Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zwykle ode mnie kilka propozycji Marantza

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

uscha - nie ma w tym przypadku mowy o pozwie zbiorowym (musiałaby istnieć ta sama podstawa prawna). najprościej zgłosić na policję.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Ukryta Zawartość

pimp_my_stereo :>

Ukryta Zawartość

czy ktos wie cos na temat tej listwy, jak to gra?... wyglada smacznie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do dd32:

1) Nie było plomby na sprzęcie

2) Pomalowanie obudowy poprawiło wygląd wzmacniacza

3) Po odmowie reklamacji zrozumiałem, że boi się Pan, że coś popsułem, więc odpuściłem

4) Mimo, że nie wystawiłem negatywa, opisałem bardzo delikatnie sprawę dostałem negatywa i zostałem nazwany oszustem

5) Mam 130 komentarzy od 100 użytkowników, same pozytywne

6) Wpłaciłem szybko pieniądze i nie było problemów z kontaktem

Nie oszukałem Pana w żaden sposób, popełniłem głupi błąd z malowaniem obudowy a Pan od razu stwierdził, że chcę go oszukać, ale nie obraziłem się - zrozumiałem i odpuściłem, w komentarzu nie sugerowałem w żaden sposób, że jest Pan oszustem. Swoją drogą - pomalowanie porysowanej obudowy wpływa dodatnio na jej wygląd - nie wiem po co miałbym nowy telewizor malować.

No więc na jakiej podstawie ma Pan czelność mnie obrażać i nazywać oszustem, do tego pisać kłamstwa na allegro. Stwierdzenie, ze grzebałem w sprzęcie jest śmieszne - nie ma Pan podstaw, żeby tak twierdzić - można to było sprawdzić czy było coś przerabiane.

Co więcej - nie było plomby - mogłem coś schrzanić a potem odesłać i powiedzieć, że było uszkodzone - na zdjeciach zresztą widać że plomby nie ma - a ta co była już dawno została zerwana. Tylko dlaczego Pan tak uparcie wmawia mi, że coś popsułem w sprzęcie, że coś przerabiałem? No chyba, ze Pan coś przerabiał i po otwarciu obudowy mogło to być widoczne - aż się boję sprawdzać - i teraz jakbym coś znalazł to byłoby, że to ja grzebałem...

Poza tym co to za gadanie - skoro zrezygnowałem z reklamacji, ale nie, trzeba ostrzec innych przede mną - to dlaczego napisałem do allegro i "psuję" opinię o Panu jest wynikiem komentarza jaki mi Pan wystawił - nie lubię kiedy się mnie oszukuje, ale jeszcze bardziej nie lubię jak się mnie obraża i rzuca bezpodstawne oskarżenia w moją stronę... Zresztą właśnie takie zachowanie potwierdza Pańską nieuczciwość...

usha;

Taka maneda się przyp........ do człowieka próbuje wymuszeń i to nie nie pierwszy raz nie tylko umnie ale i u innych.Pózniej zgrywa poszkodowanego a to zwykły kombinator który póbował wymusić od allegro i odemnie pieniądze pod prestekstem cd z poczatku lat 80-tych które mu nie czyta cd-r wszystkich(chyba ci sie coś pod sufitem nie tak porobiło). Cd nie ma obowiąku czytać formatu którego wtedy nie znano-to ze czyta losowo to i tak cud. Wiec wyluzuj stary berecik bo ci ciśnie i zastanów się nad sobą. Dla niedowiarków poczytajcie komentarze Rusha-jako lekturę czy nie mam racji.

pumax (52) (Sprzedający) Negatywny pią 11 lis 2005 14:18:50 CET 65449679

Kolejny jego NEGATYW za próbę wymuszeń.Dalej robi to samo.Udaje,że coś nie działa i żąda zadośćuczynienia bo niby sam naprawił.Mam świadków,że CD działał.90 % pozytywów jego pochodzi od tej samej osoby UWAŻAJCIE NA TAKICH KLIENTÓW

heroes64 (1873) (Sprzedający) Negatywny wto 06 lip 2004 13:35:09 CEST 26062005

Użytkownik kupił odemnie uszkodzony wzmacniacz 2*100WATT przy 4 omah, mineły ok. 3 tyg. i tu negatyw !!! bez żadnego kontaktu ze mną w celu wyjaśnienia sytuacji. SZCZEGÓLNIE NIEPOLECAM TEGO UŻYTKOWNIKA, TO NIE BYŁ JEGO PIERWSZY TAKI NUMER !!

