Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe auto towar deficytowy czas oczekiwania 5 miesięcy ?!?

Polik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich,

mój ojciec chciał kilka dni temu zakupić woła roboczego -nowe auto skodę Octavię 1.6 MPI z fabrycznym LPG-dlaczego takie hmmm... w miarę proste,dość mocne auto w trasy-pomażyć można okres oczekiwania to ok. 5 miesięcy !!! -sprzedawca tłumaczył ,że nie nadążają z produkcją nowych aut-mamy kryzys, tyle razy słyszałem ,że sprzedaż samochodów spada ,że dilerzy walczą o klienta-a tu co prawie pół roku oczekiwania...

Może miałem pecha-oriętujecie się czy taka sytuacja może mieć miejsce w calej Polsce ? Czy naprawdę nie idzie kupić nowej octavii od ręki rety...

W salonach Audi i VW jest tak samo, tam okres oczekiwania jest około 4 miesiące, na Q5 za to trzeba czekać ponad 6 miesięcy :) No cóż Polacy, biedny naród :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Witam Wszystkich,

mój ojciec chciał kilka dni temu zakupić woła roboczego -nowe auto skodę Octavię 1.6 MPI z fabrycznym LPG-dlaczego takie hmmm... w miarę proste,dość mocne auto w trasy-pomażyć można okres oczekiwania to ok. 5 miesięcy !!! -sprzedawca tłumaczył ,że nie nadążają z produkcją nowych aut-mamy kryzys, tyle razy słyszałem ,że sprzedaż samochodów spada ,że dilerzy walczą o klienta-a tu co prawie pół roku oczekiwania...

Może miałem pecha-oriętujecie się czy taka sytuacja może mieć miejsce w calej Polsce ? Czy naprawdę nie idzie kupić nowej octavii od ręki rety...

bo to wszystko wina kapitalistow i ich polityki oszczednosci, spadlo CHWILOWO zapotrzbowanie to pozwalniali ludzi pozbywali sie czesci zakladow i teraz nienadazaja z produkcja, gdyby byli ludzkimi a nie chciwymi i patrzacymi tylko na siebie to by nie braklo bo by produkowali w czasiee kryzysu a nie szukali oszczednosci...

teraz kapitalisci samochodowi znow zmienili strategie, produkuja nonstop, wiem conieco bo znam ludzi w tym biznesie

chwilowy brak działalności w audio.

W renault minimum 3 miesiące ale zabezpieczają się że może być dłużej

Sami zniechęcają klientów a w komisach autka czekają

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ale za to teraz taki Wartburg 311 to jak wygrana na loterii. Więc zrozum ze na cos tak cennego i rosnącego na wartosci trzeba było czekać te kilka lat :)

A teraz jakas tam skoda w dodatku z gazem, to tylko 3 miesiące się poczeka ;)

Ale za to teraz taki Wartburg 311 to jak wygrana na loterii. Więc zrozum ze na cos tak cennego i rosnącego na wartosci trzeba było czekać te kilka lat :)

A teraz jakas tam skoda w dodatku z gazem, to tylko 3 miesiące się poczeka ;)

ale teraz jest kapitalizm, a wiec jesli musisz czekac to powstaly bledy u kapitalistow nic wiecej, a dokladnie kapitalisci obrali zle strategie odnosnie kryzysu no i trzeba czekac... w poprzednich systemach sie czekalo...

ale teraz jest kapitalizm, a wiec jesli musisz czekac to powstaly bledy u kapitalistow nic wiecej, a dokladnie kapitalisci obrali zle strategie odnosnie kryzysu no i trzeba czekac... w poprzednich systemach sie czekalo...

No jasne bo to są jak zwykle jedynie "błędy i wypaczenia" na jedynie słusznej drodze rozwoju (nieuniknionego). System jest dobry tylko się ludzie nie sprawdzili jak zwykle - wicie, rozumicie. Towarzyszki i towarzysze, chciałbym Was z tego miejsca serdecznie przeprosić. Zewrzyjmy szeregi w celu wspólnej i solidarnej budowy jeszcze lepszego kapitalizmu. Kapitalizmu na miarę możliwości.

No jasne bo to są jak zwykle jedynie "błędy i wypaczenia" na jedynie słusznej drodze rozwoju (nieuniknionego). System jest dobry tylko się ludzie nie sprawdzili jak zwykle - wicie, rozumicie. Towarzyszki i towarzysze, chciałbym Was z tego miejsca serdecznie przeprosić. Zewrzyjmy szeregi w celu wspólnej i solidarnej budowy jeszcze lepszego kapitalizmu. Kapitalizmu na miarę możliwości.

jesli chodzi o system to dla ogolu ludzkosci jest beznadziejny, dla kapitalistow jest rewelacyjny

i zgadza sie ludzi sie nie sprawdzili, kapitalisci sie pomylili, teraz juz jada pelna para i magazynuja jesli cos nie zejdzie a chodliwy towar idzie na bierzaco na tyle na ile produkuja

to nie jest pomyłka, raczej normalne działanie w ramach tego systemu. Kapitalizm tak wygląda właśnie. Kapitalista musi zarobić. Sciągnąć pieniądze od nabywców. Nigdzie nie jest powiedziane że musi przy tym produkować zwłaszcza samochody i do tego tak dużo żeby zapełnić sklepy. Wręcz przeciwnie, im drożej sprzeda, a mniej wyprodukuje tym mniej poniesie kosztów i więcej zarobi.

• 2 tygodnie później...

co to jest 5 miesięcy oczekiwania???

Elberoth napisał,że na dartzeela trzeba czekać 6 miesięcy,a on go może sprzedac natychmiast..i w dodatku jest

po tjuningu najlepszym na kuli ziemskiej......i jeszcze jaki tani 50% wartości nowego,prawdziwa okazja!!!!

Bzdury piszecie jestem pracownikiem ASO w Japoni jest jedyna fabryka czesci, ktorej teraz nie ma.Brakuje czesci do skrzyn biegow i czegos do silnikow.Czas oczekiwania po 8mies i nie ma polowy modeli.

Ciekawe. Kumpel na moto GS800 BMW, nowe, z salonu czekał 5 miesięcy, i odbiór opóźnił sie o kolejny miesiąc.

Może też tych samych części o których bitkon pisze nie było??

Powrót po dłuższej przerwie...

Tez mnie to dziwi, ze tak wielkie korporacje nie moga zaczac produkcji w innej fabryce.Jest jak jest, od 4miesiecy nie mozemy dostac RCZ-A.Jest jeden sprzedany.To jest demowka musi stac w salonie 4miechy, kobieta zaplacila z miesiac temu.Czeka do lipca jak ja dostanie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Samochód deficytowy? Czy to jakiś "wzmaczniacz" znowu tu pisze? Salony są pełne samochodów... może jakiegos koloru od ręki nie będzie, ale jakiego faceta obchodzi kolor samochodu (o ile nie jest różowy)?

Zresztą praktycznie wszystkie nisko i sredno budzetowe samochody nie dość, ze tak samo wyglądają, mają praktycznie taką samą awaryjność, palą tyle samo i prowadza sie praktycznie tak samo.

To trochę jak z kablekami, roznice są minimalne i rozpoznawalne tylko przez wybraną grupkę "-fili"... a wszelkie przywiazanie "do marki" to woda z mozgu zrobiona przez marketingowców.

Nawet jak kupi ktos cos drozszego, to tak samo stoi w korku za wartburgiem (ktory ma 30 lat, a pali tyle samo co dzisiejsze auta) i jedzie 20km/h na dziurach tak samo (analogia w audio - nie adaptowane pomieszczenie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.