Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Jadis Orchestra w przyzwoitej cenie i znakomitym stanie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Moim zdaniem warto.

BTW czy ja tam dobrze widzę jako lampy mocy jugosłowiańskie Telefunkeny?

Pozdro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Witam do sprzedania jak w tytule oryginalna instrukcja do CD Radmor 5450.W razie pytań prosze o kontakt 500-313-917.

Nic tylko zadzwonić i zapytać, czy nie jest potrzebny lekarz. :)

Ja bym proponował brać póki jeszcze jest okazja, a do kompletu jeszcze to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i już nie musisz się martwić o emeryturę, bo za 10-20 lat to będzie warte przynajmniej 1000 razy tyle co dzisiaj.

No chyba że jednak nie będzie i ktoś się bardzo ciężko zdziwi, że nawet za 20% nie może tego szajsu sprzedać,

ale cóż, głupich przecież nie sieją, skoro można komuś sprzedać Fiata 125p za ponad 40.000zł to wszystko można...

U nas jak zwykle we wszystkim musi być przesada i stare padluchy typu radmor są więcej warte niż topowe niegdyś Pioneery czy Sony,

a 40-letni duży fiat prawie tyle samo co na przykład oryginalny ford mustang, o mercedesach czy bmw nie wspominając...

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

A ja się zastanawiam ile było warte całe pudło nowiutkich części do Fiata 125p, które wywaliłem na śmietnik robiąc porządki w garażu.

Matko bosko, pewnie fortunę za same części, a ile za sam karton po Rubinie 714? Co najmniej drugie tyle :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Teraz tak, wtedy była moda na topienie ich w jeziorze, bo koszt złomowania przekraczał ich wartość.

Ciekawe jaka by dzisiaj była moda i na co, gdyby nie było internetu, a w nim całych stad naganiaczy lansujących debilne trendy

na bezużyteczne rupiecie wygrzebane spod sterty siana w zawalonej stodole albo na niemieckim śmietniku

Ja sie nie zgodze. To znaczy jestem za zachowaniem przynajmniej kilku egzemplarzy roznego rodzaju sprzetow w stanie jak najlepszym - ku potomnym. Tylko nie nalezy wmawiac nikomu, ze to szczyt techniki i ma boskie parametry itd. Po prostu eksponat muzealny z duza wartoscia koekcjonerska. Jesli jest w doskonalym stanie oczywiscie.

server unreachable;--

Nie wiem czy 40 albo 80zł to jest duża wartość kolekcjonerska, ale za to wiem, że 3-4 lata temu po tyle właśnie na allegro stały

te wszystkie kultowe i legendarne Radmory, których pies z kulawą nogą nie chciał nawet obsikać, tylko obrastały w kurz i pajęczyny,

a dzisiaj dzięki paru oszołomom grasującym po tym między innymi forum, za byle rupiecia z logo Radmor trzeba zapłacić 10 razy tyle.

I to jest dla mnie debilizm w najczystszej postaci, a nie żadna tam moda, bo moda niby na co, ani to gra, ani wygląda, tyle że Radmor

Cichaj, ja mam na stanie eq radmora w stanie gabinetowym. Czekam, az bede mogl sobie go wymienic na jakiegos mcintosha czy cos. ;)

Znajomy co wlasnie wrocil ze szwecji mowil mi, ze tam tez sa smieszne ceny uzywanych sprzetow przy jednoczesnie horrendalnie wysokich cenach nowych. I zarobkach pozwalajacych na kupno tych nowych. Tylko my zyjemy w takiej patologii.

server unreachable;--

Kolejny Jadis w dobrej cenie:

Ukryta Zawartość

Pozdro

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Co to jest , dobre to to ?

Na jaką satelitę kierować , sygnał z satelity jest cyfrowy .

Tuner będzie odbierał programy i jakie ?

Czy aby czasem jest przestarzały i nie będzie programów ?

Kto wie ?