Prosze cie nie prowokuj mnie bo nie mam ochoty z toba gadać

Po lekturze postów napisanych w tym temacie przez kilka miesięcy, proponuję wszystkim okradzionym przez dd32/hifiaudio/eliza47 zorganizowanie małej akcji promocyjnej w portalu allegro. Proponuję wysyłać uczestnikom jego aukcji maile ku przestrodze wraz z załączonym linkiem do dyskusji w tym temacie, na tym forum. Może to uchroni kilku amatorów dobrego dźwięku przed stratą pieniędzy (tak jak wielu tu piszących straciło). Wiem, że jest tu takich sporo. Jakby każdy wysłał dziennie kilka takich maili (mogą być tej samej treści), jego wiarygodność jako sprzedającego przed jego potencjalnymi kontrachentami zostanie zachwiana. Może to uchroni kogoś przez tym złodziejem i może nie sprzeda już więcej swojego zdezelowanego sprzętu. W ten sposób możemy się przyczynić, że ta menda zakończy swoją działalność na allegro i już więcej nikogo nie oszuka.

Nie wiem czy dd32 to hifiaudio, natomiast co do hifiaudio miałem okazję nabyć od w/w preamp Nada. Odebrałem go sobiście (jestem z Krakowa) , sprawdziłem u kupującego, dodatkowo umówiłem się na ew. zwrot w przypadku gdyby nie spełnił moich oczekiwań w moim systemie. Sprzedający okazał się dość miłym gościem, przebieg transakcji również był ok, preamp użytkuję z pół roku i jestem ogólnie zadowolony. Cena za preamp może nie była jakaś strasznie okazyjna ale kupiłem coś czego szukałem. Gość też sprawia wrażenie osoby która zna się na tym czym handluje i nie zrobił na mnie wrażenia cwaniaka. Co prawda preamp nabyłem bez 1 nakładki na przycisk i miałem ją otrzymać w późniejszym terminie ale trochę w tym mojej winy bo nie miałem czasu się upomnieć. Oczywiście nie bronię p. Hifiaudio , niemniej jednak mnie można zaliczyć do zadowolonych klientów. A co do samego preampa nie wykluczam że mógł być trochę zgrzebany (wszystkie kondzie to niebieskie Teapo - nie wiem czy NAD fabrycznie takie montował) ale i tak wymieniłem sobie na Panasonici FC i jest OK.

kiedyś toczyła sie dyskusja na ten temat

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Varrol,

Gdyby wszystko było OK nie dostał być nega,byliśmy umówieni na kontakt w Krakowie-ponieważ czesto jeździsz a tu ni z gruchy ni pietruchy po naszych ustaleniach neutral. trzeba być słownym i kjonsekwentnym tego co sie mówi. Pozatym każda ingerencja dyskwalifikuje zwrot pomimi złotych nóżek i pokręteł.

Obserwując wymianę zdań dotyczącą dd32 muszę stwierdzić że chociaż kultura i dobre wychowanie nakazuje odpowiadać per Pan jeżeli druga strona (Varrol) w tej formie się zwraca. Sorry to kolejna rzecz która podważa w moich oczach uczciwość dd32

> kozlos

zwariowales? A moze Pan zwariowal?

jak forma, ktora sie ktos zwraca moze swiadc zyc o uczciwosci?

czepiacie sie byle czego, sensownych argumentow w tej dyskusji widze moze ze 2. reszta to albo prowokacje w stylu cytowanej rozmowy dot. retuszu zdjec (paranoja) a teraz Pan sie czepia formy mimo, ze G...o go to dotyczy.

Nie zachowujcie sie jak dzieci. Albo konstruktywna rozmowa albo wcale, a nie prowokacji i jezdzenie po kims.

Moze hifiaudio nie jest super i ma wysokie ceny, ale jest dla mnie ultra cierpliwy dyskutujac z osobami prezentujacymi tak niski poziom dyskusji.

Bez urazy, rozumiem rozgoryczenie, ale niech nie przeslania nam zdrowych zmyslow.

Dobra, mnie tam obojętne - sam wolę na ty, ale sytuacja trochę nieprzyjemna.

Faktycznie miałem wstąpić w Krakowie w celu naprawy gniazda słuchawkowego, ale mój wyjazd się odłożył, więc naprawiłem je sam - uznałem, że skoro reklamacja i tak jest nieważna, to nie będę miesiąc czekał, poza tym już sobie odpuściłem - nie ma sensu targać pociągiem dość ciężkiego wzmacniacza. Niestety w serwisie taka naprawa kosztuje ok 100zł bo już wiele rzeczy naprawiałem i za byle gówno tyle biorą - nie zgodziłeś się pokryć kosztów naprawy. Także sam się z tym bawiłem.

