Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem to badziewie gdzieś w 1980 roku przez tydzień. Plastikowe g., które zepsuło się po kilku godzinach używania.

Edytowane przez Genesis

Moj ojciec mial jakies ZRK, nizszy model i gral ze 30lat. Jeszcze chyba jest sprawny gdzieś w piwnicy.

Tego broni to że ponoć wyprodukowali 150 szt . Dla mnie nie jest wart 500 zł a dla kolekcjonera to cholera wie :)

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Nie eBay ani Allegro ale...hmm

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez notoryczny

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Miszcz.

Nowe PS 5-1 kosztowały 4kzł

Zmęczone 20-letnie wypierdziane kapelusze można dzisiaj mieć za jedyne 5,5kzł

Ukryta Zawartość

Dopiero doczytałem, że to nawet nie są fabryczne oryginały, tylko ulepy wystrugane przez jakiegoś domorosłego majsterklepkę...

I tylko 5.500 za takie cuda? Ja bym wołał co najmniej 15.500zł

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ukryta Zawartość

Dopiero doczytałem, że to nawet nie są fabryczne oryginały, tylko ulepy wystrugane przez jakiegoś domorosłego majsterklepkę...

proszę się nie czepiać przecież gościu napisał że są "kultowe"

a u pana Sułka (ten od listwy) wszystko po 6000

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a u pana Sułka (ten od listwy) wszystko po 6000

Ukryta Zawartość

Próbowałem przeczytać recenzję jakiegoś interkonektu tego Sulka

Ukryta Zawartość

dałem radę półtorej strony...

Nie dziwię się, że autor się wstydził pod tym podpisać.

I tylko 5.500 za takie cuda? Ja bym wołał co najmniej 15.500zł

Kolumny wiszą już chyba rok, a w opisie cały czas pisze, że lakier jest niewypolerowany. Czyli co? Jest zrobiony połysk bez polerki? Kupujący ma chyba zrobić to sam.

Pewnie dlatego cena jest taka okazyjna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piękny Stefan

Próbowałem przeczytać recenzję jakiegoś interkonektu tego Sulka

Ukryta Zawartość

to niedoczytałeś pewnie komentarza tego na samym dole od Zbigniewa, to niezłe jajca.

a powtórka tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ZenekXXX
Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

Który z Forumowiczów wpadł na tak genialny sposób ;)

http://olx.pl/oferta/nad-320-bee-356bee-muda-muda44-CID99-IDebsEF.html#2b30d4e6d4

Metoda dorobienia na jeleniach stara jak świat, ale widać :a nuż się uda? hihi

Metoda dorobienia na jeleniach stara jak świat, ale widać :a nuż się uda? hihi

Żenada, ale dojazd chyba gratis? To mogę chcieć, niech jedzie.

?👈

Ukryta Zawartość

znowu ten zlom na licytacji, poprzednio ktos go wylicytowal z cena wywolawcza ale aukcja zostala zamknieta przed czasem, widocznie sprzedajacy nie mogl sie pogodzic z cena :)

Ukryta Zawartość

No tak , poniekąd mogę się z tym zgodzić ale tylko poniekąd. Prawdziwy kolekcjoner zawsze zostanie kolekcjonerem i takiej osoby nie traktował bym już jako jelenia. To oczywiście tylko moje zdanie. Ja osobiście bym się zastanawiał ile by dali lub na ile by wycenili te produkty np. fascynaci sony serii es.Jeżeli teraz sony by stwierdziło by że wypuści wszystkie produkty serii es i r z lat od 1990 do 2000. Dokładnie takie same ,wygląd ,jakość wykonania ,podzespoły itd. Ile by dali ? a ile faktycznie by teraz musiały kosztować? Ile dzisiaj musimy dać za taką jakość wykonania? Dźwięk to kwestia gustu i urządzeń współpracujących. Aczkolwiek patrząc na listy rankingowe magazynu Audio z lat 90, można się bardzo zdziwić jak wysoko były te produkty oceniane i stawiane obok produktów dwa -trzy razy droższych.

