Skocz do zawartości
IGNORED

Audiolab 8200CDQ

naro

Rekomendowane odpowiedzi

Wprowadzanie na rynek urządzenia z niedopracowanym oprogramowaniem, którego użytkownik nie może sam wymienić to jakiś horror i totalne nieporozumienie. Jak wyjdzie kolejna wersja to Horn się zapcha przesyłkami.

Choroby wieku dziecięcego. Sprzedawane obecnie maja już nowe oprogramowanie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Udalo mi sie pobieznie posluchac nowego CDQ oraz ponownie, podstawowego CD, w sumie zadnych roznic pomiedzy oboma modelami nie wylowilem, czy tez nic tu sie nie rzuca w uszy jako oczywista roznica (a wspominam o tym w kontekscie slow konstruktora obu Adiolabow: 'CDQ is so much, much better' wygloszonych swego czasu. CDQ ma jednak bardzo przyzwoity wzmacniacz sluchakowy wbudowany, wiec jest sensowna opcja jesli ktos chcialby zaoszczedzic na osobnym, dedykowanym wzmacniaczu, jak i kablach, zatem roznica w cenie jest uczciwie wyszacowana moim zdaniem. Postanowilem wybrac sie ponownie w najblizsza sobote by posluchac nieco dluzej, ale jakiegokolwiek zwrotu akcji sie nie spodziewam.

Udalo mi sie pobieznie posluchac nowego CDQ oraz ponownie, podstawowego CD, w sumie zadnych roznic pomiedzy oboma modelami nie wylowilem, czy tez nic tu sie nie rzuca w uszy jako oczywista roznica (a wspominam o tym w kontekscie slow konstruktora obu Adiolabow: 'CDQ is so much, much better' wygloszonych swego czasu. CDQ ma jednak bardzo przyzwoity wzmacniacz sluchakowy wbudowany, wiec jest sensowna opcja jesli ktos chcialby zaoszczedzic na osobnym, dedykowanym wzmacniaczu, jak i kablach, zatem roznica w cenie jest uczciwie wyszacowana moim zdaniem. Postanowilem wybrac sie ponownie w najblizsza sobote by posluchac nieco dluzej, ale jakiegokolwiek zwrotu akcji sie nie spodziewam.

niecierpliwie czekam na rezultat

pozdrawiam

CDQ ma także wbudowany preamp - wystarczy kupić końcówkę mocy, co może być ciekawą opcją.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Witam,

pytanie do użytkowników Audiolaba CD 8200, ile czasu potrzebował Wasz CD zanim zaczął dobrze grać?

Testuje ten model u siebie, gra ponad 50 godz. i nie wiem, czy podjąć już ostateczną próbę oceny, czy dać mu jeszcze czas...?

Proszę o odpowiedź tylko użytkowników / praktyków! :)

Teoretykom z góry dziękuję ;)

Pozdrawiam

Ok 200h - tylko pamiętaj że musi grac pod jakimś obciążeniem np. wzmacniacz (nie solo na półce).

U mnie gra solo, nie bardzo mam praktyczną możliwość aby wpiąć go w cały system na 200 godz. non stop ;)

Powiedz mi co się dzieje ze środkiem po pełnym wygrzaniu? Nabiera masy i otwartości, czy ten zakres nie ulega zmianie?

• 2 tygodnie później...

Witam,

pytanie do użytkowników Audiolaba CD 8200, ile czasu potrzebował Wasz CD zanim zaczął dobrze grać?

Testuje ten model u siebie, gra ponad 50 godz. i nie wiem, czy podjąć już ostateczną próbę oceny, czy dać mu jeszcze czas...?

Proszę o odpowiedź tylko użytkowników / praktyków! :)

Teoretykom z góry dziękuję ;)

Pozdrawiam

jeśli to nowy egzemplarz zapuść w pętli płytę i zostaw na miesiąc..

