Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry. Coś mi się pomieszało?!!

Płyt jest 16 tys. a kolekcja warta jest ponad 55.000. A więc chyba jednak 1000 osób po 55 Euro.

>Pal55

Gramofon kupimy też na stowarzyszenie i zrobimy płatne odsłuchy:)

Pzdr.

To musi być fantastyczne uczucie, podchodzę do jednej z szaf z płytami i nie przypuszczam nawet po jaką muzykę wyciągam łapę. Potem czytam info z okładki (tu raczej zdziwienie na twarz - bo wykonawca nie znany), kładę płytę na talerzu i czekam z niepewnością na to co za chwię popłynie z głośników.

............ach. Rozmarzyłem się , sorki już mnie nie ma.8-)

Takie combo z "tamtych" czasow;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Wyglada jak kuchenka jednopalnikowa:D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tez sie dorzucam:):) Choc winyl ostatnio u mnie strasznie podpadł przez kolege który mnie zmusza do upgreadu gramofonu fryderyk...

A swoja droga gosc jest niezły trzeba to kochac.

Panowie, to już lepiej to:

Ukryta Zawartość

Za góra 900 zł można stać się właścicielem 200 naprawdę niezłych płyt oraz topowego gramofonu z tamtych lat, czyli "Daniel"-a, wszystko w ponoć idealnym stanie. Daniela kiedyś miałem, polecam.

Ukryta Zawartość

a tu bardzo ciekawe głośniki Magnepan SMG-c - bardzo dobrze to mi kiedyś grało ze sprzętem HK (na napięciu 110V) jakby ktoś był ciekaw, z innym sprzętem też pewnie niezgorzej:)))

Ukryta Zawartość

spodziewana cena 2,5kzł to może ekka przesada, chociaż w niektórych aspektach dźwięk z tych wynalazków jest wart duużo więcej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,dość orginalnych gabarytów skrzynie ,ciekawe czy są wzmacniane w środku

Ukryta Zawartość

Zegarmistrz - na zdjęciu z aukcji pokazany jest model Magnepana - pochylony do tyłu. Takie były tylko najmniejsze modele pełnopasmowe. Napisz cos więcej o nim. Jeżeli to jest ten najmniejszy, to swietnie gra również z integrą Adcoma. Cena 2500 za parę chyba nie jest przesadzona.

pozdr.

To samo i ja słyszałem, o niezbyt dużej trwałości Magnepanów. Mnie obiła się opinia ,że występują później problemy z folią , a mianowicie ,że się rozciąga ( ? ). Trudno jest określić na ile to prawda, ale jak to bywa w każdej plotce jeśc źdźbło tej prawdy.

Swojego czasu małem chęc zakupić Magnepany ( wyższy model ), ale te zasłyszane opinie wybiły mi to z głowy.

Cena 2,5 kzł - to duża przesada . W '96 wynosiła 3.15 kzł.

A tu (zdjęcie nr 3) "Moja lewa stopa" !!! No właściwie jego ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

W sumie w miarę dobrze z racji kilkutygodniowego użytkowania znam tylko właśnie te SMGc - właściciele mieli je już parę lat problemy mieli w tym czasie dwukrotnie nie pamiętam już jakiej natury dokładnie, przynajmniej jeden był spowodowany przez "błąd użytkownika" - w obu przypadkach głośniki były bezpłatnie naprawione u producenta - tak to wyglądało w Stanach. Co do problemów z folią - faktycznie może być z tym problwem bo o ile pamiętam to w instrukcji było coś o okresowym przeglądzie, który między innymi polegał na korekcie, bądź nawet wymianie folii. A co do ceny to powiedziałbym, że jest przyzwoita zważywszy cenę nowych - coś koło 1200 -1300 USD. Wszystko zależy od stanu tych głosników - fakt faktem, że podobały mi się bardzo, a grały z... amplitunerkiem i karuzelowym CD Harmana :))) na kablach "no name ofc", no i jeszcze recenzja z magazynia:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hiehie

[obrazekLUKASZ-167881_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jesli mam byc szczery to design tego zestawu jest po prostu odrzucajacy. Ja rozumiem wszystko ze i wogole i takie tam, ale wygladac tez to jakos musi. No bez przesady.

Ukryta Zawartość

eee to Loewe to chyba jakieś lewe jest... co to za hajend jak ma na stałe kabel sieciowy zamontowany...a firma Loewe to chyba raczej drogie telewizory robi o audio tej marki za wiele nie słyszałem (może jakaś produkcja uboczna)

pzdr

Kawał niezłego tunera -> SAE-8000

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ciekawe, jaka jest cena minimalna ;-)

Ukryta Zawartość

SAE-8000 Jeden z tych nielicznych analogów, które udają, że nimi nie są :-( No ale to była połowa lat 70'tych i może to odbierane było inaczej i to włąsnie był bajer. Cena na pewno nie okazyjna. Sprzedający zaś ma zero transaakcji na koncie.

-> Rafał

To fakt, że nieźle udaje "cyfraka"... a poza tym nie powiedziałbym, że to radio ma ponad 20 lat ;-) Sprzedającego nie znam, więc nie wiem czy godny zaufania - zawsze można przecież spróbować osobiście zawrzeć transakcję i przy okazji ustalić cenę (bo obecna faktycznie nieco wysoka).

Wycieczka do Lądku Zdroju to może być niezły pomysł ;-) Miejscowość całkiem ładna i klimat zdrowy ponoć. Bylem kiedyś i innym polecam. Ile lat ma ten gracik? Produkowany czy tez sprzedawany raczej wg Orion Blue Book w latach 1976-1983. Pospolitym problemem jest ponoć uszkodzony wyświetlacz, a więcej można znaleźć na stronce TIC:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prawdziwy Haj-End :P

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.