Ukryta Zawartość

a, już wszystko wiem , cytuję : "

Niestety z tego tunera nic sobie nie posłuchasz. DSR- Digital Satelite Radio był to system radiowy nadawany z satelity Kopernikus (chyba tak się pisze)w Niemczech i Szwajcarii. W styczniu 1999 roku zaprzestano nadawanie tego sygnału. Jeśli chodzi o parametry to jest tak: pasmo satelitarne od 950-1750 MHz i pasmo TV od 50-860 MHz, sygnał wychodzi z głowic na 40 MHz-ową pośrednią a dalej już cyfrówka. Takie informacje znalazłem w sieci. Sam mam taki tunerek- leżał kilka lat i ostatnio trafiłem na kilka wpisów na Elektrodzie, że sobie te tunerki poprzestrajali na zwykłą Fm-ke. Pisałem do "tych" ludzi z miesiąc temu jak to zrobili- do dziś nie dostałem odpowiedzi. Z tego co mi wiadomo to nie da sie tego modelu przestroić na pasmo Fm. Myślałem żeby zrobić z tego zewnętrznego DAC'a ale to chyba nieopłacalne (trzeba by zrobić wejście cyfrowe i prawdopodobnie zmienić filtr cyfrowy). To tyle. pozdrawiam Los Pavikos "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez czester15.30

Hi-end power ampliefier THULE AUDIO SPIRIT POWER

Znany i ceniony. Dane techniczne znane audiofilom.

Jeszcze chyba zabrakło "opis zbędny, bo znawcy tematu wiedzą co to za sprzęt i co on potrafi"

Hi-end power ampliefier THULE AUDIO SPIRIT POWER

Znany i ceniony. Dane techniczne znane audiofilom.

Jeszcze chyba zabrakło "opis zbędny, bo znawcy tematu wiedzą co to za sprzęt i co on potrafi"

przynajmniej dowiedziałem się czegoś o sobie - nie jestem AUDIOFILEM!!!!!!!!!!! buuuuu.......

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zły opis

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dobry opis

kto znajdzie różnice?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tutaj ktos sprzedaje kolejny raz to samo. No, prawie to samo bo teraz jeszcze oszukuje podajac, ze sprzedaje z lampami rft.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zapewne cena za sprzet uzywany powinna przewyzszac cene nowego sprzetu. Przeciez juz sie wygrzal, nie?

Cena wysylki tez jest zabawna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

server unreachable;--

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zły opis

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dobry opis

kto znajdzie różnice?

Klasyczna zagrywka w "licytuj mi mamo".

Najpierw z kont klonów z zerowym dorobkiem na allegro podbijać sobie cenę do sufitu, a jak żaden idiota się na to nie złapie i nie przebije,

to na 10 sekund przed zakończeniem aukcji pojawia się błąd w opisie albo sprzęt ulega uszkodzeniu. Tandeta na maksa.

Poza tym te kolumny nowe w sklepie kosztują niecałe dziewięć klocków, to też mi atrakcja używane za siedem...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Klasyczna zagrywka w "licytuj mi mamo".

Najpierw z kont klonów z zerowym dorobkiem na allegro podbijać sobie cenę do sufitu, a jak żaden idiota się na to nie złapie i nie przebije,

to na 10 sekund przed zakończeniem aukcji pojawia się błąd w opisie albo sprzęt ulega uszkodzeniu.

