Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

stefanB, 19 Cze 2006, 13:08

>To na co kolej teraz? Co się kreuje?

Jak to co? Ludzie :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Technicsa panie StefanieB :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) panie StefanieB

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>stefanB

>To na co kolej teraz? Co się kreuje?

Panie Stefanie, na forum przeważnie o sprzęt niskobudrzetowy pytają się osoby

które dopiero zaczynają swoją przygodę z muzyką.

>Jeszcze ze dwa lata temu A-9000 nie znajdował nabywców za 400zł. Kilka watków i proszę...

Rozumiem, że jest to krytyka i sprzęt nie jest tyle wart . Pytanie czy kultowe Marantze i Denony

są lepsze za taką cenę?

Odnoszę się do Pana z dużym szacunkiem i cenię Pana opinie. Proszę więc podać swojego

faworyta (sprzęt ogólno dostępny) w tej grupie cenowej (oprócz DIY).

Może rzeczywiście można lepiej wydać te pieniądze?

Pozdrawiam

Ola

>ola

Ten model wzmacniacza grundiga (zwłaszcza z pieknymi dechami), w idealnym stanie , bez napraw, wart jest około 300-400 euro.

A-9000 był oceniany jako wybitny. Kosztował 2000DM. Dzisiaj sie ciągle brzmieniowo nie zestarzał. Lansowane na forum: Denon 1520, Luxy z serii LV kosztują więcej.

Ironizowałem raczej na temat "standartowych procedur" (jak mawiał Bond) naszego forum, niż na temat samego wzmaka, który kiedyś miałem i szanuję. Do czasu pojawienia się gainclona lansowałbym go z czystym sumieniem jako "absolutne "best buy" w przedziale kilku kzł.

>stefanB

Jaką role odegrał Pan w temacie A9000 wszyscy wiemy ;)

Wpływ tego forum na ceny też jest niezaprzeczalny.

Ale czy to źle? Rynek i tak po jakimś czasie zweryfikuje ceny.

A ludziom którzy mają wieksze doświadczenie i osłuchanie należą

się podziękowania za cenne rady.

Inaczej mozna pół życia szukać i nie znaleść ;)

Pozdrawiam

Ola

kolega sprzedający na allegro A9000 szybko, po kupnie też zresztą na allegro, postanowił się go pozbyć..... . sam szukam takiego wechikułu do przetestowania ale za max 600 zeta, bo za tyle realnie można go później puścić.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Ukryta Zawartość

2000 zł za takie cudo :P , to chyba lekka przesada.

Ukryta Zawartość

gonarek:

>->Teo

>

>skrot myslowy. chodzilo mi o brak ceny wywolawczej

Skrót zdecydowanie niejasny. Każda aukcja ma przecież cenę wywoławczą, wspomniana miała w dodatku ustawioną cenę minimalną - o co chodzi?

o tym philipsie już było i będzie pewnie nie raz:) sprzedać to za tą kasę to chyba jak trafić szóstkę w totka. Może sprzedawca lubi takie gry z małym prawdopodobieństwem trafienia (czytaj sprzedania). Ale gdyby mu się to udało, to chyba byłbym już skłonny do wystawienia swojej lewej skarpetki na Allegro za.... 3 tysiące? czemu nie?:). Tak, że będę śledził losy tego philipsa. A wogóle to może dzięki tej aukcji będzie to najbardziej legendarny egzemplarz z urządzeń tej firmy:) - skupia uwagę całego forum.

Teo, 19 Cze 2006, 21:49

>gonarek:

>

>>->Teo

>>

>>skrot myslowy. chodzilo mi o brak ceny wywolawczej

>

>Skrót zdecydowanie niejasny. Każda aukcja ma przecież cenę wywoławczą, wspomniana miała w dodatku

>ustawioną cenę minimalną - o co chodzi?

faktycznie, kazda ma, ale ta byla chyba od zlotowki (patrz pierwsza oferta kupna). powiedz sam, czy powazna osoba wystawia za tyle towar, ktory chce sprzedac za ponad 2kzl?

gonarek:

>powiedz sam, czy

>powazna osoba wystawia za tyle towar, ktory chce sprzedac za ponad 2kzl?

Oczywiście, że tak. Wystawianie od złotówki znacznie zwiększa zainteresowanie aukcją i liczbę składanych ofert, co jednoznacznie przekłada się na wyższą cenę końcową. W przypadku towarów "chodliwych" (np. GSM, podzespoły komputerowe) jest duża szansa, że wystawienie od złotówki spowoduje przekroczenie ceny rynkowej. Przykłady są łatwe do znalezienia - patrz np. aukcje sprzedawcy "jamaja", który wszystko wystawia bodajże od 1 zł, bez ceny minimalnej, i zwykle osiąga bardzo ładne ceny. Sprzedając przedmioty mało popularne zawsze można zabezpieczyć się ceną minimalną - jak miało to miejsce w aukcji wzmacniacza.

