Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

No i może nie do końca budżetowego, bo nowy kosztował u nas ok 8000 zł. To chyba niewiele mniej od Delty KT88? Poza tym to dość rzadki w Polsce klocek, tutaj go nie kupie w rozsądnych pieniądzach. Bez złośliwości...

Pozdrawiam

Okazja!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fajny spec to robił, prawdziwy downgrade. Zamiana KT88 na EL34 z pozostawieniem traf pod KT88, czyli niedopasowanie i pomniejszona moc wzmacniacza. Bezsensowny filtr zakłóceń, akurat Yaqin nie ma przydźwięku. No i kwiatek do kożucha, autobias do PP. No ale ja się nie znam:)

Ukryta Zawartość

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ciekawe jakie minimum :-)

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

BECO

Przeciez na allegro masz Arcama A22 w podobnej cenie, a wzmak absolutnie nie gorszy tylko starszy.

Niektórzy twierdza nawet, że nawet lepszy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

passs 350 refurbished by pass...

tak jest na naklejce... ze zdjecia "real photo" :))))

a co jest w opisie???

"Wzmacniacz nie ma za sobą ŻADNEJ historii serwisowej."

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

xniwax

Dzięki za namiar...nie widziałem go:) Mam jedno pytanie - czy "wysrebrzenie" śrubek na obudowie nie świadczy o tym, że był otwierany? Pozostałe są czarne. Sprzedawca nie przyznaje się do takiego faktu i odmawia zrobienia zdjęcia wnętrza - stanowczo neguje fakt "wyrobienia" śrubek. Wnioski mogą być dwa: jest uczciwy i boi się otworzyć bo nie był otwierany albo ściemnia.

Spójrzcie okiem bardziej doświadczonym na zdjęcia.

Pozdrawiam!

Dokładnie, jak piszesz. Refurbished oznacza serwis fabryczny, zwrot do producenta i ponowną sprzedaż w dużo niższej cenie.

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

BECO

Masz drugi egzemlasz ale z wbudowanym modułem A/V porównaj sobie te śruby w obu.

Tak powinno to wygladać na przykładzie A32

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>passs 350 refurbished by pass...

>"Wzmacniacz nie ma za sobą ŻADNEJ historii serwisowej."

Kolega Elberoth o ile dobrze pamiętam jest anglistą, żenada. Ale jeśli mentalnie handelek jest dla niektórych esencją życia, to cóż... koń jaki jest każdy widzi. Takie właśnie są jazdy galopującego ego.

Z drugiej strony, może to tylko dowcip?

Trochę sensu poproszę.

Chcialbym je miec w salonie ;-)

Ukryta Zawartość

Ciekawostka - Altec powrocil do produkcji tego modelu po wielu latach. Obecna cena to 4k USD za sztuke.

Ukryta Zawartość

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

BECO

Jeszcze jedna sprawa, być może sprzedający uzywał tej ARcama A22 jako końcówki mocy 9jest taka mozliwośc. Jeśli tak to musiał ubudowę rozkręcić aby dostać się do przełącznika wewnątrz. W A32 rozwiazano tę sprawę i mozna to juz zrobić od zewnątrz.

BECO,

miałem Arcama A22 i za te pieniądze (na Allegro jest za 2,4k i drugi z z kartą A/V za 2,5k), to bardzo przyzwoity klocek,

przejrzystość, szybkość, szczegółowość - jednak koniecznie trzeba go posłuchać, bo mi dość szybko znudziła się baznamiętność (takie mocno tranzystorowe brzmienie) tego piecyka...ale genarnie źle się o nim nigdy wyrażać nie będę...

discomaniac71, 24 Wrz 2008, 10:01

>Panowie a na czym polega to "odnawianie" przez Passa?

Dobre pytanie. Pass jest jedną z niewielu hi-endowych firm, która oferuje usługę refurbishingu. Polega to na tym, że wzmacniacz jest w fabryce otwierany, ponownie mierzony, na nowo ustawiane są biasy, jeżeli jakieś części, np. radiatory noszą ślady użytkowania (są porysowane), są wymieniane na nowe. Na koniec wzmacniacz otrzymuje nowy karton, i z naklejką refurbished trafia ponownie do sprzedaży. Taki second hand z certyfikatem od samego producenta (Certified Pre-Owned), który gwarantuje, że wzmacniacz czyli działa zgdonie ze standardami fabrycznymi ("performs to new factory standards").

