Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do wzmacniacza Marantz PM7000

techmini

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, po dłuższym namyśle zdecydowałem się na wymianę starego odtwarzacza cd Technics Sl-PG390 na coś ciekawszego :). Poszukuje budżetowego rozwiązania i w oko wpadł mi Marantz CD67 - dokładnie ta aukcja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Jak myślicie, będzie to dobre połączenie z PM7000 ? Czy może macie jakieś inne propozycje ? Nie musi to być koniecznie Marantz, ale było by miło złożyć komplet :) Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Będzie dobry, nie pogryzą się. Aczkolwiek Marantze należy kupować z dodatkami mkII, SE, OSE lub KIS - są lepsze (zwłaszcza KIS). Marantz do Marantza pasuje klasą, nazwą i kolorem. Natomiast lepiej jest przy kupnie odtwarzacza jeżeli wiesz co chcesz osiągnąć kupnem danego elementu - w ten sposób możesz kształtować brzmienie Twojego systemu w odpowiednim kierunku.

Mały offtop z mojej strony, ale dzisiaj u kolegi miałem przyjemność posłuchać Marantz-a PM 5004 z cd z tej samej serii, kable audionova moonwalk i interconnect audionova nightflight, do tego kef iq90. Przyznaje się bez bicia. Takiego czegoś nigdy w życiu jeszcze nie usłyszałem. Dla mnie to był hi-end. Pewnie dlatego, że mam małe doświadczenie i niewiele odsłuchów za sobą. Pewnie też dlatego, że taki dźwięk kocham, a był on zimny i bardzo detaliczny. Dla mnie mistrzostwo świata.

PM7000 jest wiele lepszy o0d slbego PM5004.

Co do CD to, te Marantze sprawdzaja sie z CDekami Denona. Byly juz 2 takie tematy w tym jeden moj. Poszukaj.

Będzie dobry, nie pogryzą się. Aczkolwiek Marantze należy kupować z dodatkami mkII, SE, OSE lub KIS - są lepsze (zwłaszcza KIS). Marantz do Marantza pasuje klasą, nazwą i kolorem. Natomiast lepiej jest przy kupnie odtwarzacza jeżeli wiesz co chcesz osiągnąć kupnem danego elementu - w ten sposób możesz kształtować brzmienie Twojego systemu w odpowiednim kierunku.

No nie wiem czy np taki CD6000OSE i nizsze modele sprawdzaja sie z PM7000. Beznadziejne połączenie. Tylko ladnie wygladaja razem.

?👈

dobrze byłoby poszukać czegoś lepszego do towarzystwa,Marantz PM7000 co całkiem udana konstrukcja i bardzo przyzwoity dzwięk.

Proszę się zainteresować:

Marantz SA 8400

Marantz CD 7300

Marantz CD 17

będzie trochę drożej ale zdecydowanie lepiej

Głównym źródłem jest PC z kartą muzyczną E-MU0404(wewnętrzna), więc nie chciałbym za dużo wydać na odtwarzacz CD. Fajnie by było zmieścić się w granicach 500zł. Troszkę żałuję, że nie licytowałem podanego modelu w pierwszym poście, cena końcowa bardzo atrakcyjna.. W każdym razie poczytam o Denon'ie i porozglądam się na aukcjach.

Niskie denony do tego PM7000 to raczej średni pomysł, sam wzmak jest trochę kluchowaty a z denonem zrobi się mydło.

Zdecydowanie lepszym pomysłem były by np. rotele RCD951 lub droższy 971

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.