Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki podstawkowe do kina 5.1 do 2500 tyś PLN

summitsvift

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam zestawu głośników do sypialni. Amp to Yamaha RX-V4600. Pokój nie jest zbyt duży i nie mam miejsca za bardzo na duże głośniki, dlatego w grę wchodzą tylko podstawkowe monitorki, po drugie często słucham koncertów na DVD i w HD , mam też trochę Audio DVD i Super CD a tam raczej wymagane są cztery głośniki o podobnej mocy i parametrach a większości zestawów są wielkie fronty i miniaturowe surround'y.

Jak na razie znalazłem zestaw Koda oraz Jamo ale Jamo kosztuje 10 tyś zł. Aha i jeszcze mam meble w kolorze orzechu wiec kolumienki też bym takie chciał

Dziękuje z góry za rady.

to może sam skompletuj np. 4x dali concept 1 + center + sub, ale budżet tego nie wytrzyma... chyba że sub zbędny wtedy tylko trochę przekroczysz zakładany budżet

123... test

No Subwoofer moge dokupić, od biedy mam jeden stary który może grać. A co sądzisz o Monitor Audio Bronze ? czy za słabe, zestaw mniej za 2500 tyś ?

jako że pokój w którym będą grały nie jest zbyt duży uważam że którekolwiek byś nie kupił będą dobre pod względem mocy... pozostaje kwestia odsłuchu

MA nie miałem okazji posłuchać, jeżeli równie dobrze grają jak wyglądają... to warto, ale jest kilka osób na forum które posiadają owe kolumny i coś więcej mogą napisać.

123... test

W jednym ze sklepów audio polecano mi serie 5.1 firmy Q Acoustic.Podaję link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to byc całkiem sensowna propozycja,niestety nie słuchałem.

Pzdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W jednym ze sklepów audio polecano mi serie 5.1 firmy Q Acoustic.Podaję link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to byc całkiem sensowna propozycja,niestety nie słuchałem.

Pzdr

Z dali concept jest taki problem ze nie ma w orzechu ich ale umowilem sie na odsłuch Dali oraz Monitor Audio , w innym sklepie pan mi proponował Mission MX-2 , wygladały dość solidnie ale też musze posłuchać chyba troche tańsze ,

nie mogę sie doczekać odłuchu :-)

Ukryta Zawartość

Mnie proponowano te głośniki w Audio Mix Konin(maja swoja strone internetową).Sam przymierzam sie do zakupu tych głośników.Będą słuzyły tylko do telewizji sat Cyfra +,filmów z dvd i blu raya oraz co dla mnie było ważne odtwarzania muzyki wielokanałowo w DVD Audio i SACD.Koncerty z DVD jakoś lepiej oglada sie w dobrym stereo ,natomiast chcę spróbowac jak to bedzie w systemie 5.1 z koncertami z Blu Raya.W moich poszukiwaniach ważne było,żeby wszystkie głośniki były takie same,zajmowały mało miejsca(,,znikły"z pomieszczenia)i nie były małymi,plastikowymi ,,pierdziawkami".Zaznaczam nie będe słuchał na tych głośnikach zwykłego stereo,do którego mam zupełnie inny system.I włąściwie wszystkie moje warunki te głośniki spełniają,jest jeszcze cos dla mnie bardzo ważnego mianowicie zaufanie do sprzedawcy.I w tym wypadku też jest ok,kupowałem w tym sklepie kilka razy i nie zawiodłem się.Jeszcze gdybym miał mozliwośc posłuchania głośników przed zakupem ale niestety podczas mojej ostatniej wizyty w tym sklepie tych głośników nie było na stanie.Byc może są jeszcze w innych sklepach,nie szukałem pozostałem przy Audio Mix w Koninie.Jeśli mieszkasz gdzieś w Wielkopolsce to może namówilibyśmy właściciela sklepu,ściągnął by jeden zestaw do posłuchania i zrobiło by sie mały odsłuch?

Pzdr

Błądnie podano kwotę do wydania: 2500 tys. zł daje równo 2,5mln zł. Gratuluję.

