Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Jeżeli jest tak jak mówisz, to chyba odetchnę z ulgą zaczynałem podejrzewać, że podjąłem najgorszą decyzję w życiu nie kupując go za te 600zł ....

Gość musiałby być psychiczny chyba gdyby sprzedawał CDP 100 za 6 stow gdyby w grę wchodzila wymiana lasera za 80. To mina

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

A wiesz, że to samo napisałem mu ze zdumienia.. Może mi coś odpisze, zagadałem aby mi opowiedział co tak na prawdę go boli, bo to jest wręcz niemożliwe.

Dlatego trzeba myśleć :). Ile jest ogłoszeń typu CD player za 200 zł dopisek hi end itd. A tu po cichu hi endowy cdek za jedyne 600 zł....już to powinno dać do myślenia że coś jest nie tak i to mocno

Dlatego trzeba myśleć :). Ile jest ogłoszeń typu CD player za 200 zł dopisek hi end itd. A tu po cichu hi endowy cdek za jedyne 600 zł....już to powinno dać do myślenia że coś jest nie tak i to mocno

No dokładnie, ale z drugiej strony wiem, że jest pewien typ ludzi (zamożnych) którzy w nosie mają naprawy, serwisy i tego typu rzeczy. Wystawi wg niego "klamota" za 600zł w cenie obudowy i go to zadowala...

Tak bywa, naprawdę...

Na przykład dzisiaj znajomy zakupił w Niemczech Mercedesa CL rocznik 2011 za kwotę 15 tysięcy euro..

Też od osoby zamożnej.. co jest jakby 1/2 ceny rynkowej..

Edytowane przez exik
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Tak bywa, naprawdę...

Nie u nas :) u nas klamoty szajsui warte 300 zł wystawia się za 2500. Gdyby w grę wchodził laser za 80 zł ten CDP 100 szedł by za 5000 minimum :)

Masturbować:-)

Ale nie wiem, czy zauważyliście dopisek:

"Nie czyta wszystkich płyt".

To jak to? Nie czyta wszystkich, czy niektóre - czyta?:-)

Zresztą, po co komu taki antyczny klamot?

No może czytać tylko niektóre. Odtwarzacze tak lubią się zachowywać. Oczywiście takie u kresu żywotności któregoś z podzespołów.

To nie taki klamot, i nie taki antyczny :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy to jest warte 5 k ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy to jest warte 5 k ?

Może. Nie wiem. Tendencja promowania starych urządzeń jest mi na rękę. Jak pojawia się coś czym jestem zainteresowany, chętnych jak na lekarstwo. I o to chodzi. ;)

Ukryta Zawartość

Te 5 kzł to i tak niska cena- Sansui-szaleństwo ogarnęło Europę-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Tu ponad dwa razy tyle kosztuje. Tak naprawdę klamoty kosztują tylko tyle ile ktoś za nie zapłaci, a reszta to pobożne życzenia.

Ukryta Zawartość

Te 5 kzł to i tak niska cena- Sansui-szaleństwo ogarnęło Europę-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Tu ponad dwa razy tyle kosztuje. Tak naprawdę klamoty kosztują tylko tyle ile ktoś za nie zapłaci, a reszta to pobożne życzenia.

Gdyby ta integra była po gruntownym przeglądzie, profesjonalnej konserwacji/wymianie zużytych elementów wzmacniacz ten jest wart w granicach 4 - 5 tyś zł i jest to cena realna. Ma on świetne jak na tamte czasu parametry (budowa lata 1979 - 1981r.), ale niestety traci na wartości ze względu na wygląd i z tego co widzę nawet sprzedający nie pofatygował się ładnie go wyczyścić.

Wydatek rzędu 5kzł za wzmacniacz bez gwarancji to nie jest dobry pomysł.

Ogólnie to polecacie ten sprzęt czy to przerost formy nad treścią ?

Ogólnie sprzęt wart jest bliższego zainteresowania, chociaż stylistyką nawiązuje już do lat 80-tych wewnątrz drzemie w nim myśl lat 70'tych, ale to właśnie jest pozytywna myśl techniczna.

BTW. Chętnie ten piec bym skonfrontował Sansui AU-X1 z Onkyo Grand Integra A-8990 (A-G10).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez e-hifi.pl

e-hifi.pl - katalog sprzętu audio hi-fi i hi-end vintage

Ja bym sansui nie kupił a lubię stare sprzęty . Klipsch to kolumny z wysoką skutecznością zagrają ci z każdym wzmacniaczem .

Kenwood , Pioneer , Marantz , Sony itd . Szukaj tylko wysokiego modelu jak chcesz z epoki . Ja gram teraz na luxmanie który niczym nie ustępuje coplandowi którego też mam . Szok ;)

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na pewno nie warte, wygląda beznadziejnie, gra pewnie bez przestrzeni jak to sansui, ciemnym brzmieniem z wycofanym środkiem, beznadzieja...Najlepsze jest to, że wzmacniacze tej firmy takie ciężkie kloce nie radzą sobie z trudniejszym obciążeniem, nawalone kondów wielkości szklanki(pewnie suche na wiór)a efektu nie ma...Powiem Ci jedno zainteresuj się kilku letnim klockami, a z Sansui kup sobie pralkę czy lodówę.

Ogólnie to polecacie ten sprzęt czy to przerost formy nad treścią ?

O to to..."przerost formy nad treścią" to jest Sansui :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na pewno nie warte, wygląda beznadziejnie, gra pewnie bez przestrzeni jak to sansui, ciemnym brzmieniem z wycofanym środkiem, beznadzieja...Najlepsze jest to, że wzmacniacze tej firmy takie ciężkie kloce nie radzą sobie z trudniejszym obciążeniem, nawalone kondów wielkości szklanki(pewnie suche na wiór)a efektu nie ma...Powiem Ci jedno zainteresuj się kilku letnim klockami, a z Sansui kup sobie pralkę czy lodówę.

