Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Porównaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tu macie listę rzeczy jednego sprzedawcy z ebay

Ukryta Zawartość

A takich sprzedawców trochę jest na ebay

Wiadomo skąd są te rzeczy na allegro - na ebay-u wiadomo ceny wyższe - ale jak znajdzie tzw. inny kanał zaopatrzenia to może mieć dosłownie te kable za grosze...

i biznesik się kręci

Na ebay-ach i innych portalach zachodnich "moda" na zakupy tanich audioquestów za śmieszne pieniądze trochę przeszła ale w Polsce kwitnie jak widać ...

Zaleje to gówno rynek a prędzej czy później poprzez 2 czy 3 sprzedającego i bardziej nie świadomie może tak naprawdę dotrzeć do każdego z nas ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to Bartosz Żuławski kupił sobie Furutecha o wartości 5 $ za 420 zł z przesyłką - jelonek ustrzelony.....

Ukryta Zawartość

Ten sam badziewny oplot co w aukcji awesomeawatar-a jest na większości aukcji ebayowych z Hong-Kongu:

Ukryta Zawartość

Niestety mały żółty człowiek zrobi wszystko co tylko potrzeba i to w każdej ilości.

W tym temacie krótka opowieść. Mój kuzyn handluje w branży meblarskiej i swego czasu był na targach w Szanghaju. Zabrał ze sobą 1000 wizytówek, żeby w razie czego zostawić komuś kontakt do siebie. Wszystkie wizytówki poszły pierwszego dnia targów. Potem przez kilka miesięcy dostawał mailowe oferty zakupu przeróżnego towaru w ilościach hurtowych (liczone na kontenery), oczywiście w super cenach - np. markowe zegarki w cenie kilka USD za sztukę. Ten skromny przykład daje mniej więcej pogląd na skalę zjawiska :)

Ukryta Zawartość

"Czy te podróby maja gorszy dźwięk? Bo jeżeli nie,to w czym problem?"

W ten sposób własnie powieksza sie klub kablosceptyków.

Czym sie różni kupa konia od psiego? Zawartoscią siana w kupie.

Ten jest początkujący. Chyba kupię hurtem wszystko i na allegro:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Elberoth, 15 Sie 2009, 11:53 Wręcz przeciwnie ... im więcej osób ten wątek przeczyta, tym mniej zostanie oszukanych przez oszustów z Allegro. Na moje maile nikt nie odpisal - pewnie więc sprzedający sam licytuje. Może to ty mamel ?>>

Może? - Ja tam dla głupoty nie mam litości (a sam takie wynalazki serdecznie p ... ę).

Elberoth - zjednoczcie siły i załóżcie, zbawiciele głupców, sekcję do walki z handlarzami na Alle.

Alle jestem pewien, że każdy z Was, gdyby dopadł tanie źródełko takiego badziewia, też chętnie by pohandlował - pecunia non olet a punkt widzenia ... itd

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

"Alle jestem pewien, że każdy z Was"

Problem w tym, ze juz sie mylisz - "kazdy" to dwie dziury w nosie ma.

kaliman2 to ja poproszę McIntosh Hi-End za 48zł :D

A tak na serio to nie jest on nowy, oni sprzedają i nie płacą prowizji dla ebay'a to po zablokowaniu konta zakładają nowe.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

www.ioffer.com - akurat audio chyba malutko ale ciuchy , buty... wszystkie podróbki na Alle pochodzą z tej strony... naiwniaki płacą 2kzł za buciki wierząc że te są od Gucci albo YSL - tymczasem to chiński

śmietnik z ioffer.com :)

mamel

Nie wiem, czy ty poruszasz sie na codzień wśród złodziei i oszustów, że masz takie zdanie o każdym napotkanym.

xniwax, 15 Sie 2009, 19:16

>mamel

>

>Nie wiem, czy ty poruszasz sie na codzień wśród złodziei i oszustów, że masz takie zdanie o każdym

>napotkanym.

x2 !

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

za długo żyję chłopaki żeby sądzić po pozorach

święci są tylko w niebie

COŚ ZA MOCNO SIĘ BURZYCIE...

modrzew47

- bo śmieszy mnie, gdy kilku kolegów regularnie wszczyna afery godne lepszej sprawy i wietrząc teorie spiskowe, handlarzy Alle nazywa złodziejami.

Nie zaglądam nikomu w kieszeń, nie popieram niegodziwych marż w handlu czy oszustwa, lecz uważam, że bicie piany przez część forumowiczów i uprawianie krytykanctwa dla zasady, przy każdej sposobności, jest wyrazem głębokiej frustracji wynikającej z nierozumienia obecnych realiów i braku koncepcji na samorealizację w coraz trudniejszej rzeczywistości.

Bicie w klawiaturę sumienia oszusta nie ruszy a głupi czytając też nie zmądrzeje - więc po co?

mamelku.

Trochę sobie uprościłeś.Idąc tym tokiem rozumowania,to nie powinno się pisać o złodziejskim procederze w telewizji,radiu i prasie.Nie powinno sie pisać nigdzie bo sumienia oszusta się nie poruszy a głupi od czytania nie zmądrzeje.Niekoniecznie.Ilość ludzi się zastanowi przyjmując przestrogę,naiwni oczywiście się znajdą ale to nie o nich przecież chodzi.Chodzi o napiętnowanie i pokazanie procederu przyjmując,że jakaś liczba z czytających zwróci jednak na to uwagę.

Osobiście mnie nie są w stanie naciągnąć bo nic na Alle nie kupuje.

radykalizacja stanowiska forumowiczów w stosunku do handlowców z allegro nie jest wynikiem głebokiej frustracji ale wyznawaniem innych wartosci moralnych.

owszem frustracja z braku seksu czy przegranej wojny mogłaby tak wygladac ale chyba nie podejrzewasz nas o takie problemy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

a to oni mi cos chca sprzedac jako oryginał czy nasi ?

ja słysze tylko o naszych ktorzy snuja sie bo chinlandii wietrzac co mozna od nich kupic i sprzedac głupim rodakom

Hit ostatnich miesiecy to laptopy złozone na starych gratach z lipnym biosem /full wypas laptop w/g biosu/

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Jesteście jak dzieci we mgle - a znacie jakieś orginały na Alle?

(i najlepiej by sprzedawca był dureń i oddał za pół darmo albo i dopłacił)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.