dziecka. ;-)

pozdr.

Raczej całość i raczej słuchamy, a nie testujemy.

Napinanie się, nie ma większego sensu. Przynajmniej u nas w klubie. Jeszcze nigdy nie wypracowaliśmy pełnej zgody i tylko dlatego jeszcze się nie nudzimy. Zresztą chyba tylko ja nie konstruuję tutaj urządzeń audio, a chyba zdajesz sobie sprawę, że konstruktora nigdy nie przekonasz, że jest coś lepszego od jego dziecka. ;-)

pozdr.

Czasami się jednak zdarza. Może nie zawsze od razu....

Poza tym, każdy ma swój własny wzorzec dźwięku. ;)

sprawdzam, czy mogę coś napisac.

Coś mi źle chodzi i mam problemy z napisaniem z cytowaniem . Ciekawe, bo post wyżej wszedł, dopiero, gdy dopisałem kolejny

Gość bardzo przypadł nam do gustu. Pasjonaci wszystkich krajów łączcie się! :)

Bryston niezły, gra porządnie, a najważniejsze, że bez "cyfrowego nalotu" - już samo to nastraja do niego pozytywnie. Oba pudełka (odtwarzacz i dac) wyglądają zarazem nowocześnie i profesjonalnie - z mnóstwem przycisków i diodek z przodu, a gniazd z tyłu. :) Nie byliśmy w stanie docenić jego rozbudowanej funkcjonalności, bo nie mieliśmy pod ręką ani routera, ani komputera. Skupiliśmy się zatem na graniu z pendrive'ów i ocenie wyłącznie dźwięku. No i w naszym klubowym zestawie Bryston zagrał ze wszech miar poprawnie. Zabrakło mu tylko trochę "blasku", czaru i oddania emocji. Taki trochę Leon Zawodowiec. ;-) Paradoksalnie - najlepiej wypadł na plikach z kiepsko zrealizowanych płyt, bo złagodził wszelkie ostrości i wrzaskliwość. Natomiast na plikach zrobionych z płyt ECM-u, Alia Vox-u, czy Alphy - było (jak dla mnie) zbyt "matowo". Włączanie oversamplingu jeszcze bardziej "skracało" wybrzmienia strun czy talerzy, więc szybko z tego zrezygnowaliśmy.

Tym większe gratulacje dla Jarka, który udowadnia po raz kolejny, że DIY jest w stanie zawalczyć - może nie wyglądem, czy funkcjonalnością - ale dźwiękiem zupełnie spokojnie... :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.