Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

zamieszania narobiło samo infinity

w parametrach podają ż e kolumny mają 100db skuteczności, a w instrukcji zalecają stosowanie mocnych wzmacniaczy: "employ high powered amplifier..." - istna PARANOJA

• Redaktorzy

"Dość ostro"? To jakieś niezdrowe podniecanie się! Proponuję wypić szklankę wody, a następnie grzecznie przeprosić wszystkich obecnych za ten wybuch negatywnych emocji. O przepraszaniu zyzia nawet nie wspominam, bo nie sądzę, żeby ten wyrzut piany w ogóle wziął do siebie. Ja bym nie wziął.

Zamieszania nie narobiło Infinity, bo nie o sposobach pomiarów ani nie o wiarygodności jego parametrów była mowa, a tylko o tym jakie parametry podał producent.

Parametry można „naciągnąć” i zwykle się to robi, a wyduszenie wysokiej efektywności z małego głośnika spowoduje spłycenie basu - pisałem już o tym o kilka postów wcześniej. Zalecenie stosowania „mocnych” wzmacniaczy można odnieść do wszystkich kolumn, także do tych o wysokiej efektywności, bo ono w zasadzie niewiele mówi - poza tym, że nie wyjaśnienie takich stwierdzeń może budzić podejrzenia co do rzeczywistej klasy jego produktu.

pozdr.

ps. Tomek7776 – jeśli już nie możesz przestać chlać gorzały to przynajmniej nie pisz na forum miedzy ciągami alkoholowymi - i nie będziesz pier**lił jak niezdrowy.

rochu

tam nigdzie nie pisze ze dotyczy to sm 102

do pozostalych

guru napisal

"mialem te kolumny kiedys,znakomita dynamika-skutecznosc 100dB,swietne stereo i przejrzystosc.....zupelny brak niskiego basu.....ostre brzmienie gory"

"odtwarzaja gorny bas(za to graja niemilosiernie glosno i nawet kilka watow wystarczy zeby naglosnic spory pokoj"

"100dB maja na 100%"

w magazynie Muzyka hi-fi z 1992r byl test sm 82ktore maja 98dB"

MOJE WNIOSKI

twierdzi ze mial,wiec ja UDOWADNIAM,ZE KLAMIE,bo nie pamieta zupelnie niczego,a to co pisze to idiotyzmy,co wspolnego maja parametry innego zespolu glosnikowego(bo tamten ma tyle).

nie moze znalesc nic w necie na poparcie swojego klamstwa,gdyby mialy taka skutecznosc,to pewnie bym to zauwazyl i nie zasilal ich silna koncowka.BO JA JE PO PROSTU MAM I UZYWAM.

ciekawy jestem ile IDIOTYZMOW napisal jeszcze ten GURU??

ci ktorzy probuja go bronic robia mu krecia przysluge...pograzaja go w klasyczny sposob.

• Redaktorzy

tomekcośtam - udowodniłeś to się ciesz, ale czy jest z czego? Lepiej nic nie udowodnić, niż udowodnić coś w stylu smarkaczy naśladujących kmiotków, udających z kolei polityków. Notabene, zestawy Focala z serii Utopia mają stosunkowo wysokie skuteczności, ale muszą pracować z silnymi wzmacniaczami. I co z tego wynika?

jozwa

maryn

nie mam najmniejszych powodow,aby sie cieszyc.

uwazam tylko,ze ktos z takim dorobkiem na forum,powinien zdobywac popularnosc i szacunek poprzez pisanie prawdy,najlepiej o czyms co mial,uzywal,sluchal.wprowadzanie w blad jest bardzo nieuczciwe.

i naprawde, to juz nie miesci sie w kategorii zartu lub zabawy.

na temat JM Laba,niech wypowie sie ktos,kto je uzywa,lub ktos ,kto mial z nimi doczynienia,lub jakis recenzent.

ja uzywam ROKSAN OJAN 3s+3x.moge opowiedziec o nich.