Następny sprytny inaczej, ciekawe co tutaj wymyśli...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cena bardzo mocno z kosmosu ale takie opinie "znawcy" forumowego? Jak sądzę nie słyszałeś tej aplikacji stk albo wszystkie stk uważasz za szrot. Nie wiem, czy bywałeś kiedyś na Batorego ale tam można było swego czasu posłuchać tych Radmorów, jak na tamte czasy dla mnie była to "bomba". Tylko nie porównujmy tego do Accu, bo wtedy to faktycznie szrot :)

Cena bardzo mocno z kosmosu ale takie opinie "znawcy" forumowego? Jak sądzę nie słyszałeś tej aplikacji stk albo wszystkie stk uważasz za szrot. Nie wiem, czy bywałeś kiedyś na Batorego ale tam można było swego czasu posłuchać tych Radmorów, jak na tamte czasy dla mnie była to "bomba". Tylko nie porównujmy tego do Accu, bo wtedy to faktycznie szrot :)

Nikt tu nie porównuje do Akku. Wieża jest dosyć ciekawa ale dźwięk mimo że jest poprawny to nie jest żadną rewelacją (miałem do odsłuchu). Więc cena jest bardzo absurdalna. Ja wiem że towar jest warty tyle, ile ktoś chce za niego zapłacić no ale bez przesady. Za 500 zł była niedawno na Allegro cała wieża Sony Scenario, która jest tak naprawdę ESem zamkniętym w mniejszej obudowie. Różnica dźwięku między tymi dwoma sprzętami to przepaść.

Co do samego STK - kupiłem Hitachi SR2000 z STK463. Kupiłem, bo potrzebowałem trafa za jakieś 50 zł (miał być zepsuty). Okazał się całkiem sprawny, więc wyczyściłem potencjometry, wymieniłem kondensatory i jakiś czas słuchałem. Brzmiał poprawnie ale w zestawieniu nawet z takim Technicsem SU-VX500 było gorzej.

Mission E34:

Ukryta Zawartość

Cena niby OK.

Problem w tym że nowe w sklepie są o ponad 200 zł tańsze:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja wiem że towar jest warty tyle, ile ktoś chce za niego zapłacić no ale bez przesady.

Najpierw niech zapłaci, bo "chce" to sobie każdy,

jak nie spróchniałe 40-letnie JBL-e za 10.000zł, to trochę młodsze Extremy za 25.000zł, albo 35-letnie Technicsy za milion itd.

Każdy "chce", każdy pieprzy głodne kawałki jakie to nie są wspaniałości, ale chętnych do kupowania tych rarytasów jakoś nigdy nie ma.

Każdy tylko "chce" i tak powstają mity o niby wartości byle rupieci, za które każdy "chce" zapłacić, tylko jakaś siła tajemna ich powstrzymuje

przed wydaniem własnej kasy na sprawienie sobie kupy gruzu w cenie z kosmosu. Ale żeby nie było, to każdy "chce" a najbardziej to chcą

handlarze szrociarze robiący na forum szum wokół najczęściej własnych szrotów, które albo właśnie gonią, albo za chwilę będą gonić...

I tak się kręci interesik, a łosie łykają te bzdety jak młode pelikany i wyskakują z gotówki na bezwartościowy złom z którym zostaną na wieki.

Pamiętam te JBL-e z Allegro....one naprawdę były spróchniałe, spleśniałe, skorodowane i Bóg wie co jeszcze...... a tabuny naganiaczy handlarskich wręcz wrzeszczało jakie to wspaniałości....

Edytowane przez zyzio
Gość StaryM

(Konto usunięte)

Ale żeby nie było, to każdy "chce" a najbardziej to chcą

handlarze szrociarze robiący na forum szum wokół najczęściej własnych szrotów, które albo właśnie gonią, albo za chwilę będą gonić...

No i do tego opisy cudowne i charakterystyczne dla zbieraczy złomu z niemieckich wystawek: "znawcy wiedzą, co potrafi ten sprzęt", "kultowy wzmacniacz z lat [....]", "oldschoolowy kultowy vintage", "legendarne" i tak dalej ;)

Ot kilka przykładów:

http://allegro.pl/kolumny-unitra-tonsil-zg-30-c-201-diora-vintage-i2467366082.html

Materiał na ognisko za 350.

i kolejny:

http://allegro.pl/vintage-pelna-geba-sanyo-sx-825-1976-jedyne-i2466705894.html

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.