Zastanów się zresztą, jaka oferta wzbudziłaby większe zainteresowanie: wzmacniacz wart np. 2500 zaoferowany od złotówki, czy też ten sam wzmacniacz wystawiony za 2499?

jesli chodzi o mnie to zdecydowanie ta druga opcja - wtedy zyskuje informacje, ze sprzedajacy to osoba powazna, znajaca wartosc oferowanego towaru i dajaca jasno do zrozumienia ile chce za niego uzyskac. oczwiscie zdaje sobie sprawe, ze wiele osob na allegro stosuje pewne taktyki "handlowe" , liczac na to, ze znajdzie sie ktos kto przeplaci - to oczywiscie prawo kazdego sprzedawcy i nikt nie moze mu tego zabronic. niemniej jednak tego typu dzialania wzbudzaja we mnie od razu negatywne nastawienie do osoby sprzedajacego i w konsekwencji zniechecaja do wziecia udzialu w aukcji.

ale dajmy juz spokoj temu offtopowi, tym bardziej, ze aucja sie zakonczyla i wzmacniacz ma nowego wlasciciela. jezeli zostal nim ktorys z naszych forumowiczow, to pozostaje mi juz tylko zyczyc mu wspanialych przezyc muzycznych z udzialem nowego nabytku i bezawaryjnej eksploatacji.

dla odmiany cos z forumowych ogloszen:

Ukryta Zawartość

jezeli sprzet nie jest podniszczony, to cena wydaje sie co najmniej atrakcyjna. przyznam, ze taniej jeszcze nigdy nie widzialem.

Ukryta Zawartość

Mam pytanie.

Czy warto coś takiego kupić jeżeli tak to czy po użyciu zwykłych przejściówek(na nasze wtyki) nie stanie się to zwykłą listwą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

gonarek:

>jesli chodzi o mnie to zdecydowanie ta druga opcja - wtedy zyskuje informacje, ze sprzedajacy to

>osoba powazna, znajaca wartosc oferowanego towaru i dajaca jasno do zrozumienia ile chce za niego

>uzyskac.

Jedna uwaga: jeżeli zakładasz, że osoba wystawiająca aukcję od złotówki nie jest poważna i nie zna wartości towaru, to... jesteś w błędzie ;) Taki sprzedawca wykazuje po prostu większą skłonność do ryzyka, a przypuszczam, że i wyraźnie lepiej na tym wychodzi.

>tego typu dzialania wzbudzaja we mnie od razu negatywne

>nastawienie do osoby sprzedajacego i w konsekwencji zniechecaja do wziecia udzialu w aukcji.

Przesadzasz, moim skromnym, ale... twoje prawo.

>dla odmiany cos z forumowych ogloszen:

Ukryta Zawartość

>jezeli sprzet nie jest podniszczony, to cena wydaje sie co najmniej atrakcyjna. przyznam, ze taniej

>jeszcze nigdy nie widzialem.

A ja widziałem - i to niedawno, i to więcej niż raz. Cenę 6000 określiłbym jako normalną - skalkulowaną racjonalnie, ale nie jakoś super atrakcyjną. Mogą się za tyle sprzedać, a po opuszczeniu symbolicznych kilkuset złotych sprzedadzą się na pewno. Sam się nad takimi zastanawiam - gdyby stały w W-wie, zapewne już umawiałbym się na odsłuch ;)

Ukryta Zawartość

a tutaj mamy lampowy wzmacniacz jakiegoś genialnego konstruktora, który chyba tylko przez wrodzoną sobie skromność woli pozostać incognito:). Do tej klasy A wzmacniacza dokładane są za-Hi-Fajne kolumny tonsila z piankowym zawieseniem, które znakomicie tę klasę A wzmancniacza potrafią pokazać:)

Ukryta Zawartość

ha,ha,ha

Ukryta Zawartość

mam receptę na sukces:

Nowy produkt: audiofilski lamp(k)owy wzmacniacz Cambridge Audio:)

Robi się tak:

Biorę swojego Cambiego A1, wiercę dwa otwory w pokrywie górnej. Podstawki z gwintem pod żarówki (najlepiej ruskie to będą bardzej audiofilskie) i trzeba do tych żarówek oprócz trafa doprowadzić prąd, a więc zmiana jeszcze przewodu zasilającego.

I wyjdzie audiofilskie cudo, jarzyć się będzie jak nie wiadomo co.

Pierwszy (i jedyny) lamp(k)owy Cambridge - jaką cenę byście zaproponowali? :)

Allegro dostarcza dużo pozytywnych wibracji:)

Ukryta Zawartość

Kiedy mój kolega, z moją pomocą, zakupił takiego dla siebie na prywatny użytek (nie na handel !!!) Zyzio grzmiał na cały regulator. Teraz mamy przykład ewidentnego handelku a nasz stróż prawa nagle milczy????

Zyzio wstwaj larum grają !!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ten tuner przeżył wybuch bomby w tym samym pomieszczeniu?

Ukryta Zawartość

Co prawda aukcja sie zakończyła, ale to i tak powiedzmy znalezisko

Ukryta Zawartość

Kolumienki czasami sie pojawiają na Allegro, ale ta cena myślę że okazyjna.

Szczęśliwym nabywcą jestem ja, i powiem szczerze, że nie spodziewałem się tak dobrego dwieku za ta cenę.

Kolumny grają z Marantzem SR1041 i jest to jak dla mnie świetne zestawienie (mimo ze nie porównywałem jescze z niczym innym)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piekna robota... darkul looknij i sie ucz! :D

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.