Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki LCD 40" - 42"

Bobcat

Rekomendowane odpowiedzi

Będą same ochy i achy, jak również "wow" :D

E tam bez przesady.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Nie podniosło się larum, don111 dostał z mojej strony konkretną radę - sprzedać ten TV. Zastanawiam się tylko po co on go kupił. Wystarczyło skonsultować się z Witkiem i uniknąć błędu, przecież wszyscy wiedzą, że LCD z definicji ma sztuczny obraz a plazma z definicji jest wspaniała tylko ja jakoś nie mogę tej wspaniałości dostrzec. No cóż "nie każdy jest doskonały".

a tak, dla jaj kupiłem, bo trafiłem na dużą zniżkę, a to jest topowy model tv LCD i sądziłem że będzie lepszym wyborem od średniej klasy plazmy Panasonica ST30 / G30, nie wiem - być może się myliłem (sprawdzę)

Ty i inni nie możecie w plazmach nic dostrzec, bo najzwyczajniej w świecie nie jesteście ani nie byliście użytkownikami przez dłuższy czas dobrej plazmy, więc niby co takiego dobrego mielibyście o niej napisać ? łatwiej wypisać kupę wad, z których żadna nie jest dokuczliwa, a piszę to po 3 letnim użytkowaniu plazmy więc chyba bym zdążył zauważyć ;)

a tak, dla jaj kupiłem, bo trafiłem na dużą zniżkę, a to jest topowy model tv LCD i sądziłem że będzie lepszym wyborem od średniej klasy plazmy Panasonica ST30 / G30, nie wiem - być może się myliłem (sprawdzę)

Ty i inni nie możecie w plazmach nic dostrzec, bo najzwyczajniej w świecie nie jesteście ani nie byliście użytkownikami przez dłuższy czas dobrej plazmy, więc niby co takiego dobrego mielibyście o niej napisać ? łatwiej wypisać kupę wad, z których żadna nie jest dokuczliwa, a piszę to po 3 letnim użytkowaniu plazmy więc chyba bym zdążył zauważyć ;)

don111 ja już pisałem, rzeczywiście ja plazmy nie miałem (choć niewiele brakowało), ale mam kolegę który był właścicielem przez 5-6 lat dwóch Pioneerów (ostatni to 508-3 lata używania) i powiedział mi żebym przypadkiem nie kupował plazmy no i go posłuchałem i nie żałowałem swojej decyzji ani przez chwilę (od blsko roku mam LG..LE8500). Ten kolega jakieś 2 lata temu sprzedał Pioneera i kupił Samsunga LCD/-tylny LED-RGB i do dziś twierdzi, że zrobił bardzo dobrą zamianę. Ja u tego kolegi bywałem w czasie gdy miał te dwie plazmy średnio 2 razy w miesiącu wiec mogłem się też napatrzeć. Wrażenie zrobił dopiero LCD Samsunga mimo, że to też nie jest ideał. Mam też drugiego znajomego, który zamienił Pioneera ostatniej generacji na Sony...X4500 i też jest bardziej zadowolony niż z Pioneera. Jeden i drugi nie zamierzają wracać do plazm.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

don111 ja już pisałem, rzeczywiście ja plazmy nie miałem (choć niewiele brakowało), ale mam kolegę który był właścicielem przez 5-6 lat dwóch Pioneerów (ostatni to 508-3 lata używania) i powiedział mi żebym przypadkiem nie kupował plazmy no i go posłuchałem i nie żałowałem swojej decyzji ani przez chwilę (od blsko roku mam LG..LE8500). Ten kolega jakieś 2 lata temu sprzedał Pioneera i kupił Samsunga LCD/-tylny LED-RGB i do dziś twierdzi, że zrobił bardzo dobrą zamianę. Ja u tego kolegi bywałem w czasie gdy miał te dwie plazmy średnio 2 razy w miesiącu wiec mogłem się też napatrzeć. Wrażenie zrobił dopiero LCD Samsunga mimo, że to też nie jest ideał. Mam też drugiego znajomego, który zamienił Pioneera ostatniej generacji na Sony...X4500 i też jest bardziej zadowolony niż z Pioneera. Jeden i drugi nie zamierzają wracać do plazm.

A ja jak zobaczyłem KURO to myślałem że zawału dostanę.

ja nie miałem ale kolega miał

brawo...

Jak ktoś nie posiada plazmy, nie ma rachunku itd. to absolutnie nie ma prawa się o niej wypowiadać i już !!! Nawet jeśli u kolegi ogląda ją codziennie ponad godzinę x-P

le8500 będzie stał u moich rodziców za parę dni... nie omieszkam sprawdzić :)

Kup Rodzicom płytę z okazji 75 urodzin Quincy Jonesa na BD "Live at Montreux" zobaczysz jakie wrażenie na nich zrobi (myślę, że na Tobie też chyba, że już to masz). Obraz 10+/10. Moja żona nie lubi jazzu ale jak zobaczyła jak ta płyta jest nagrana to usiadła i wysłuchała (oczywiście również obejrzała) w całości. Po raz pierwszy w historii ciepło wyraziła się o tej muzyce. Był to lekki szok dla mnie.

le8500 będzie stał u moich rodziców za parę dni... nie omieszkam sprawdzić :)

A gdzie dziś można jeszcze go dostać? Nier ukrywam, że sie tym modelem bardzo interesowałem. Wszędzie mówiono mi, że już nie ma. Ewentualnie proponowano ostatni egzemplarz, który robił za ekspozycję.

A ja jak zobaczyłem KURO to myślałem że zawału dostanę.

Każdy może mieć swoje preferencję. To chyba nie jest zabronione ? No widzisz jednak jesteś Telefilem, a niedawno twierdziłaś, że nie ;-). Ja nie.

