Skocz do zawartości
IGNORED

Wiarygodnosc prasy i forów audio

marianek

Rekomendowane odpowiedzi

"żyje w kraju w ktorym wszyscy chcą mnie zrobić w ch... za moją kase"-ta piosenka w 100% pasuje do tego jak wygląda dzisiaj prasa audio i fora internetowe.O ile kiedys mozna bylo cos ciekawego sie dowiedziec to teraz w gazetach i na tym forum prym wiodą "spece od drenażu kieszeni" ktorych całe systemy pochodzą od jednego dystrybutora.

https://www.audiostereo.pl/topic/81033-wiarygodnosc-prasy-i-for%C3%B3w-audio/

Marianku drogi ciesz sie że masz kase.. i ciesz że tylko Cie chcą zrobić w ...

Ja tej kasy wogóle nie mam i już mnie robią w ch.. ;)

Mnie się podoba wątek gdzie pokazujemy kiepskie zwrotki drogich kolumn. Ja już wole sam zrobić kolumny albo kupić od małej manufaktury która przykłada sie do roboty i wkłada w to serce.

Zaczyna się polskie narzekactwo. Kolejny wątek gdzie nieudacznicy mogą biadolić że: prasa kłamie pisząc oszukańcze testy, dystrybutorzy są zbyt chciwi i mają zbyt duże marże, sklepy żyłują ceny ponad wszelki rozsądek a na forach internetowych piszą sami podstawieni pseudo-pasjonaci na pensyjkach producentów i dystrybutorów. Typowo polski syndrom "oblężonej twierdzy : wszyscy chcą nas okraść i oszukać, więc my Polacy-audiofile musimy się trzymać razem i ich demaskować. Tylko po co budować sobie identyfikację wokół takiego badziewia ? Nie wstyd to ?

Taki wątek dla wiecznie rozżalonych zwolenników PIS-u ...

Co do testów to jest cyrk, zainteresował mnie ostatnio pewien IC Wireworld w polskiej prasie full wypas, super bas, wchodze na what hifi i 3 gwiazdki dostał za całkowity brak basu i bądź tu mądry.

Co do testów w prasie to jest albo dobre albo bardzo dobre, nie ma jakoś złych produktów.

Pieniądze nie grają !

Trzeba myśleć pozytywnie , kierować się własnym rozumem i uszami !

Dokladnie, Jako przyklad: jakas firma oferuje ci bardzo drogi sprzet a daje na niego tylko 2 lata gwarancji, to wal taka firme!

Dobra firma nie boi dawac sie dlugiej gwarancjii ITD.

sam obiektywnie pomysl i wybierz to do czego masz zaufanie i co tobie odpowiada

Gość rydz

(Konto usunięte)

Co do testów to jest cyrk, zainteresował mnie ostatnio pewien IC Wireworld w polskiej prasie full wypas, super bas, wchodze na what hifi i 3 gwiazdki dostał za całkowity brak basu i bądź tu mądry.

Co do testów w prasie to jest albo dobre albo bardzo dobre, nie ma jakoś złych produktów.

Boras,bo w jednym systemie był bas a w drugim go nie bylo i dlatego w jednym teście 5 gwiazdeczek a w drugim tyćko 3:)

Zaczyna się polskie narzekactwo. Kolejny wątek gdzie nieudacznicy mogą biadolić że: prasa kłamie pisząc oszukańcze testy, dystrybutorzy są zbyt chciwi i mają zbyt duże marże, sklepy żyłują ceny ponad wszelki rozsądek a na forach internetowych piszą sami podstawieni pseudo-pasjonaci na pensyjkach producentów i dystrybutorów. Typowo polski syndrom "oblężonej twierdzy : wszyscy chcą nas okraść i oszukać, więc my Polacy-audiofile musimy się trzymać razem i ich demaskować. Tylko po co budować sobie identyfikację wokół takiego badziewia ? Nie wstyd to ?

Taki wątek dla wiecznie rozżalonych zwolenników PIS-u ...

Również w każdym tego typu też wątku znajdzie się ktoś kto próbuje postawić się ponad całą tą "hołotą", pisząc o tych sławetnych polskich syndromach i kompleksach - oczywiście w domyśle się od nich odcinając. Ciekawa hipokryzja, w końcu to jedna z form narzekania właśnie;) To też już powoli staje się standardem;)

A ja już wyrosłem z czytania kolorowych gazetek bo i tak mnie nie stać na to co tam prezentują. Jadę na używanym sprzęcie z lat 70-90 i cieszę się z tego co mam. Dlaczego? Bo jakiś czas temu zrozumiałem że nie słucham sprzętu tylko muzyki. Co do robienia mnie w ch... to z przykrością stwierdzam że mam podobne wrażenie. Widać takie czasy.

Czytając Media przynajmniej dowiaduję się co jest w środku urządzenia. Dowiaduję się o jego funkcjach, często także o brakach czy też zaletach. Więc nie potępiałbym w czambuł recenzji. W końcu Panowie Wy też piszecie tu swoiste recenzje np. Fr@ntz [Wielkie dzięki za Jego wspaniałe opisy Marantza i Yamahy - DACów i DSów). Można oczywiscie zastanawiać się czy ktoś słyszy kable albo audiomeble ale w opisie głównych komponentów jest pewnie ziarno prawdy. Inna rzecz, czy wszyscy przepchają się ze swoimi produktami do recenzentów. Sprzętu, którego nikt nie opisał, którego nikt nie widział - nie ma :(

A do justas32 powtórzę za Adasiem Michnikiem (w lekko zmienionej formie) : odczep się od PiSu ! Twoja kochana PO pozbawi Cię niedługo kasy na klocki audio, nie martw się !

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Nie. Napisał OK.

Jedynie z tym nieudacznictwem trzeba uważać.

Czy przypadkiem na wzór świętych ksiąg dla wierzących,

kolorowe periodyki nie są takimi bibliami dla religii próżnych...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.