Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

a ty jak emeryt co zapisał sie do zwiazku działkowcow polskich

mówisz mowa rozgoryczonych handlarzy

ich prawo szukac jeleni i niech sobie tak zyja od jednego do nastepnego "wielkiego numeru" z przebiciem 1000 %

moje prawo jako konsumenta miec to w d....e i komentowac kiedy chce

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

memel - nie szukaj pośród nas zrozumienia dla sprzedaży podrobionych kabli. Jest to działanie ze wszech miar godne potępienia, i potępionym tutaj będzie. Jeżeli chcesz sprzedawać podróbki, to sobie je sprzedawaj - ale napisz wyraźnie, że jest to "Prawie Audioquest", aby każdy kupujący mógł podjąć świadomą decyzję. Inaczej jest to zwykłe oszustwo.

skynyrd, 15 Sie 2009, 21:39

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To dla odmiany wygląda jak oryginalny TA.

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

modrzew47, 14 Sie 2009, 21:11

>Elb.

>Odpisał ktoś? Może napisałeś do udziałowców.

Nie odpisał NIKT ! Sprawa wydaje się być oczywista - nie dość że sprzedaje podrobione kable, to jeszcze podbija cenę z kolegami-oszustami, aby zasymulować tłok. I nie daj boże się jakiś lekkomyślny Allegrowicz trafi ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

i daj Boże, niechby kupili

Przynajmniej XYZ by się hahał

do rozumu dochodzi się najszybciej topiąc kasę, byle własną

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

>firmowe kable w okazyjnej cenie.>>

jesienny, pączkujący rozkwit głupoty wśród audiofili

nawet dwóch linijek wcześniejszych wpisów nie jesteś w stanie skojarzyć

A gwoli podsumowania "konstruktywnej krytyki" szanownych adwersaży:

- pan mamel kiedyś ożenił się właściwie, żyje godnie, zarabiać nie musi i wcale mu się nie chce;

z uwagi na to w życi ma wszystkie handelki i co z tym związane; gra na odpowiednim sznurku od żelazka, pieprzy taralabsy, wubety i inne snobistyczne badziewia a jak szuka barwy to zmienia punkty pracy lampek czy tranów i wie, że nic go nie oszuka

by by

mamelu nic odkrywczego nie napisałes

kable w koncu kazdemu sie znudza,tak jak przy bardziej audiofilskim sprzecie krecenie ustawieniem lamp

słodkich snów

jak juz to jedna zona to mało ,ja zawsze chciałem miec kilka "zaradnych"

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Chcę zakupić DT 880

Ukryta Zawartość

droższe-

Ukryta Zawartość

czy te tańsze mogą to być podróbki ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

Te tańsze to nie są podróbki, zadzwoń do sprzedawcy, pogadaj a kupisz jeszcze taniej niż na Allegro.

Kupiłem u tego sprzedawcy już kilka szt. tych słuchawek dla znajomych, z gwarancja też nie ma problemów. Kiedyś uszkodzeniu uległy mi DT990 i za dopłatą wymienił mi na DT880.

Miałem obie wersje i nie mogłem usłyszeć różnicy w brzmieni, wybrałem edycje 2005 ze względu na wygląd pałąka i prosty kabel. Słuchawki mają te same przetworniki i niczym nie różnią się budowie poza pałąkiem i kablem. Rozebierałem te słuchawki i nie zaobserwowałem różnicy w ilości materiału tłumiącego w komorze przetwornika.

W odpowiedzi na maile z ostrzeżeniem, wysłane do osób licytujących podrobione Audioquesty, dostałem taką oto odpowiedź:

"WItam Panie

Uprzejmie informuje ze dostalem kilka maili z zazaleniami na Pana od moich stalych klientow . Prowadzi Pan praktyki totalnie zabronione na allegro. Jezeli jeszcze jedna dotrze do mnie informacja ze szykanuje Pan innych uzytkownikow z allegro ja sam wraz z paroma innymi osobami wystapimy minimum o usuniecie Pana konta z allegro. Niezaleznie co Pan sobie ubzdural i mysli to wszystkie osoby ktore nabyly u mnie Siltecha sa bardzo zadowoleni z jakosci i rowniez dlatego wlasnie dostalem te informacje.

Prosze o natychmiastowe zaprzestanie takich praktyk ."

Słowniczek:

"stały klient" - podstawiona osoba podbijająca cenę licytacji

Zadowoleni z siltecha - no nie ma sie co dziwić. Jak maja być nie zadowoleni skoro to pierwszy siltech w ich niezbyt mądrym życiu. Tupet gościu ma niezgorszy. Krzyż na drogę. Akurat ban na allegro to faktycznie coś niesamowitego. Panie Boże spuść bomby na te tromby.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

No ale przecie Oni myślą, że kupili Siltecha, są szcześliwi i wogóle sr**ą ze szczęścia.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Waluch

Te z Wrocławia są półotwarte, a z Warszawy otwarte. Może stąd wynika różnica w cenie? ;)

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

Elberoth, 16 Sie 2009, 19:42

Jeśli faktycznie jest tak jak sądzisz proponuję temat przekazać bezpośrednio zainteresowanemu podmiotowi. Prawnicy załatwią to profesjonalnie.

[email protected]

a nie bawić się w partyzantkę.

Popieram walkę z krętaczami i oszustami. Jeśli ktoś lubi wydawać na kable grube pieniądze jego sprawa. Niech tylko kupuje oryginały a nie piwniczne produkty czy chińską zalewę.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

"Dear Adam,

Yes they are chinese imitations made of copper and pvc. Also note SQ88 b exisited only as G3, never G5.

We reported many times to Ebay, but mostly without result. Ebay says they cannot police validity. Now we email the sellers and victims, to claim their money back.

Our company is closed until Aug 24, we can only take action then. if you like, you can email the seller in Polish. These sellers are usally part of a network getting their goods direct from China.

Best Regards,

Edwin van der Kley"

Co sądzicie o tym gościu _WieLka_WyPrz_?

Ukryta Zawartość

Przyglądam się tym shure. Sprzedał już kilka par, licytacja od 1zł, ogólnie w licytacji osiągają połowę wartości u dystrybutora. Teraz myślę że to ze podróbki, zwłaszcza że w komentarzach ostatnio gościu ma taki komentarz (ciekawe że pozytywny :-o) "Możliwe że słuchawki nie są oryginalne, ale cena jaką za nie zapłaciłem jest przyzwoita. Wykonane też są w miarę dobrze, więc nie powinny się szybko rozpaść. Dobry kontakt, ekspresowa wysyłka."

Ukryta Zawartość

maczala111, 17 Sie 2009, 12:44

ciekawe w jaki sposób szykanuje?

zastanawiam się nad reakcją rodzimych dystrybutorów. bo ci z zagranicy generalnie to tylko pewnie sobie popiszą.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.