PS. Nie wiem kto rozsiewa plotki, że jestem z wykształcenia anglistą - nie jestem (kończyłem SGH), choć faktycznie zdałem najwyższy egzamin ze znajomości angielskiego - CPE.

PS2. Gagacek - jesteś inteligentnym człowiekiem - postaraj się aby z twoich postów nie przebijała cały czas zawiść. Jeżeli nie możesz na tym zapanować, bo taka twoja natura - najlepiej nie pisz na mój temat wcale. Wyjdzie ci tylko na dobre. Naprawdę.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth

>PS2. Gagacek - jesteś inteligentnym człowiekiem

Owszem, dlatego jak z kimś rozmawiam tego samego wymagam od innych. Podstawowe pytanie - jakie miałbym mieć podstawy do zawiści?? Przecież według Twoich wartości to żadnych! Więc może chodzi o coś innego, prawda?

A chodzi o to że chcesz za wszelką cenę pozycjonować swoją osobę, w mądry (lub czasem nie*) sposób na forum i poza nim. Taka twoja natura i to jest jak najbardziej OK, wiele razy POZYTYWNIE o tym pisałem. Nie raczysz tego zauważyć, prawda? Jak piszę pozytywnie odbierasz to jak coś tobie przynależne z definicji, bo tak zostałeś nauczony. A jak skrytykuję to zaczyna się właśnie taki taniec godowy jak powyżej.

A problem zaczyna się właśnie w przypadku tych niezbyt mądrych sposobów (*), bo to co czynisz przecież jest obosieczne, to zobowiązuje. Postaraj się czynić to ze smakiem, bo co rusz w przyrodni Tobie sposób ta sprawa wymyka się spod kontroli, coś a'la popis na aledrogo.

Ja też posiadam sprzęt refurbished, IAudio x5, ale o tym doskonale wiedziałem przy kupnie.

Na drugi raz zanim coś napiszesz myśl i nie wydłubuj relacji z kontekstu.

Trochę sensu poproszę.

A wystarczyło powiedzieć: przepraszam. Bo każdy może popełnić faux pas...

Trochę sensu poproszę.

Ukryta Zawartość

Okazja jakich malo.Ponizej cena u dystrybutora dokladnie taka jaka podaje allegrowicz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

gagacek, 24 Wrz 2008, 16:12

>A wystarczyło powiedzieć: przepraszam. Bo każdy może popełnić faux pas...

Nie mam za co przepraszać, bo nie napisąłem nieprawdy - produkt nigdy nie był naprawiany. Oficjalny certyfikat od producenta, stwierdzający że wzmacniacz działa "jak nowy" jest rzeczą która tylko podnosi jego wartość, a nie obniża.

Po raz kolejny piszesz o rzeczach, o których nie masz zielonego pojęcia (vide: moje wykształcenie), co niejako na tym forum staje się twoją wizytówką.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

o, ledwie kuknąłem i mam odpowiedź:) Dziękuję. No i mamy efekt zagfotowanej chłodnicy, nie będę odpowiadał w tym samym tonie.

>Nie mam za co przepraszać, bo nie napisąłem nieprawdy - produkt nigdy nie był naprawiany.

Napisałeś nieprawdę. Reszta to odwracaniew kota ogonem ale jakoś mnie to nie dziwi, przecież tak jest ten świat skonstruowany.

Przepraszam za nawiązanie do twojego wykształcenia, gdzieś na forum było mi dane to przeczytać.

>Nie mam za co przepraszać,

Twój wybór, nie mnie osądzać, jaki koń każdy widzi.

>>Po raz kolejny piszesz o rzeczach, o których nie masz zielonego pojęcia

Przykłady?

Trochę sensu poproszę.

Ukryta Zawartość

Za sztukę.......... :D

Ukryta Zawartość

Elberoth, 24 Wrz 2008, 15:11

Pass jest jedną z niewielu hi-endowych firm, która oferuje usługę refurbishingu.

Polega to na tym, że wzmacniacz jest w fabryce otwierany, ponownie mierzony, na nowo ustawiane są

biasy, jeżeli jakieś części, np. radiatory noszą ślady użytkowania (są porysowane), są wymieniane na nowe. Na koniec wzmacniacz otrzymuje nowy karton, i z naklejką refurbished trafia ponownie do

sprzedaży.

-----------------------

Trzeba dodać że musi być jakiś powód dlaczego jest on ponownie otwierany :] bez powodu to chyba nie następuje prawda ?

Co oznacza określenie Refurbished lub Factory Reconditioned?