O to to..."przerost formy nad treścią" to jest Sansui :)

Bardzo dziękuję za pomoc i porady dotyczące wzmacniaczy, a co mógł by Pan zaproponować z tych kilkuletnich wzmacniaczy ? Jeden z forumowiczów zaproponował mi Sony 730es

Piotrek skoro się zastanawiasz nad tym sansui to masz 5k na wydanie a to już jest kwota za którą kupisz fajny wzmacniacz . Na giełdzie jest chyba integra coplanda . Może udało by ci się trafić używanego Lebena . W tej kwocie już jakąś fajną lampę powinieneś kupić . A lampy się nie starzeją . I nie kupuj w ciemno .

Edytowane przez kawosz

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Piotrek skoro się zastanawiasz nad tym sansui to masz 5k na wydanie a to już jest kwota za którą kupisz fajny wzmacniacz . Na giełdzie jest chyba integra coplanda . Może udało by ci się trafić używanego Lebena . W tej kwocie już jakąś fajną lampę powinieneś kupić . A lampy się nie starzeją . I nie kupuj w ciemno .

Własnie w tym problem że nie mam na wydanie 5k, tylko przeglądając aukcje i czytając fora na których wychwalali Sansui zainteresowałem się tematem i chciałem zapytać tutaj czy ten konkretny model jest wart swojej ceny jak na takiego starocia.

Znalazłem coś do tych swoich klipsów jak jak pisałeś że może być marantz więc to :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) vs.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy coś tego jest godne uwagi i wygrywa ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mi się dzwięk marantzów podoba choć żadnego z tych modeli nie miałem .

Tu masz recenzje .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Własnie w tym problem że nie mam na wydanie 5k, tylko przeglądając aukcje i czytając fora na których wychwalali Sansui zainteresowałem się tematem i chciałem zapytać tutaj czy ten konkretny model jest wart swojej ceny jak na takiego starocia.

Znalazłem coś do tych swoich klipsów jak jak pisałeś że może być marantz więc to :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na pewno nie PM5004 to najtańsza budżetówka, gra słabo ( po co Ci to skoro masz do wydania 5tyś? ) natomiast PM80 to ciepłe ale mało szczegółowe brzmienie, PM7000 na pewno nie za 1,2tyś.. Ogólnie Twoje typy są trochę słabe, patrząc na budżet można dużo lepiej ;) Ze starych wzmacniaczy dobry jest Accuphase E-206 ciepły i dość szczegółowy dźwięk, można na to wyłożyć ze 2tyś, ale to ma swoje lata, kolejną ciekawostką jest Grundig A-9009, ale ciężko go dostać i stary rumpel już z tego...Mając 5tyś do wydania można kupić używanego Roksana Caspiana nawet M2 się uda, tyle że te Twoje kolumny to nie klasa tego Roksana...Co do Sansui to te wychwalanie to nic więcej jak przygotowywanie sobie gruntu pod sprzedaż i pompowanie cen przez handlarzy, cena/jakość w przypadku Sansui nie istnieje obecnie przepłacasz 3-4krotnie za wzmacniacze tej firmy, przeciętnie grające modele wystawia się za 2-3tyś, takie jak AU-X701 czy 901...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zeta-j

ktoś mądry mi wytłumaczy, dlaczego niby okrągła szczotka zbiera kurz, a płaska tylko przesuwa? Cóż za orientalna teoria :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na pewno nie PM5004 to najtańsza budżetówka, gra słabo ( po co Ci to skoro masz do wydania 5tyś? ) natomiast PM80 to ciepłe ale mało szczegółowe brzmienie, PM7000 na pewno nie za 1,2tyś.. Ogólnie Twoje typy są trochę słabe, patrząc na budżet można dużo lepiej ;) Ze starych wzmacniaczy dobry jest Accuphase E-206 ciepły i dość szczegółowy dźwięk, można na to wyłożyć ze 2tyś, ale to ma swoje lata, kolejną ciekawostką jest Grundig A-9009, ale ciężko go dostać i stary rumpel już z tego...Mając 5tyś do wydania można kupić używanego Roksana Caspiana nawet M2 się uda, tyle że te Twoje kolumny to nie klasa tego Roksana...Co do Sansui to te wychwalanie to nic więcej jak przygotowywanie sobie gruntu pod sprzedaż i pompowanie cen przez handlarzy, cena/jakość w przypadku Sansui nie istnieje obecnie przepłacasz 3-4krotnie za wzmacniacze tej firmy, przeciętnie grające modele wystawia się za 2-3tyś, takie jak AU-X701 czy 901...

Ja własnie NIE mam na wydanie 5k ! napisałem to już wcześniej. Co ja bym dał żeby tyle mieć na wzmacniacz :)

Gość rydz

(Konto usunięte)

ktoś mądry mi wytłumaczy, dlaczego niby okrągła szczotka zbiera kurz, a płaska tylko przesuwa? Cóż za orientalna teoria :D

http://allegro.pl/okragla-szczotka-do-winyli-i5912429445.html

Teoria teorią , zarobić na idiocie zawsze można .

Proszę bardzo , w hurcie takich wałeczkow po 50gr , patyczek , dwa wkręciki , i jest audiofilska szczoteczka do winyli . :)))

http://allegro.pl/zapas-malarski-velur-wklad-walek-zapasy-15x100-mm-i5806168254.html

Ukryta Zawartość

Ktoś coś na ten temat

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.