To nie sa pierwsze 2 sztuki ktore sie pojawily:) Bylo juz wiecej i w roznych miejscach. Dziwne bo wiekszosc ma po kilka miesiecy tylko...:) Moze sie jeszcze nie wygrzały?:)

Golfy IV 3 miesieczne do sprzedania na allegro ?? Pokaz prosze:)

Chłopaki beda bronic teraz swoich audiolabow zeby przy odsprzedazy swoich jeszcze cos wyrwac:)

Rozumiem twoja aluzje Boras1 ale niestety musze Cie zmartwic ten copland z allegro jest sporo nizszym modelem niz moje:P

Kilka lat nie mogą mieć bo w sprzedazy są kilka miesięcy :) Są tez przypadki inne np ostatnio ktoś sprzedawał studio 16 hz tygodniowe na allegro i nikt nie mówił że są przeciętne. Ja osobiście używam 8200CDQ i w najbliższym czasie nie wymienie bo jest to świetny CD w danym przedziale cenowym. Wystarczy wejśc na byle jakie brytyjskie forum audio i tam poczytac o tym urządzeniu. Na tym forum można się niestety tylko pokłucić.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Proszę bardzo - 19 sztuk używanych golfów IV TYLKO z tego roku, czeli wszystkie max 6 miesięczne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pewnie jakiś niewypał, że po 6, a czasami nawet po 3 miesiącach ludzie sprzedają.

Ile czasu jeszcze minie zanim ludzie pojmą, że ilość urządzeń dostępnych na rynku wtórnym jest bezpośrednio proporcjonalna do liczby sprzedanych egzemplarzy, niczego więcej. A ZTCW horn kilka sztuk 8200CD jednak sprzedał ...

Na pocieszenie, powiem ci że wątki tego typu pojawiają się nie tylko u nas, ale i na zagranicznych forach. Wystarczy że w jednym czasie pojawi się 2-3 sztuki (jakiegoś dowolnego, popularnego modelu) aby zaraz znalazł się jakiś mądry z podobną teorią spiskową :)

No własnie, sami spiskowcy dokoła, przeciez to zupełnie normalne. Np. w audio czesto zdarza się, że ktoś sprzedaje po trzech miesiącach jakis dobry sprzecik, tym bardziej, ze czasami nawet sprzedajacy napisze tu i ówdzie, ze sprzedawany klocek gra po prostu zjawiskowo, miód w uszach.

A tu takie jakieś bzdurne hipotezy sie pojawiają. Mysleć, myślec Panowie!

Ukryta Zawartość

Tylko że żaden z tych CD nie ma możliwości podłączenia do DACa a z doświadczenia wiem że miało to ogromne znaczenie przy wyborze tego CD do tego podałeś używane a ja prosiłem o nowe. Na tym forum dzielić się doświadczeniami to aż strach bo mogą cię zmieszać z błotem. Dobrze że zaznaczyłeś że to Twoja opinia bo jak wiadomo każdy ma inne ucho i predyspozycje i komuś będzie pasował audiolab, np mi - osobiście używam a komuś rotel np Tobie. Audiolab jest bardzo niszową marką i nieoczekujcie że zaraz w co drugim wątku będzie się przewijał i tak jest od pół roku o nim głośniej niż np creeku czy roksanie. Jak widać na forum są osoby które tylko czytają i nie dzielą się swoją wiedzą a szkoda, w wątkach cały czas przewijają się te same nicki.

Wybór CD pozostawiam nabywcą oczywiście po odsluchu :)

Jak ktoś potrzebuje więcej opini:

Ukryta Zawartość

dużo na forum:

Ukryta Zawartość

dużo też można znaleźć na what hifi forum

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ok, kończe reklame tym bardziej że nic z niej nie mam :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Ja mam CDQ + monobloki 8000M, do zakończenia "znanej ankiety" nie chce się wypowiadać :) Trochę kombinuje ostatnio z IC chodzi to narazie z Monitor Audio RX6 ale będą za jakiś czas zmieniane, nie wiem jeszcze na co. A co tam napisze że najlepszy zestaw jaki miałem :) jedynie co mi się lepiej podoba to Creek Destiny 2 ale to już droższa zabawka.

Ja mam CDQ + monobloki 8000M, do zakończenia "znanej ankiety" nie chce się wypowiadać :) Trochę kombinuje ostatnio z IC chodzi to narazie z Monitor Audio RX6 ale będą za jakiś czas zmieniane, nie wiem jeszcze na co. A co tam napisze że najlepszy zestaw jaki miałem :) jedynie co mi się lepiej podoba to Creek Destiny 2 ale to już droższa zabawka.

rozumiem, że chodzi o Destiny 2 CD?

on jakoś tak dużo droższy od CDQ to nie jest...