(ang. - odnowiony) - określenie na produkty używane, poddane naprawie lub serwisowi w ramach reklamacji, które są ponownie sprzedawane na rynku. Najczęściej spotykanymi produktami z oznaczeniem refurbished są laptopy, w których awarii uległ jeden z podzespołów, który jest wymieniany przez autoryzowany serwis lub samego producenta na fabrycznie nowy, po czym już naprawiony komputer trafia ponownie do sprzedaży. Inne używane i wtórnie sprzedawane urządzenia to aparaty cyfrowe, dyski twarde etc. Największym rynkiem rzeczy używanych typu refurbished jest USA i aukcje internetowe. Można tam kupić bardzo wiele podzespołów o wiele tańszych od nowych egzemplarzy. Czasem jedyną wadą używanego egzemplarza jest... rysa na obudowie. Zazwyczaj gwarancja producenta na egzemplarz modernizowany jest krótsza od gwarancji na produkt fabrycznie nowy, choć zdarzają się wyjątki od tej reguły. Jeśli chodzi o decyzję czy warto kupić używany sprzęt, należy rozważyć jakiego rzędu są to oszczędności, jaki czas i warunki gwarancji i rękojmi obowiązują, jak wygląda serwisowanie sprzętu i co było powodem uznania produktu za refurbished.

źródło

Ukryta Zawartość

Ja osobiście w UK spotykam się na Ebay-u z częstym tym słówkiem i niestety nie jest to sprzęt tak poprostu otwierany, czyszczony itp. często jest on dużo dużo tańczy nawet za połowę ceny i z krótrzą gwarancją np zakupiłem kiedyć cyfraka właśnie refurbished i po 300 zdjęciach odwiedził serwis już więcej elektroniki typu refurbished nie kupię !!! To może tłumaczyć cenę tego wzmaka na allegro jeśli był rzeczywiście refurbished ,mógł być kupiony jako "nowy" lecz duuużo taniej co za tym idzie dużo taniej sprzedany.

Rozwianiem wątpliwości mogło by być potwierdzenie zakupu na którym widniała by cena zakupu równą cenie nowego wzmacniacza i wyraźnie określony okres gwarancyjny

Ukryta Zawartość

Gość chml

(Konto usunięte)

>Nie mam za co przepraszać, bo nie napisąłem nieprawdy - produkt nigdy nie był naprawiany.

No wlasnie w tym problem, ze byl naprawiany (dlatego jest refubrish)

Swoja droga - zdjecie widze juz usuniete :-)

_WILU_, 24 Wrz 2008, 19:26

>Trzeba dodać że musi być jakiś powód dlaczego jest on ponownie otwierany :] bez powodu to chyba nie

>następuje prawda ?

Nie wiem co sprzedają inne firmy na ebay i co traktują jako refurbished. Wiem natomiast co oznacza to w przypadku firmy pass labs - oznacza to produkt uzywany z certyfikatem. Aby taki certyfikat uzyskać, firma Pass otwiera taki produkt (co oczywiste), poddaje drobiazgowej inspekcji, jak trzeba reguluje bias, i jeżeli produkt spełnia wymagania stawiane nowym produktom, certyfikat przyznaje. NIE MA bardziej pewnego źródła na kupno uzywanego wzmacniacza Passa niż “Certified Pre-Owned”.

Ze strony jednego z amerykańskich dealerów:

"Just as Mercedes Benz and Lexus offer “Certified Pre-Owned” which are high-quality trade-in’s that undergo factory reconditioning to make excellent used products even better—So too do we offer Pass Labs Refurbished amplifiers, subject to availability. Our Pass Labs Refurbished amps are units

which we take in, then send to Pass Labs’ own service department in northern California for a through factory inspection to insure the amp performs to new factory standards. (...)

Units usually have new factory boxing, all factory accessories, and a one-year parts and labor warranty from Pass Labs. (...)"

A teraz sobie zadaj pytanie: jaki wzmacniacz jest bezpieczniej kupić ? Uzywany od jakiegoś "pana Henia", czy uzywany, po pełnej inspekcji z certyfikatem od samego producenta ?

Odpowiedź chyba jest prosta.

Jako “Certified Pre-Owned” możesz sobie nawet kupić Porsche, na stronie porsche.de. To również są samochody używane, najczęściej z małym przebiegiem, po dokładnym przeglądzie w Porsche. Nie bardzo wiem, co jest w tym tak trudne do zrozumienia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.