Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli ktoś nie potrafi lub nie lubi sam się grzebać to może sobie tu wylicytować, bo wykonanie całkiem ładne. Ja kończę też powoli swoje i powiem Wam, że na razie słucham nieoklejonych i nie mogę sie oderwać :-)

Polecam wszystkim którzy co chwilę zakładają wątek typu: "jakie tanie kolumny kupić i żeby ładnie grały"

Ukryta Zawartość

>Iceman

>

Ukryta Zawartość

>Jeśli ktoś nie potrafi lub nie lubi sam się grzebać to może sobie tu wylicytować, bo wykonanie całkiem ładne. Ja >kończę też powoli swoje i powiem Wam, że na razie słucham nieoklejonych i nie mogę sie oderwać :-)

>Polecam wszystkim którzy co chwilę zakładają wątek typu: "jakie tanie kolumny kupić i żeby ładnie grały"

Tylko czy te zostały wykonane na parowanych głośnikach? Należałoby zapytać najpierw sprzedającego, czy ma do nich wykresy charakterystyk poszczególnych głośników. To sprzedaje kotś z naszego forum?

Można co prawda "machnąć ręką" na parowanie, ale ... lepiej jak byłyby zrobione jednak na parowanych.

Ukryta Zawartość

Z pewnością to ktoś z forum, bo kto inny robi takie zabawki. Jakość też pewnie niezła. Zresztą sama już obudowa widać że ładnie zrobiona, czyli ktoś się przyłożył. Co do parowania to bym się szczególnie nie czepiał.

>Iceman

Każdy szanujący się producent kolumn do "słuchania muzyki" dobiera głośniki do kompletów parami. Robi wydruk charakterystyk i dobiera głośniki tak, aby potem jedna kolumna grała tak samo (lub nieodróżnialnie) od drugiej w danym komplecie. Gdy zaczął się projekt "klonów mite" lancaster zamówił w imieniu wszystkich chętnych głośniki z wydrukami charakterystyk i potem jak już przyszły, zanim je popakował i wysłał do chętnych osób, to chłopaczyna się trochę napracował aby te głośniki "pożenić" w komplety. A głośniki nibt te same a "rozrzuty" na charakterystykach jednak miały nie małe, więc parowanie było jak najbardziej wskazane.

Oczywiście mogą być nieparowane, ale jak napisałem ... lepiej jednak z parowanymi, przynajmniej pewność że obie kolumny grają identycznie (lub prawie identycznie). Ale jak dla kogoś nie ma to znaczenia to nie ma problemu;)

Nie no oczywiście, ze lepiej jak są parowane. Ale czy dwa identyczne ale niesparowane głośniki będą grały diametralnie różnie - moim zdaniem te niewielkie różnice na wykresach nie będą słyszalne. Z tego co mi się wydaje jednak, to widziałem te kolumny z aukcji na naszym forum, więc jak znam życie sprzedający też korzystał z tego zamówienia o którym piszesz.

>Iceman

>...jak znam życie sprzedający też korzystał z tego zamówienia o którym piszesz.

Z tego raczej nie korzystał, ponieważ jeśli gwarancja producenta na głośniki o której sprzedający na stronie wspomina wynosi 12 miesięcy i jest niby ważna do listopada 2008 roku, to głośniki musiały być zakupione w listopadzie 2007 roku. Tak więc trzeba ustalić jaka jest gwarancja na głośniki dawana przez protonsil (czy jak to się teraz zwie). Jeśli jest tak jak napisałem, to na pewno nie są głośniki z tego pierwszego zamówienia.

A przy tym jeśli zbiorowego drugiego zamówienia nie było (nie wiem, trzeba by prześledzić wątek, może znów duża grupa chętnych złożyła się na zamówienie - ale jeśli tak było, to dużo śladów w wątku o klonach Totemów na ten temat na pewno będzie) i gwarancja wynosi 12 miesięcy to wtedy NA PEWNO nie są to głośniki zparowane.

ja padłem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

>opteron

niezłą pewnie miał gość opłatę za wstawienie opcji "kup teraz":), to chyba liczą od wartości wpisanej kwoty, nie?

Jeśli nie ma górnej granicy takiej opłaty tylko procentowa (nie przyglądałem się temu bliżej) to opłata może być wyższa niż wartość owych części;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

opteron

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1460 / 2365 / 11

21 Sty 2008, 22:13

ja padłem http://allegro.pl/show_item.php?item=298712642

opteron kliknij "kup teraz" a gosc sie nie pozbiera od prowizji Allegro:D

>discomaniac

niech lepiej opteron nie "ćwiczy" zakupu na tej aukcji z opcją "kup teraz" w wys. 10 mln zł.

