Skocz do zawartości
IGNORED

Odczyt dysków NTFS przez USB

Lajkonik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam sporo muzy na dysku o pojemności 500 GB. Z doświadczeń z PS3 wiem że czyta ono jedynie małe dyski z systemem FAT32.

Czy któryś z dostępnych ampli (albo z mających się wkrótce ukazać) z wyjściem USB będzie odczytywał pliki z tego dysku?

https://www.audiostereo.pl/topic/82773-odczyt-dysk%C3%B3w-ntfs-przez-usb/

Z dużymi dyskami zapisanymi w formacie NTFS jest niestety problem, urządzenie nie współpracują z nimi. Osobiście jednak proponowałbym zakupić niedrogi odtwarzacz strumieniowy, który umożliwia zamontowanie dysku twardego oraz podłączenie zewnętrznego dysku i wyprowadzenie sygnału przewodem cyfrowym do amplitunera. Jakość dźwięku będzie zależała od jakości przetworników znajdujących się w amplitunerze, dodatkowo zawsze możesz podłączyć zewnętrzny przetwornik cyfrowo/analogowy, który poprawi jakość dźwięku. W takim przypadku wybór optymalnego amplitunera uzależnij od jakości dźwięku i ewentualnie innych niezbędnych funkcji

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Z dużymi dyskami zapisanymi w formacie NTFS jest niestety problem, urządzenie nie współpracują z nimi. Osobiście jednak proponowałbym zakupić niedrogi odtwarzacz strumieniowy, który umożliwia zamontowanie dysku twardego oraz podłączenie zewnętrznego dysku i wyprowadzenie sygnału przewodem cyfrowym do amplitunera. Jakość dźwięku będzie zależała od jakości przetworników znajdujących się w amplitunerze, dodatkowo zawsze możesz podłączyć zewnętrzny przetwornik cyfrowo/analogowy, który poprawi jakość dźwięku. W takim przypadku wybór optymalnego amplitunera uzależnij od jakości dźwięku i ewentualnie innych niezbędnych funkcji

W przypadku pytań służę pomocą

Dzięki za info. Chyba jednak nie będę szedł w kolejne koszty i nabędę jakiś flash 32GB trochę muzy pomieści i przyda się do PS3.

Mam jeszcze takie pytanie w tym temacie. Przypuśćmy, że mam muzykę w MP3 na płycie cd i dysku flash. Czy będzie jakaś różnica w jakości dźwięku z płyty odtwarzanej na PS3 podłączonego do ampli (konkretnie Yamahy 2067) a dźwięku z flash dysku wpiętego w ampli?

Ja korzystam osobiście z odtwarzacza Hyundai MBox TP01, podlaczonego do przetwornika NuForce Icon HDP. To jest mój system sluchawkowy ktory jest bardzo wygodny w użytkowaniu gdyż nie muszę korzystać z płyt cd i oferuje przyzwoitą jakość dźwięku. Odtwarzacz bez problemu współpracuje z 2tb dyskiem zainstalowanym wewnątrz urządzenia a także praktycznie z dowolnym dyskiem podlaczanym przez USB.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam.

Posiadam Onkyo 609. Bez najmniejszego problemu

rozpoznaje on 2TB-wy (!!!) dysk WD w formacje NTFS.

Mam również dysk 320GB, 500GB oraz 250GB. Wszystkiem są

w formacie NTFS i bez najmniejszego problemu rozpoznawalne..

Dużym atutem tego ONKYO jest to, że potrafi odtwarzać z dysku

zewnętrznego, oprócz mp3 (to normalne) także FLAC (bezstratna kompresja plików audio).

I dla mnie bardzo ważna rzecz to to, że potrafi czytać

dane z tagów. Ogromnym plusem tego amplitunera jest jego wyświetlacz.

Jeżeli tagi są pełne ampli pokazuje na wyświetlaczu nazwę wykonawcy,

tytuł utworu oraz nazwę albumu itd. Cool stuff. ;-)

Co do jakości dźwięku z dysku, to zależy od kompresji

utworów. Jak dla mnie Flac-ki (mam ich prawie 1TB!!) brzmią świetnie.

Mp3 również :-)

P.S. Zabawa z i-phonem jest świetna.

Można uruchomić ampli przez sieć (Router wi-fi) z innego

pokoju i mieć nad nim pełną kontrolę. :-)

Pozdro.

R.

Witam.

Posiadam Onkyo 609. Bez najmniejszego problemu

rozpoznaje on 2TB-wy (!!!) dysk WD w formacje NTFS.

Mam również dysk 320GB, 500GB oraz 250GB. Wszystkiem są

w formacie NTFS i bez najmniejszego problemu rozpoznawalne..

Dużym atutem tego ONKYO jest to, że potrafi odtwarzać z dysku

zewnętrznego, oprócz mp3 (to normalne) także FLAC (bezstratna kompresja plików audio).

I dla mnie bardzo ważna rzecz to to, że potrafi czytać

dane z tagów. Ogromnym plusem tego amplitunera jest jego wyświetlacz.

Jeżeli tagi są pełne ampli pokazuje na wyświetlaczu nazwę wykonawcy,

tytuł utworu oraz nazwę albumu itd. Cool stuff. ;-)

Co do jakości dźwięku z dysku, to zależy od kompresji

utworów. Jak dla mnie Flac-ki (mam ich prawie 1TB!!) brzmią świetnie.

Mp3 również :-)

P.S. Zabawa z i-phonem jest świetna.

Można uruchomić ampli przez sieć (Router wi-fi) z innego

pokoju i mieć nad nim pełną kontrolę. :-)

Pozdro.

R.

widze ze jest kilku użytkowników 609 , osobiście czykam na stereofoniczny model 8050 który wykazuje wiele podobieństw to jego braci AV ( usb z czytaniem min. FLAC , net i bateria 4 wejść cyfrowych , do tego prawdziwe pre-out na końcówke ) co czyni go wyjątkowym urządzeniem i bedzie stanowił zródło dzwięku na każdą okazje . System stereo do "poważnego" stereo to inny zestaw i jest w trakcie oczekiwania na zmiany...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.