Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ile to w przeliczeniu na jeny ? :)

100tys

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu mamy odwrotna sytuacje jak z Sony. Jeszcze niedawno stały te pioneery po 4-5 tysięcy. Klubik ucichl i wiszą za 3500 i nikt nie bierze...

I tak go nigdy nie slyszales :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu mamy odwrotna sytuacje jak z Sony. Jeszcze niedawno stały te pioneery po 4-5 tysięcy. Klubik ucichl i wiszą za 3500 i nikt nie bierze...

Nie wiem co ludzie w tym widzą kolejna pokazówka, a brzmienie pewnie przeciętne to nawet nie było drogie 2000DM 30 lat temu, a teraz za 5tyś trzeba mieć z głową, kolejna przewartościowana legenda. Pioneer robił też wzmacniacze w tamtych latach grały bardzo słabo pomimo użycia drogich elementów.

Ukryta Zawartość

Czyli jak dałem 2 tys z groszami za to co kosztowalo 220 tys jenow to chyba nie przeplacilem ? :)

Raczej nie, a co kupiłeś dobrego?

A kto by sobie zawracał głowę jakimś 30 letnim CD...

]

idz sluchaj mp3 z komputera :)

Strasznie przeżywacie te stare Sony czy Pioneery :).

Skrzywdził Was ktoś tymi markami?

Przecież z mieszkaniami czy samochodami jest podobnie - wielu ludzi zawyża wartość i latami tego nie sprzedaje.

Z alternatyw można pójść do MM i kupić Denona DCD-720 w którym co dwa lata trzeba laser wymieniać :).

Nikt nie mówi aby kupować stare Sony czy Pioneery po 4-5 tys. PLN, ale modele warte ok 2 tys. PLN są moim zdaniem bardzo ciekawą alternatywą dla nowych konstrukcji.

Edytowane przez Konrad86

Daj znac jak gra, kiedys czailem sie na PMA-S10 II

No ja wiem jak gra bo to juz mój drugi i pewno lepiej od serii 1500 i 2000R. Ten ostatni w ogole mi nie podszedl, jakiś przebasowiony był.

Gra tak czysto krystalicznie przejrzyscie szczegolowo, super scena.Tamte byly takie z gorszą barwą. A PMA-S10II jest 2 razy cięższy większy, 2 razy wieksza moc a cena tylko o 10 tys jenow większa czyli 230 tys. jenow. To chyba tylko dobrze swiadczy o tym moim..:)

PS. Mogę liczyc na serwis w razie W ? :)

Napięte terminy, za dużo popsutych Sansui na nieoryginalnych tranzystorach :)

Po serwisie będą na oryginalnych :)

Dzięki, ten pierwszy nie wymaga a ten drugi oby tez :) to chyba bardzo trwałe klocki z 95-96 roku

jeśli nie trzeszczą przełączniki i potencjometry to o kondensatory czy zimne luty też możesz być spokojny

Zrobie maly off

Bardzo sie ciesze, ze jest ten watek i ze rozmawaimy w nim na poziomie.Co prawda z perypetiami, ale jednak rzeczowo w obecnej chwili i z wyczyszczonymi emocjami.

Fajnie sie czyta wasze wypowiedzi i oglada zdjecia, ktore wklejacie chlopaki- i ja to doceniam!

Dziekuje i przepraszam za offa!

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

A dlaczego mogę byc spokojny o tamto?

Bo denon byle czego nie wkładał do swoich klocków i te 20 lat dla kondensatorów Elna Duorex, Silmic to jest nic, z zimnymi lutami w tamtym okresie również nie było problemów, problemy zaczeły się w noszym sprzęcie z dopiskiem AE

PMA-S10

Mógłbyś napisać trzy słowa na temat tego wzmacniacza. Jak brzmi i z jakimi kolumnami Tobie gra?

Z góry dziękuję.

Edytowane przez kocurro

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

No gra to z całą wieza S10 czyli tuner i cd, przy czym ten ostatni służy głównie nie do płyt tylko jako DAC do streamera CA Stream Magic 6.Kolumny Tannoy R2 w małym pokoju ok 15 m2.

Mam zamiar kupic niedlugo jakies kabelki XLR pomiedzy cd i wzmaka, zobaczymy czy będzie różnica.

Dźwięk tak jak pisałem czysty krystaliczny przejrzysty super przestrzeń. Wyraznie lepszy niz seria PMA-1500 i 2000R gdzie w porownaniu z nim dzwiek był taki raczej matowy, mniej wciągający

Fajne kolumienki masz, ten Denon pewnie 110% z nich wyciska.

Nie doczekałem, ale zawsze chciałem je stestować u siebie.

Gratuluje.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

No gra to z całą wieza S10 czyli tuner i cd, przy czym ten ostatni służy głównie nie do płyt tylko jako DAC do streamera CA Stream Magic 6.Kolumny Tannoy R2 w małym pokoju ok 15 m2.

Mam zamiar kupic niedlugo jakies kabelki XLR pomiedzy cd i wzmaka, zobaczymy czy będzie różnica.

Dźwięk tak jak pisałem czysty krystaliczny przejrzysty super przestrzeń. Wyraznie lepszy niz seria PMA-1500 i 2000R gdzie w porownaniu z nim dzwiek był taki raczej matowy, mniej wciągający

jako jeszcze uzytkownik dwoch pma-1500r nie zacheciles mnie do kupna s10 :)

A kiedy miałem zachęcać, nie rozumiem :)

No mam jeszcze Tannoye R3 w pracy bo w mieszkaniu okazały sie za duże lub nie taka akustyka/ustawienie, bas buczal :)

Naprawdę fajne te R2, wyraznie lepsze po zmianie z M4.

Ja tam pierwszy raz w zyciu ide w DYI :P-jestem bardziej podniecony niz ktokolwiek z mojego otoczenia z ostatnich 4 miesiecy. Z tym, ze to ja mam fun a nikt nie wie o co chodzi :P

To wszystko to jest nasze wlasne interpretowanie, ja ciesze sie ze mam wlasny punkt zaczepienia i sobie dlubie..

Oczywiscie dzieki forum, bo projekt ambitny z audiostereo i kolegi Waldi ;)

Edytowane przez jimmi

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

dla zamożnego

Ukryta Zawartość

koleś chyba dodał jedna "9" za dużo bo tutaj wystawiał za "99 999,99"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.