Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

No weź, a już taka piękna legenda prawie powstała, to przyszedł i wszystko zepsuł...

Jaki ty jesteś Dzbanecznik .... brak słów głośniki kosztowały 500 zł

Wszyscy w napięciu czekają na ten link do sklepu, gdzie te głośniki można kupić za 500zł,

nowe z gwarancją, a nie jakieś regenerowane trupy wyciągnięte ze śmietnika i poklejone na kolanie.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Gdzie kosztowały? U Rudego Zenka na szrocie?

Jaki to jest model głośnika i gdzie to można kupić? Konkrety. Link do sklepu albo jakiś katalog.

Czy DIY to tylko z nowych głośników i sprzętu katalogowego nie bądź śmieszny.

To Ty jesteś śmieszny, pierdzielisz głupoty, a przyłapany na zmyślaniu historii z mchu i paproci głupa rżniesz.

A o czym jest cały czas rozmowa? O jakich głośnikach? O wypierdzianych szmatach wyjętych z kosza na śmieci?

Miałeś podać przykład, gdzie ktoś kupił używane kolumny DIY w cenie 30% wyższej od ceny nowych głośników,

a nie wykręcać się teraz sianem i odwracać kota ogonem.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ależ to jest piękny wątek! Parantul jest tu arbitrem elegancji i nawet na dodatek ma rację :)

Nie chciałbym być nadmiernie złośliwy, ale to DIY w przypadku kolumn to takie na poziomie średnio rozgarniętego downa jest. Poskładaj sam samochód albo wzmacniacz albo przynajmniej napraw parasol, :)

Ależ to jest piękny wątek! Parantul jest tu arbitrem elegancji i nawet na dodatek ma rację :)

Nie chciałbym być nadmiernie złośliwy, ale to DIY w przypadku kolumn to takie na poziomie średnio rozgarniętego downa jest. Poskładaj sam samochód albo wzmacniacz albo przynajmniej napraw parasol, :)

Kolega chyba zapomnial ze zbudowanie kolumn to nie tylko poukładane obudowy i wkrecenie glosnikow...ale projekt zwrotnicy ktory czasem trwa miesiacami.

No chyba ze mówimy o takim diy do którego jest caly projekt dostępny

Nawet te z gotowymi projektami wymagają pewnych modyfikacji zwrotnicy bo co konstruktor to inne gusta

DIY jest dobre jak się już wie czego chce, inaczej wtopiona kasa

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolejne paki diy. Tym razem na glosnikach vintage.

No te drewno-wkręty użyte do poskładania skrzynki i wkręty od wysokotonowca to mistrzostwo świata.

Ukryta Zawartość

Zgadzam sie, diy jest dobre jak ktos potrafi wszystko sam zrobic, wtedy robi kolumny i dostraja w 100% do swoich preferencji. Bo fabryczne nigdy nikomu chyba w 100% nie odpowiadaja

No te drewno-wkręty użyte do poskładania skrzynki i wkręty od wysokotonowca to mistrzostwo świata.

Bo to chyba takie a`la Harbethy miały z tego wyjść.

Zaraz nasz miszcz cienkiej riposty nam tu podliczy koszt roboczogodziny i serca włożonego w te konstrukcje,

to głupio wam się zrobi jak się okaże, że ta cena to jest podana za jedną sztukę, bo tyle to warte dla kogoś jest.

Żeby nie było niejasności, to ja osobiście nic do DIY nie mam, tylko ośmieliłem się zauważyć,

że cena używanych paczek nie może przekraczać wartości elementów użytych do ich budowy,

bo nikt przytomny na umyśle nigdy tego nie kupi. Jak ktoś chce z tym dyskutować,

to niech poda jakieś rzeczowe kontr argumenty albo najlepiej jakieś konkretne przykłady,

a nie wyskakuje jak filip z konopi i sapie, bo mu się nie podoba co ten czy tamten napisał.

Ukryta Zawartość

Kolejne paki diy. Tym razem na glosnikach vintage.

Do tego wzmacniacz pana Kuleszy, to musi zagrać.

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Nie mam nic przeciwko DIY, niektóre konstrukcje które widziałem (chodzi o kolumny) bardzo mi się podobają i nie odstają ani wizualnie ani, mam nadzieję, technicznie od rozwiązań firmowych - i te bardzo rzadko pojawiają się w sprzedaży.