Po małej chwili obcowania z KURO śmieję się teraz z każdego telewizora.

Wiem, wiem.

A gdzie dziś można jeszcze go dostać? Nier ukrywam, że sie tym modelem bardzo interesowałem. Wszędzie mówiono mi, że już nie ma. Ewentualnie proponowano ostatni egzemplarz, który robił za ekspozycję.

są na allegro

wpisz w wyszukiwarkę 42le8500 lub 47le8500

podejrzewam, że to lepszy model od tych nowych LG, ma przynajmniej tryb THX i local dimming

Co TY robisz u koleżanek codziennie? :D

Opowiada im o zawiłościach i zasadzkach w technice TV :).

Co TY robisz u koleżanek codziennie? :D

Gentleman nie zadaje takich pytań.

Po małej chwili obcowania z KURO śmieję się teraz z każdego telewizora.

Czyli rozumiem, że z "mojego" również?

są na allegro

wpisz w wyszukiwarkę 42le8500 lub 47le8500

podejrzewam, że to lepszy model od tych nowych LG, ma przynajmniej tryb THX i local dimming

Przyznam, że mam alergię do Allegro. Pozatym tam są raczej second-handy, a ja chcę nówkę.

Kuro jest nie do pobicia niezależnie od techologii.

bzdura

Zyzio powiedział, że widział Kuro i jego Samsung c8000 lepiej odbiera

ja wyczytałem na avsforum opinie kilku osób, że mój LX9500 z kolei lepiej odbiera od Samsunga c8000

więc już masz 2 tv lepsze od Kuro :P

PS

zamienię LX9500 na Kuro 5090, oferty proszę na PW

bzdura

ja wyczytałem na avsforum opinie kilku osób, że mój LX9500 z kolei lepiej odbiera od Samsunga c8000

PS

Szkoda, że nie rok wcześniej to byś miał, a tak to może tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W dobrym tonie jest widzę obśmiać stare dobre Kuro, tak na zasadzie bij mistrza. Szczególnie zapalczywi są tu zwolennicy LCD, jakąś taką dziką satysfakcję im to sprawia. Miałem przyjemność oglądania w dobrych warunkach tego tv. Fakt, nie powala w pierwszym kontakcie, nie będzie gromkiego "łłłaaaaaałł" jak przy niektórych elcedekach w markecie. Może nie będzie najlepszy do gier, w którym to wykorzystaniu TV lubują się fachowcy na hdtvpolska i tym podobnych forach, co to potem wymieniali na sonego X4500 i byli wniebowzięci (tzw "koledzy").

Co z tego, gdy dobrze ustawiony pioneer zapewniał kapitalny obraz z płyt BR i DVD. Czerń i szczegóły w jej pobliżu, których nie uświadczy się na żadnym wyrobie konkurencji do tej pory. Faktury (np. twarzy) obce wyświetlaczom LCD.

Jestem zadowolony ze swojego TV ale wiem ile mu jeszcze brakuje.

Kpienie z Kuro jest po prostu ignoranctwem, a pewnie nawet nie tym (większość kpiarzy nie widziała go na oczy) tylko zwykłą złośliwością wymierzoną w stronę zwolenników plazm.

Apel do co-poniektórych. Przestańcie wreszcie klęczeć przed tym ołtarzykiem na którym stoi bóstwo: Kuro. Już kiedyś w innym wątku miałem okazję się wypowiedzieć w przedmiotowej sprawie.

1. Gdyby to Wasze Kuro było takie cudowne och i ach to byłby na nie stały popyt.

2. Kiedy w myśl prawideł gospodarki rynkowej kończy się produkcję jakiegoś artykułu? Kiedy nie ma na niego już popytu.

3. Skoro przestano produkować Kuro to chyba jasne że nie było popytu.

4. A więc taki znowu nadzwyczajny nie był. Logika Drogi Watsonie.

Wasze stawianie go na ołtarzyku może conajwyżej wzbudzać wesołość. Taki genialny, taki cudowny a kupowały go jakieś liczone osóbki? Aż producent musiał wycofać go z produkcji. Sam sobie strzelił w kolano? Coś tu się kupy nie trzyma.

Faktury (np. twarzy) obce wyświetlaczom LCD.

Dzisiaj oglądałem chwilę swój SONY z procesorem X-reality i w trybie 100 Hz było faktury (twarzy) na SD dobrze widać. (na HD może być tylko lepiej) Tak więc nie wiem o czym bredzisz.

bzdura

PS

:D:D:D

Apel do co-poniektórych. Przestańcie wreszcie klęczeć przed tym ołtarzykiem na którym stoi bóstwo: Kuro. Już kiedyś w innym wątku miałem okazję się wypowiedzieć w przedmiotowej sprawie.

1. Gdyby to Wasze Kuro było takie cudowne och i ach to byłby na nie stały popyt.

2. Kiedy w myśl prawideł gospodarki rynkowej kończy się produkcję jakiegoś artykułu? Kiedy nie ma na niego już popytu.

3. Skoro przestano produkować Kuro to chyba jasne że nie było popytu.

4. A więc taki znowu nadzwyczajny nie był. Logika Drogi Watsonie.

Wasze stawianie go na ołtarzyku może conajwyżej wzbudzać wesołość. Taki genialny, taki cudowny a kupowały go jakieś liczone osóbki? Aż producent musiał wycofać go z produkcji. Sam sobie strzelił w kolano? Coś tu się kupy nie trzyma.

Piszesz tak jakbyś znał prezesa Pioneera, otóż nie, wypisujesz z zacietrzewieniem te swoje bzdury po raz kolejny, piszesz też o różnych innych sprawach (TV) nie mając zielonego pojęcia na zasadzie: wydaje mi się.

Bądź poważny człowieku.

Parodia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.