Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

sylwiusz:

Mylisz się w kilku przynajmniej kwestiach:

> allegro dopuszcza tego typu działania i są one zgodne z regulaminem więc o co chodzi.

Odwoływanie ofert z powodu zbyt niskiej ceny nie jest zgodne z regulaminem Allegro.

>wystawianie czegoś na allegro bez ceny minimalnej i od 1,00zł nie znaczy że sprzedający chce to

>oddać za bezcen tylko że liczy na zachcęcenie kupujących (zalecenie allegro) i nie chce płacić

>sporej prowizji od opcji "cena minimalna".

Jeżeli nie chce oddać za bezcen, niech ustali wyższą cenę początkową lub ustawi cenę minimalną. A jeśli nie lubi płacić prowizji, niech korzysta z ebay.pl lub z innego świstaka. Tam prowizji nie ma wcale.

>w żadnym prawie na świecie nie można nikogo zmusić do

>sprzedania czegokolwiek i tego należy się trzymać.

Żebyś się nie zdziwił - aukcja na Allegro to wiążąca prawnie umowa. Poczytaj o sprawie Jeepa sprzed kilku miesięcy.

a megahandlarze robiący numery sami tracą

>klientów ale to nie znaczy że my ich mamy piętnować stawiając siebie za wzór wszelkich cnót i

>uczciwości. nikt nie jest bez grzechu. każdy na allegro chce sprzedać za jak najwięcej a kupić jak

>najtaniej a najlepiej żeby mu jeszcze dopłacono.

Ja czekam jeszcze na sprawy w sądzie dotyczące sytuacji kiedy kupujący nie chce nabyć przedmiotu który wygrał w licytacji.

Jesli sąd orzeka że kupujący musi sprzedać przedmiot za wylicytowaną cenę to rzekoma umowa i jej konsekwencje

prawne powinny obowiązywać w obie strony. Inaczej to jest zwykła kpina ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kupiłbym gdyby nie to pęknięte szkiełko

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A może te zalicytuje cena wydaje się być uczciwa......

Ukryta Zawartość

psg

regulamin alegro jest tak skonstruowany - ze nie do konca jest to w oczach prawa (sadu) jasne...

tak jak sprzedajacy ma MOZLIWOSC wycofania aukcji (nawet pod bzdurnym powodem)

tak samo kupujacy moze __nie kupic__ - np sie rozmysli - najprostszy przyklad...

duzo na alegrze zalezy po prostu od zaufania...

i tak sprzedajacy jako placacy alegrze tantiemy sa znacznie bardziej chronieni...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - hmm, nawet dobra cena.

Ukryta Zawartość

"Jeżeli chodzi o sprzedaż wysyłkowa, obowiazuje 14 dniowe prawo zwrotu towaru"

To prawo dotyczy podmiotów gospodarczych i odnosi się do wszelkiej sprzedaży przez internet

ale nie osób prywatnych ;) Mam też wątpliwosci co do tych 14 dni , wydaje mi się że chodzi o 7 dni.

Czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby coś powiedzieć o tych kolumienkach? Nie wiem jaki to model, krzywo przyklejony znaczek Dynaudio tez do mnie nie przemawia. Ale kolumienki ładne mimo wszystko:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystko rozumiem - ale nie fakt, że sprzedający czakają na komentarz kupującego (choć kasę już dawno dostali ... i w tym wypadku, oczywiście powinni byli dawno wystawić pozytyw...).

To jest KPINA !

Powinni mieć OBOWIĄZEK wystawić taki komentarz dużo wcześniej niż kupujący, a nie ŁASKAWIE czekają.

A nuż kupujący napisze coś nie tak - wtedy sprzedający w "odwecie" może...

TO MNIE BARDZO RUSZA !

PARANOJA JEST GOŁA !

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

kilka tyg. temu kupiłem na allegro płytę cd. Sprzedajacy zapewnial, ze jest w bdb stanie. Przyszła pęknięta /nie przeszkadzało to w jej słuchaniu - no ale peknieta/. Zapytałem sprzedającego czy wysłał płytę całą czy uszkodzoną. Odpowiedział, że pękniętą i że jeżeli wystawię mu negatywa to on zrobi to samo. I skończyło sie na dwóch negatywach. Dodam, ze za przesyłkę zapłaciłem z góry

"Bosmaniq (54) (Sprzedający) Negatywny czw 12 kwi 2007 20:42:16 CEST 180220117 Komentarz

małe pękniecie na płycie, nie majace wpływu na odbior, a tu negatyw, wiec niestety wystawiam rowniez NEGATYWA!!!

i jeszcze jak po chamsku napisał

Nienormalny,

tam jest napisane: "głośniczki wysokotonowe mają pofałdowane kopułki."

