Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

micke 13 , nie taki znów problem z tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

->sniper00

A nie lepiej kupić kolumny od razu na jakimś trwalszym tworzywie ? :] Piankowe Tonsile mi się kiedyś posypały dwukrotnie, drugi raz jakiś czas po wymianie tych nieszczęsnych pianek, w końcu nie chciało mi się już trzeci raz w tym rzeźbić :] Może Acousticowe pianki są bardziej trwalsze nie wiem, ja bym nie ryzykował, chyba że ktoś lubi bawić się w takie lepienie.

I love the sound of crashing guitars

jak stare pianki to i się sypną...nawet jeśli nie używane i sprzedawane jako nowe... ja do B&O zamówiłem zawieszenia piankowe i jakoś nie widziałem aby były szczególnie delikatne...

tak myslalem wlasnie-cena atrakcyjna ale tan jakis podejrzany

Tak na marginesie jaka jest srednia zywotnosc glosnikow na zawieszeniu piankowym a jaka na gumowym?

chce kupic sobie jeszcze jakies acoustic energy na surroundy ale nie wiem czy to ma sens jak po paru latach glosniki maja sie rozpasc

pozdrawiam

żywotność głownie zależy od tego jak szanujesz sprzęt, jak będziesz katował kolumny na granicy ich maksymalnych możliwości to każde zajeździsz na śmierć... te pianki co kupiłem do B&O podobno mają wytrzymać 15-20 lat.

sittek, 26 Cze 2009, 22:38

>parantulla, 25 Cze 2009, 15:49

>

>>

>>Tak samo jak większość kupców... też wirtualni... to i nic dziwnego, że zwyczajnie gościowi się

>nie

>>chce odpisywać, bo ileż można...

>

>Jeśli ma interes powinien to robić. Jeśli ignoruje potencjalnych klientów sam sobie wystawia notkę.

Jeśli każdy "potencjalny klient" myśli, że jest zajebiście sprytny i łyknie nowe kolumny w cenie niższej niż wartość samych głośników, to to nie jest żaden "interes" tylko zwyczajne zawracanie dupy człowiekowi, który takich sprytnych inaczej ma kilkunastu dziennie, a każdemu z nich się wydaje, że jest jedyny i najważniejszy.

I zawsze ta sama standardowa gadka z której nigdy nic nie wynika, bo i tak wszystko zmierza do pytania TO ZA ILE PAN ODDA? jakby nie można było od tego zacząć i na tym skończyć, zamiast się czaić i ściemniać bez sensu. Zresztą wysraczy spojrzeć na kwotę końcową w tej aukcji, żeby "wystawić notkę" tym wszystkim "potencjalnym klientom" i o czym ta gadka w ogóle jest.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość masza1968

(Konto usunięte)

parantulla, 27 Cze 2009, 11:53

>Jeśli każdy "potencjalny klient" myśli, że jest zajebiście sprytny i łyknie nowe kolumny w cenie

>niższej niż wartość samych głośników, to to nie jest żaden "interes" tylko zwyczajne zawracanie dupy

>człowiekowi, który takich sprytnych inaczej ma kilkunastu dziennie, a każdemu z nich się wydaje, że

>jest jedyny i najważniejszy.

No mam cichą nadzieję, że nie jest to do mnie skierowane ;)

masza1968, 27 Cze 2009, 13:33

>No mam cichą nadzieję, że nie jest to do mnie skierowane ;)

No akurat nasz dil doszedł do skutku ;) bez żadnych zbędnych gadek, cudowania i wymyślania :)

także było to skierowane raczej do całej rzeszy "potencjalnych klientów" którym chyba doskwiera nadmiar wolnego czasu i lubią sobie popisać... a każdemu po kolei się wydaje, że jak zacznie zdanie od "jestem poważnie zainteresowany kupnem" to ja zaraz wszystko rzucę i będę raczył delikwenta a to rozpisywaniem się na temat jakichś dyrdymałów, a to może rozkręcę kolumny (czy coś tam innego) żeby fotki w środku porobić, bo "potencjalny klient" sobie zażyczył (już właśnie się rozpędzam) a najlepiej jakbym oddał za pół darmo i to z możliwością zwrotu jak coś tam nie będzie pasować... No po prostu wyobraźnia ludzka nie zna granic i po iluś takich przygodach dosłownie ręce opadają, także wcale się nie dziwię, że komuś zwyczajnie po ludzku nie chciało się odpisać na tysięcznego maila z bezsensownym zapytaniem o jakąś pierdołę, tym bardziej że po zakończeniu aukcji widać jak na dłoni jacy to mogli być "potencjalni klienci" licytując do chyba tam 3.000PLN kolumny warte co najmniej dwa razy tyle.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ukryta Zawartość

Warto za tą cenę? Dałoby jakoś naprawić to trzeszczenie?

Ukryta Zawartość

parantulla, 27 Cze 2009, 14:15

>

>Jeśli ma interes powinien to robić. Jeśli ignoruje potencjalnych klientów sam sobie wystawia notkę.

