Skocz do zawartości
IGNORED

Czy zakładka Bocznica jest potrzebna?

Gość rochu

Zamknięcie Bocznicy  

67 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za zamknięciem zakładki Bocznica?

Rekomendowane odpowiedzi

czas ogłosic plan piecioletni

do tego potrzeba umiejetnosci... liczenia do pieciu :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

do pięciu to najłatwiej policzyc na paluszkach np wersja do lat 3

sroczka kaszkę warzyła

Temu dała na miseczce

Temu dała na łyżeczce

Temu dała w garneczku

Temu dała w kubeczku

A temu nic nie dała, tylko łepek urwała i frrrrr poleciała.

dadza sobie rade :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Panowie, miło się czyta taką dyskusję, ale mam wrażenie że niespecjalnie przybliża nas ona do celu. Z wyników obecnej tu ankiety wynika dość jednoznacznie że Bocznica powinna pozostać, także Administracja podziela potrzebę istnienia Bocznicy. Czy należy ją pozostawić taką jaka jest, czy też lepiej byłoby podzielić na 3-4 mniejsze działy (np. takie jak proponowałem wcześniej)?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Zdecydowanie zostawić jak jest.

Dobrze byłoby gdybyś podał argumenty popierające Twoją propozycję.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

jak widać nie przeszkadza bocznica tylko piszący.Może zaproponują wzorzec piszącego i zgłoszą w Międzynarodowym Biurze Miar i Wag.

Bractwo smocze do dzieła.

misiomor dnia 24.05.2011 - 22:20 napisał

Zdecydowanie zostawić jak jest.

jak dotychczas, podział Bocznicy to jedynie Twoja koncepcja, podaj wiec argumenty

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

mlb

Zostawić jak jest, jeśli wiesz co to tradycja. Poza tym podział wprowadza możliwość powolnego skrytego wycinania, jak mniemam dla niektórych owego wrzoda na d....miłośników nadporządku, jednomyślności, bułki and bibułki und gładzi powszechnej.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

jak dotychczas, podział Bocznicy to jedynie Twoja koncepcja, podaj wiec argumenty

Moja propozycja wypływa stąd że pojawiła się któraś już z rzędu propozycja zamknięcia Bocznicy. Taka propozycja zawsze wynika z konkretnej przyczyny.

Odnoszę wrażenie że tym razem nastąpił pewien dysonans pomiędzy strukturą Bocznicy a resztą forum, gdzie na "normalnym" forum mamy wszystko dość dobrze uporządkowane tematycznie, uporządkowane zostały nawet Ogłoszenia - i wchodząc na Bocznicę można odnieść wrażenie chaosu wynikającego z przeplatania się zupełnie niezwiązanych ze sobą tematów. Stąd propozycja uporządkowania także tej części forum, poniekąd również wartościowej i ciekawej części Audiostereo.

Zostawić jak jest, jeśli wiesz co to tradycja. Poza tym podział wprowadza możliwość powolnego skrytego wycinania, jak mniemam dla niektórych owego wrzoda na d....miłośników nadporządku, jednomyślności, bułki and bibułki und gładzi powszechnej.

Tradycja jest bardzo oczywiście ważna i tego nie neguję.

Natomiast tworząc podział mielibyśmy szansę na ograniczenie moderacji, gdyż użytkownicy widząc większy porządek w tematyce wątków, samoistnie mieliby większą zachętę do pisania w tematyce wątku i tak łatwo nie mieszaliby wypowiedzi z tematyką wątków sąsiednich - tak jak to dzieje się z normalnymi wątkami tematycznymi.

Moja propozycja wypływa stąd że pojawiła się któraś już z rzędu propozycja zamknięcia Bocznicy. Taka propozycja zawsze wynika z konkretnej przyczyny.

A to konkretna przyczyna to??? Frustracja Rocha?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Problem w tym, że właśnie najmocniejsza stroną "Bocznicy" jest chaos.

Po prostu wyrzućcie do odpowiednich zakładek tematy nie związane z "Bocznicą".

Wisi tego multum tylko pewnie komu by się chciało.

Nie tylko, także 18 innych osób (w tym xniwax, który tu przed chwilą pisał o potrzebie zachowania tradycji, a głosował za zamknięciem, czego szczerze mówiąc za bardzo nie rozumiem).

A może to dlatego, że temat brzmi Czy bocznica jest potrzebna a zaraz pod spodem drobnym druczkiem Czy jesteś za zamknięciem bocznicy?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Czy zakładka Bocznica jest potrzebna? - TAK

Ankieta: Zamknięcie Bocznicy

dobre, nawet bardzo dobre, jak w banku przy kredycie

"...samoistnie mieliby większą zachętę do pisania w tematyce wątku i tak łatwo nie mieszaliby wypowiedzi z tematyką wątków sąsiednich - tak jak to dzieje się z normalnymi wątkami tematycznymi"

albo jestem głupi albo z tego tekstu wynika, że to wątki tematyczne są tym szambem, które należałoby uzdrawiać a najlepiej pozamykać

ja jestem za pozostawieniem samej bocznicy, no może jeszcze wątki kablarskie

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Że się powtórzę: "Po prostu wyrzućcie do odpowiednich zakładek tematy nie związane z "Bocznicą"."