Taa, jak poznawałem to forum i jego użytkowników to prym wiódł Szymon z Gałkówka którego ostatnio jak na lekarstwo, Szymon który swym podejściem sprawił że użytkownicy na kombinację liter TLC patrzą z niesmakiem. To samo może się stać z V.

A tak dla przypomnienia o czym jest ten wątek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

na allegro można znaleźć kilka przetworników C/A firmy Theta

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , podobnie w/w przetwornik sprzedaje znany forumowicz

Ukryta Zawartość

patrząc na ceny wysokiej klasy zintegrowanych odtwarzaczy CD to napęd + przetwornik jest dobrym kierunkiem w budowaniu systemu ku czemu powoli się skłaniam, przy zapewnieniach sprzedającego - cyt. z jedej z aukcji "Z transportem Theta Pearl (można kupić za niecałe 3000zł; alternatywnie polecam CECa 5100 - ostatnio był na Allegro za 2500zł) Pro Prime IIa na śniadanie zjada takie popularne wzorce jak Linn Ikemi czy Meridian 508.24" - czy to prawda?;

nie mam tutaj żadnego doświadczenia, więc jeżeli ktoś by mógł mi naświetlić jakie urządzenia są naprawdę godne zainteresowania - samych modeli Thety jest wiele,

do przetwornika potrzebny jest odpowiedni transport

znalazłem też np Audio Research, może godny zainteresowania

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) spośród wielu urządzeń na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

=> tomek 7776

Tak skończonego idioty jak ty to ja w życiu nie spotkałem.....Miałem Infinity SM 102 - zresztą wiedzą o tym inni stali forumowicze bo pisałem o nich w innych wątkach. Instrukcja nie podaje żadnych danych technicznych, tylko sposób ustawienia, zalecaną moc wzmaka od 10-125 W i przestrogi o możliwosci zniszczenia w wypadku przesterowania.... Obudowa jest solidna i ciężka, z tyłu podwójne zaciski sprężynowe niskiej jakości, ale umożliwiają aplikację dość grubych kabli i słynna tabliczka znamionowa na której nie ma parametrów również......, a jedynie logo producenta i model - w tym przypadku SM 102. W środku nie ma waciory, z przodu duży otwór bass-reflex, głośnik średnio-niskotonowy to polipropylen - zawieszenie piankowe, wysokotonowy to tworzywo piankowe "Polycell" A to że mają 100 db wiem z materiałów reklamowych infinity...

Kupiłem je w 1992r. na ul. Wolności w Zabrzu - obok obecnego "Rossmana", sklep już dawno zlikwidowany - płaciłem 4 ml. 690 tys. starych złotych, sprzedałem je w 1999 r. za 400 zł..... To, tyle, więcej nie będę z tobą gadał, bo nie jesteś partnerem do rozmowy.....

do tego nademna

widze ze wreszcie sie dodzwoniles do sprzedajacego na allegro,i udzielil ci wyczerpujacych informacji.zgadnij skad to wiem............

faktem jest ze rzeczywiscie miales kiedys wpis o posiadaniu takich kolumn.ale znajac ciebie nie jest pewne,czy miales,czy u kogos je widziales.dalej tez bedziesz uparcie twierdzil,ze maja 100dB i potrzebuja kilku watow.

widze tez ze z niektorymi kolesiami tworzycie ciekawa sfore.

skrzypek-być może ta Theta "zje" na śniadanie Lina i Meridiana ,ale na pewno skończy się to niebywałą czkawką

popartą całkowitą niestrawnością.Nie rozumiem tych zachwytów nad Thetą,owszem duża dynamika,duża scena-

krystaliczna czystość ,ale niestety ograniczona muzykalność.Dwoje moich znajomych pozbyło się bez bólu z tymi przetwornikami.Przyczyną było zmęczenie dzwiękiem już po godzinie słuchania.

Sterylność i jeszcze raz sterylność-jak to lubisz to polecam Thetę.

Pozdrawiam

(czy takie obudowy to oryginalny pomysl duala, czy czyjas inwencja?)

oto on:

[obrazekLUKASZ-145458_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.