>Takich "biznes cwaniaków" omijam z daleka bardzo szerokim łukiem.

nie myliłem się. na allegro należy unikać takich ludzi.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zobaczcie tu:

Ukryta Zawartość

a potem tu:

Ukryta Zawartość

będzie afera ???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wychodzi na to z to jakas rodzina. Pan Jacek ma firme produkujaca tablice reklamowe: http://www.struss.pl/ ale zajmuje sie tez reklama w firmie pana Zdzislawa: http://www.struss.com.pl/kontakt.html :)

To nie struś jest czujna bestia - to forum trzyma rękę na pulsie ! -:)))

Afery nie będzie; znam Zdzicha 30 lat i rzeźbiliśmy to ustroistwo prawie 2 lata wspólnie.

Ale, że teraz Jacuś, struś junior, przejął berło "marketingu" więc to jego popisy. Zrobił lepszy numer. Kliknął "kup teraz" i nie sądzę żeby zapłacić tylko żeby zamknąć aukcję, bo takie coś "psuje wizerunek f-my, bo nazwa zastrzeżona, bo jak to prawie chopin a 10% ceny... - zamknę mu konto na Alle i po sprawie. I tak ma dwa - z wystawił aukcję a kupił z drugiego.

A na koniec taki link - ten sam wzmak wystawił na kilka dni wcześniej dla mnie ojciec, Zdzicho ze swojego niku ale synek kazał więc zdjął.

Ukryta Zawartość

grunt to rodzinka...

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Zaiste bardzo ciekawa oferta

Ukryta Zawartość

Co o tym myślicie ?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

I ciekawy opis z powyższej aukcji:

"Wzmacniacz który oferuję nie znalazł konkurencji wśród wzmacniaczy słuchawkowych do kwoty 4000 zł.Lepszym od niego okazał się dopiero wzmacniacz słuchawkowy firmy Luxman za 6000 zł

Wzmacniacz zbudowany jest na specjalne zamówienie w oparciu o audiofilskie komponenty klasy High-End ( min, metalowa obudowa z aluminiowym frontem,japońskie bezszumowe trafo,wszystkie kondensatory to Nichicon Muse,potencjometr to niebieski Alps,wzmacniacze operacyjne to Burr Brown,gniazda RCA to WBT )

O walorach brzmieniowych wzmacniaczy słuchawkowych FORUM 608 mozna poczytać na audiostereo

Koszt budowy wzmacniacza to ponad 1300 zł"

Szczególnie to ostatnie zdanie poraża.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Zyzio

Myślę że nie do końca szuka jelonka.Trzeba pamiętać że zwykły Forum za 500 zł zbudowany jest na innych komponentach zapewnie dużo gorszych co na pewno ma wpływ na jakość dzwięku.Najlepiej by było gdyby wypowiedział się sam konstruktor czyli Piotrek 608 pewnie On ten wzmacniacz stworzył :)

> Szuka, szuka....Forumy special edition, extremum czy jak i ma tam było ;) sprzedawał Piotrek za 600-650 zł..... żądać za używkę 900 zł to paranoja i tyle..... <

Zauważyłem, że ostatnio na forum wzmógł się trend wyłapywania wszelkiej maści handlarzo-naciągaczo-oszustów. Jest to jak najbardziej słuszne działanie, bo tam gdzieś któś próbuje oszukać (czytaj: sprzedać podrobiony towar znanej marki, sprzedać towar uszkodzony jako sprawny, itp.) należy ostrzegać potencjalnych innych kupców z naszej społeczności "audiofilskiej".

Nie można jednak wpadać w parnoję i ostro piętnować każdą sytuację gdy ktoś sprzedaje sprzęt po zawyżonej, jak nam się wydaje cenie. Szczególnie dotyczy to sprzętu starego (niedostępnego w normalnej sprzedaży sklepowej) oraz produkcji DIY. Przecież taki sprzęt nie ma oficjalnej "ceny detalicznej", a do tego często jest to sprzęt trudno dostępny. Nie widzę żadnego "przestępstwa" w tym, że ktoś chce sprzedać po dowolnej cenie jakiś wyrób DIY. Może ktoś inny będzie poszukiwał akurat takiego egzemplarza i z pocałowaniem w rękę zakupi. Sformułowania typu "żadać za towar X kwoty Y to parnoja" są według mnie bez sensu. Nikt nie żąda tylko proponuje.

W tym konkretnym przypadku wzmaka Forum może gość trochę przesadził z reklamą, ale żyjemy w czasach, gdzie bez dobrej reklamay nie sprzeda się nawet proszku do prania, pasty do zębów czy papieru do d... . Proponowałbym "strażnikom moralnym" tego wątku skupić się jednak bardziej na tropieniu "prawdziwych oszustów", działających z premedytacją w sposób zorganizowany.

maczala, co innego jest reklama, socjotechnika, itp., a co innego pisanie kłamstw. Z tym brakiem konkurencji do 3kzł to żart. Cztery scalaki, trafo kieszonkowe EI, Alpsik z nieciekawej serii i średnie elektrolity. Stabilizacji napięcia zasilania nie mogę się dopatrzeć choćby na sclakach, gdzie tam myśleć o dyskretnej. Nowy wymiar hi-endu. Brać i kupować. Tymczasem można znaleźć chętnego na złożenie klona SOHA II i stawiam dobry alkohol, jeśli nie zagra lepiej. W innej aukcji gość pisze, że Ultrasone 2500 mają według niektórych najlepszy bas na świecie. Ci niektórzy to pewnie sprzedawca i koledzy. Od razu zaznaczam - nie czepiam się cen, bo dla mnie są OK, ale nie lubię pisania bajek. Wystarczyłoby przecież sprytnie przedstawić prawdę. ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.