Gdyby byla mozliwosc kupienia np 830 czy zestawu TA-N80, TA-E80 nowej to bym zaplacil nawet 5 cyfrowa sume

a na ile by byly teraz wycenione? oj duzo, kiedys one byly wycenione bardzo tanio

Edytowane przez Bumpalump

Gdyby byla mozliwosc kupienia np 830 czy zestawu TA-N80, TA-E80 nowej to bym zaplacil nawet 5 cyfrowa sume

a na ile by byly teraz wycenione? oj duzo, kiedys one byly wycenione bardzo tanio

Hmm. no tak i tutaj się z tobą zgodzę pod każdym względem:) ja swoje klocki kupiłem jako nowe i jestem pierwszym właścicielem :) i ostatnim;) jedyne co dokupiłem to wzmacniacz ale w takim stanie że mnie pozamiatało:) bo był wystowiony jako " jak nowy" a gdy dostałem przesyłkę okazało się że faktycznie był nowy nigdy nie otwierany karton oryginalnie zaplombowany zapakowany prosto z magazynu. Jeżeli miał bym teraz kupić np. ten ta-f830 w takim stanie itd nawet bym się nie zastanawiał tak jak ty bo teraz tak wykonany itd. sprzęt skończyło by się na sumach 5 cyfrowych. Chciałbym kiedys posłuchać 830. Mam nadzieję ją kiedyś kupić jak znajdę w idealnym stanie.

Hmm. no tak i tutaj się z tobą zgodzę pod każdym względem:) ja swoje klocki kupiłem jako nowe i jestem pierwszym właścicielem :) i ostatnim;)

Sony ES czy cos innego?

Dobra juz widze, ile kosztowal w Polsce FA-50 i CD-50 i w jakich latach

Piekny masz zestawik, a wnetrze robi jeszcze wieksze wrazenie

350t250.jpg

Ile to:

Ukryta Zawartość

może być warte ?

dla ałdiofila = gówno

dla kolekcjonera = duuużo

Swego czasu sprzedałem dla Polaka w Austrii, na Allegro, radio "Zosia" takie stereo (na słuchawki tylko)

za 55 zeta + 90 przesyłka. Sprawdziłem historię zakupów gościa, a on takie "złomy" kupował za niezłą kasę - kolekcjoner jakiś ?

PS. takiego CZAR'a mieli moi rodzice (epoka późny Gomółka) raczej nie wolno mi było go dotykać :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ZenekXXX

FA-50 kosztował 5000zł za CD-5000 dałem 7000 złotych kupiłem w 98 roku, co do ceny tak jak napisałem cd-50 to 7000 ze względu że była dopłata za kolor szampański i musiałem czekać na niego 3 miesiące bo nie dało się dostać od razu i to w tym kolorze. Czekałem z niecierpliwością- ale jaki to był słodki ciężar jak taszczyłem go do domu:) . Dzięki wielkie za ocenę i ze stawiku i wnętrza:) . Sam projektuję, mam bardzo wyrozumiałą kobietę i salon dostałem do pełnej dyspozycji i powiedziała abym sobie go urządził pod audio:)( cała akustyka wystrój itp. tylko i wyłącznie zbudowałem wszystko od podstaw. Że tak zapytam widziałeś tą ścianę z kominkiem? Tak patrzyłem na ten twój salon i stojący tam sprzęt ....aż mi ślinka cieknie aby go posłuchać i kupić. Jak ci się sprawują Sony SS-F 7ES z 830?

Jak ci się sprawują Sony SS-F 7ES z 830?

One sa juz znacznie przerobione, ale zapewniam ze graja jeszcze lepiej niz gral oryginal, gra to super, jestem w 90% zadowolony

dlaczego nie 100? bo mam za duzo basu!