Nie, chodzi mi o cały zestaw taki co mam kontra Desitny Integra + CD a tu róznica w cenie jest za duża jak dla mnie. Bardzo atrakcyjnie zakupiłem monobloki dlatego skusiłem się na 8200CDQ ze względu na preamp. Oczywiscie Dac też jest na plus, mam podłączony odtwarzacz multimedialny przez którzy odtwarzam Flac.

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich,

od kilku dni jestem posiadaczem wersji 8200CD. Udało mi się kupić od razu z oprogramowaniem 1.6B i do obecnej chwili odtwarzanie płyt CD jest bez problemów. Nie miałem zbyt dużo czasu aby coś podłączyć pod USB ale kilka prób z pendrivem i dyskiem zewnętrznym nie powiodło się. Mam w związku z tym pytania: czy istotny jest format zapisu NTFS lub FAT32? czy może potrzebne są specjalne przewody USB? Spróbowałem też z laptopem, wziąłem kabel USB od drukarki, podłączyłem laptopa, potem Audiolaba, zainstalowały się sterowniki, nawet mogłem wybierać z pozycji Audiolaba utwory z laptopa (czyli jakaś kontrola już była) ale nie słyszaem dźwięku... i nie wiem na razie co jest grane.

Tak się zastanawiam, bo mam sporo starych zniszczonych płyt.. czy zgrać to na jakiś dysk zewnętrzny i walczyć dalej aby zadziałało czy może kupić jaki odtwarzacz multimedialny (ceny ok 700 PLN) z dykiem, tam wszytsko zrzucić i podłączyć pod coaxial (ponoć lepszy według opinii niż optyczny)? czy to nie będzie lepsze jakościowo rozwiązanie?

Co do samego Audiolaba.... niech się wygrzeje a postaram się go porównać z CD Creekiem Destiny (bo miałem go jakiś czas temu).

Będę wdzięczny za podpowiedzi.

Pozdrawiam

Nie wiem czy Ciebie dobrze zrozumiałem, ale z samym dyskiem zewnętrznym to nawet nie masz co próbować, bo potrzebny jest odtwarzacz multimedialny, który puści muzykę. Ja chwilowo przesyłam sygnał z ps3 przez optyka i wydaję mi się, że jest lepiej niż poprzez USB z laptopa (z czym nie miałem problemu, tak jak mówisz Audiolab sam się zainstalował, potem w foobarze trzeba było wybrać jakieś inne od standardowego wyjścia sygnału).

Też przymierzam się też do innego rozwiązania funkcji DAC, bo z ps3 jest trochę zamieszania, żeby wszystko pouruchamiać.

Notabene, moje problemy z odtwarzaniem płyt się rozwiązały po urlopie odtwarzacza w serwisie. Po wymianie płyty głównej i lasera już wogóle nie tnie.

Te, dobrze mnie zrozumiałeś, ale to ja popełniłem błąd myśląc, że Audiolab też sobie zaimportuje musykę z dysku - mój błąd.

Póki co pobawiłem się i muzyka gra z laptopa ale w standardowy sposób. Mam ciągle kłopoty aby muzyka poszła Bit Perfect przez ASIO bo ciągle widzi więcej kanałów niż potrzeba. Ot muzyka leci w laptopie a nie jest przesyłana do złącza USB. Próbowałem tak jak w instrukcji zle bez rezultatów.

Swoją droga: polecasz jakiś konkretny odtwarzacz multimedialny z dyskiem? gdzieś czytałem o ICY BOX. Wygodnie byłoby aby w takim odtwarzaczu był wyświetlacz aby można było odtwarzać bez włączania telewizora bo to już przesada.

To już w końcu masz spokój i Cd działa. Teraz sprzęt nadspodziewanie jest awaryjny... mój stary NAD czytałem wszystko przez 8 lat na jednym i tym samym mechnizmie i optyce. A teraz nowe klocki mają problemy... eh...

Pozdr

Undziak

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.