Haha również zwróciłem na to uwagę, jednak pozostawiłem to bez komentarza. Pozdrawiam.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Haha również zwróciłem na to uwagę, jednak pozostawiłem to bez komentarza. Pozdrawiam.

No tak oczywiscie chodzi o 2,5 tys PLN lub 2500 PLN jak kto woli :-)

Mnie proponowano te głośniki w Audio Mix Konin(maja swoja strone internetową).Sam przymierzam sie do zakupu tych głośników.Będą słuzyły tylko do telewizji sat Cyfra +,filmów z dvd i blu raya oraz co dla mnie było ważne odtwarzania muzyki wielokanałowo w DVD Audio i SACD.Koncerty z DVD jakoś lepiej oglada sie w dobrym stereo ,natomiast chcę spróbowac jak to bedzie w systemie 5.1 z koncertami z Blu Raya.W moich poszukiwaniach ważne było,żeby wszystkie głośniki były takie same,zajmowały mało miejsca(,,znikły"z pomieszczenia)i nie były małymi,plastikowymi ,,pierdziawkami".Zaznaczam nie będe słuchał na tych głośnikach zwykłego stereo,do którego mam zupełnie inny system.I włąściwie wszystkie moje warunki te głośniki spełniają,jest jeszcze cos dla mnie bardzo ważnego mianowicie zaufanie do sprzedawcy.I w tym wypadku też jest ok,kupowałem w tym sklepie kilka razy i nie zawiodłem się.Jeszcze gdybym miał mozliwośc posłuchania głośników przed zakupem ale niestety podczas mojej ostatniej wizyty w tym sklepie tych głośników nie było na stanie.Byc może są jeszcze w innych sklepach,nie szukałem pozostałem przy Audio Mix w Koninie.Jeśli mieszkasz gdzieś w Wielkopolsce to może namówilibyśmy właściciela sklepu,ściągnął by jeden zestaw do posłuchania i zrobiło by sie mały odsłuch?

Pzdr

Niestety jestem z łódzkiego, a tych głosnikow nie ma nawet na ich stronce. Ogólnie mam w zasadzie takie same potrzeby jak ty, z tym ze mam niestety N tv, troche SACD Dvd audio i sporo w hd filmow oraz koncertow ktore odtwarzam sobie przez Western Digital HD player.

Dodam że byłem na odsłuchu Monitor Audio i nie zadawala mnie seria Bx 2 , glośnik niskotonowy kapituluje dość szybko, dopiero Rx 2 coś tam gra ale cena już z kosmosu.

Ukryta Zawartość

Za tydzień wyjeźdzam służbowo do UK to ich posłucham sobie

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Ukryta Zawartość

Za tydzień wyjeźdzam służbowo do UK to ich posłucham sobie

odpowiem sam sobie że mam już monitor Audio bx2 x 4 + centralny , i dvd Technics-a Panasonic ( tak tak wiem ) do DVD audio , oraz kilka płytek i powiem że miaźdzy ten format muzyki , jest niesamowity , zdaje sobie sprawe ze moje kino to jest hi-end em jeśli chodzi o muzyke ale jest rewelka , musze jeszcze tylko dokupić subwoofer :-))

Ukryta Zawartość

Tannoy V1+VR+VC i sub miesci sie w cenie

hej

jako że właściciel wątku nabył już kolumny to zapytam się tutaj czy ktoś słuchał w/w zestawu i jak on gra w porównaniu z Monitor Audio BX2/BX-FX/BX-Centre chciałbym to zgrać z Yamaha 1067 lub 2067 pokój 15m2 40%muzyka (na razie głównie flac) 50%film czasami PS3 ,tylko nie widzę suba do kompletu

wedlug mnie te glosniki maja swietny stosunek jakosci do ceny. sluchalem V1 w stereo i graly super. Nie sluchalem ich w kinie ale zle byc po prostu nie moze. Suba na pewno nie tannoy'a bo sa drogie ale jakiegos magnata i bedzie jak znalazl. Tannoy'e to zblizona szkola dzwiekowa do Monitor audio brytyjski dzwiek :) ja go lubie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.