Skocz do zawartości
IGNORED

Radiatory anodowane, gdzie kupić?

Andrev1991

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak w temacie. Zaczynam klepać obudowę pod wzmacniacz dlatego kieruję do was pytanie. Gdzie dostać takie radiatory jak na wrzuconym poniżej zdjęciu poglądowym.

wzm_a.jpg

Zaznaczę że grzebałem po necie. Ciężko coś znaleźć, tym bardziej anodowane. Zależy mi na ofercie z Polski, gdyż nie chcę importować czegoś za drugie tyle kasy:) Jeśli ktoś zamawiał coś takiego w jakiejś lokalnej firmie i ma kontakt do niej -prosiłbym.

Z góry dziękuję.

https://www.audiostereo.pl/topic/81724-radiatory-anodowane-gdzie-kupi%C4%87/

A ja zapytam z ciekawości z jakimi procentowo stratami w oddawaniu ciepła mamy do czynienia w przypadku pokrycia radiatora farbą proszkową ?

Andrev1991 wybacz podpięcie się do tematu.

malują alu malują :)

Wszystko zależy od powierzchni itd

Pewnie zawsze jakaś izolacja cieplna jest ale jak pomalujesz nie za grubo to nie jest źle

Anodować też trzema umieć to wbrew pozorom nie takie łatwe i chcąc uzyskać efekty lepsze od standardowych trzeba mieć wiedzę i sprzęt a u nas z tym kiepsko

Zawsze możesz dać do anodowania np do anodal.pl (nie miałem jeszcze do czynienia ale generalnie jest polecana) Wysyłasz, oni anoduja i odsyłają. Radiatory mają dużą powierzchnie więc może troche więcej kosztować ale raczej itak będzie taniej niż sprowadzać z zagranicy. Wyślij do nich emaila z wymiarami/rysunkami to ci wycenią.

Jak stosunkowo nie duża moc strat to można tutej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kiedyś kupowałem.

Niestety są mniejsze niz te na zdjeciu wyżej.

Ukryta Zawartość

barmanekm a czy Fisher to użytkownik allegro?

na Lafot Elektronik już spoglądam ich cennik już się pobiera;)

Dzięki za pomoc.

Jeśli znacie jeszcze inne firmy/wytwórnie piszcie tu lub na skrzynkę. Będę wdzięczny za wszystkie info.

a sklep na stronie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) chyba nie istnieje. Pisałem kilka maili z zapytaniami i na żaden nie dostałem wiadomości. A minęło już kilka tygodni.

Ukryta Zawartość

Modushop ma chyba w ofercie...

Co prawda mam z obudową(właśnie do klona Accu) i nie można im nic zarzucić,może poza złym traktowaniem podczas transportu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@Andrew - FISCHER ELEKTRONIK - to niemiecki producent radiatorów, obudów i złączy. Kupowaliśmy u niego radiatory do klona Accuphase. LAFOT jest ich dystrybutorem.

System gra dobrze, albo nie....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.