Ukryta Zawartość

No i poszedl za EUR 788,50

powiedzial bym ze tanio, bo za 3300 nie kupisz w sklepie takiego cedeka :)

Ukryta Zawartość

I pomyśleć ze jeszcze nie dawno moglem miec takiego za 900zl. Do tego stał na alegro dość długo i nikt go nie bral.

Rafale tez byl nowy? ;p za uzywanego nie dal bym nawet 900zl, ale nowy to jest co innego

Czyli nie wierzysz w to ze byl nietkniety? takie aukcje zdarzaja sie raz na milion ale sie zdarzaja, w polsce tez byl jakis czas temu jakis kompakt z oryginalna tasma sony, nigdy w zyciou nie otwarty

One sa juz znacznie przerobione, ale zapewniam ze graja jeszcze lepiej niz gral oryginal, gra to super, jestem w 90% zadowolony

Hm, co zmieniłeś w SS-F 7ES? Zawsze narzekano że kolumny sony mają za mało basu itp Jakiej wielkości masz pokój odsłuchowy? jak odczuwasz nadmiar basu? dudnienie ,wzbudzanie i rezonansy? Ja Dużo robili modeli zamkniętych ostatnio widziałem w sprzedaży SS-F 80ES też ciekawy model. Ja przygotowałem specjalnie pokój ściana za kolumnami dzięki swojej strukturze bardzo dobrze rozprasza dźwięk nie pochłaniając go nadmiernie i dzięki temu unikam fal stojących, Boczna ściana z kominkiem którą widziałeś na zdjęciach:) to tak naprawdę nie jest ściana:) usunąłem standardowe drzwi które tam były i zainstalowałem drzwi przesuwane na które położyłem ten sam kamień co na ścianie głównej, aby po zasunięciu tworzyły dalszy ciąg ściany głównej. Dzięki temu oprócz wyglądu, pozbyłem się wzbudzania i rezonansów (struktura i waga, teraz ważą 76kg). Na przeciwległej ścianie jako stoj kanapa i dwa duże ciężkie fotele jako pułapka basowa .Obniżyłem sufit i dodatkowo wygłuszyłem wełną mineralną aby z jednej strony nie tworzył pudła rezonansowego a z drugiej izolacja od sąsiadów;). a właściwie mnie od nich;) Może co niektóre rzeczy z tego co napisałem cię zainteresują i pomogą abyś był zadowolony w 100%:)) czego ci życzę.

No i poszedl za EUR 788,50

powiedzial bym ze tanio, bo za 3300 nie kupisz w sklepie takiego cedeka :)

co do tego cedeka :) powiedz szczerze ile musielibyśmy dzisiaj wydać za taką jakość wykonania,mechanikę itd.(dźwięk kwestia gustu i dobrania do swojego systemu)? jeżeli będziemy patrzeć w ten sposób to jest tanio( pomijając wiek i ewentualny brak części zamiennych) I to abstrahując od wartości kolekcjonerskiej dla kogoś kto jest kolekcjonerem. Tak możemy patrzeć na wszystko co jest do kupienia ,no nie dosłownie wszystko ale dla jednych znaczki będą miały niesamowitą wartość dla innych wino dla jeszcze innych zegarki, ale czy wszystkich możemy nazwać jeleniami? wydaj mi się że nie, aczkolwiek niektórych tak jeżeli nie potrafią oddzielić ziarna od plew. Tak naprawdę więcej tak zwanych jeleni można spotkać na co dzień dających się nabrać na rożnego rodzaju promocje itp. które tak naprawdę nie są żadnymi promocjami....lub bardzo wątpliwymi.

Nie wiem czy się ze mną zgodzisz w tym co napisałem i z tą jeszcze jedną myślą która mi się nasunęła. Kto jest większym jeleniem ci którzy kupują sprzęt używany świetnie wykonany( perfekcyjnie zachowany) z lat gdzie faktycznie liczyła się jakość! Czy większymi jeleniami są ci którzy kupują sprzęt teraźniejszy, płacąc firmom konkretną kasę bez pokrycia w faktycznej jakości ich produktów?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.