Z ciekawości wszedłem na swoje konto i spróbowałem sprawdzić ile wynosi koszt wystawienia przedmiotu z taką ceną - niestety pokazało mi 2,25 zł. Naprawdę, aż uwierzyć nie mogłem;)

Ale jak opteron by zakupił te części za taką kwotę, to gość dla Allegro musiałby już nieźle wybulić. Prowizja by pewnie wyszła taka, że Allegro opłaciłoby się wynająć niezłego prawnika celem pomocy sprzedającemu w wyegzekwowaniu należności (stać ich na to, bo od wyegzekwowania tejże kwoty zależałoby też, czy sprzdający Allegro prowizję zapłaci. Wnioskując z auta które sprzedaje to nie sądzę, aby miał tam odłożony jakiś milion na opłatę dla Allegro;)).

A opteronowi wypadałoby wtedy chyba tylko czekać na kumulacjęw totku 10 mln, zagrać i liczyć na cud że ją trafi i ... w dodatku, że tylko on trafi a nie będzie innych do podziału tej kumulacji.

Discomaniac - odradzam;)

>marcin737

choć mnie ta prowizja 2,25 zł za opcję"kup teraz" zastanowiła. Jak wystawiałem część swoich książek, to pamiętam, że przy opcji "kup teraz" i wartościach rzędu 100-120 zł to chyba 3 zł z kawałkiem mi liczyli.

Allegro sobie normalnie w "kulki" leci ("nie po raz pierwszy z resztą i nie tylko w tej materii)

>Iceman, 21 Sty 2008, 21:33

>

Ukryta Zawartość

>

>Jeśli ktoś nie potrafi lub nie lubi sam się grzebać to może sobie tu wylicytować, bo wykonanie

>całkiem ładne. Ja kończę też powoli swoje i powiem Wam, że na razie słucham nieoklejonych i nie mogę

>sie oderwać :-)

>

>Polecam wszystkim którzy co chwilę zakładają wątek typu: "jakie tanie kolumny kupić i żeby ładnie

>grały"

A kto wie co to za kolumienki stoją na standach w tle? Te z białymi wooferami?

Pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

>iceman

>21 Sty 2008, 21:43

>Z pewnością to ktoś z forum, bo kto inny robi takie zabawki. Jakość też pewnie niezła. Zresztą sama już obudowa >widać że ładnie zrobiona, czyli ktoś się przyłożył. Co do parowania to bym się szczególnie nie czepiał.

A tak wogóle Iceman, ty przypadkiem ze sprzedażą tych klonów Mite nie masz zupełnie nic wspólnego?. Tak czytałem twoje posty odpowiadając na nie i nie mogłem oprzeć się wrażeniu, że masz z tą aukcją coś wspólnego i to ...bardzo;)

Tak czy inaczej, oczywiście nie zmienia to faktu, że te klony Totema to pewnie ciekawa propozycja, ale to chyba nie miejsce na reklamę, w dodatku nie kończącą się na jednym poście. Bo wyglądało to tak: zapodałeś "temat", ja wysuwam jakieś wątpliwości, ty dalej ciągniesz temat usilnie starając się te "wątpliwości nawet jeśli nie rozwiać to złagodzić;).

Miała być reklamka, a tu się taki jeden "wcina", nie?;)

clo - różnica między 2,25 a prawie 3 zł mogła być spowodowana np wielkością zdjęć ...i to nie prowizja a opłata za wystawienie

prowizja za sprzedaz klamotów za 10 000 000 to ciut ponad 50kzł ;)

>iceman

a co do twojego zakamuflowanego zwrócenia uwagi na sprzedawane (przez ciebie lub przez kolegę) klony Mite:

Ukryta Zawartość

Głośniki raczej na pewno nie są zparowane o czym świadczyć może okres gwarancji (a więc to nie głośniki z forumowego grupowego zamówienia, a protonsil do sprzedawanych na rynku na sztuki głośników nie dodaje wydruków charakterystyk, ponieważ najnormalniej dla tych głośników kierowanych do handlu detalicznego ich nie robi. Trzeba zamówić większą partię głośników i jeśli się chce, to dopłacić specjalnie za badanie i wydruk owych charakterystyk).