AS jest forum tematycznym, dlatego IMO lepiej żeby zakładki OT nie zaczęły dominować. Obecne rozłożenie akcentów jest chyba zbliżone do optymalnego.

Po drugie - ew. wielość zakładek OT to kłopoty z wyszukiwaniem wątków, jak i dłuższe przeglądanie - obecnie żeby zobaczyć czy nie pojawiło się coś ciekawego wystarcza jedno kliknięcie, liczba aktywnych wątków jest i tak zwykle poniżej jednego ekranu.

Odnoszę wrażenie że tym razem nastąpił pewien dysonans pomiędzy strukturą Bocznicy a resztą forum, gdzie na "normalnym" forum mamy wszystko dość dobrze uporządkowane tematycznie, uporządkowane zostały nawet Ogłoszenia - i wchodząc na Bocznicę można odnieść wrażenie chaosu wynikającego z przeplatania się zupełnie niezwiązanych ze sobą tematów. Stąd propozycja uporządkowania także tej części forum, poniekąd również wartościowej i ciekawej części Audiostereo.

Tradycja jest bardzo oczywiście ważna i tego nie neguję.

Natomiast tworząc podział mielibyśmy szansę na ograniczenie moderacji, gdyż użytkownicy widząc większy porządek w tematyce wątków, samoistnie mieliby większą zachętę do pisania w tematyce wątku i tak łatwo nie mieszaliby wypowiedzi z tematyką wątków sąsiednich - tak jak to dzieje się z normalnymi wątkami tematycznymi.

A gdzie będziecie przenosić wątki,waszym zdaniem nadające się na Bocznice?Do tej pory było tak,że jeżeli założony wątek nie spełniał roli zakładki w jakiej się znalazł...lądował na Bocznicy.

Jaki to wątek normalny?Bo nie wiem?

Ten chaos na Bocznicy tworzycie sami,wyrzucając tam różne śmieciowe wątki,które właśnie waszym zdaniem tam powinny się znaleźć.Pokory wobec własnych decyzji by się wam przydało.Zresztą nie tylko...wobec decyzji.

Zamiast zlikwidować Bocznice stwórzcie sobie zakładke Śmieci,gdzie będziecie lokować różnej maści głupoty.Niezapominając o swoich własnych...również.

• Administratorzy

O ile się orientuję - to jest to możliwe, podobnie jak w dziale "Ogłoszenia". Ale pewności nie mam, potrzebowalibyśmy potwierdzenia od Administracji.

Tak, technicznie jest to możliwe tak jak w ogłoszeniach lub car audio. Myślałem też nad pogrupowaniem obecnych zakładek tematycznych np. Stereo, Hi-End i kilka innych mogłyby być subforami w jakiejś głównej zakładce. Taki podział mógłby wyglądać podobnie do tego, który jest tutaj.

Kwestia tylko czy w ogóle jest sens coś zmieniać...

Na dodatek najczęściej są to osoby, które nie mają ani słowa w swoim "O mnie" - czyli całkowicie anonimowe

Możemy sprawić by to pole wyświetlało się do uzupełnienia podczas rejestracji.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

a może pozostawcie jak jest.Większość nie chce zmian.Któryś z Was to przemyślał?

Przepraszam lecz zaczynam się zastanawiać kto został administratorem?

Kolejnym krokiem będą wizyty administratorów w mieszkaniach i kontrola czy opisany sprzęt faktycznie istnieje.

Ponownie przepraszam....pomyśl zanim zanim następny idiotyzm wymyślisz.

wpiszę "mister hit" i nie pozwolisz na forum pisać?

Nie rozumiem dlaczego ktos chcialby zamknac bocznice!?Przeciez ta zakladka posiada bardzo duzy potencjal rozrywkowo-edukacyjny!Ktos powie szambo?OK ale w zakladkach,stereo czy highend tez jest szambo!Nie da sie tego uniknac,po prostu...Ludzie robia w okolo siebie smrod!

A na ten perfidny twist w ankiecie tez sie na poczatku nabralem,juz poprawione.

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

W takim razie porozmawiajmy o przyczynach frustracji Rocha.

Kable mu przestały grać?

Już poprawiłem.

Fakt typowy chwyt, perfidny zresztą ;)

Ja też. Dopisek sugeruje przeciwiwństwo twierdzenia.

Autor wątku odrabiał lekcje w biurze propagandy KC PZPR.

• Administratorzy

a może pozostawcie jak jest.Większość nie chce zmian.Któryś z Was to przemyślał?

Przepraszam lecz zaczynam się zastanawiać kto został administratorem?

Kolejnym krokiem będą wizyty administratorów w mieszkaniach i kontrola czy opisany sprzęt faktycznie istnieje.

Ponownie przepraszam....pomyśl zanim zanim następny idiotyzm wymyślisz.

wpiszę "mister hit" i nie pozwolisz na forum pisać?

Władz: ja tylko odpowiadam, że jest taka możliwość techniczna. Też raczej optuję za pozostawieniem tego jak jest. Zamknięcie bocznicy nie wchodzi w grę. Możemy jedynie podyskutować na temat jej ewentualnego podziału.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

świat tez możecie sprawić w sześć dni ?

Prosze bardzo. "Jestem baletnicą, zaiteresowanie taniec, śpiew i przytupy" itd. Może być niezłe "o mnie"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.