Popełniłem błąd z malowaniem, ale to nie jest modyfikacja, która wpływa negatywnie na sprzęt, wręcz przeciwnie. Po drugie gdyby była plomba, to bym nic nie mówił. Wrzucam zdjęcie, żeby udowodnić ew podejrzenia, że na zielono przemalowałem :]

Ukryta Zawartość

I jak można się spodziewać pozytywnego komentarza? Przecież to jest za wszystko - nie tylko za uszkodzenie gniazda, ale i panelu przedniego i pokręteł. I kiedy jeszcze z góry zakłada się, że jestem kobinatorem i chcę oszukać, a jak coś mam do wyglądu - to przecież na zdjęciach było widać. Zamiast powiedzieć, żebym odesłał, ty sprawdzisz czy cokolwiek było kombinowane i jeśli nie to oddasz kasę - tak to powinno wyglądać.

I faktycznie strasznie dowaliłem tym neutralem - trzeba było się od razu odgryźć z nawiązką i to ja jestem oszustem, i jeszcze opisać mój neutral, że to ja jestem jakiś dziwny, bo przecież rozmawialiśmy i zdjęcia miałem dodatkowe... Większość osób w mojej sytuacji wystawiło by od razu negatywa.

No cóż - mam nauczkę na przyszłość, żeby jak coś jest nie tak od razu pakować i odsyłać z powrotem, bo niektórzy wykorzystają każdy pretekst, żeby się wykręcić od odpowiedzialności - ba, jeszcze zrzucą całą winę na klienta.

Ukryta Zawartość

czytam i nadziwić się nie mogę... kolejni oszukani się pojawiają a myślałem, że temat zamknięty.

Proponuję po świętach szeroko zakrojoną aukcję na wszystkich portalach HIFI i na allegro.

Tak szczerze mówiąc, to moje zdanie jest takie, że hifiaudio nie jest oszustem - prowadząc sprzedaż dużej ilości sprzętu nieuniknione są blędy w aukcjach. Natomiast sposób rozwiązania takiego problemu w moim przypadku był fatalny, w innym przypadku mógłbym nawet pozytyw wystawić, a zakończenie całej sprawy to pokazanie się niestety od jak najgorszej strony.

Może trochę dobrej woli i zaufania by pomogło, bo jeżeli się samemu nie było w porządku, to można by też przymknąć oko na drugą stronę - zwłaszcza, jeśli ingerencja poprawia dany przedmiot... Zakładając, że każdy jest oszustem jest się w dużym błędzie.

Aha - poprawne zdjęcie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nikt nie mówi, że jest oszustem, wręcz przeciwnie;)

oczywście piętnować tylko będziemy nieumiejętność rozwiązywania problemów tego skrzywdzonego przez życie i niedobrych naciągaczy/klientów.

acha, nie tylko z kupującymi jest problem. Sprzedawców też robi z ch... za przeproszeniem. Ostatnio rozmawiałem z takim jednym co się dał wyrolować HIFI:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pieknosci tylko ta cena aha :)

Ukryta Zawartość

Seba78, 14 Kwi 2006, 12:18

>Proponuję po świętach szeroko zakrojoną aukcję na wszystkich portalach HIFI i na allegro.

Szczerze współczuję poszkodowanym, ale proszę załóżcie oddzielny wątek.

Wesołych Swiąt, mokrego jajka i smacznego dyngusa.

BRob.

=>>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pieknosci tylko ta cena aha :)

ze niby drogo???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ciekawe za ile pójdzie...

Ukryta Zawartość

Barthezz, 14 Kwi 2006, 18:57

>

Ukryta Zawartość

Fajny ma kabel zasilający, ciekawe co dał taki tuning.

Ukryta Zawartość

>> MichalK

Popieram pomysł z akcją promocyjną :)

Jak znajdzie się przynajmiej jeszcze jeden chętny to po świętach ruszamy.

Skoro policja w kraju nie działa i różne drobne cwaniaczki to wykorzystują trzeba brać sprawy we własne ręce.

>> dd32

zdrowych świąt

nosił wilk razy kilka poniosą i wilka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) !!!!!!!!!!!!!!11

co on z nim zrobil!!!!

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.