A to oznacza, że są do wymiany! To mogą być spore koszty. Miej to na uwadze, a nie krzywy znaczek.

zorro, 15 Maj 2007, 21:51

>"Jeżeli chodzi o sprzedaż wysyłkowa, obowiazuje 14 dniowe prawo zwrotu towaru"

>

>

>To prawo dotyczy podmiotów gospodarczych i odnosi się do wszelkiej sprzedaży przez internet

>ale nie osób prywatnych ;) Mam też wątpliwosci co do tych 14 dni , wydaje mi się że chodzi o 7 dni.

Masz prawo zwrócić towar w ciągu 10 dni, bez podania przyczyny, jeżeli kupujesz na odległość albo poza siedzibą sklepu (np.: od akwizytora).

pzdr

no też właśnie mi wyglądają jak na szybko złożone, bo fotki ładne, dużo, tyle że nie ma terminali ani żadnego oznaczenia.

Kopułki pogięte, prawda, ale wgnieciona kopułka potrafi grać bez problemu, więc uznałem, ze śledztwem w tej sprawie zajmę się później.

Cóż... tajemnicze te paczuszki:)

Uzupełnienie, pomyłka z rozpędu - terminale oczywiście są, w domyśle miałem na myśli jakąś tabliczkę znamionową która zazwyczaj przy terminalach występuje:)

vasco >>>

Wspaniały przykład ! (szkoda, że padło na Ciebie).

PARANOJA ! Czy osoby zarządzające allegro nie mogą tego zmienić ? A może - niewiele ich to obchodzi ?

Wystarczyło obejrzeć dzisiejsze programy: "Sprawa dla reportera" albo "Teraz My"...

Ten KRAJ jest CHORY !

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

-->zukzukzuk, jeszcze kilka lat wstecz w regulaminie alledrogo był zapis, którego sens przedstawiał się mniej więcej tak - w pierwszej kolejności komentarz powinna (powinna - a nie musi, nawet wtedy wystawianie komentarzy było dobrowolne) dostać osoba, która jako pierwsza sfinalizowała transakcję (np. kupujący - jeżeli płaci z góry).

To moze byc jeden ze starszych kitów Dynaudio. Głośniki jak i terminale sa na pewno oryginalne - takie same terminale wymienialem w swoich na lepsze. Okleina ma kolor i fakturę zblizoną do koloru stosowanych przez Dynaudio choć stolarkę wydaje mi się Dynaudio stosowało chyba zawsze bardziej skomplikowaną (podfrezowania, sposob montażu ścianek). Choć mówię to na przykładzie starszej serii Contour - niewykluczone ze prostsze zestawy mialy wlasnie taką prostą sprzynkę.

Ilość zagięć na kopółce wskazuje jednak, ze wbita do środka była ona na pewno nie raz. Dosyć łatwo to w starszych Dynaudio zrobić ze względu na jej miękkość - równie łatwo ją przywrócić do stanu fabrycznego - jednak wtedy zostają lekkie zagięcia na podstawie. Jednak na tych ilosc zagniec wskazuje, ze wyciaganie jej nie bylo jednorazową akcją.

Ukryta Zawartość

Chyba dobra cena, niższa od normalnej bo bez gwarancji, tylko rozruchowa...

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Jak na razie miałem szczęście na Allegro... raz kupiłem płytę CD, która okazała się chamskim ruskim tłokiem... odesłałem ją do sprzedawcy i oddał mi kasę... generalnie unikam transakcji z osobami o niskiej liczbie komentarzy... ew. wybieram takich o wieloletnim stażu na Allegro (sam jestem od 2000 r.)... jak na razie, uchowaj... kilkaset transakcji i same pozytywy... czego wszystkim serdecznie życzę...

czy ktoś może sie wypowiedziec na ten temat?

ile to może byc warte?

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak na razie wart tej ceny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Opis to szczyt chamstwa. Licytacja od 1 zł, za ile wylicytujesz z tyle kupisz a aukcja prywatna.

Ukryta Zawartość

Skibus, 18 Maj 2007, 08:28

>

Ukryta Zawartość

>

>Opis to szczyt chamstwa. Licytacja od 1 zł, za ile wylicytujesz z tyle kupisz a aukcja prywatna.

ludzie się zmieniają ;)

ale nie chwalmy dnia przed zachodem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ciekawe jak to gra:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - na ebay'u też wystawia, stawiam 100:1, że wszystko zakończy się jakimś mykiem ;(

Ukryta Zawartość

A co wam tak żal d. ściska? Przecież to wolny kraj. Ktoś chce sprzedać, ktoś może chcieć chcieć kupować.. Efekt psychozy, braku towaru na rynku? Przecież to bzdura dla gawiedzi.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

o co ta cała afera

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.