Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  178 członków

Klub DACków
IGNORED

Klub uzytkownikow DACkow;)

Rekomendowane odpowiedzi

Zapowiada się ciekawie, następca Digital Linka III miałem go rewelacyjny dac w swojej cenie nowy Ps Audio NuWave Dac asynchronic usb 24/192 cena u nas ok. 1200 ojro http://www.psaudio.com/shop/nuwave-dac/

Przygladam sie z ciekawoscia, pierwsze zdjecia "rozbierane" i opinia

http://www.audioasylum.com/cgi/vt.mpl?f=digital&m=166233

Już jest na stronie polskiego dystrybutora http://www.audiosystem.com.pl/produkt/1510/nuwave-dac cena 3950pln, a tu video

zapowiada się kolejny świetny dac

Gdzieś wyczytałem, że u nas na starym kontynencie będzie on dostępny w pierwszym kwartale przyszłego roku na razie ps audio nie nadąża z produkcją w stanach

Edytowane przez kaaapa

Ja mialem okazje. Z cala pewnoscia akustyka w dobrym studio jest na wiele wyzszyn poziomie a takze nie musza oni dobierac ze soba komponentow ktore chca sprzedac, a raczej dobieraja je tak by muzyka bardzo dobrze brzmiala.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

• 4 tygodnie później...

Widzę jedziesz grubasem :). Ile dałeś ze ten VFD graficzny? Ja w swoim rozgrzebanym projekcie odtwarzacza pików dla oszczędności dałem tylko 2x20 znaków :(.

Tak przy okazji, w związku z niejednoznacznym przyjęciem charakteru moich wpisów zacząłem prowadzić blog. Chętnych serdecznie zapraszam do lektury, tematem nadal są DAC'e :).

WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!!!!!!

Gdyby ktos chcial kupic 3 miesiecznego hd20 to zapraszam na priv.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Witam

To dopiero jest wynalazek, jak przystało na DIY kawałek deski i płytka, cena 750 Euro ;-)

http://translate.goo...ved=0CD8Q7gEwAQ

Pozdrawiam ))

Może jak przeczytasz cały tekst dokładnie a nie z trans-googla :-) to zmienisz zdanie i dowiesz się, dlaczego na zdjęciach jest deska i co to takiego Altmann DAC.

Jakoś nie interesuje mnie co tam jest napisane, zaintrygował mnie jedynie desing ( koszt komponentów pominę) za 3 tyś. zł.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Jakoś nie interesuje mnie co tam jest napisane, zaintrygował mnie jedynie desing ( koszt komponentów pominę) za 3 tyś. zł.

A szkoda.

Trochę jakbyś zawartość książki po okładce oceniał :-)

To bardzo dobry DAC, sprzedawany w wersji bez obudowy.

Rega, Hegel hd10, dacmagic plus...wybor jest spory

Czy do 300-500zł coś grającego dobrze da radę kupić / złożyć ?

Mogą być używki albo DIY, albo i nawet do ściągnięcia z Chin. Nie wymagam wiele, myślałem o zwykłej przejściówce Fiio d3 za 150zł, żeby tylko podłączyć PC cyfrowo ale podejrzewam, że warto dołożyć od razu do czegoś lepszego. Nie interesuje mnie wzmacniacz słuchawkowy.

Z grubsza - ma być możliwie muzykalnie (nie technicznie), bez eksponowania ostrej góry, sybilantów, ale dynamicznie, z rozmachem i z możliwie jak najlepiej kontrolowanym i głębokim basem (kolumny na dużym przetworniku, pokażą ew. braki). Prosiłbym o nakierowanie na jakiś konkretny model, ewentualnie na jakiej kości tego dac'a szukać, lub od razu namiar do kogoś, kto zrobi taki dobrze grający DIY :)

Wiem, że pieniądze śmieszne ale nie mam doświadczenia kompletnie w temacie DAC, nie chcę na pierwszy raz wydawać zbyt dużo, jeśli różnica będzie znikoma, muszę zbadać grunt :)

Moze upolujesz hegla hd2 za 500zl uzywke. Naprawde warto, ale sygnal dostarczany jedynie poprzez usb. Jezeli w Polsce nie znajdziesz to moge pomoc poszukac w Norwegii.

Interesuje mnie maly dac do lapka z wyjsciem sluchawkowym. Interesujacym wydaje sie audioquest dragonfly, ktos juz sluchal, porownywal z czyms?

Co do tego Hegla - usb, czyli musiałbym kupić dobrą kartę na usb, nie wiem czy jest sens takiej zabawy. Coś zbliżonego do Hegla w okolicy 500zł się znajdzie ?

Co sądzicie o takim DAC ? Został mi polecony w innym wątku:

SMSL 1955+

http://allegro.pl/s-m-s-l-smsl-sd-1955-dac-usb-24bit-96khz-nowsza-v-i2906067260.html

• 3 tygodnie później...

Witam wszystkich

Nie wiem czy pytanie kieruję pod właściwy adres ale żaden inny nie przychodzi mi do głowy.

Czy ktokolwiek z klubowiczów miał może kontakt z ze stacją dokującą do iPhone'a marki Wadia? Pomyślałem sobie, że jak by nie patrzeć to przecież DAC. Marka jest na tyle uznana, że można by spodziewać się bardzo dobrych efektów ale przed ewentualnym zakupem miło by było usłyszeć opinię kogoś, kto miał z tym do czynienia.

Dziękuję.

Ja slyszalem, ale to zawsze bylo podlaczone do jakiegos dacka, a stacja jest zdaje sie jedynie transportem. Przy dobrych plikach brzmialo to dobrze.

Ja slyszalem, ale to zawsze bylo podlaczone do jakiegos dacka, a stacja jest zdaje sie jedynie transportem. Przy dobrych plikach brzmialo to dobrze.

To ja chyba nie łapię czym jest to urządzenie. Myślałem, że to właśnie jest DAC dedykowany iPhone'owi, że pobiera pliki z pominięciem DAC'a znajdującego się wewnątrz iPhona i wykonuje tą robotę za niego przesyłając sygnał analogowy do wzmacniacza. Oświećcie mnie proszę bo jak napisałem we wstępie jestem zielony..,oj zielony

Sa tez dacki Wadii z wbudowana stacja dokujaca. Napisz jaki to dokladnie model.

a dlaczego poziom 7k a nie np. 13,5kzł?

jeśli dac za 2,5 tys polepszy brzmienie cd za 13,5tyś to oczywiście chętnie poznam co to za model

7tyś dlatego że uważam iż droższe cd to tańszemu dacowi trudno będzie z nim konkurować

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.