Kolejna rzecz, sprzedający te klony pisze, że na każdy z głośników ma osobną gwarancję. Przypuszczam więc, że zostały zakupione w handlu detalicznym w sklepie.

Oczywiście nie dyskwalifikuje to kolumn wystawionych na Allegro, ale napisałem to tylko tak dla jasności.

Ale pewne jest, że pary oryginalnych Totemów mają podobierane głośniki. Więc klony na parowanych głośnikach to wierniejsza kopia oryginału (tu dochodzi jeszcze sprawa zwrotnicy i zastosowanych w niej komponentów w relacji do oryginału).

Ukryta Zawartość

>A tak wogóle Iceman, ty przypadkiem ze sprzedażą tych klonów Mite nie masz zupełnie nic wspólnego?.

>Tak czytałem twoje posty odpowiadając na nie i nie mogłem oprzeć się wrażeniu, że masz z tą aukcją

>coś wspólnego i to ...bardzo;)

Hehe, no ładnie, już mnie w spisek wrabiasz ;-) Ja jednak jeszcze niestety moich nie skończyłem. Zresztą pisze o moich postępach w tym długim wątku w zakładce DIY. Na razie złożyłem tylko do kupy do testów kolumienki. Moje nie mają jeszcze okleiny, bo nie wiem gdzie mogę kupić klej moment w mojej okolicy. Przeleciałem swoją drogą wszystkie drobne sklepy i nie ma nawet na lekarstwo. Trzeba chyba do jakiegoś marketu pojechać. Ale póki co grają już, a to jak grają przeszło moje oczekiwania, i stąd to całe moje podniecenie wokół klonów Totem Mite. No co - jakby nie było to dopiero pierwszy dzień obcowania z nimi, więc to chyba normalna reakcja takie podniecenie? Myślę że każdy na tym forum zna to uczucie "pierwszego kontaktu" z nową zabawką :-) Ja to uwielbiam. Moja dziewczyna mówi że zachowuję się jak dziecko. Coś w tym jest :-)

clo2, 22 Sty 2008, 00:03

>>iceman

>

>Niestety ja swoje głośniki na Totemy sprzedałem, bo kupiłem inne kolumny i ...trochę żałuję. A

>miałem w dodatku te poparowane;)

Mówie Ci stary - żałuj, bo moim zdaniem warto było jednak je zrobić. Ja przyznam szczerze zacząłem je robić po prostu z czystej ciekawości, bo pomyślałem - a co mi szkodzi. I powiem jeszcze jedno - od teraz jeżeli cokolwiek będę robił to tylko ze zwrotnicą pierwszego stopnia. To naprawdę słychać. Jest przestrzeń i jest lokalizacja, szersza scena niż np. w KEFach. Średnica śliczna. Tak liczę, że najbliższy tydzień to będzie słuchanie, słuchanie i słuchanie właśnie ich. Chociaż od soboty będzie nowy system :-) Już się soboty też nie mogę doczekać. Chyba powinienem się zacząć leczyć ;-) bo objawy choroby się nasilają.

>Iceman

>Chyba powinienem się zacząć leczyć ;-) bo objawy choroby się nasilają.

No to stary wpadłeś po uszy...zostałeś po prostu audiofilem;). Nic, tylko teraz zakupić płyty jakichś egzotycznych wytwórni z dodatkiem złota w warstwie nośnika i najlepiej ... TRZY SZTUKI (tyle wystarczy, to ilość optymalna, bo przecież od tej pory każda złotówka przyda się na kolejny SPRZĘT;). Współczuję rodzinie jak już założyłeś. Teraz żona jak będzie chciała kupić nowy płaszcz to usłyszy od męża: "kochanie, ten który masz już jest niedobry?", itp;).

Iceman, jak choroba dopiero się zaczęła to jest jeszcze szansa, że się wyleczysz, bo jak będziesz zwlekał to potem dojdą stany abstynencyjne i takie tam inne dodatkowe sprawy. Dobrze się zastanów;)

Dzielony odtwarzacz cd Technics SL-Z1000/SH-X1000

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Dzień dobry

Wybaczcie autopromocję, ale w małych dawkach jest nieszkodliwa.

Oto moja aukcja:

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Chyba ktos ma sale gimnastyczną za pokój mają cos takiego

Ukryta Zawartość

potwory do estrady a pokoik widać z e nie za duży jestem ciekaw co tam sie dzieje jak to chodzi

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.