W przypadku tych Kef'ów dobrze widać problem z diy: z jednej strony naturalna okleina i zaciski głośnikowe z miedzi, a z drugiej sklejka pod spodem, wkręty na wierzchu i jakiś zamiennik głośnika. Jak to zagra, nikt nie wie, ale domyślać się można...

Znacznie gorzej to wygląda jeśli chodzi o budowaną i sprzedawaną elektronikę. Bo o ile kolumny tylko "nie zagrają" to konstrukcje które widziałem mogą puścić z dymem podłączone głośniki bądź dom.

Bo to chyba takie a`la Harbethy miały z tego wyjść.

Zaraz nasz miszcz cienkiej riposty nam tu podliczy koszt roboczogodziny i serca włożonego w te konstrukcje,

to głupio wam się zrobi jak się okaże, że ta cena to jest podana za jedną sztukę, bo tyle to warte dla kogoś jest.

Żeby nie było niejasności, to ja osobiście nic do DIY nie mam, tylko ośmieliłem się zauważyć,

że cena używanych paczek nie może przekraczać wartości elementów użytych do ich budowy,

bo nikt przytomny na umyśle nigdy tego nie kupi. Jak ktoś chce z tym dyskutować,

to niech poda jakieś rzeczowe kontr argumenty albo najlepiej jakieś konkretne przykłady,

a nie wyskakuje jak filip z konopi i sapie, bo mu się nie podoba co ten czy tamten napisał.

nie wiem czy zagladasz czasami na forum diyautio, ale jesli tak, to na pewno widziales np. kolumny robione przez uzytkownika bingant.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post #426

takich miszczuf jest wiecej. mysle, ze moglbys sprzedac te kolumny drozej niz same czesci.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

nie wiem czy zagladasz czasami na forum diyautio, ale jesli tak, to na pewno widziales np. kolumny robione przez uzytkownika bingant.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post #426

takich miszczuf jest wiecej. mysle, ze moglbys sprzedac te kolumny drozej niz same czesci.

Może tak, może nie.

Zaryzykujesz własną kasą, żeby się o tym przekonać?

Bo ja na pewno nie :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez parantulla

Może tak, może nie.

Zaryzykujesz własną kasą, żeby się o tym przekonać?

Bo ja na pewno nie :)

nie chodzi o ryzykowanie, czy nie. chciales przykladow, ktore daja szanse sprzedania kolumny w cenie wyzszej niz cena samych czesci.

przyznaj choc raz, ze tak wykonane kolumny daloby sie sprzedac drozej niz przetworniki ze zwrotnica.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Ciekawe jak zakwalifikować te kolumny - czy jeszcze DiY, czy już fabryczne?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rzeczywiście tyle to kosztuje?

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem cena przesadzona, ale z drugiej strony jak sobie tak pomyslec ze na kolejne 20 lat mozna miec spokoj z laserem, oczywisci nikt nie bedzie 20 lat sluchal muzyki na 1 odtwarzaczu, ale powiedzmy nawet 5 czy 10

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Znalezisko wprawdzie nie z ebaya czy innego allegro, ale ciekawe. Jest to opinia ze strony http://www.audiopioneer.pl/pioneer-cs-7070.html o monitorach Pionireer CS-7070:"Bardzo mocne i dobrze się prezentują w salonie:)"

Bez wątpienia popełnił ją audiofil.

Ukryta Zawartość

Rzeczywiście tyle to kosztuje?

ciekawe jest po kiego grzyba on kupował ten laser?

Ukryta Zawartość

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

ciekawe jest po kiego grzyba on kupował ten laser?

Może kupił chiński za 10 dolcow i teraz wystawia jako oryginał :) a jeśli to oryginał i ktoś się skusi to przy odsprzedaży kasy nie odzyska

Edytowane przez bartosz_55239

Następny ma problemy z głową?

Nawet gdyby to wszystko w opisie było prawdą, to nie jest to sklepowa nówka z fakturą i gwarancją,

tylko przedmiot "używany" i jako taki wart tyle, ile zwyczajowo są warte przedmioty używane

czyli maksymalnie 50% rzeczy nowej, a nie jakieś bzdury i szukanie jelenia na laser

niewiadomego pochodzenia z niewiadomym przebiegiem w niewiadomym stanie.

Tutaj taki sam "nowy" za mniej niż połowę tej idiotycznej ceny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez parantulla
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.